New

Lakenzak?

  donderdag 14 februari 2013
  36 Replies
  11K Visits
  Subscribe
We zijn bezig met de voorbereidingen voor een (mogelijke) trip naar ZO Azië deze zomer. We zijn al enige keren met dochter (2,5) die kant op geweest, maar dit wordt de eerste keer met rugzakken en ov. Ik zit te denken over de aanschaf van een paar lakenzakken, voor haar en voor ons. Zij kan er dan mee in haar tentje (we hebben een Nomad waar ze nog in past) en wij kunnen hem gebruiken tijdens eventuele nachtelijke treinreizen en/of minder frisse bedden.

Handig of zonde van het geld/de ruimte? Tips voor fijne & betaalbare zakken?
Waardeer dit bericht:
5 jaar geleden
·
#12765
IN de nachttrein in Thailand wordt je bedje heerlijk opgemaakt met crispy witte lakentjes. Hoef je echt geen eigen zak voor mee te nemen. En tenzij je minder dan 10 euro per nacht wilt uitgeven hebben, hoef je ook niet bang te zijn voor de hotels.
5 jaar geleden
·
#12764
Daar kopen heb ik wel aan gedacht maar heeft niet mijn voorkeur omdat ik dan het idee heb dat ik het daar "moet" laten maken voordat ik ze nodig heb. Zal je net zien dat we niks tegen het lijf lopen en moeten gaan zoeken (zoals we ook meemaakte in
Thailand toen de knuffel van zoonlief stuk ging). Besteeds liever de tijd daar aan bezienswaardigheden en dingen die we leuk vinden om te doen ipv het zoeken naar iemand die lakenzakken kan maken:-)
5 jaar geleden
·
#12763
Wij nemen het nooit mee, en slapen low budget. Wat ik wel altijd mee heb zijn een aantal sarongs. Die kan ik in geval van nood als lakentje/overtrek gebruiken. Maar dat is nog nooit nodig geweest.
5 jaar geleden
·
#12762
En is ze daar kopen een optie? De onze (zijden) hebben wij uit Vietnam, eentje standaard en voor mijn vriend eentje laten maken voor een paar centen (hij is 2mtr).
5 jaar geleden
·
#12761
Wij hebben ze ook nog nooit meegenomen omdat we altijd minimaal middenklasse hotels hebben. Nu bewust voor de homestay gekozen maar dan voelt het toch wel prettig om ze mee te nemen.
Omdat ik niet denk dat we ze heel erg vaak zullen gebruiken neig ik wel naar katoen gegeven de prijs....
Moet eens gaan kijken wanneer ik naar de Decathlon kan, kan ik beiden ook gewoon ff bekijken.
5 jaar geleden
·
#12760
ik heb in Thailand nooit gebruikt , wel in China. Daar heb ik 2 twijfelachtige slaapplekken gehad en vond ik het erg fijn. Ik neem overigens altijd een eigen kussensloop mee.. Vind kussens in hotels etc. altijd beetje viezig idee geven dus neem ik iig mijn eigen sloop mee ;) Raar maar waar
5 jaar geleden
·
#12759
Wij slapen vaak low budget, maar een lakenzak hebben we nog niet nodig gehad (wel 10 jaar meegesleept, maar daar zijn we ook mee gestopt).
5 jaar geleden
·
#12758
Even gepikt van een travellersite.

Katoen
Het voordeel van katoen is dat het relatief goedkoop is en dat het prettig aanvoelt op de huid, maar het nadeel is dat het over het algemeen wat zwaarder is en een groter pakvolume heeft. Bovendien blijft katoen langer nat, wat schimmelvorming kan versnellen.

Zijde
Hoewel zijde relatief duur is, heeft het een erg klein pakvolume en voelt het voor de meeste mensen prettig aan op de huid. Voordeel van zijde is, is dat het erg snel droog is en niet snel gaat stinken.

En wat heb ik.... ik heb katoenen lakenzakken laten maken op straat in Thailand (15 jaar geleden) extra lang, extra grote opening en 10 centimeter breder dan normaal.
Ik had het katoen ergens in een winkeltje gekocht. En hoevaak heb ik het gebruikt? Jaha.... in totaal een week. Net zoals de klamboe die ook nooit meer meegaat.

Als je van plan bent het vaker te gebruiken zou ik zeker voor zijde gaan, mede door de redenen die de travelsite opgeeft. Snel droog, licht pakgewicht.
5 jaar geleden
·
#12757
Vind een dekbed wel een goeie maar ik heb geen drie oude dekbedden voor handen en denk ook dat dat wel erg veel ruimte in beslag zou nemen....
Ik ga eens een moment zoeken om naar de decathlon te gaan. Die katoenen bevielen jullie dus goed Jill?

Wat betreft Permai; ook onze boomhut was prima schoon, geen enkele noodzaak tot lakenzakken:-)

Ben trouwens wel benieuwd of, als jullie deze zomer gaan, de nieuwe boomhutten al af zijn. Vorig seizoen waren ze er een heel stel aan het bijbouwen.....
5 jaar geleden
·
#12756
Hoi,


Is lakenzak bij Permai een aanrader? Wij slapen daar in boomhut.

Groet Ilse


Hi Ilse,
Wij verbleven afgelopen zomer 1 nacht in een boomhut bij Permai (helaas konden we niet langer blijven, alles was volgeboekt:( )
Je hebt geen lakenzak nodig ik de boomhut. Het is er echt heel erg schoon.
Wat een heerlijk vooruitzicht; Wakker worden, het balkon van je boomhut opgaan en oog in oog staan met eekhoorns en apen.
Was heerlijk daar.
5 jaar geleden
·
#12755
Wij sliepen in een cabin en daar was het nodig ja, overal mieren en andere insecten.
Ik begreep dat de boomhutten schoner zijn.
5 jaar geleden
·
#12754
Hoi,
Afhankelijk van welk moment in je reis, heb ik
ook wel eens oud dekbedovertrek meegenomen, waar
ik inkroop.
Neemt misschien wel iets meer ruimte in en na gebruik
liet ik het daar achter. En was er ter plekke iemand blij
mee.

Is lakenzak bij Permai een aanrader? Wij slapen daar in boomhut.

Groet Ilse
5 jaar geleden
·
#12753
Hoi Mariëlle, wij hebben de lakenzakken van de decathlon. Je hebt diverse lakenzakken daar, wij hebben de katoenen. Ik geloof 15 euro per stuk. Hebben ze in de cabin van permai rainforest gebruikt afgelopen zomer.
5 jaar geleden
·
#12752
Decathlon is wel een goeie....
Ik heb in mijn hoofd dat ik katoen zoek, voornamelijk omdat ik ook katoenen beddengoed heb thuis en het ligt daarom het meest voor de hand. Ik heb sowieso ook al gezien dat zijden duurder zijn.
Decathlon heeft ook een katoenen zie ik, voordeel van daar even langsgaan is dat ik ze in ieder geval even kan zien.
5 jaar geleden
·
#12751
ik heb een fijne van de Declathon, zijde.. die ligt erg lekker en is ruim genoeg (ik ben geen tenger poppetje zeg maar ;-) )
5 jaar geleden
·
#12750
Een heel oud topic weer van stal.....

Nog nooit een lakenzak gebruikt. Echter gaan wij op Java twee maal in een homestay slapen wat maakt dat ik het nu toch wel prettig vind lakenzakken mee te nemen.
Ik denk aan die van Lowland op basis van een redelijke prijs (20 euro) en goede referenties.
Iemand nog andere / betere opties? Uit mijn omgeving kreeg ik iig al de tip niet te gaan voor een mummie-vorm (ik had eerst de mummie van Xenos op het oog).
10 jaar geleden
·
#12749
Wij doen altijd lakenzak mee. Al gebruiken we die vaak maar een keer of 2. Wij logeren meestal op bovengemiddelde accomadaties, dus die hebben we daar niet nodig. Vaak doen we een trip waar je bij de mensen thuis logeert of in een hut en dan is het altijd wel leuk om je eigen laken zak mee te hebben.
10 jaar geleden
·
#12748
Wat wij meenemen is een oud dekbedovertrek. ( of je koopt een goedkope bij de zeeman).
Je kruipt er aan de onderkant in en hebt dan gelijk de "instopstrook" die je over het kussen kan leggen. Hoef je ook geen kussensloop mee te nemen. Vindt je het te benauwend dan maak je de onderkant wat verder open. Je kan zook ook alke maten natuurlijk doen. ( kinder en volwassen). Aan het eind van de vakantie gooien we hem dan weg.

Gr. Dorien.
10 jaar geleden
·
#12747
Het ligt er maar net aan hoe goedkoopje wilt overnachten. Erg basic en budget? Dan een lakenzak mee.

Maar neem je dan ook een groot zeil mee om de grond af te dekken waar ze op rond spelen? Neen dus. Betaal een paar euri meer voor je accomodatie en ze hebben ook schone lakens.
10 jaar geleden
·
#12746
Hik, zo klinkt een lakenzak wel handig. Wij doen een katoenen onderlaken 'ledikantmaat' om het Deryan matrasje (en het matrasje gewoon in de tent, dus niet in het vak eronder zoals het eigenlijk hoort) maar een dunne lakenzak zal je inderdaad vast kleiner kunnen opvouwen.
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!