dinsdag 18 april 2017
  5 Replies
  3.2K Visits
  Subscribe
Wat laat geboekt dit jaar door familieomstandigheden, maar we gaan! Heenvliegen naar Chiang Rai, de grens over, luxe slow boat naar Luang Prabang (nagi of mekong), Vang Vieng, Vientiane, vliegtuig naar Kuala Lumpur, weekje duiken op Tioman Island en retour vanaf Singapore. Tips vooral voor Laos zijn van harte welkom.
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#23949
Wij hebben de volgende route genomen: Vientiane, Ban Pako, terug naar Vientiane, Vang Vieng, Luang Prabang, boot naar Hongsa, vanuit daar naar Nan in Thailand.

We hebben één dag op de slowboat gezeten ,luang Prabang/Hongsa.

Ban Pako was prachtig en maar een klein stukje van Vientiane vandaan.
6 jaar geleden
·
#23948
Dankjewel. Leuke tips allemaal. Is het geen roteind naar die kruikenvallei?

Op Tioman gaan we naar het Tioman Dive Resort in ABC. Eigenlijk wat te prijzig (hoewel Berjaya is duurder), maar het is ook vakantie.


Een mooie duiklocatie is vaak wel wat aan de prijs... maar ja, inderdaad het is ook vakantie en het koraal en de vissen in de regio zijn de moeite waard.
Op diverse plekken hebben we gekeken. (alleen snorkel ik alleen maar vanwegen de bijholtes en oren etc). Wij hebben toen het Berjaya gekozen vanwege het zwembad.. Atlas is een zwemmertje.

Ja, het is best een eind naar die kruikenvallei. Maar de weg is absoluut mooi!
Er zit geen recht stuk in. Door de heuvels en bergen, prachtig kleine dorpjes, kranen van Unicef langs de kant van de weg.
Ik vond het een mooie rit. We zijn met een minibusje gegaan. In de vlakte der kruiken kom je trouwens heel veel paden tegen die gemarkeerd zijn met witte stenen... wandelen binnen de paadjes omdat er veel bombies liggen. Laos heeft meer bommen op zijn land gekregen dan Vietnam. Wist je dat?
Die kruiken zijn wel een bijzondere gewaarwording... het zijn er zoveel en hoe ze er komen, daar lopen de verhalen over uiteen.

De regio is stukken minder touristisch.. wij zaten in een Chinees(?) hotel.. (ook in the middle of nowhere), maar ik heb fantastisch gegeten.
Voor twee dagen is het wel leuk... anders zet je het tussen LUang Prabang en Vang Vieng in.. kan ook altijd nog. Dan ben je wel twee dagen onderweg, maar ga je iets meer buiten het gebaande pad. Ik kijk of ik nog een fotootje heb van de regio... de rode klei heeft jaren lang onder mijn schoenen gezeten.
Ik zal even een album maken op facebook en de foto's hiernaar koppelen... dan heb je wat meer beeld.
6 jaar geleden
·
#23947
Dankjewel. Leuke tips allemaal. Is het geen roteind naar die kruikenvallei?

Op Tioman gaan we naar het Tioman Dive Resort in ABC. Eigenlijk wat te prijzig (hoewel Berjaya is duurder), maar het is ook vakantie.
6 jaar geleden
·
#23946
Wij zijn afgelopen zomer met Nagi of Mekong geweest. We vonden het geweldig!
Luang Prabang hebben we als uitvalsbasis genomen. Daarvandaan een 2-daagse jungletocht gedaan. Wat wij erg leuk vonden in Luang Prabang is http://www.livinglandlao.com/index.php/ ... experience Zeker met kinderen interessant en superleuk.
Wat mijn dochter van 17 en ik verder heel gaaf vonden was http://www.bigbrothermouse.com/visit.html Daar komen 's morgens en 's middags veel jongeren naar toe om Engels met toeristen te praten. Zo spijkeren zij hun taalkennis bij. Ik heb nog steeds via Facebook contact met een aantal. Mijn dochter wilde er zelfs meerdere keren heen :-)

Je bent welkom op ons blog: http://www.ebeb2016.reiskrabbels.nl

Groet,
Enna
6 jaar geleden
·
#23945
Wat laat geboekt dit jaar door familieomstandigheden, maar we gaan! Heenvliegen naar Chiang Rai, de grens over, luxe slow boat naar Luang Prabang (nagi of mekong), Vang Vieng, Vientiane, vliegtuig naar Kuala Lumpur, weekje duiken op Tioman Island en retour vanaf Singapore. Tips vooral voor Laos zijn van harte welkom.


De slow boat ken ik niet in de luxe variant.. ik ken de speedboat die ik in 2008 heb genomen over hetzelfde stuk.
Luang Prabang is echt een heel mooi dorpje. De Kuang Sy watervallen liggen op een 20 minuten rijden per Song Taouw. (ding met twee bankjes), of Tuk.
Daar kan je een hele mooie middag doorbrengen met zwemmen in de watervallen (let wel een beetje op stroming op sommige plekken).
Je kan ook langs de watervallen omhoog/omlaag lopen. Er is geen toilet of wat dan ook in de omgeving.

Luang Prabang heeft een leuke hoofdstraat met veel leuke winkeltjes en een erg leuke avondmarkt.
Nog weer stukken goedkoper als Thailand. Qua accommodatie is er genoeg te vinden, ik overnachtte destijds voor 6 Dollar maar dat was toen we met zijn tweetjes waren.
Ook is het erg leuk om voor de zonsondergang de berg op te lopen en vanaf daar naar het stadje/dorp en de Mekong te kijken, drankje mee, het is warm. In het donker terug. Neem even een zaklamp mee.

https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/1485069_588436591239038_2114345549_n.jpg?oh=53d4cad460f5db4df91bcd9cebc2cf18&oe=59953DD4

Vanaf daar zijn wij naar de Vlakte der Kruiken gegaan, een bijzondere omgeving.
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/1551731_588436037905760_357025666_n.jpg?oh=70b3ffba3820e85fbe6e4949ceca5047&oe=59880748

Vang Vieng is leuk om in de omgeving te wandelen of te fietsen. Tubing is daar erg populair, maar niet aan mij besteed (ik heb een hekel aan lallende backpackers).
Ter plekke hebben wij een offroadmotor gehuurd om de omgeving te verkennen. Ik zou daar korter blijven dan Luang Prabang.

Vientiane vond ik niet heel erg veel aan moet ik zeggen. Dagje rondkijken en ik had het er wel een beetje mee gehad.
Ik ben er eerder een keer geweest en toen was een vriendin jarig. Dat hebben we dik gevierd bij het zwembad van een een of ander chique hotel.
Wel leuk ter afwisseling.

Waar gaan jullie overnachten in Tioman?
Mochten jullie in het Berjaya zitten... boatsman Ni was geweldig voor onze zoon tijdens een snorkeltrip.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!