zaterdag 18 januari 2014
  14 Replies
  6.9K Visits
  Subscribe
Ik zie door de bomen het bos niet meer... zoveel hotels in Kuala Lumpur en welke wijk is nou het leukste (en veiligste) om te zitten met een kleine meid van bijna 4 jaar?

We zijn maar twee nachten in Kuala Lumpur, maar willen wel goed zitten en het liefst niet te duur (onder de 50/ 60 euro per nacht). Ik heb gehoord dat Chinatown een leuke wijk is, maar geldt dit ook als je met een kleuter reist? We willen airco op de kamer en het liefst een eigen badkamer.

Graag tips ;-)

Groet,
Jessica
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#14974
Hallo Saskia,

Het YMCA was helaas helemaal volgeboekt, dus we zijn uiteindelijk bij My Hotel (Sentral) terechtgekomen. Een simpel, goedkoop hotel, maar een superschone en mooie kamer (niet groot, maar groot genoeg voor één nachtje). Het hotel ligt aan een rommelig achteraf straatje, maar wel op vijf minuten lopen vanaf KL Sentral, waar het ons om te doen was. Vanaf daar is alles goed bereikbaar en ook de treinen en bussen naar het vliegveld vertrekken hier. Aardige mensen en genoeg eettentjes in de buurt.

Geen recensie voor de YMCA, maar wie weet heb je hier ook iets aan ;)
Succes met de voorbereidingen!

Groet,
Jessica
9 jaar geleden
·
#14973
Hallo Jessica,

Heb je voor ons nog een recensie van het YMCA. Wij vliegen ook 1 dag van te voren terug naar KUL om vervolgens de avond erop weer naar huis te vliegen. Het YMCA en de ligging ervan lijken mij ook handig. Was het wat daar?

Ik hoor het graag
groetjes Saskia
9 jaar geleden
·
#14972
In hetzelfde park als waar de botanische tuinen (en de vlindertuin) zit. http://en.wikipedia.org/wiki/Planetarium_Negara

Er is een leuke tentoonstelling over ruimtevaart met dingen die kinderen zelf kunnen doen. En wat over planeten etc. Je kunt er ook nog 3D films kijken (dat kost wel wat) maar daar waren wij te laat voor.
9 jaar geleden
·
#14971
Waar zit dat precies en wat houd het in?
9 jaar geleden
·
#14970
Het planetarium in het park is erg leuk voor kinderen. En ook nog gratis.
9 jaar geleden
·
#14969
We zitten nu in het Rainforest B&B en het bevalt heel goed: schone kamer, aardig personeel, alles dichtbij.
Aan het eind van onze vakantie verblijven we nog een nachtje in het YMCA. Dit is vlakbij de Botanical gardens en het KL Sentral. Dat leek ons handig ivm vervoer naar het vliegveld. Bovendien hebben we het centrum na een dag ook wel gezien (zijn niet echt stadsmensen) en vinden we het fijn om vlakbij het park te zitten. Ik laat nog wel even weten of het YMCA wat is!

Groet,
Jessica
10 jaar geleden
·
#14968
Ik heb me nog nooit onveilig gevoeld in KL. Ook niet in Chinatown. Ook niet 's nachts.
10 jaar geleden
·
#14967
Nou ik bedoel niet in het winkelgedeelte zelf maar meer als je naar de monorail
Loopt door de straten. Dat is dan heel rustig en donker laat in de avond. In het centrhm
Is het altijd druk en veel licht. Je voelt je veiliger als je bijv nog midden in de nacht naar je hotel loopt. Wij liepen nog van de bios naar ons hotel om 2 uur in de nacht en dat was allemaal in de golden triangle. Dat is echt ideaal! Waar zit jullie hotel dan?
10 jaar geleden
·
#14966

Ik zou persoonlijk niet in China town gaan zitten. In de avond is het niet fijn om daar te lopen.


Waarom is het in de avond niet fijn? In bijvoorbeeld Bangkok vonden wij het gezellig. Willen over een tijdje naar Kuala Lumpur dus ben benieuwd naar je ervaring.
10 jaar geleden
·
#14965
In Kuala Lumpur is het beste dat je midden in het centrum zit. Dus in het golden triangle district.
Wij zaten daar midden in. Was echt heerlijk! Alles op loopafstand. En de monotrail was letterlijk voor de deur.
Wij zaten in een 5 sterren hotel wat niet zo duur was. Parkroyalhotel!
Was ook erg goed en schoon. Mooi uitzicht als je een kamer boven hebt.

Ik zou persoonlijk niet in China town gaan zitten. In de avond is het niet fijn om daar te lopen.
10 jaar geleden
·
#14964
Bedankt voor de tips! Ik heb zojuist een mail gestuurd naar de Rainforest BB, deze heeft ook erg goede recensies op Tripadvisor. Het enige wat ik me nu nog afvraag: hoe zit het met geluidsoverlast vanuit de straat? Ik lees bij sommige andere hotels/ hostels dat sommige mensen geen oog dicht hebben gedaan vanwege geluidsoverlast. Het lijkt me niet zo fijn om na een lange, vermoeiende vlucht niet te kunnen slapen... Een beetje herrie kunnen we natuurlijk wel hebben ;-)

Het 5 Elements hotel klinkt ook goed, maar ik lees toch teveel negatieve recensies, die gaan vooral over de hygiëne (vieze lakens enzo).
10 jaar geleden
·
#14963
<!-- w -->http://www.the5elementshotel.com<!-- w -->. Chinatown. Dichtbij OV. Mooie luxe kamer 45 euro per nacht. Op Agoda soms een paar euro goedkoper.
10 jaar geleden
·
#14962
ik weet nog dat ik best moest zoeken voor betaalbare accomodatie in KL. Wij zijn uiteindelijk bij Rainforest Bed and breakfast terecht gekomen,. Prachtige zeer ruime familyrooms.
Ook op loopafstand van de Petronas, plm 20 minuutjes lopen.

<!-- w -->http://www.rainforestbnbhotel.com<!-- w -->

Met eigen sanitair, airco en alles wat je nodig hebt. Het lag in een leuk wijkje met redelijk wat restaurantjes in de buurt, ook heerlijk indiaas gegeten daar!
10 jaar geleden
·
#14961
Wij zaten in Times Service Suites @ Times Square. Het zit aan het winkelcentrum vast. Kun je 's morgens naartoe lopen om te ontbijten en 's avonds nog even rondslenteren. En een lekker zwembad erbij. Wel lekker met de temperatuur en vochtigheid in KL. Te boeken via o.a. booking.com maar je kunt ook een mail sturen naar <!-- e --><a href="mailto:vicky@timesuites.com]vicky@timesuites.com[/url]<!-- e -->. Misschien biedt ze een betere prijs.
De monorail komt langs het winkelcentrum. Maar wij namen altijd een taxi. Die was qua prijs gelijk aan de monorail (we zijn met z'n vijven).

Wij vonden de chinese buurt in KL niet geweldig. Misschien zijn er wel leuke straten maar hebben wij die gemist.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!