woensdag 16 januari 2013
  12 Replies
  5K Visits
  Subscribe
Wie weet of er op Java en Bali luiers te koop zijn (liefst niet van die héle erge plastic zweetluiers). We gaan komende zomer namelijk 5 weken naar deze eilanden en willen liever niet een heel koffer vol met luiers proppen.
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#12441
geen idee concreet op java en Bali(wij zullen daar zijn in Maart/april, dan kan ik je hierop antwoorden ;-) maar de delen van Azie die wij reeds gedaan hebben de voorbije maanden(Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam) daar gooien ze je achterna met luiers! echt tot in de kleinste dorpjes kan je ze vinden, vaak niet de supermarkten, maar juist de kleine lokale winkeltjes, dus ik vermoed dat ze in java en bali zeker luiers hebben.
wij maken ons in elk geval niet meer druk, en kopen pakken per 10-15, omdat we ze toch overal kunnen kopen! (wij moeten daarenboven maat XL hebben voor onze flink uit de kluiten gewassen peuter, wat niet evident lijkt met al die kleine kontjes hier ;-)

groetjes!

Joke
11 jaar geleden
·
#12442
Op Bali zijn luiers te koop! In de meeste shops kan je meeneemverpakkingen vinden. In wat grotere malls grotere verpakkingen. Fijne reis!
11 jaar geleden
·
#12443
Dank voor jullie reacties! Op Bali had ik het wel verwacht met die grote supermarkten. En anders is het tijd om zindelijk te worden! Onze jongste is dan 2,5. De andere tijd werden op die leeftijd ook zindelijk. We zullen het zien!
11 jaar geleden
·
#12444
Wij zijn afgelopen zomer op Bali geweest. Onze jongste dochter was toen nog net geen 3. Wij waren in Ubud toen onze voorraad die we meegenomen hadden bijna op was. Ik vond het nog niet meevallen om geschikte luiers te vinden. Voor kleine kinderen was er genoeg maar voor de wat grotere was het lastig. We hebben wat van die plastic, zweet luierbroekjes gevonden maar die voldeden niet. Zeker niet 's nachts. Uiteindelijk hebben we wel wat kleine pakjes luierbroekjes gevonden voor overdag. de luiers uit nederland hebben we voor de nacht bewaard. Misschien dat ze in de grote badplaatsen makkelijker verkrijgbaar zijn, daar heb ik geen ervaring mee.

Veel plezier alvast!
11 jaar geleden
·
#12445
dankjewel Michelle, goed om te weten! Nemen ze dan toch maar zelf mee want van die zweetdingen zit niemand op te wachten. En we doen geen grote badplaats aan. In ieder geval met praktisch 'lege' koffers weer terug :-)
11 jaar geleden
·
#12446
Wat gek dat je in Ubud geen luiers hebt kunnen vinden! :? Wij zijn inderdaad doodgegooid op heel Bali met (prima) luiers, geen enkel probleem.
11 jaar geleden
·
#12447
Hallo Hik, ook luiers voor een kind van 15 kilo (2 jaar)? Ik lees namelijk wel dat luiers voor baby's niet zo'n probleem zijn, maar vaak wel voor een peuter!
11 jaar geleden
·
#12440
wij zullen binnen enkele daagjes landen in jakarta, en binnen een maandje hopen we in bali toe te komen, dus dan kan ik je live antwoord geven, maar zoals ik hierboven al zei: onze zoon weegt intussen bijna 18kg(bijna 3) en weigert pertinent zindelijk te worden (kleine bijwerking van de reis vermoed ik ;-), dus met XL luiers bedoel ik echt wel "dikke billen"pampers;-)
de kwaliteit valt wat ons betreft ook goed mee,

ik hou je op de hoogte!

groetjes
Joke
11 jaar geleden
·
#12448
Dankjewel Joke! Op Java komen we o.a in Yogjakarta (grotere stad) en op Bali in Lovina en Ubud. Zou een hoop bagage schelen als we maar voor 2,5 week luiers mee moeten nemen (alleen voor Java). Goede reis!
11 jaar geleden
·
#12449
hey!

we zijn intussen op Bali geland!
maak je geen zorgen ivm met pampers, je vindt ze hier echt overal!

in yogyakarta waren we in een shoppingmall(amburukmo of ziets, weg naar luchthaven), mat een carrefour(soort albert heyn supermarkt ;-) van 2 verdiepingen! nooit gezien! 2rekken vol met pampers ;-)
wij kopen trouwens meestal het merk "mammypoko" of zoiets, zijn vrij goede pampers, onze kindjes lekken heel af toe, zelden snachts, vooral overdag als we ilyan niet op tijd verversen(hij drinkt veel, dus plast ook meer ;-)
je hebt ook huggies, en vééééle andere merken ;-)
maar ook op Malioborostreet, de hoodstraat heb je shoppingmalls in overvloed.
in Indonesie moet je gewoon op zoek naar een supermarkt, (niet de hele keine) en dan vind je ze allemaal.

ofwel de apotheken die hebben ook altijd pampers in stock, wel maar per 3 verpakt. (in Cianjur zowel in apotheek als shoppingmall, aka supermarkt, meestal op de laagste floor).

let wel op het volgende: de "pampervorm" lijkt ons kleiner te zijn dan thuis! bv XL is veel te klein voor onze zoon, terwijl de "broekjesvorm" in XL maat hem perfect past!

dus wat ons betreft, neem niet teveel pampers mee, je kan er toch niet voor 5 weken meenemen, dus kan je er beter gewoon zo weinig mogelijk mee sleuren ;-)

bali en ubud nog niet gedaan, maar zoals ik al zei, je vindt hier echt alles!

http://www.sukamart.com/catalogsearch/a ... 6wodUFgAVg

succes en goeie reis!

Joke
11 jaar geleden
·
#12450
Ontzettend bedankt Joke voor je reactie! Wat een opluchting. Dan kunnen we met met bijna lege tassen reizen!
11 jaar geleden
·
#12451
nog een kleine "pamper" update ;-)

6dagen op Gili Air, langer dan verwacht, dus in pampernood...
het is een eiland met slechts één ATM(recent geinstalleerd), maar elk klein dorpswinkeltje heeft pampers in alle kleuren en maten ;-), gemiddeld 1dollar duurder dan in een grote shoppingmall ;-)

Ubud: totaal geen probleem!

groetjes!

joke
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!