woensdag 04 december 2019
  8 Replies
  3.9K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

Ik zal mij eerste even voorstellen. Mijn naam is Leonie en ik ga over 7 dagen met mijn gezin ( mijn man en twee zoons van 2 en 4 ) een rondreis maken door Thailand ( 30 dagen ) Alleen zit ik al een tijdje met de malaria tabletten in mijn maag. Enkele weken geleden bij het vaccineren werd ons geadviseerd om de kinderen preventief malariatableten (Malarone junior ) te laten slikken. Dit omdat we ( volgens het kaartje ) grotendeels in malariagebied zullen zitten.

Omgeving - Bangkok - Sukhotai - Chiang Mai - Mae Chaem - Khoa Sok - Ao luk - Ao nang Beach - Koh Lanta - Bangkok

Vlak voor we weggaan uit Sukhotai zou ik de jongens de tabletten moeten gaan geven, tot een paar dagen na de reis. Wij schrokken hier best wel van, want ik wil liever niet zulke tabletten aan mijn kleine kinderen geven. Maaaar ik wil natuurlijk ook niet het risicio lopen dat ze Malaria krijgen.

Ik lees erg verschillende berichten, het ene boek/site zegt Malaria tabletten in Thailand is niet nodig ( maar is dit dan ook van toepassing op kinderen? ) en anderen zeggen weer van wel.

Onze huisarts en thuisvacinatie.nl adviseren het wel. Maar niemand kan mij antwoord of ervaringen geven van andere ouders/kinderen op het nemen van de tabletten.

Heeft iemand ervaring met het geven van Malarone aan (kleine ) kinderen ? Worden ze erg ziek, dromen, duf etc? Of valt dit reuze mee?

Ik heb ook al op dit forum rond gezocht, maar kon nog niet duidelijk (recent) een antwoord vinden. Al snap ik natuurlijk dat er geen duidelijk antwoord is.

Wie ow wie wil zijn of haar ervaring met mij delen?

Fijne dag allemaal!
Waardeer dit bericht:
4 jaar geleden
·
#29781
Hoi Leonie,
Welkom op het forum. Interessante vraag. Wij zijn veel naar Thailand geweest, maar hebben er nog nooit malariatabletten voor genomen. Benieuwd of er mensen op het forum zijn die wel geslikt hebben voor Thailand. Natuurlijk moet je het advies heel serieus nemen, maar misschien is het handig om het nog na te vragen bij een andere partij.
Mijn kinderen (toen 4 en 6) hebben Malarone junior geslikt toen we naar Sumatra gingen, maar ze hadden totaal geen last van bijwerkingen.
Bij https://www.lcr.nl/Landen/Thailand zeggen ze dit:
In dit land komt in sommige gebieden malaria voor. Het nauwkeurig toepassen van maatregelen tegen muggenbeten is voor deze gebieden voldoende. Laat u adviseren door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige.

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

4 jaar geleden
·
#29783
Twee x in Thailand geweest en niet geslikt. Het is echt rommel. Kinderen goed insmeren en lange mouwen/lange broek/legging waar nodig..
4 jaar geleden
·
#29784
Het rare is dat de kans om Malaria te krijgen in Thailand de afgelopen jaren enorm veel kleiner is geworden. Alleen in Nederland heeft het LCR het advies aangescherpt voor jonge kinderen. Nu wordt opeens preventief slikken aanbevolen terwijl dit een paar jaar terug niet zo was.

Ik wilde hier zelf voor mijn eigen blog een artikel over schrijven en heb o.a. Meditel, Thuisvaccinatie, GGD en meer instanties gegeven. Niemand kan een bevredigend antwoord geven en het LCR is niet bereikbaar voor particulieren alleen voor artsen die daar lid zijn.

Ik zou als ik jou was het duitse of engelse advies volgen.
4 jaar geleden
·
#29785

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

4 jaar geleden
·
#29786
Disclaimer: nooit klakkeloos medisch advies volgen van vaag volk op internet. Zoals ik. Knokkelkoorts /Dengue is veel gevaarlijker want niet te behandelen en wordt net zo hard overgebracht door muggen. Essentieel zijn dus muggenwerende maatregelen. Airco, muskietennet en veel DEET van minimaal 30%.

En verder praat met je dokter. Vraag naar een printje van de LCR info die ze hebben. Die komt overeen met de info van de WHO. Die vinden muggenwerende maatregelen goed genoeg voor thailand, maar geven aan dat voor zwangere vrouwen en zeer jonge kinderen andere regels gelden.

Dus wie vertrouwe je. Je arts, de GGD of internet?
4 jaar geleden
·
#29793
Mijn kinderen hebben vaker malarone junior geslikt en nooit ergens last van gehad. Geef het bij de warme maaltijd, vinden ze het lastig om te slikken doe het dan met banaan of chocolade, dat maskeert de smaak.
Een kind heeft bij het oplopen van malaria een vergrote kans op ernstige klachten en dat is ook de reden waarom het in gebieden waar voor volwassenen een noodbehandeling wordt aanbevolen voor kinderen onder de 5 jaar wordt geadviseerd om preventief te slikken.
Uiteraard is de kans om malaria op te lopen, als je goede muggenmaatregelen neemt niet torenhoog,. Maar je moet je jezelf afvragen hoe je je zou voelen als je kind toch malaria oploopt en jij dat had kunnen voorkomen..
4 jaar geleden
·
#29795
Eens met dhans dat je dit niet het juiste medium is voor advies, maar dat gezegd hebbende wil ik gerust met je delen dat wij ons kind preventief laten slikken daar waar het wordt geadviseerd. De eerste keer was hij ook pas 2 jaar, we hebben nog nooit een bijwerking kunnen ontdekken bij hem. Het zegt uiteraard niets over de uitwerking bij jouw kinderen.
4 jaar geleden
·
#29798
Hallo allemaal,

Bedankt voor alle reacties! Sorry dat ik zo laat weer wat van mij laat horen, dit was geen desinteresse maar ik had ( inclusief mezelf ) het hele gezin de afgelopen dagen flink ziek thuis. Nouja beter nu dan in Thailand!

Vandaar nu even een korte reactie.
Fijn om wat ervaringen te lezen, niet dat we klakkeloos uitgaan van niet medische advies. Maar het is toch ook fijn om wat ervaringen van anderen mensen te lezen.

We hebben toch besloten de kinderen preventief de Malarone te gaan geven en dan inderdaad tijdens de warme maaltijd etc. Ik wil het risico niet lopen op malaria en als de bijwerkingen mee vallen dan nemen we dat voor lief. Mijn hart brak de afgelopen dagen al toen de kinderen ziek waren.

Allemaal erg bedankt voor de moeite nemen om op mijn vraag antwoord te geven!

Morgen vertrekken we!!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!