maandag 01 juli 2013
  6 Replies
  3.8K Visits
  Subscribe
Hallo,

Wij denken erover om een maand in juli of augustus 2014 door Marokko te trekken. Na 6 verre reizen na elkaar willen we een goedkopere reis...
Iemand tips route, hotel, budget,...

Gr Kelly
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#13710
Juli en augustus is wel heeel erg warm inmarokko.

En voor mij was marokko eens maar nooit meer, been therevseen it done it
10 jaar geleden
·
#13711
De warmte maakt niet uit waren ooit in de warmste periode in India...
Maar dat was tot nooit meer India, maar twijfel toch over Marokko als het ook niet zo zal zijn...
10 jaar geleden
·
#13712
Wij zijn 2 keer (zonder kids) in Marokko geweest! Super! En wij willen zeker terug met de kids.
In juli/augustus is het denk ik wel heel erg (te?) warm. Met name in de woestijn.

Wij zijn een keer 16 dagen in Zuid Marokko geweest in mei, weliswaar toen nog zonder kinderen, maar kwamen wel een gezin tegen met kinderen (die hadden een auto gehuurd).
Het was toen lekker warm, niet te heet.
Wij hebben 8 dagen auto gehuurd. De wegen zijn heel erg goed in Marokko.
Daarna met openbaar vervoer. Goede busverbindingen.

Dit hebben wij gedaan:
Marrakech (slapen in de medina in een riad !!)
omgeving Tafraout, Oumsnat (hotel met zwembad) en palm oases
Ouarzazate, Ait Ben Haddou
Skoura, vlakbij Ouarzazate (aanrader!: rustig dorpje in palm oases, erg mooi en rustig, daar hebben we 3 nachten geslapen)
2 nachten in Sahara (vanuit Ouarzate naar Zagora, M'hamid en verder Sahara: een tocht met gids)
Essaouira (mooie stad aan de kust, met een lekker windje)
10 jaar geleden
·
#13713
Wij vonden Marokko geweldig en zouden het er zeker een maandje kunnen uithouden! Erg afwisselend landschap en zeer vriendelijke mensen.

De zomer zal inderdaad heet zijn maar wij vonden de temperaturen in mei goed uit te houden. Wij hadden de laatste 2 nachten in mei een temperatuur van 37-38 graden maar doordat het een erg droge warmte is, vonden wij het goed te doen.

Wil je de warmte ontvluchten dan kan je naar de kust gaan maar ook naar hoger gelegen gebieden gaan zoals bijv. het Atlas gebergte (ook erg mooi). Daar kun je zelfs meerdaagse wandelingen maken (ook met kinderen).

Omdat jullie toe zijn aan het wat goedkopere vakantie hierbij wellicht een budget tip...: schrijf hotels zelf aan en vraag om discount/special price/family price/children half price etc. Werkt tot nu toe altijd!!

Zelfs nu merken we het weer (afgelopen mei hebben we om gezondheidsredenen niet onze hele reis kunnen maken en dat stukje gaan we nu aankomende herfstvakantie doen): gewoon hotel gemaild met de vraag 'ik zie dat de prijs 100 euro is per nacht op basis van HP, wat kost het als we 2 nachten verblijven?' en ja hoor ik kreeg mail terug dat het dan 90 euro is per nacht! Verder waren we niet ingegaan op een bepaald programma wat ze te bieden hadden en ik heb ze gezegd dat we dat met een ander bedrijf zouden doen (wat overigens ook zo is). Maar ik kreeg direct een mail terug dat de prijs verkeerd was weergegeven. Het was geen 40 euro pp voor ons (wij zijn met z'n vieren) maar ze hadden een family prijs voor 120 euro!

Tja, wat route betreft is er veel mogelijk maar dat ligt erg aan wat je leuk vindt (juist veel natuur of juist veel steden?). Er is echt veel mogelijk. Vliegen op Fez en Tanger zijn goedkopere opties dan bijv. naar Marrakech. Ook Casablanca is dacht ik goedkoper.

Wij hadden de route Marrakech- Ait ben Haddou- Gorge Todra- Merzouga- Dades Vallei - Marrakech. Meer natuur dan steden dus.

Maar je kan ook aantal steden doen en dan vanaf de kant van Fez naar beneden en dan richting Marrakech of kust...

Heel veel leuke mogelijkheden dus....

Succes en veel plezier met de voorbereidingen!
10 jaar geleden
·
#13714
Hoi Kelly,

Wij waren een weekje in Marokko in de meivakantie en hebben er genoten. We waren aangenaam verrast door de vriendelijke bevolking en komen er zeker nog eens terug. Hebben in een week het rondje Marrakesh, Ait Ben Haddou, Taroudant, Marrakesh gedaan.
De acco's vonden wij redelijk aan de prijs, meer dan we gewend waren van onze reizen naar Thailand en Vietnam. Wat dat betreft vind ik Marokko niet echt low budget. Eten daarentegen was wel weer goedkoop.

Wil je nog tips over route/acco's laat het me dan even weten via een pb.

groet

christel

ps. wat mijn voorganger al aangaf, afdingen op de kamerprijs is zeer goed mogelijk. enne afdingen in Marokko gaat iets anders dan in Azië, je kunt rustig op 20/25% van de door hun genoemde prijs gaan zitten. Dat is ten minste onze ervaring. Vaak gaven wij niet eens een prijs weer end an begonnen ze zelf al een heel eind te zakken. Gewoon zeggen dat je iets te duur vind, maar geen prijs noemen. Je merkt dan vanzelf als je richting hun bodemprijs gaat. Dat werkte voor ons goed. De glimlach, doet ook in Marokko wonderen. Als je maar blijft lachen wordt men niet snel vervelend was onze ervaring.
10 jaar geleden
·
#13715
Ik vond Marokko geweldig! Heerlijke combi van natuur, cultuur, avontuur (overnachten in de woestijn), lekker klimaat, vriendelijke mensen (wel wat moeilijk om contact mee te maken), geweldige hotelletjes, luieren bij zwembad, lekker eten. Juli en augustus zal wel warm worden. Ik zou zelf ook met de Ramadan rekening houden.
In ons reisverslag (alle reizen staan achter elkaar, kijk bij 2012) zie je onze route (die ik graag had uitgebreid met wat meer bergen en strand) met tips voor leuke hotels. Veel succes, wordt vast een topvakantie!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!