zondag 22 mei 2016
  6 Replies
  3.4K Visits
  Subscribe
Het is altijd onze droom geweest om nog eens met zijn 3e lang op reis te gaan en nu gaan we het ook doen. Onze dochter moet in maart 2017 naar school en we vliegen na kerst naar Bogota. In totaal gaan we 2 maanden reizen, 4 weken colombia en 5 weken voor Peru/Boliva/Chili. [url:29yf2ww6]http://www.gezinopreis.nl/droomreis/[/url:29yf2ww6]

Natuurlijk heb ik google gebruikt en de verhalen op deze pagina maar toch blijf ik heel weinig vinden over reizen in de landen met kinderen. Gewoon die simpele dingen als leuke hotelletjes, speeltuinen, pretparken of dierentuinen die echt gaaf zijn of plekken die juist niet geschikt zijn met kind. Wie heeft er tips? of leuke blogs (Engelstalig mag ook).
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#20886
Superleuk tikva! En nu kan het nog relatief makkelijk met het oog op de leerplicht.

Ik ben in die periode in Peru, Bolivia en Chili geweest. Ik wilde toen met bus naar Rurrenabaqua maar de weg was niet open door regenseizoen. Ik kwam toen niet verder dan Coroico (de beruchte dodemansweg). Ik las dat Marcel dit wil fietsen (er is nu een alternatieve veiliger weg). Het was laatst op tv, most dangerous roads met arjan ederveen en ? Erg mooi. Check wel even hoe gevaarlijk het is te fietsen in regenseizoen. Al zullen jullie dat vast al gedaan hebben.

Colombia is geweldig!

Veel plezier met plannen en ik lees mee!
7 jaar geleden
·
#20887
Jajaja!!!! Lang op reis, jippie ja jeej!

Speeltuinen, erg belangrijk! :-) Hier onze favorieten:

Cuzco, de speeltuin aan de straat San Martin: Urpìcha (vind je zo in Google maps). Door de week lekker rustig en in het weekend erg druk, maar dan juist leuk en ook nog extra attracties waar je anders niet op mag.

In Chachapoyas is ook een leuke speeltuin, al kan ik die niet terug vinden op Google maps en in de LP staat ook geen kaartje... . We hebben daar V's derde verjaardag gevierd!

In Sucre is in het park een mega speeltuin, op maandag gesloten. Uiteraard in Dino thema ;-)
7 jaar geleden
·
#20888
O, brainwave:

Parque Belén
Tres Esquinas
Chachapoyas

Dat is de speeltuin die we leuk vonden!
(want zat in de straat met Palacio Del Pollo, waar we toen 's avonds gegeten hebben...tja, verjaardag of niet he?! ;-) )
7 jaar geleden
·
#20889
Ik zal na onze vakantie eens een poging wagen wat namen van de hostels op te zoeken (iemand anders vroeg me dat ook voor Bolivia) waar we geslapen hebben.

Hier alvast een paar aanraders voor Colombia: hostel Caracol in Popayan. Fijne bedden, goede douches en briljant ontbijt. Leche con fresas e un poco azucar (schrijf het vast helemaal verkeerd, maar je snapt wat ik bedoel....lekker!!!). De eerste nachten zaten we in het Parklife, ook prima, maar Caracol heeft onze voorkeur.

Vlakbij Popayan heb je Thermales Tibia, fijne plek voor een dagje ontspanning.

Cartagena: Hostel Mamallena, fijne bedden, goede airco en fijne locatie. Tussen fort en oude stad in, beide makkelijk te lopen. Ontbijt bestaat uit pannenkoeken die voor je gebakken worden. Mamallena in Panama city is self service :-) .
7 jaar geleden
·
#20890
Gaaf hoor Zuid-Amerika, ons favoriete continent (samen met midden-amerika). Zonder kinderen zijn we in Ecuador geweest, met onze oudste zoon in Bolivia en Peru toen hij 2 was in 2008 en met de jongste erbij zijn we in 2011 naar Colombia geweest:

<!-- w -->http://www.colombiametkids.reismee.nl<!-- w -->

<!-- w -->http://www.boliviaenperu.reismee.nl<!-- w -->
7 jaar geleden
·
#20891
Super bedankt! Anne met de tips, en jullie voor de blogs ik heb ze ooit gelezen maar was ze even kwijt.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!