vrijdag 24 juli 2015
  7 Replies
  8.8K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

Na een fantastische reis doorheen Singapore, Bali en de Gili-eilanden vorige zomer staan wij opnieuw te popelen om een verre reis te maken. Wij verwachten wel ons eerste kindje in december en zouden graag volgende zomer (juli) op reis gaan met ons zoontje. Hij zou dan 7 maanden zijn.

Ons eerste idee was om naar Thailand te gaan (Kanchanaburi, Krabi en Bangkok). Maar mijn vriend kwam nu met een nieuw voorstel: de Malediven.
Zeker geen resorteiland hoor! Maar we zouden dan kunnen overnachten op één van de bewoonde eilanden in een guesthouse en van daaruit de onderwaterwereld verkennen. Want van snorkelen en duiken houden we heel veel. Het grote voordeel is dat we dan niet moeten rondreizen. Zeker mijn vriend vindt dat een belangrijke factor aangezien het onze eerste reis met baby zal zijn.

Maar is dat volgens jullie haalbaar met een 7 maanden oude baby?
Iemand ervaring met snorkeltrips waar je baby’s meeneemt? In Gili Meno zag ik een koppel die hun baby’tje in zo’n gele band meenam op een speedboat om dan te snorkelen in zee, maar is dat wel verantwoord?

Alle tips en voorstellen zijn welkom!
Groetjes,
Bea
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#19206
Haalbaar is alles, als je maar wil.

Echter, als je een hele dag op een speedboot zit om te gaan snorkelen. Dan moet je je wel goed afvragen of je je kind daar blij mee maakt.
Ik heb zelf in eerste instantie naar guesthouses gekeken. Ook op een eiland kwam ik dan wel wat leuks tegen. Echter een kennis van mij was daar en dan is het toch even wat anders. Die gaf melding van enorm veel rommel op de bewoonde stranden.

Ik zou een baby niet snel meenemen op open zee in een band. De zon is redelijk killing op het open water.
Je verbrand snel maar een baby verbrand nog veel sneller.

Zelf zou ik gaan zoeken naar accommodatie waarbij je baby makkelijk de schaduw kan opzoeken, of met een mini zwembadje oid.
Voor een keertje is het wel leuk om met een bandje in de zee te gaan, maar ik zou eerder vanaf het strand doen dan vanaf de boot.

Onze zoon is vier en we zijn direct met hem op reis gegaan. We houden ook van avontuurlijk.
Echter een dergelijk kleintje is nog wel erg kwetsbaar.

In dat opzicht is Thailand zo gek nog niet. (hele betaalbare accomodaties, vlak aan het strand, zwembadje aanwezig, snorkeltrips ook, en stukken goedkoper dan de Malediven.
8 jaar geleden
·
#19207
Bedankt Adventuregirl voor jouw reactie!
We laten het allemaal wat bezinken en wachten tot de kleine geboren is. Dan zien we wel...
Desnoods wachten we enkele jaren hé en maken we in de plaats een leuke citytrip!
Ik blijf alvast veel meelezen op dit forum, wie weet doe ik nog enkele zeer goeie ideeën op!! :-)

Groetjes!!
8 jaar geleden
·
#19208
Wij zijn met onze 10 weken oude baby naar curacao geweest en met 6 maanden naar ijsland, canada en new york. Ik zie dus geen enkele reden waarom het niet zou kunnen alleen vraag me wel af of het echt leuk is. Ik ken daarvoor de maladiven niet goed genoeg, heb alleen het idee dat je daar wel erg vastzit aan een eiland maar misschien klopt dat dus niet.

Hangt er natuurlijk ook vanaf of je een week wil gaan of 3 weken.

Het voordeel van 10 daagjes curacao was dat je daar kant duiken doet dus dat we om en om doken. ''s ochtend mijn man en dan sliep dochter op het strand onder een parasol en las ik een boekje, dan samen lekker uitgebreid lunchen met haar in de draagzak en 's middags dook ik. Na een paar dagen wil je alleen toch wat samen doen en toen hebben we nog 2 dagen met een huurauto het eiland verkent.
7 jaar geleden
·
#19209
Uiteindelijk is het dan Sicilië geworden :) We vertrekken over 6 weken...
Ik had echt graag verder geweest... Thailand sprak mij enorm aan, maar vriend durft met zo'n jonge baby geen verre rondreis plannen. Hij was ook bang dat we veel reisdagen zouden hebben. Hopelijk valt Sicilië goed mee en gaan we het jaar erop wat verder op reis ;)
7 jaar geleden
·
#19210
Leuk om te lezen wat het uiteindelijk is geworden! En nu allebei happy, misschien bij jou iets aan het knagen maar als je er niet allebei achter staat drukt dat al de pret. Heb je meteen goede kaarten voor volgend jaar ;-)
7 jaar geleden
·
#19211
Uiteindelijk is het dan Sicilië geworden :) We vertrekken over 6 weken...
Ik had echt graag verder geweest... Thailand sprak mij enorm aan, maar vriend durft met zo'n jonge baby geen verre rondreis plannen. Hij was ook bang dat we veel reisdagen zouden hebben. Hopelijk valt Sicilië goed mee en gaan we het jaar erop wat verder op reis ;)


Sicilie schijnt hartstikke leuk te zijn. Je gaat daar vast genieten.
Ook daar kan het overdag erg heet zijn (droge hitte), maar daar ga je vast op een prima manier mee om.
Hoewel een verre reis je misschien wat meer had getrokken..... wat in het vat zit verzuurt niet.
Je hebt nog zoveel jaren voor je.... langzaam opbouwen heeft ook zijn charmes.

In het begin kan je sowieso ook nog wel wat gesloopt zijn door onregelmatigheid in de nachten etc.
Een beetje gewoon chillen en genieten kan ook best de moeite waard zijn.
7 jaar geleden
·
#19212
Sicilië staat ook bij ons op de lange lange verlanglijst... . ;-)

We hebben zonder kind best heftige trips gedaan, maar toen onze zoon 8 maanden was hebben wij een camper gehuurd in IJsland. Had me niet prettig gevoeld bij een echt verre reis, waarvoor je vaak maanden van te voren de tickets boekt en toen zag ik het gewoon nog niet zitten. Bleek een super keuze! Prachtig land, hele fijne herinneringen aan en tegelijkertijd leerden wij ons kind 'in reis-modus' kennen en onszelf als 'reis-ouders' (alle drie net zo relax als thuis ;-) ).

Vlak voor zijn derde verjaardag arriveerden we echter al op 'zijn' vijfde continent, reden: onze backpack trip in Zuid-Amerika van 5 maanden. Niet om op te scheppen, zeker niet, maar ter geruststelling: als jullie het beiden willen dan komt het echt wel goed met dat avontuurlijke reizen! Wij startten ook 'veilig'.

Laten we eerlijk zijn, zowel IJsland als Sicilië zijn in de ogen van veel (jonge) ouders toch heel aparte bestemmingen hoor! Je behoort eigenlijk naar een vakantiehuisje te gaan, hooguit in de Ardenne!. Wat ga je toch helemaal in Sicilië doen?! #heledikkeknipoog

Ben benieuwd hoe het in Sicilië bevalt! Heel veel plezier!!
En wat hier ook al gesuggereerd wordt: nu heeft hij mogen kiezen, jij volgend jaar! :-)
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!