vrijdag 22 oktober 2010
  2 Replies
  2.1K Visits
  Subscribe
Wij hebben een week verbleven in het Lai Thai Guesthouse in Chiang Mai. Omdat we een extra bed en een babybed hebben gehuurd, kregen we een mooie grote kamer. Deze was 890 bath. Kleiner was 590 bath per nacht. Kamers zijn sober, maar met tv, airco en warm water. Er is een speeltuintje met glijbaan, schommel en klimrek. Een zwembad met ligstoelen en er zijn een hele boel waterpartij'tjes met guppy's. Het personeel is zeer vriendelijk en als het om kinderen gaat helemaal geweldig. Niets is te veel. Ze zoeken samen naar gekko's en onze meiden kregen bij afscheid een gehaakt tasje met daarin een haarknipje. Een groot nadeel van het hotel is dat het aan de grote weg zit zonder afscherming. Onze dochter van 1,5 liep steeds naar de weg toe waardoor wij steeds konden vangen. Bij je kamer heb je hier geen last van, maar in het restaurant wel. Voor het hotel kun je makkelijk een tuktuk aanhouden.

Wij bevelen dit guesthouse zeker aan. Als je net als ons een kindje van 1,5 hebt dat graag dingen ontdekt is wellicht een ander guesthouse handiger als je rustig wilt ontbijten, lunchen of dinneren. Oh en niet geheel onbelangrijk, er is gratis wifi in het restaurant.
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#8094
Mee eens! En je zit met de tuktuk zo op de nachtmarkt.
13 jaar geleden
·
#8095
Helemaal eens! Wij zijn in 2009 en afgelopen zomer in LaiThai verbleven. Dit is het enige GH/hotel waar we langer dan 4 dagen aanééngesloten verbleven. Dit jaar zelfs 2x5 dagen, tussendoor naar Pai en omgeving.Wij zijn echt super-enthousiast over dit GH.Je hebt er eigenlijk alles wat je nodig hebt op een kamer. Wij vroegen maanden vooraf 2 kamers met uitzicht op het zwembad en kregen dit bij aankomst.Hier hoefden we vooraf niet 1 bath voor aan te betalen en ook bij aankomst niets, pas als je vertrekt. Onze kinderen wilden soms 's avonds om 22.00 uur nog even zwemmen en dat was als ze geen herrie zouden maken geen enkel probleem. Wij gingen dan lekker met een drankje boven op de galerij zitten op de diverse krukjes die er her en der staan of de stoel uit de kamer en konden ze dan toch in het oog houden.Wij hebben er leuke herinneringen aan en als we ooit terug gaan dan gaan we zeker daar terug, lekker dicht bij de Night Bazar zoals aangegeven, waar wij overigens altijd te voet heen liepen en weer terug,ongeveer kwartiertje lopen, onderweg nog even langs de 7/11 om de koelkast te vullen, ze vinden het allemaal best als je met een halve boodschappentas naar binnen wandelt (maar dat is overal in Thailand).
Het is ruim opgezet en gezellig druk, maar niet te.(jul./aug.). Wij betaalden ook 590 bath per kamer maar omdat we aangaven 2 kamers te willen naast elkaar en "longstay" van plan waren hoefden we maar 520 bath per kamer te betalen. Onze huurauto mocht altijd achter op het terrein staan als er direct voor de ingang geen plek was. Ze zijn heel behulpzaam.

Ik kan me helemaal voorstellen Amtreep dat je met hele kleine kindjes niet rustig van de waterpartij'tjes en het houtsnijwerk met een kopje koffie of Leo'tje kunt genieten. Ik heb me dat daar wel eens afgevraagd of ik er net zo relaxt zou hebben verbleven als mijn kinderen heel klein waren geweest?! Maar anderzijds,de meeste hotels liggen in de drukte in CM stad, is het niet op de Nightbazar (je kind zou er maar op rennen vanuit het hotel) dan is het vaak aan een drukke weg.
http://www.awanahouse.com is dan denk ik nog het meest ideale voor ouders met heel kleine kindjes, hier komt de uitgang na ongeveer 10 meter eerst op een pad uit om ongeveer 50 meter verder pas op straat uit te komen.

Het enige wat we niemand aanraden is te eten-> ontbijten bij Laithai. We hebben ze dit jaar nog 1x het voordeel van de twijfel gegeven maar wederom: de eieren dreven in de olie, de koffie was lauw en slap..kortom, ze hebben totaal niet de intentie om te "leven" van verkochte maaltijden, het is ze puur te doen voor de verhuur van kamers. Wij gingen altijd ontbijten aan de overkant van het kanaal=> eerste afslag links met het rijdend verkeer mee en dan op de hoek ligt "the quarter" super ontbijt met alles wat je wenst, pancakes, muesly, yoghurt,fruit, toast, ei in alle soorten te verkrijgen voor nog minder dan 2 euro pp! En..vooral lekkere koffie wat de meeste Nederlanders wel nodig hebben 's morgens!!!

NB: Als je luxe zoekt moet je hier ECHT NIET heen gaan,het is goed,goedkoop maar oud, eigenlijk juist echt authentiek Thais en voor ons het belangrijkste: het heeft een noemenswaardig zwembad voor de kinderen.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!