woensdag 28 januari 2009
  14 Replies
  6.4K Visits
  Subscribe
We willen graag met onze dochter van nu 16 maanden van juli tot augustus 4 weken naar Maleisie.
Eigenlijk willen we alleen een startpakket boeken en de rest ter plaatse invullen.
Heeft iemand ervaring met reizen in Maleisie, het zelf ter plekke regelen, faciliteiten en aandachtspunten voor het reizen met kleine.
Binnenlandse vluchten boeken en nog meer tips.

Ik hoor het graag.

Debby
Waardeer dit bericht:
15 jaar geleden
·
#4985
Dag Debby,

Leuk, Maleisië! Wij zijn nog niet in Maleisië geweest, maar zullen er (ook) vanaf eind juni een tijdje rondtrekken. We komen dan vanuit Indonesië en zullen het land binnenkomen in Kuala Lumpur of vanuit Singapore. Voor Maleisië hebben we nog niet al te veel voorbereid, maar ik verwacht dat we er, net als in de rest van Zuidoost Azië, heel goed op de bonnefooi rond kunnen trekken. Wat wij vaak wel makkelijk vinden is, om op de ene plek al accommodatie te regelen voor de volgende bestemming. Via de mail is dat goed te doen. Als de accommodatie die je hebt uitgezocht toch niets blijkt te zijn, kun je altijd nog wat anders zoeken.

Maleisië heeft veel public holidays. Zowel nationaal als streekgebonden. Het kan zijn dat tijdens zo'n public holiday veel hotels en guesthouse vol zitten. Tja, dan heb je pech en moet je uitwijken naar een andere plek of genoegen nemen met dat wat vrij is.

Heb je al een idee wat je gaat doen in Maleisië? We hebben ons er nog niet al te goed in verdiept, maar ons vage plan is nu (niet per se die volgorde) Kuala Lumpur, Langkawi, Melakka en de Perhentians. Bij die laatste twee eilandjes heb ik enorme bounty-gedachtes. Snorkelen vanaf het strand, heerlijk eten... gewoon paradijslijk.

Ik ben benieuwd naar jullie plannen.

Groet,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

15 jaar geleden
·
#4986
Wij gaan van de zomer ook vijf weken van Chiang Mai naar Singapore(en dus door Maleisië). We willen zeker weer terug naar de oostkust en Tioman Island omdat we daar goede herinneringen aan hebben.

Maleisie heeft schoolvakantie van 20 tot 31 augustus 2009. Voor meer vrije dagen: http://www.onestopmalaysia.com/holidays-2009.html" target="_blank.

Hans
15 jaar geleden
·
#4987
We gaan 8 juli weg en komen 6 augustus weer terug. Op dit moment alleen de eerste drie overnachtingen in KL vastgelegd.
We zijn ons nu aan het inlezen in reisgidsen en reisverhalen om onze route te bepalen. Maar de Perhentian eilanden lijkt mij ook heerlijk. Veel goeds over gehoord. Wat betreft bereikbaarheid misschien iets lastiger, maar daar krijg je ook wel wat voor terug :-)

We gaan voor het eerst met Emily van dan bijna 2 zo ver weg. Dus zullen goed ons tempo aan haar moeten aanpassen. Dat zal best even wennen zijn :-) ?Na Thailand en Peru een enorm vol en druk programma te hebben gehad.

We zijn nu op zoek naar een rugzak voor mijn man waar ook het Nomad campingbedje in past. We hebben liever zo veel mogelijk onze handen vrij voor de kleine en de buggy. De MacPac Genesis ziet er goed uit. Iemand ervaringen????

Ik vind deze site echt super. Heerlijk al die fanatieke medereizigers, stoere papa's en mama's die zich inderdaad niet uit het veld laten slaan door wat anderen ervan vinden. Wij kregen ook met name reacties als: Maar wat heeft je kind daar nou aan??????
Nou die is 4 weken dag en nacht samen met haar papa en mama om een geweldige levenservaring op te doen.

Neemt niet weg dat ik het ook zeer spannend en uitdagend vind hoor, haha. Maar live life to the max

Debby
15 jaar geleden
·
#4988
Wat heeft zo'n kind aan....

Centerparcs
In de rij staan bij de efteling
de file in nederland
12 uur in de auto naar Italie
all inclusive in Turkeije

o nee, da's flauw.

Mogen pappa en mamma ook de dingen doen die ze leuk vinden? Met hun kind(eren)?

Hans
15 jaar geleden
·
#4989
Hoi Debby,

Hartstikke leuk dat jullie het gaan doen, een verre reis met Emily. En het maakt voor haar waarschijnlijk niet uit of ze nu all-inclusive in Turkije zit of in een huisje in Center Parcs. Maar voor jullie wel! Haar ouders 24/7 om zich heen maakt het voor haar reuze veilig en vertrouwd om nieuwe dingen te ontdekken. Wij vonden het vooral heel bijzonder dat je met kinderen zo heel anders naar een land gaat kijken. Ineens is het belangrijk hoe de inwoners met kinderen omgaan. Reizend met z'n tweeën ben je daar niet echt mee bezig. Als je met kinderen reist, leer je een land misschien wel veel beter kennen dan wanneer je met z'n tweeën alle highlights van een land aandoet. Door je lagere reistempo mis je (hoe spijtig soms) waarschijnlijk een aantal plekken die je volgens de reisgidsen niet mag missen. Maar ondertussen maak je door je kind(eren) makkelijker contact met de lokale bevolking en doordat je langer op een plek zit, leer je die ook beter kennen.

En het grappige is ook om te zien hoe kinderen met de grote verschillen in culturen omgaan. Ze zien ze gewoonweg niet. Zeker een tweejarige. Emily zal waarschijnlijk net zo opgetogen zijn over een miertje of poesje dat ze ziet lopen, als over een olifant of aap. Wij liepen in Vietnam, Halong Bay eens door een (voor ons) zeer indrukwekkend grottencomplex. Onze dochter Jente, toen 4, vond het klimmen & klauteren vermoeiend en we hielden haar vrolijk door verstoppertje te spelen. Toen we er uit kwamen was ze helemaal enthousiast over de prullenbakken in de vorm van pinguins en dolfijnen. Tja...

Maar Maleisië, want daar gaat dit onderwerp eigenlijk over... Ik heb nog wel een tip voor je. Een Nederlandse vrouw, Marjolein is op Langkawi de eigenaresse van een resort, http://www.foxhilllangkawi.com. Ze is af en toe actief op dit forum en geeft met regelmaat tips over Maleisië. Van ouders die in haar resort verbleven, hoor ik veel enthousiaste verhalen. Ze is dol op kinderen en heeft ruime bungalows. Ik vermoed dat ze vast veel leuke tips voor je heeft als je contact met haar opneemt.

Wij reizen trouwens met een rolkoffertas van Nomad. Een 'duffel' van 100 liter. Tijdens onze eerste reis hadden we overigens gewoon onze twee rugzakken mee. Maar we vonden dat niet altijd even praktisch. Tijdens de tweede reis hadden we die 'sleurhut' en een rugzak. Na twee maanden bleken we toch veel overtollige bagage te hebben, en stuurden we de rugzak 'back home' per zeepost en reisden alleen nog met dat gevaarte op wieltjes en een dagrugzak. Het voordeel hiervan was dat we een goede verdeling konden maken in op- of overstap situaties. Klaas de bagage, ik de kindjes :-). En de twee kinderbedjes die we bij ons hadden, pasten er prima in. Net als de rest van onze bagage. Die roltas woog, inclusief bagage, 25 kilo. We waren best trots dat we zoveel maanden met zo weinig toe konden. En we hadden echt alles wat we nodig hadden. Voor onze komende reis zijn we toch weer van plan om het met die sleurhut te 'doen'.

Hoe vliegen jullie trouwens naar Maleisië?

Groetjes,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

15 jaar geleden
·
#4990
Wauw, zo lang weg met maar 25 kilo!!!!! Dat is echt knap!
Wij hebben toevallig vorige week staan te kijken naar zo'n tas op wieltjes, maar we voelden toch meer voor een rugzak voor beiden. Scheelt ook dat we maar een kleine meenemen....
Ik ben benieuwd hoe ver wij komen. Niet te veel meeslepen wat niet nodig is, is ook een kunst apart :-)
Maar met de temperaturen in Maleisie hoeven we niet te veel kleding mee en daar is ook van alles goedkoop te vinden.

Wij vliegen met KLM vanuit Brussel, via Amsterdam naar Kuala Lumpur. Dat scheelde zo enorm veel geld. Best idioot eigenlijk maarja. Alleen vrees ik dat KLM niet echt een supermaatschappij is voor kinderen, beenruimte en de lengte van de reis. Hoop dat het straks meevalt.

Bedankt voor de tips en reacties.
Ik hou een hele lijst bij met alle nuttige tips en wat mee te nemen.
Is de Sack 'n Seat echt een aanrader? Ik wil ook niet teveel spullen meesjouwen?
Ga wel nog kijken voor een rugdrager van carrier of die ander die hier op het forum is genoemd. Lijkt me onmisbaar...

Debby
15 jaar geleden
·
#4991
Wij hebben vorig jaar voor de zomervakantie een sack 'n seat gekocht en ben helemaal fan!
Echt een handig dingetje, weegt niks, is heel klein en je hangt ze zo over de leuning van de meeste stoelen (hij past alleen niet om stoelen heen waar de armleuningen even hoog zijn als de rugleuning.
Wij nemen hem zeker mee naar Thailand deze zomer.

Wij vonden de Perhentians een aantal jaren geleden echt een van de hoogtepunten van de reis! Wij zaten er toen vlak voor het regenseizoen, hadden prachtig weer en het was daardoor toen erg rustig. In het hoogseizoen kan het wel erg druk zijn, ik zou dus zeker reserveren!
Wij waren op het kleine eiland (waar toen jammer genoeg net een heel lelijk betonnen hotel was geopend, zal er nog wel staan, ben ik bang) waar alle hutjes wel redelijk basic waren. Ik vond het toen prima, maar ik zou er met een kindje misschien wel anders over denken.
Ik heb wel gehoord dat het grote eiland ook erg mooi is, maar wat luxer.
Ik heb het nu alleen wel over een paar jaar geleden, er kan natuurlijk wel enorm veel veranderen in een paar jaar tijd!

Fiep
15 jaar geleden
·
#4992
Hallo Debby,

Wij waren augustus 2007 voor de tweede keer in Malaysia. Rebecca was 6 jaar en Bibian net 3 jaar.
Je kunt prima ter plekke je reis plannen, een startpakket is handig, maar zeker niet noodzakelijk. Wij kozen voor vrijheid en huurden een auto. De wegen zijn goed, het verkeer is rustiger dan in andere delen van Azië. Op de tolwegen is het zelfs uitgesproken stil. Bussen zijn een goed alternatief voor de huurauto en voor binnenlandse vluchten. De trein brengt je in een halfuur van de luchthaven naar KL.
De meeste hotels beschikken over “Disney Channel” voor kleine kinderen. In de vele foodcourts kan je alle gerechten uitproberen die je wilt (terwijl de kinderen gewoon pizza of frietjes eten). Uiteraard is men gek op “blonde kindjes”, hoewel niet zo nadrukkelijk als in Thailand en Indonesië.

Aan de oostkust was het tijdens de Maleisische schoolvakantie die in 2009 van 22 tot 30 augustus valt (Third Term Break) heel erg druk. De hotels in Kuantan en Cherating Beach waren helemaal volgeboekt. We zijn een nacht gebleven en naar de westkust vertrokken waar we bijna niets merkten van de vakantiedrukte. Wanneer het mogelijk is zou ik dus die week vermijden wanneer je naar de Oostkust gaat.

Voor kleine kinderen is Cosmo’s World in KL helemaal geweldig. Dit is een pretpark dat in een winkelcentrum is gevestigd, op http://www.malaysiasite.nl/cosmosworld.htm" kan je er alles over vinden, de entree is ongeveer € 6,- voor volwassenen en € 3,- voor kinderen en “Fantasygarden” (het gedeelte voor kinderen onder 1.30m) is zelfs voor kinderen van 2 jaar al geweldig. Zelf moet je vooral niet vergeten in Izzy Dizzy te gaan :-) Het is vooral leuk om even tussendoor de doen, want omdat het duur is voor Maleisische begrippen is het er ook ontzettend rustig… Wij waren er een uur of drie en zijn overal meerdere keren in geweest.

Voor wat het waard is onze indrukken van Malaysia: Penang vonden wij niet heel bijzonder, Langkawi moet prachtig zijn, maar daar zijn we niet geweest :-(. Palau Pankor prachtig, Melaka heel indrukwekkend (veel oude Nederlandse overblijfselen, waaronder grafzerken uit de 17e eeuw met teksten in het Nederlands) Cameron Highlands een absolute aanrader.

Mocht je nog vragen hebben laat het dan gerust even weten.
Goede reis!
José
15 jaar geleden
·
#4993
Wij hadden ook een seat n'sac mee, ik vind die super en praktisch om mee te nemen!
Veel plezier alvast!
15 jaar geleden
·
#4994
Wij ook een sac 'n seat mee, maar niet 1 keer gebruikt. Is best een handig ding hoor, maar (in Thailand, weet niet hoe het met Maleisie zit) hadden ze op veel plaatsen een kinderstoel, en zo niet dan zat dochtertje gewoon in de buggy. Dus voor mij persoonlijk staat hij nu op het lijstje 'overbodig'.
15 jaar geleden
·
#4995
Ik geloof toch dat ik hem aanschaf. Kost geloof ik 12 euro bij de Prenatal.
Kan ik bij het inpakken altijd besluiten of hij er nog in past :-)

Lankawi en Perhentian denk ik de aanraders dan.
Wij zijn 6/8 weer terug, dus voor de Maleisische schoolvakanties.
Leuke tip cosmo's world!

We hebben overigens gisteren de rugzak MacPac Genesis aangeschaft. Dit na heeeel lang wikken en wegen. Er was namelijk nog een fantastische Travelbag/trolley van The North Face. Een 90L tas op wieltjes ook met een aangeritste daypack en de tas kon je tevens als rugzak dragen. Exact dezelfde prijs, maakte het er niet makkelijker op. Maar de laatste woog al 6,5 kilo zonder inhoud. Scheelde 3 kilo met de rugzak. Uiteindelijk de knoop doorgehakt om toch voor de MacPac te gaan die 3 kilo minder weegt en iets degelijkere stof heeft en ook echt bedoeld is om te dragen op je rug. De andere tas had wat minder stevige banden. Maar die kon je wel weer lekker makkelijk rollen. Mocht je dat dus zoeken, ideaal!
14 jaar geleden
·
#4996
Wij zijn in oktober (helaas slechts) twee weken in Maleisië geweest met onze kinderen van toen 5 en net 3 jaar.

Wij hadden een auto gehuurd. Onze route zag er zo uit:
3 nachten Kuala Lumpur (derde dag werd de auto afgeleverd)
2 nachten Cameron Highlands
1 nacht Bukit Merah (Oerang Oetan eiland en Waterpark, waar wij geen enkele andere Westerse toerist zijn tegen gekomen)
3 nachten Penang (Auto ingeleverd en met de boot naar Langkawi)
4 nachten Langkawi

Helaas konden we gezien de tijd de oostkust niet in onze reis opnemen, want daar schijnt het inderdaad erg mooi te zijn.

De favorieten voor onze kinderen waren:
- Kuala Lumpur: Olifanten in Kuala Gandah http://www.malaysiasite.nl/gandah1.htm (vanaf Kuala Lumpur. Helaas konden we niet op een olifant het water in, omdat het water te hoog stond)
- Kuala Lumpur: Petronas Towers en daarna zwemmen in het zwembad in het Park onder aan de Towers
- Kuala Lumpur: Batu Caves
- Cameron Highlands: De theeplantages, de aardbeienkwekerij en de vlindertuin vonden ze erg leuk
- Bukit Merah (Echt een aanrader voor een tussenstop van één dag) http://www.malaysiasite.nl/bukitmerah1.htm (vooral de ICU met baby Oeran Oetans en het Waterpark vonden de kinderen erg leuk)
- Penang: De avondmarkt, de aandacht van alle chinese meisjes, en de tempels (Kek Lok Si
- Langkawi: Zelf batikken (dit zijn we gaan doen in één van de luxere hotels (hebben gewoon gebeld), want ik het batikcentrum was dit niet mogelijk)
- Langkawi: Snorkelen bij Pulau Payar
- Langkawi: Met de speedboot op en neer naar ons resort op een (bijna) privé eiland

Wij zijn overigens van Dusseldorf via Amsterdam met KLM naar Kuala Lumpur gevlogen. De beenruimte bij KLM viel ons wel wat tegen. In de meivakantie gingen we naar Amerika en met United/Luftansa en hadden we meer beenruimte. Verder was de service van KLM goed. Met de buggy tot aan de gate, de buggy bij de gate weer terug, leuke kindermaaltijden (op de heenweg van Kikker), de kindermaaltijden kregen we als eerste, de kinderen konden op de stoelen slapen en mochten tijdens het opstijgen/landen met de gordels om liggen doorslapen. Op de heenweg moesten we wel vanaf Dusseldorf vertrekken, anders ben je een 'No show'. Op de terug weg hadden we, bleek later ook maar tot Amsterdam kunnen vliegen en de laatste vlucht kunnen skippen. Maar ja, toen stond de auto al in Dusseldorf. Misschien een goed idee voor jou om met de trein naar Brussel te gaan.
14 jaar geleden
·
#4997
O ja, vergeten....
In Maleisië hadden ze eigenlijk ook overal wel een kinderstoel. Heel soms een eettentje met alleen tuinstoelen.
14 jaar geleden
·
#4998
O ja, vergeten....
In Maleisië hadden ze eigenlijk ook overal wel een kinderstoel. Heel soms een eettentje met alleen tuinstoelen.


Als je de tuinstoelen opstapeld (3 stuks) heb je ook een mooie kinderstoel ;-)

Groet Jurma
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!