woensdag 01 oktober 2014
  6 Replies
  3.6K Visits
  Subscribe
Hallo,

Hehe dacht zowat de route rond te hebben, maar begin weer te twijfelen...
Ik lees bij sommige reisverhalen over echt koude temperaturen, vooral regio Mae Hong Son...
Dat is nu net wat we niet willen...
Is het echt "zo koud" ? Iemand ervaring hiermee ?
We reizen met 3 kleine kinderen en wilden voor deze trip een wagen huren en vanaf Sukhothai rijden via Mae sot - Mae Sariang - Mae hong Son - Pai - Chiang Mai
Alternatief - warmer - misschien een route richting Mekong en via Chiang Rai naar Chiang Mai
Alleen kan ik weinig info vinden over dit gebied, die Mae hong son loop is wel erg gekend...
We willen net ons winters Belgenlandje verlaten om van "zomerse" temperaturen te gaan genieten...
Op sommige "weer"website spreken ze van temperaturen rond de 14 graden en mist...
Iemand onder jullie deze trip gedaan in jan-feb ?
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#16805
Wij zijn in januari 2012 in het noorden geweest en toen de Doi Inthanon jungle trek gedaan. Overdag was het een graad of 26, maar 's avonds koelde het erg af. We sliepen in één van de huizen bij een bergstam, zaten 's avonds bij een kampvuur met dikke fleece vesten aan die we ook in bed aan hielden en dan nog 6 dekens erbij en dan was het nog koud. Denk dat het toen een graad of 6 was maar dan zat je ook hoog in de bergen. In Chiang Mai was het niet zo koud, maar je kan er avonden bij hebben dat je graag een vestje aan hebt.
9 jaar geleden
·
#16806
Wij deden de Mae Hong Son loop begin dit jaar in januari. wij hebben het echt niet koud gehad.
We zijn op 2 januari in Chiang Mai (nachttrein vanuit Ayuthaya) aangekomen en ik denk dat wij op 5 januari onze auto opgehaald hebben en aan de loop begonnen zijn (Chiang Mai - Pai - Mae Hong Son - Mae Sariang - Chiang Mai).

Voor ons gewoon shortjes en t-shirt weer. Kinderen hebben gezwommen in Chiang Mai en Mae Sariang, we zijn gaan kajakken bij en in de grotten nabij Pai... Geslapen twee nachten in een zeer basic hut nabij Pai - bewust daarvoor gekozen omdat we iemand kennen die er jaren geleden te gast was. Ons hutje bestond enkel uit een matras op de grond, er waren grote gaten langs de deur, dus de "koude" kon gewoon binnen. :-) 's Avonds zaten we rond het kampvuur met de andere gasten, maar dat was eerder voor de gezelligheid dan voor de kou.
Onze kinderen waren 9, 8 en 5 jaar oud.
Dus wij vonden het echt niet koud.

Van Chiang Mai naar Phuket gevlogen en dan voel je natuurlijk wél het verschil in temperatuur!

Onze ervaring kan je hier lezen indien interesse

http://fijndewereldrond.wordpress.com/
9 jaar geleden
·
#16807
Wij hebben de Mae Hong Son Loop begin februari gedaan. We hebben elke dag strakblauwe luchten gehad en aangename t-shirt-temperaturen. Ik kan me niet herinneren of het warm genoeg geweest zou zijn om te gaan zwemmen, omdat we daar zelf toen (nog geen kids) behoefte aan hadden, maar het was zeker erg aangenaam en niet koud. Overdag!

's Avonds koelde het flink af en kwam de mist. Ook 's ochtends vroeg was het vaak nog mistig, tot een uurtje of 10. Als de zon doorkwam warmde het snel op. Ik denk dat je als je een dag pech hebt een koude dag kunt hebben, dat de mist blijft hangen en de temperatuur laag blijft, maar dat dit zeker niet elke dag zo zal zijn. Het is een prachtig gebied, ik zou zeker gaan, maar met (jonge) kinderen geen jungle trek gaan doen met overnachting.

Het gebied rondom Chiang Rai is ook echt heel mooi, zelf zou ik niet 1 van de 2 als mooiste aan kunnen wijzen. Misschien de 1 nu doen en de ander tot volgende keer bewaren.

Succes met kiezen!
Yvonne
9 jaar geleden
·
#16808
Wij zijn vorig jaar december in Chiang Mai en Chiang Dao geweest en vooral in Chiang Dao was het behoorlijk fris 's ochtends, 's nachts en 's avonds. Overdag een heerlijk zonnetje!! Met een trui of jas en wat extra dekens kan je het prima af daar. Wij Hollanders zijn wel wat gewend toch? De grap was dat het toen dus voor Thailand extreem koud was en de noodsituatie was afgekondigd. Nu stelde dat niet veel voor hoor, maar blijkbaar werden er dekens uitgedeeld. Extreem koud betekenden trouwens dat het 's nachts afkoelde tot 5 graden. Best fris in een bamboehutje, maar geen reden om niet te gaan voor ons.
9 jaar geleden
·
#16809
Haha lees net dat jullie Belgie ontvluchten en dus niet Holland. Sorry...
9 jaar geleden
·
#16810
Ach, we gaan het er maar op wagen.....
We vertrekken op 17/1 vanaf Sukhothai en komen ongeveer 10 dagen later aan in Chiang Mai als het goed is, lekker eigen tempo rijden met de huurwagen.
Dat is dan 1 week wat "frissere" temperaturen, op 8 weken reizen kan dat wel :-)
Tschijnt echt zoooo mooi te zijn daar....
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!