zondag 03 januari 2016
  17 Replies
  6.6K Visits
  Subscribe
Hallo,

Ook wij gaan dit jaar op verre reis ;) We kunnen het niet laten. Verslaafd?? Nee toch lol

We hebben een vlucht geboekt van Dusseldorf naar Bangkok met Etihad voor zo'n 504 euro pp mooi prijs vinden we zelf.

Wat willen we doen?

KL
Cameron Highlands
Malakka?
Perhentian eilanden

Borneo?

Iemand tips, route voorbeelden, blogs.
Alsook leuke betaalbare acco?

Gr. Kelly
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#19981
Bedankt voor de vele reacties, maar wij gaan niet naar Maleisië en Borneo maar naar Bali :)

We hebben besloten om niet te gaan.
8 jaar geleden
·
#19980
Hallo,

Ik heb nu geen tijd om uitgebreid te reageren. Maar wij zaten vorig jaar om deze tijd op Borneo.
Op ons blog staat de route en onze ervaringen. Must-do is een junglecamp bij en ook Mulu hadden wij nooit willen missen.
Kuala Lumpur met TwinTowers en ook op Penang voelden wij ons erg thuis.

Veel lees- en voorbereidingsplezier. Mocht je vragen hebben stuur vooral een PB, ik ben niet altijd evenveel op dit forum te vinden namelijk.

Groetjes
8 jaar geleden
·
#19979
Ooh, maar dan nog, wat was het daar fijn!
8 jaar geleden
·
#19978
Haha fam Moerkens. Dit is een oud bericht, gekopieerd. Maar zou ook heel graag weer terug willen
8 jaar geleden
·
#19977
Ik wordt spontaan jaloers Sascha, wij zaten ook in coral view, heerlijk!
Zijn jullie al naar turtle beach geweest? Da's echt de moeite waard hoor!
Geniet er nog lekker van!
8 jaar geleden
·
#19976
Ik moet even kijken of mijn blog nog oline staat
8 jaar geleden
·
#19975
Berichtdoor sascha » 20 Mei 2014, 14:15

Onze reis zit er bijna op. We genieten nu nog even op de Perhentians.

We zijn tot nu toe erg te spreken over onze accomodaties.

Kuala Lumpur:

Rumah Putih (sepang). perfect op bij te komen van de vlucht of als onderkomen voor de terugvlucht. Schoon, netjes, vriendelijk, zwembad en kleinschalig.

Rainforest bed and breakfast ( bukit bintang) Ruime familiekamer, schoon en netjes, simpel ontbijt, dicht bij Petronastowers en park met zwembadje en enorme speeltuin. Goede eetgelegenheden in de buurt. Dichtbij metro.

Borneo:

Damai beach: Permai Rainforest: super boomhuis, schoon, vriendelijk personeel, luxe ontbijt, mooie trip naar Bako, nachtwandelingen via hotel. Aan het strand.

Kuching: Basaga Hotel: familiekamer ruim en netjes, goed restaurant, zwembad, vriendelijk personeel. Wel iets uit centrum, dus met taxi naar de stad.

Penang:
Georgetown:
Glow Hotel, nieuw hotel. Ruime schone kamers. Erg aardig personeel. Zwembad. Midden tussen de foodcourts.

Kota Bharu:
Pasir Belanda: nette huisjes, vriendelijk personeel. Wel erg afgelegen. Voor eten afhankelijk van de buurvrouw (erg lekker eten iedere avond) of van eigen vervoer. Fietsen door de kampung is een aanrader

Perhentians:
Coral View: oude huisjes, maar wel netjes. Airco maakt veel kabaal. Sea view is fantastisch. Koraalrif voor de deur, maar ook op het strand koraal.Op 100m een paradijslijk wit strand bij het Perhentians island Resort. Personeel vriendelijk, eten goed.


Dat was mijn overzichtje, ik hoop dat anderen er iets aan hebben.
8 jaar geleden
·
#19974
Niemand een blog met zijn route en logies?
8 jaar geleden
·
#19973
Hallo,

Bedankt voor de vliegtips ;)

Firefly: Kun je pas 3 maand op voorhand vluchten boeken? Want voor juli krijg ik geen prijzen.

Gr. Kelly
8 jaar geleden
·
#19972
Ook wij hebben veel binnenlandse vluchten gedaan. Was erg makkelijk. Qua tijd was het goed te doen. Je hoeft niet lang van te voren aanwezig te zijn en de bagage is er ook heel snel.
Wij hebben met airasia, firefly en malaysia airlines de bunnenlndse vluchten gedaan. Goed zoeken qua tickets (dag/ maatschappij) levert nogal wat besparing op. Meeste vluchten max €15 pp betaald, alleen KUL - Kuching €25,- pp

Onze route was KUL - Kuching + bako + damai Beach- Penang- Kuta Bharu + Perhentians - KUL. Alle afstanden met het vliegtuig.

Ik zou zo weer terug gaan, ware het niet dat we dit jaar gaan kamperen, aangezien de rest dat graag wil.....
8 jaar geleden
·
#19971
Ook ons viel dat reuze mee, inderdaad net of je met de bus gaat. En op die manier kan je een heel groot deel van het land bekijken.
8 jaar geleden
·
#19970
Ha, ik wou net reageren maar ik zie dat Moerkens me voor is!

Ook ik wou schrijven dat het net is als of je met de bus gaat... Het zijn hele korte vluchten: kwestie van in en uitstappen. Tickets zijn niet duur (en dan zijn er ook nog regelmatig aanbiedingen).

Ik zou me hier dus niet door laten weerhouden!

Succes met de puzzel.
8 jaar geleden
·
#19969
Wij hadden in totaal inderdaad 5 binnenlandse vluchten, ik moet wel zeggen dat het allemaal korte vluchten waren en het leek eigenlijk net of dat we telkens de trein namen, het werd echt een beetje routine.

Misschien dat er een rechtstreekse en betaalbare vlucht naar Kotakinabalu gaat maar ook op Sabah kan je, je weer het beste verplaatsen per vliegtuig dus dat zijn dan weer extra vluchten. Als je net als ons naar Kuching gaat dan kan je daar in de omgeving best behoorlijk wat ondernemen.

Wij vonden het toen ook lastig hoor maar in de praktijk vonden we de hoeveelheid vluchten echt meevallen.
8 jaar geleden
·
#19968
Merci,

Dit had ik inderdaad al allemaal gelezen.

We merken alleen bij het plannen dat we echt veel vluchten nodig hebben tussen door. Dus we zijn er nog niet uit welk deel van Borneo we willen gaan doen.
8 jaar geleden
·
#19967
Het is niet echt een verslag, maar over het forum verspreid zal je verschillende berichten van ons kunnen vinden, kijk even via de zoekfunctie.
Dit is mijn eerste bericht nadat we thuis kwamen.

We zijn weer thuis (Thailand, Maleisie en Borneo)
Berichtdoor fam moerkens » 06 Sep 2015, 01:09

we zijn er weer! En wat hebben we genoten van onze reis!
Maleisie is echt een top bestemming, het is ons zo verschrikkelijk goed bevallen dat we alweer opzoek zijn naar nieuwe tickets voor volgend jaar.

We zijn begonnen in Bangkok (prince palace hotel) waar we eigenlijk niet veel gedaan hebben, omdat we al vaker in Thailand geweest zijn en omdat het gewoon goedkoper was om op Bangkok te vliegen hebben we wat oude bekenden bezocht en niet echt rondgereisd hier.
We hebben lekker bij het hotel gezwommen en zijn even naar Khao san road geweest.

Vervolgens zijn we met Malindoair, dit is echt een aanrader, naar Kuala lumpur gevlogen en direct door naar Kuching (grand Margherita) Kuching is echt een behoorlijk grote en best wel hippe stad, dit hadden wij echt niet verwacht, we hadden verwacht midden in de jungle uit te komen.
In Kuching zelf hebben we waterfront bezocht maar dat was nu denk ik anders dan anders omdat er allerlei festiviteiten gaande waren.
Opzich een leuke stad om te aclimatiseren en om wat te eten en te shoppen, verder niet speciaal, Chinatown is ook wel een bezoekje waard, geen Bangkok maar wel leuk.

Vanuit hier zijn we voor een nachtje naar Bako gegaan, dit is echt prachtig en het bezoeken meer dan waard, mooie jungle, mooie stranden en behoorlijk wat wildlife. Er zijn verschillende trails die je kan kiezen zowel met als zonder gids. Er zijn dagjes mensen en mensen die er blijven overnachten, overnachten deden wij in de gerenoveerde huisjes en deze waren prima.

Vanuit hier gingen we naar Annah Rais, elders op het forum heb ik al uitgebreid verslag gedaan, dit vonden we echt te duur voor het geld dat we betaalde hadden we ook in een super luxe resort kunnen overnachten, leuk voor een dagtrip maar slapen nooit meer!

Hierna gingen we naar Permai rain forrest, bij Damai beach, dit is echt een geweldige locatie, midden in de natuur, aapjes die zowat op je dak springen en aan een prachtig strand met heerlijk eten, wat wil je nog meer?

Toen zijn we naar de Perhentians gegaan, dit is echt prachtig! Ik heb al behoorlijk wat mooie stranden gezien maar deze staat vanaf nu boven aan mijn lijstje!
Het water hier is zo blauw, echt niet te geloven, dit moet je echt met eigen ogen zien.
We verbleven hier in het coral view resort en we aten bij the barat, beide echt aanraders. Ook een snorkeltripje in de omgeving is geweldig, zeker het turtle beach strandje is net een droom.

Toen was het weer tijd voor een grote stad en zijn we naar Kuala lumpur gegaan, ook dit is dan wel weer een leuke afwisseling, we verbleven hier bij Rumah puthi een super mooi huis dat buiten het centrum ligt maar wel weer dichtbij de luchthaven.
We zijn hier met de trein naar et centrum gegaan, KL center, en vervolgens zijn we naar time square gegaan. Daarna zijn we doorgegaan naar Chinatown en central market tegen de avond door naar de torens, geweldig om te zien!
Je kan hier in KL erg leuk shoppen zeker bij central market, erg goedkoop ook.
Het is wel af te raden om een taxi terug te nemen vanuit de torens, wij deden dit maar echt alles ging fout. We wilden eigenlijk met de trein terug maar volgens een mannetje dat er liep was het treinstation gesloten, achteraf gelogen en dat mannetje bleek onze taxichauffeur te zijn, er had natuurlijk een belletje moeten gaan rinkelen. Dat belletje begon te rinkelen toen we naar mijn idee rondjes reden rondom KL, we hadden expres een metertaxi genomen zodat we niet genept zouden worden maar dat verliep dus anders.
Halverwege kregen we een klapband en een stukje verder reedt hij ook nog in een greppel van dik 40 cm diep, ik heb een paar Kerr gevraagd of hij de meter stop wilde zetten als het mis ging maar dat scheen hij niet te begrijpen. Voor vertrek was hij naar eigen zeggen bekend met de wijk waar wij heen wilde maar dat bleek niet het geval dus moest er uiteindelijk een extra chauffeur aan te pas komen die hij ook nog moest betalen.
Uiteindelijk moesten wij 230 RM betalen voor een rit van 2,5 uur en een hoop ellende maar dat waren wij niet van plan, we hebben uiteindelijk maar 100 RM betaald en normaal gesproken zou dit zelfde ritje maar 40 minuten duren, oplichters in het buitenland dus! Ik vind dat we het aardig opgelost hebben maar we zijn wel weer wat wijzer geworden.

Toen hadden we weer een vlucht naar Suratthani waar we 1 nacht verbleven daarna hebben we de nachttrein genomen, altijd weer leuk, en hebben we nog 1 nachtje Kanchanaburi bij het oriental kwai gedaan. Vanuit hier vlogen we weer terug naar Amsterdam.

Volgend jaar willen we heel graag Sabah gaan bekijken, weer de Perhentians, Cameron highlands, Georgetown en weer Kuala Lumpur, we hebben er nu alweer zin in!

Mocht je ergens leuke tickets tegenkomen dan hoor ik het graag.
8 jaar geleden
·
#19966
Hey,

Waar kan ik jullie verslag vinden?

Bedankt voor de tip Malindo air.

Gr. Kelly
8 jaar geleden
·
#19965
Hoi Kelly,
Wat leuk dat jullie weer een verre reis geboekt hebben, kijk eens naar mijn reisplan van afgelopen jaar, misschien dat je daar iets mee kan.
Wij vonden alles heel goed te doen vanuit Bangkok alleen moet je even goed opletten met het boeken van je vliegtuig van Bangkok naar evt Borneo, dit was zelfs met Airasia nog duur. Wij zijn uiteindelijk uitgekomen bij Malindoair en dit is ons super goed bevallen, daarbij waren ze ook een stuk goedkoper dan Airasia op dat moment.
Suc6 met je planning, als je iets wil weten dan hoor/lees ik het wel.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!