1. Mariel
  2. Welkom & lees eerst even dit...
  3. donderdag 09 januari 2020
  4.  Abonneer via e-mail
Ik zou graag jullie advies willen.
Wij (2 volw en 2 meiden van 13 en 11) willen deze zomer graag naar Vietnam of Maleisie/Borneo.
Samen hebben wij 3x Thailand gedaan en Balie/Lokbok en Australie. Wij twijfelen nu over deze 2 bestemmingen. De eerste verre reis voor de meiden.
Vietnam trekt ons vanwege de mooie natuur, het lekkere en makkelijke eten, het makkelijke reizen met trein bus of auto met chauffeur. Maleisie trekt Borneo ons het meest, vanwege de combi van strand, snorkelen, evt duiken (wij hebben ons brevet) en de natuur met de speciale dieren. Deze denk ik zelf een beetje te missen in Vietnam maar wellicht compenseert de natuur dat wel.
Mijn vraag is, wat zouden jullie doen als eerste reis voor de meiden? Is Boreo ook makkelijk te reizen (we zouden dan vliegen op Singapore - vanwege goedkope vluchten met klm-miles die wij hebben of naar Hanoi). Zijn de stranden bij Hanoi ook mooi? Kun je daar snorkelen of geen vergelijk met Borneo of evt nog naar Tioman erbij.
Ik weet het luxe keuze maar twijfel toch tussen beide mooie bestemmingen!
Alvast bedankt voor jullie tips!
Waardeer dit bericht:
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij deden Borneo en Perhantians in de zomer van 2018. De dingen die we deden waren echt super, maar het reizen door het land zelf vonden wij helemaal niks. Totaal geen leuke Aziatische beleving, veel te westers en qua natuur alleen maar de parken, honderden km gereisd tussen ALLEEN MAAR palmolieplantages. Ik weet dat het vloeken in de kerk is hier op het forum waar zoveel mensen zo enthousiast zijn over Maleisië, maar zo hebben wij het ervaren.

Vietnam waren wij járen geleden nog zonder kind, dat vonden wij heel veel echter reizen, veel meer de beleving van een andere cultuur en een prachtig land met hele leuke bevolking.

Qua duiken/snorkelen zeker Borneo/Perhentians (Tioman ongetwijfeld ook, maar geen ervaring), maar qua alle andere dingen zou ik zonder twijfel voor Vietnam gaan.
Zelf: Diverse reizen op alle continenten (ja, ook Antarctica ;) )

Buiten Europa met kind ('12):
'13 Marokko - '13/'14 Nieuw-Zeeland - '15 Panama & Zuid-Amerika (5 mnd backpacken) - '16/'17 Myanmar & Thailand - '18 Maleisië - '19 NY - '20 Israël & Jordanië
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Nee hoor RoAnVi; niks vloeken in de kerk. Dat is toch juist het mooie van het forum; je deelt je ervaring en iedereen pikt daaruit wat hem/haar aanspreekt:D

Maar inderdaad hier veel enthousiasme denk ik over Maleisie.
Wij zijn ook enthousiast over Maleisie maar denk wel een beetje te snappen wat je bedoeld; het is westerser als andere Aziatische landen. Maar wellicht voor een eerste verre reis voor de kinderen ook juist wel weer een voordeel.....

Je kunt vanaf Johor Bahru naar Borneo vliegen, wij vlogen ook op Signapore en gingen direct na aankomst de grens over naar Maleisie. Wij vlogen vervolgens via Borneo richting de Perhentians. Als je vliegt op Signapore zou ik ook zeker kijken of ik daar een paar dagen kan doorbrengen. Niet Aziatisch, maar wel een fantastische stad!
Wellicht heb je wat aan ons reisverslag.

Vietnam ben ik niet geweest dus vergelijken kan ik niet.
Zonder zoon: Dom. Republiek, VS (2x), Canada, Tunesie, Costa Rica, Maleisie, Sri Lanka

Met zoon ('11): Turkije ('12 en '13), Bali ('14), Thailand ('15 en '16),
Maleisie/Singapore ('17), Java/Bali ('18), VS ('19), VS ('20).

http://www.hamakyreis.wordpress.com
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!