zondag 24 juli 2011
  10 Replies
  6.8K Visits
  Subscribe
Ik twijfel en hoop dat iemand me hier kan adviseren.

We willen met onze dan bijna 2 jarige dochter graag naar Maleisie op vakantie,
we willen sowieso een rechtstreekse vlucht dus dan komen eigenlijk alleen klm en malaysian airlines in aanmerking.

Mijn ervaring met klm (nog zonder kinderen) zijn niet echt positiev (nog nooit zulk onvriendelijk personeel gezien, geen eigen tv-schermpje) malaysian daarentegen is me zonder kinderen altijd erg goed bevallen!

Momenteel zit er ook een vrij groot prijsverschil tussen beide aanbieders (klm veel goedkoper) en dan is het nog de vluchttijd,

klm vertrekt om 23.50
malaysian om 12 uur

Wat is een handig tijdstip voor onze dochter?
Waardeer dit bericht:
12 jaar geleden
·
#9266
Klm heeft ondertussen wel schermpjes dacht ik, wij gaan in november naar thailand met klm en op hun website staat dat ze in-flight entertainment hebben.

Qua vriendelijkheid personeel, misschien moet je dat wat relativeren? Je hebt die ene keer misschien gewoon pech gehad en de personen aan boord hadden misschien net een uitbranden gehad en waren daarom wat minder goed gezind? Kan toch? Of niet?

Sowieso zou prijs bij mij de doorslag geven. Laat ze dan gewoon onvriendelijk zijn, dat veranderd eigenlijk niks aan het feit dat je daar heelhuids aankomt ;)
12 jaar geleden
·
#9267
Hoi,

Tja, een keuze....
Wij vliegen nu -net als Kaya ;-) - in november met KLM naar Thailand. Wij vonden de prijs i.c.m. de vliegtijden van KLM ideaal. Qua maatschappij ben ik meer over MA te spreken. Betere ervaringen mee. Maar ach, toen wij naar Maleisie geboekt hadden met MA vlogen we uiteindelijk met een vlucht van KLM omdat ze vliegpartners zijn...en bleek het dus een KLM/MA vlucht, uitgevoerd door KLM.... :-D.
En Kaya, op die vlucht van KLM toentertijd geen schermpjes :-(, hopelijk nu wel, al betekent in-flight entertainment volgens mij niet meer dan dat er films vertoond worden en niet per defenitie dat dat op een privé-schermpje is.

Succes!
Marieke
12 jaar geleden
·
#9268
Ja, maar ik drukte me wat verkeerd uit dan, ik bedoelde wel degelijk een eigen schermpje:

https://www.klm.com/travel/be_en/prepar ... /index.htm

In de bovenstaande link spreken ze over 'almost all our intercontinental flight', dus ik vermoed bangkok ook toch?
12 jaar geleden
·
#9269
Oja, ik zie het! Zou wel heel fijn zijn!
Toen wij naar Kuala Lumpur gingen is alweer drie jaar terug, dus hopelijk kunnen we er nu gewoon gebruik van maken....

Groet, Marieke
12 jaar geleden
·
#9270
Hoi,

Wij zijn op 29 juni met KLM van KL naar Nederland gevlogen en dat was een prima vlucht mét eigen entertainment-schermpjes. Personeel was ook niets mis mee, kindvriendelijk ook nog.

Qua tijd vond ik een nachtvlucht ideaal. Je slaapt zelf nauwelijks (ik niet in ieder geval), maar je kinderen kunnen nog wat uurtjes meepikken, doordat de setting ook wordt gericht op slapen. We zijn ooit overdag naar Florida gevlogen en toen waren ze 9 uur klaarwakker. Bij de nachtvlucht van KL naar Nederland heb ik ze wel 's middags nog even op bed gelegd, zodat we de vertrektijd zonder al te veel strubbels zouden halen.

Groetjes,
Denise
12 jaar geleden
·
#9271
KLM is zeker niet mijn favoriete maatschappij, maar is zeker niet slecht. Dat geldt ook voor het personeel want hoewel er aparte exemplaren tussenzitten, is het ook weer niet zo dat alle flight attendants altijd voortdurend PMS hebben. Daarbij is de service van KLM bij vertraging en problemen over het algemeen vrij goed. Zeker als je Twitter gebruikt. Als het prijsverschil groot is, zou ik altijd voor de prijs gaan. En een dvd speler met twee schermpjes heb je voor 100 euro.
12 jaar geleden
·
#9272
malaysian airlines en KLN doen aan CODE sharing. De vluchten naar maleisie die vanuit Amsterdam om 12h00 vertrekken worden ALTIJD uitgevoerd door Malaysian airlines (vb flight KLM 4103 naar kuala lumpur).
Dus goedkoper vliegen is boeken met KLM en genieten van de goeie service van Malaysian Airlines.
Ook voor andere aziatische bestemmingen is dit mogelijk: vliegen met Thai airways naar Bangkok, maar boeken via Lufthansa bijvoorbeeld (Star Alliance)


http://www.malaysiasite.nl/mas.htm
http://www.asiatraveltips.com/news07/28 ... ines.shtml
http://www.klm.com/corporate/nl/newsroo ... nding.html
12 jaar geleden
·
#9273
hallo,
Ik zou er even over denken om met een low cost airline te gaan, je bespaard zo vreselijk veel geld die je echt wel kan gebruiken in Maleisië (ik zit er nu terwijl ik dit schrijf) wij vlogen vorige keer met Air Asia en nu weer, prima vliegmaatschappij die je het best kan nemen uit LONDEN (easy jet heen) en terug via Parijs (enkeltje Thalys terug) !! bekijk de prijzen maar eens...
succes.
groetjes Marjan
12 jaar geleden
·
#9274
Hoi Allen,

ik reageer even op bericht Marjan. Wij willen volgend jaar ook naar maleisie en zit ook te denken aan air asia. In bovenstaand bericht schrijf je dat je beste heen kunt via Londen en terug kan komen via Parijs en met enkele reis met thalys terug naar nederland. ben benieuwd naar de achtergrond van deze keuze. Is het niet handig om beide keer van de zelfde luchthaven te vertrekken en terug te keren? Vroeg me ook af hoe je dit boekt? Nu ik dit tik bedenk ik me dat je dat doet door twee enkele reizen te boeken. klopt dat?
Verder ben ik benieuwd of het viegveld in parijs (orly) gemakkelijk te bereiken valt. De thalys komt daar volgens mij niet. londen lijkt me wat gemakkleijker, maar goed uit ervaring weet ik dat niet.

Alvast bedankt

Petra
12 jaar geleden
·
#9275
Greetje,

Wij zijn ook aan het zien voor volgend jaar en wij gaan, denk ik, opteren voor Parijs. Ik zou ook niet weten waarom je heen via Londen en terug via Parijs zou doen. Ik heb het reisverhaal van Marjan gelezen hier op de site en volgens mij is zij in ieder geval ook via Parijs heen gegaan?
Omdat wij volgend jaar eind juli willen gaan, is Londen niet echt een optie: de Olympische Spelen zullen de prijzen de hoogte injagen dus wordt het Parijs. Ik weet niet wanneer jullie willen gaan, maar als het in de zomer is dan zou ik daar wel rekening mee houden.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!