New

Lakenzak?

  donderdag 14 februari 2013
  36 Replies
  11K Visits
  Subscribe
We zijn bezig met de voorbereidingen voor een (mogelijke) trip naar ZO Azië deze zomer. We zijn al enige keren met dochter (2,5) die kant op geweest, maar dit wordt de eerste keer met rugzakken en ov. Ik zit te denken over de aanschaf van een paar lakenzakken, voor haar en voor ons. Zij kan er dan mee in haar tentje (we hebben een Nomad waar ze nog in past) en wij kunnen hem gebruiken tijdens eventuele nachtelijke treinreizen en/of minder frisse bedden.

Handig of zonde van het geld/de ruimte? Tips voor fijne & betaalbare zakken?
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#12730
Ik vond een lakenzak altijd wel fijn, zeker als het erg warm is. Voor het Nomad tentje is een speciale lakenzak verkrijgbaar die jeaan de bevestigingspunten in het tentje vast kan maken: http://www.bol.com/nl/p/nomad-kids-trav ... 0006658333

Voor volwassenen vind ik de lakenzakken van de Xenos super. Ze zijn er in 1 en 2 persoons uitvoering, recht of mummiemodel en katoen of satijn. Kosten bijna niks, dus als je ze niet gebruikt kun je ze daar achterlaten.
11 jaar geleden
·
#12731
Ja, ook ik hoor goede verhalen over de zakken van de XENOS. De katoenen hadden ze nog, maar de zijden moesten nog binnenkomen voor deze zomer.
Voor mijn kinderen heb ik vorige reis naar Indonesië eigen lakenzakken gemaakt. De een persoons zakken in de verkoop waren zo groot voor hun. Ik heb van een oud, dun, versleten eenpersoonslaken twee lakenzakken gestikt. Laken op de helft doorknippen en zijnaad dicht stikken, daar hoef je geen naaiwonder voor te zijn. En ik heb ze er toen met textielstiften eigen kunstwerken op laten tekenen! Vonden ze superleuk! We hebben ze op het einde van de reis achter gelaten. Vraag me nog wel eens af of er ooit nog een Indonesisch kindje gebruik van heeft gemaakt!

groet Rachel
11 jaar geleden
·
#12732
je kan ze hier in Azie ook overal kopen, tussen de 3 en de 5 dollar , je hebt ook 1 en 2 persoonsuitvoeringen, niet voor kinderen(al laat je ze voor een habekrats verkleinen denk ik!)

wij hebben er gekocht, en gebruiken ze eigenlijk niet ;-) enkel als we in een guesthouse zitten zonder lakens.

groetjes!

Joke
11 jaar geleden
·
#12733
Dank voor de tips! Ik heb zelf even bij de Xenos gekeken gisteren, maar het leek mij wel een erg zweterig stofje eigenlijk (die daar lagen waren 70%katoen en 30%polyester). MIsschien nog even verder kijken...
11 jaar geleden
·
#12734
Hoi hoi,

Wij hebben de zijden, de katoenen en de polyester variant. En de zijden variant slaapt het koelste in warme gebieden. Echt een wereld van verschil. Dus ik zou voor de zijden lakenzak gaan. We hebben de zijden en polyester lakenzakken in Hanoi, Vietnam voor een prikkie gekocht. En de katoenen lakenzak bij de Xenos.

Tijdens onze afgelopen vakantie in Thailand en Maleisië hebben we geen lakenzakken meegenomen en ook niet nodig gehad. Maar voor in een slaaptentje is een zijden lakenzakje (kleiner gemaakt) wel erg fijn.

Wij waren er een paar jaar geleden erg blij mee o.a. in het Deryan tentje, in de nachttrein (Thailand) en ook jaren geleden in een jonk (Halong Bay Vietnam).

Ik zou ze als je met de nachttrein gaat of (af en toe) in guesthouses slaapt- wel meenemen, ze nemen weinig plaats in en als het er niet schoon uit ziet, ben je echt blij dat je ze bij je hebt (bij onze lakenzakken zit een flap die je ook nog om je hoofdkussen heen kan doen, erg handig).

Suc6 met alle voorbereidingen :-)!
11 jaar geleden
·
#12735
Zo een lakenzak lijkt me ook een goed idee om mee te nemen.
Wij wonen in België, heeft iemand iemand een idee waar ik deze kan vinden?
Of heeft er iemand eentje te koop?

Groeten
11 jaar geleden
·
#12736
Lakenzakken zijn in België oa te koop bij AS Adventure:

http://www.asadventure.com/BENL/uitrust ... akenzakken
11 jaar geleden
·
#12737
ook in decathlon te koop, zijden en katoenen!
11 jaar geleden
·
#12738
Bedankt!

Decathlon daar gaan we morgen heen om de laatste aankopen te doen (nog een ruime week voor ons vertrek).
11 jaar geleden
·
#12739
Ik heb dit weekend deze even bekeken en die voelt echt heel comfortabel. Wel wat duurder dan die van de Xenos, maar hmmmm....

http://www.bever.nl/cocoon-lakenzak-cot ... olour=5806
11 jaar geleden
·
#12740
ik vroeg mij af als je in hotels verblijft is een lakenzak dan ook nodig?
beetje overdreven om ze te kopen en vervolgens niet te gebruiken.

hebben alleen guesthouse geen lakens op de bedden?
11 jaar geleden
·
#12741
Ik heb nog nooi een lakenzak meegenomen...
11 jaar geleden
·
#12742
Zij kan er dan mee in haar tentje (we hebben een Nomad waar ze nog in past) en wij kunnen hem gebruiken tijdens eventuele nachtelijke treinreizen en/of minder frisse bedden. Handig of zonde van het geld/de ruimte? quote]

In een tentje is het meestal best broeierig, onze meiden slapen dus nergens onder (mocht het eens 'kouder' zijn dan kunnen ze altijd nog onder een sarong of handdoek uit de badkamer slapen).
In de nachttrein wordt je bed netjes opgemaakt met fris beddegoed. Zelfs in zeer low budget acco's kregen wij altijd een laken om onder te slapen.
Dus tenzij je dingen al heel snel viezig vindt zou ik geen geld aan lakenzakken uitgeven. Komt er een punt dat je ze toch heel erg mist dan kan je onderweg vast wel stof kopen en door een naaister voor een paar centen een paar lakenzakken laten naaien.
11 jaar geleden
·
#12743
bedankt voor de tips
11 jaar geleden
·
#12744
Ik heb nog 2 katoenen zakken liggen voor de liefhebber. Mag weg voor klein bedragje.
11 jaar geleden
·
#12745
Kiki, mijn dochter sliep ook altijd onder vrij weinig, maar wat ik fijn vind aan de Nomad zak is dat hij de bodem van het tentje afdekt. Het is dus niet zozeer om de warmte of de viezigheid, maar meer dat ze niet op die kunststof (zweterige) ondergrond van het tentje ligt. De afgelopen jaren hadden we steeds een zelfgemaakt ondergrondje mee (een matrasbeschermer die we op maat hadden gemaakt - ook nog wat extra zachtheid, zeg maar), maar omdat dit vrij bulky is willen we dat niet meer meenemen.
11 jaar geleden
·
#12746
Hik, zo klinkt een lakenzak wel handig. Wij doen een katoenen onderlaken 'ledikantmaat' om het Deryan matrasje (en het matrasje gewoon in de tent, dus niet in het vak eronder zoals het eigenlijk hoort) maar een dunne lakenzak zal je inderdaad vast kleiner kunnen opvouwen.
11 jaar geleden
·
#12747
Het ligt er maar net aan hoe goedkoopje wilt overnachten. Erg basic en budget? Dan een lakenzak mee.

Maar neem je dan ook een groot zeil mee om de grond af te dekken waar ze op rond spelen? Neen dus. Betaal een paar euri meer voor je accomodatie en ze hebben ook schone lakens.
10 jaar geleden
·
#12748
Wat wij meenemen is een oud dekbedovertrek. ( of je koopt een goedkope bij de zeeman).
Je kruipt er aan de onderkant in en hebt dan gelijk de "instopstrook" die je over het kussen kan leggen. Hoef je ook geen kussensloop mee te nemen. Vindt je het te benauwend dan maak je de onderkant wat verder open. Je kan zook ook alke maten natuurlijk doen. ( kinder en volwassen). Aan het eind van de vakantie gooien we hem dan weg.

Gr. Dorien.
10 jaar geleden
·
#12749
Wij doen altijd lakenzak mee. Al gebruiken we die vaak maar een keer of 2. Wij logeren meestal op bovengemiddelde accomadaties, dus die hebben we daar niet nodig. Vaak doen we een trip waar je bij de mensen thuis logeert of in een hut en dan is het altijd wel leuk om je eigen laken zak mee te hebben.
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!