woensdag 21 april 2010
  8 Replies
  4.6K Visits
  Subscribe
Hallo reislustigen....

Ik wil graag naar Maleisie volgende zomer (5 wkn). Wij houden veel van strand en zee en ik vroeg me af of Langkawi ook wel te doen is in juli. Het is daar dan wel regenseizoen , dus ik ben benieuwd naar ervaringen. Kan het dagen regen of is het beperkt tot twee uurtjes?
Ook willen we een aantal eilanden aan de oostkust bezoeken en daarvoor is het een goede periode . Het plan is om van BKK naar langkawi te vliegen en vandaar uit verder maleisie te verkennen.

Ik hoor graag van jullie

Groet Greetje
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#7147
Hoi Greetje,
Wij gaan deze zomer naar Maleisië, en ik vroeg me af: hoe vlieg jij van BKK-Langkawi..? We zijn er nog niet helemaal uit of we naar Langkawi / Penang willen gaan vanuit BKK. Air Asia vliegt rechtstreeks van BKK, of naar Butterworth met de trein is een optie.
Het weer heb ik me overigens nog niet in verdiept....
Groeten, Henrike
13 jaar geleden
·
#7148
Hendrike,
Helaas helaas, was het maar waar dat ik dit jaar kon gaan.
Eigenlijk hadden we het plan om volgend jaar 3 mnd Azie te gaan. Maar dit zal w.s niet gebeuren omdat onze dochter dan net in groep 3 zit en ik van veel ouders hoor dat dit voor kk een pittig jaar is omdat ze veel moeten leren.
Dat vind ik lastig. Ik schat in dan mijn dochtertje er ook niet zo gemakkelijke leerster is dus ik wil haar toch zoveel ogelijk op school houden. alternatief is dat we dan voor een lange zomervakantie gaan. Omdat het dan in Maleisie een goed seizoen is en het land me ook trekt wordt het dus w.s maleisie.

Maar goed ik weet niet hoe ik ga, ik kijk naar een gunstig tarief. Ik ben van plan om op BKK te vliegen en dan met air asia naar langkawi en vervolgens door maleisie.

Volgens mij gaan er best veel gezinnen naar maleisie de komende zomer dus ik lees graaaaag mee!!!

Ja en ik ben overdreven vroeg me aan het orienteren maar ja , velen van jullie zullen het herkennen, dat verre reizen is eigenlijk helemaal niet goed. Misschien moet er ook maar iets komen op deze site voor de reisverslaafden

He maar jullie alvast veel plezier met de voorbereidingen

Groet greetje
13 jaar geleden
·
#7149
Hallo,

Ik lees wisselende berichten over het weer in juli op Langkawi. Wij hebben er een hotel geboekt, maar de twijfel slaat wat toe. Wie weet meer?
Alvast bedankt!
13 jaar geleden
·
#7150
Ha Greetje en Rixt,

Vorig jaar juli zaten wij op Langkawi. En het was heerlijk. We hebben inderdaad een stortbui over ons heen gehad, maar zo'n heerlijke tropische. De kinderen speelden lekker door onder de palmboom en vonden zo'n bui maar wat spannend. Even later zagen we mensen de zee in gaan. En vanuit allerlei hutjes kwamen de toeristen te voorschijn om in de stromende regen de zee in te rennen. Heel grappig was dat. Wij deden er natuurlijk ook aan mee.

Onze ervaring met Langkawi in juli is dat het inderdaad kan hozen, maar dat dit niet onaangenaam is. Een paar uurtjes misschien, en dan trekt de lucht weer open. De temperatuur was prima. Niet te heet.

Wij vonden het overigens in die tijd wel moeilijk om op de bonnefooi accommodatie te vinden. Het Garden Beach Resort, waar wij eigenlijk onze zinnen op hadden gezet, bleek vol te zitten en we moesten behoorlijk 'leuren' om iets te vinden. Uiteindelijk wel gelukt hoor. Lekker op het strand. We hebben daar ook nog een auto gehuurd en het eiland rondgereden. Echt een aanrader. Op een gegeven moment bij het Tok Senik Resort beland. Onverwachts, prachtig vonden we 't. Luxe, helemaal leeg, grote bungalows, erg betaalbaar en midden in de jungle.

Ons Langkawi verhaal lees je hier: http://www.verrereizenmetkinderen.nl/Re ... tml#19juli

Groetjes,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

13 jaar geleden
·
#7151
Hoi Els,

Bedankt voor je verhaal. Blij te horen hoe leuk het daar is. We hebben er veel zin in. Wij hebben een paar nachtjes Aseani geboekt, vanwege het enorme zwembad waar de kinderen van 7 en 10 zich enorm op verheugen. Normaal gesproken zitten we altijd in kleine appartementjes/hotels, dus dit leek ons wel eens een keer leuk voor de verandering.
Nogmaals bedankt!

Groet,
Rixt
13 jaar geleden
·
#7152
Hoi Greetje,
Ben gisteren teruggekomen van Langkawi (ook regentijd). De regen is meestal beperkt tot 1 á 2 uur hard regenen "als een warme douche".... Echter het is niet van tevoren te bepalen wanneer. De 'locals' adviseren ook om op de dag zelf te bepalen wat je gaat doen en bijv. niet een excursie vantevoren te boeken. Wij waren rond een uur of elf bij de kabelbaan en bij het kopen van de kaartjes gaven ze al aan: "het is boven cloudy hoor". Wij hadden zoiets van ok, we zijn er nu en we zien wel. Op het middelste platform aangekomen baalden we, alles wit. Toch nog naar boven, terwijl we staan te wachten op de cabine trok ineens de hele witte wolk weg. Wij weer terug naar het platform en een geweldig uitzicht!! Zo snel kan het gaan. We hebben trouwens mazzel gehad afgelopen dagen. Elke keer dat het regende zaten wij net binnen of in een taxi...
De mensen daar gaven wel aan dat het bijna nooit echt de hele dag regent!?
Succes met voorbereiden!
Groeten, Henrike
13 jaar geleden
·
#7153
Hallo Henrike,

Wat fijn om te horen. Heb je verder nog tips voor Langkawi? Wat heb je verder nog gedaan in Maleisie?
Nog leuke tips?

Groeten,
Rixt
13 jaar geleden
·
#7154
Hallo Rixt,
Ik werk tegenwoordig op een reisburo en had een super-studiereis van een week. Een paar dagen Kuala Lumpur, die in het teken stond van Malaysian Airlines: "een kijkje achter de schermen". Verder zijn we in Kuala Lumpur naar Chinatown geweest en de Petronas Towers. Hierna vlogen we door naar Langkawi waar we naar de kabelbaan zijn geweest (erg mooi uitzicht). We hebben een sunsetcruise gedaan op een boot en er gebarbecued (dit kun je overal doen, maar is altijd wel leuk) en we hebben een mangrovetocht gemaakt met een boot waarbij we ook naar de "bat-cave" zijn geweest en onderweg veel apen, adelaars, krabben, springvissen en zelfs een soort varaan hebben gezien.
Aangezien we maar van maandagmorgen tm vrijdag er waren was dit helaas alles, maar wel een erg leuk 'voorproefje' voor onze eigen reis in juli/aug. Dan hebben we 5 weken en iets meer tijd....
Voor het programma, we zijn een website aan het maken: http://downeast.web-log.nl/travelling_around_the_wor/
Succes met je voorbereidingen!

Groeten, Henrike
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!