1. dingemannen
 2. Algemeen
 3. woensdag 15 juni 2011
 4.  Abonneer via e-mail
Hoi allemaal,

Ik werd vandaag door een collega getipt dat er een stuk over reizen met kinderen in het NRC Handelsblad van 14 juni staat. Grappig om te lezen, volgens mij prima stuk alleen jammer dat "we" in een hokje geduwd worden: hogeropgeleide ouders die een nieuwe trend volgen....?

Is dat eigenlijk waar van die hogeropgeleide???

Groetjes Saskia
Waardeer dit bericht:
zonder kids: China, Tibet, Nepal, India, Australië, Egypte, Mexico, Zimbabwe, Zambia, Malawi.
Kids: Teun 2002, Rens 2004, Wout 2005, Guus 2008, Joep 2010
2009 Bali
2012 Laos, Cambodja en Vietnam
2013 Tansania
2015 Marokko
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi saskia,

Trendgevoelig??/ meestal doe ik daar dan juist niet aan mee.
Na jaren de wereld ontdekt te hebben zonder dreumes, is voor ons de volgende stap om met die dreumes te gaan logisch.
Hogeropgeleid? bij ons hbo en universiteit, dus dat klopt wel. Volgens mij is de financiele situatie leidend.....en ik ken ook gezinnen die echt sparen voor een verre reizen met kinderen....
wij hebben gelukkig nu de mogelijkheid en grijpen deze met beide handen aan....zuid-afrika is hopelijk slechts een start.

gr Ilse
Groet Ilse
het leven is een reis, geen bestemming

zonder kid:Peru,Bolivia,Chili,Argentinie,Guatemala,Marokko,
Egypte,Costa Rica,Vietnam,Australie
Met kid:Zuid-Afrika,Nieuw-Zeeland, Australie, Thailand, Cambodja, Laos,Curacao, Mexico,Aruba, Maleisie.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Algemeen
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoger opgeleid? Of het geld ervoor beschikbaar? Er schijnt ee correlatie tussen die twee te bestaan. Ik heb geen idee. Toen ik nog vrijgezellig rugzakte in de jaren 80 en begin 90 kwam je inderdaad meer VWO-ers met een gapjaar, HBO-ers en (vooral) academici tegen. De twee geweldige Z-verpleegkundigen op wereldreis die ik in Indonesie tegenkwam waren een opvallende uitzondering. Sandra en Anette? Wat is er van jullie geworden? O ja, en Barbara in China, ook Z-verpleegkundige. Zie ik hier een trend?

Ik heb de indruk dat eerdere ervaring in verre landen in belangrijke mate medebepalend is of je ook met jonge kinderen ver gaat reizen. Met name waar het langer en / of zelfstandig en / of ongeorganiseerd reizen betreft. Maar ook een aantal ouders in de zeer georganiseerde groep Djoser kids die we vorig jaar in Maleisie tegenkwamen bleken eerdere ervaring in bananenlanden te hebben.

Misschien aardig onderwerpje voor een NWIT- of vijetijdswetenschappenafstudeerscriptie.
http://www.reisfamilie.nl
India* Thailand* Maleisië* Turkije* Laos* Singapore* Indonesië* USA* Baltics* Sri Lanka* Nepal Marokko Egypte Israël Syrië Jordan Vietnam Taiwan China Korea (met * ook met kids)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Algemeen
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Het ligt volgens mij meer aan de interesse en of je in het verleden gereisd hebt.

Mijn ouders zijn geen hoog opgeleide mensen en wij hebben ook altijd met mijn ouders gereisd. Voor die tijd was dat heel wat. De wereld wordt steeds kleiner. Waar het vroeger al heel wat was als je naar Italie ging, gaat men nu naar Thailand...
Met kids: Italië (2007), Bali (2008), Frankrijk (2009), Thailand (2010), India (2011), Kroatië (2012), Portugal (2013),Thailand & Cambodja (2014), Cuba (2015)
Zonder: Peru, India, Amerika, Canada. Dom. Rep. Gambia, Mongolië, Rusland, China, Istanbul.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Algemeen
 3. # 3
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoger opgeleid? Nee? Wij hebben een goedbetaalde job als ambtenaar.
Wij hebben vroeger nooit zonder kinderen een verre reis op ons eigen gedaan, wel met de marine maar dat is toch niet hetzelfde.
Reizen hebben we met onze ouders wel gedaan welliswaar wat dichterbij. Wij hebben europa nu wel gezien en wilden wat meer van de wereld zien.
Elk jaar doen we een verre reis, veel geld kost dat nu ook niet toch? Als ik hoor een 10 tal dagen all in Turkije in juli of augustus dat is veel geld.
Als je een maand weggaat kun je toch een groot deel van je loon meenemen? Ik denk dat het nog steeds een misvatting is dat verre reizen dure reizen zijn.
Een trend? Veel landen die vroeger niet of moeilijk bereikbaar waren is het nu een eitje om er te geraken.
08'N - Thailand, 09'Canada'10Vietnam - Z - Thailand, 11'Z - Afrika,'12 Z - India,'13 Peru,Bolivia, 14 Dubai-Cambodja - Z - Thailand,15 Sri Lanka, 16 Bali, 17 Mexico - Guatemala - Belize 18 Java/Bali '19 8 maanden Azië en Australië en N-Zeeland
https://boesibai.wordpress.com
 1. meer dan een maand geleden
 2. Algemeen
 3. # 4
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Vandaag staat in het Volkskrant magazine een advertentie voor een tweeweekse familiereis naar Vietnam ad 14000 euro. Zelfs als Kelly en ik onze goede ambtenarensalarissen bij elkaar leggen gaan we dat nog niet trekken vrees ik. waar de ondergrens ligt weet ik ook niet precies. Gezin met twee kinderen 50 euro per dag? Plus de vliegreis? Daarbij scheelt het weer een hoop of het vier weken vakantie is, of een jasr reizen, waar je veel langer op een plek blijft. Wij waren in Thailand ongeveer 100 euro per dag allin kwijt.

Ook ik reken graag naar mezelf toe, dus Kelly heeft volkomen gelijk als ze de vergelijking maakt met Turkije. Vier weken Turkije allin in precies dezelfde periode dat wij naar Thailand gaan kost bij D-reizen minimaal 4500 euro in het allergoedkoopste complex (net even opgezocht).

Weten we weer dat we goed kiezen ;-) .
http://www.reisfamilie.nl
India* Thailand* Maleisië* Turkije* Laos* Singapore* Indonesië* USA* Baltics* Sri Lanka* Nepal Marokko Egypte Israël Syrië Jordan Vietnam Taiwan China Korea (met * ook met kids)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Algemeen
 3. # 5
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Mijn man en ik hebben beide universiteit, dus in ons geval klopt het wel. Ik denk dat er wel een kern van waarheid zit in dat "hokje" waar we in geduwd worden. Hoger opgeleiden hebben nu eenmaal vaker beter betaalde banen en dat maakt dit soort uitstapjes wel makkelijker betaalbaar. Maar uitzonderingen zullen er natuurlijk altijd zijn... Maar een trend, nee. Wij willen in ieder geval niet reizen omdat dit een "trend" zou zijn. Wat andere mensen wel of niet doen, weerhoudt ons er niet van om te doen wat wij graag willen. Maar als je de mogelijkheid hebt, waarom dan niet?
zonder kids:
2004 Bali
2006 Sri Lanka, Malediven en Dubai
2007 Tobago
met kids:
2012 Bali
 1. meer dan een maand geleden
 2. Algemeen
 3. # 6
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoger opgeleid zijn wij zeker niet, ik ben kapster en mijn man is chauffeur (met inmiddels veel extra functies binnen het bedrijf waar hij werkt en waar zijn salaris natuurlijk op afgestemt is). Je maakt een keus,
je kan natuurlijk in het hoogseizoen twee weken naar Turkije all-in gaan in een goed hotel dan ben je ook ruim 4000 euro kwijt en daar komt dan nog wat zakgeld bij, en dat is veel in Turkije als je graag winkelt, weet ik uit ervaring.
Er zijn ook mensen en die gaan zowel in de zomer als in de winter weg en dat kost ook een smak geld.
Of je blijft in Nederland en dat is ook niet goedkoop en als je weg regent dan kost het ook een hoop om de kids te vermaken.
Wij zetten onze zinnen op 1 verre reis per jaar en dat gaat prima, ik denk als je het goed bekijkt dat je dan ongeveer net zoveel kwijt bent, voor 6000 euro kom je heel ver, het is jammer dat de vluchten zo duur moeten zijn.
Er zullen ook best mensen zijn die er van alles voor laten, maar dan maken ze wel de reis die ze willen maken, groot gelijk toch?

Groetjes,
Danielle
 1. meer dan een maand geleden
 2. Algemeen
 3. # 7
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Met hoogopgeleide ouders nooit verder gekomen dan kamperen in frankrijk. Echter wel met de paplepel ingegoten gekregen dat alles begint bij dromen - denken en doen.. Dus krap an 17 al een jaar op studie in amerika. Bij mij zit het gewoon in het bloed. (en vrijetijdswetenschappen gestudeerd Hans...;-).
Maar ik denk dat e.a. wel met elkaar in relatie staan. uit het doosje denken, financiële middelen, en lef om het gewoon te doen. De meest gemaakte opmerking in mijn omgeving is toch 'dat zou ik nooit durven'.
Mét kinderen Meas (2003) én Julius (2006): Bali (2020) - New York (2019) - Thailand & Cambodja (2018) - Australië (2017) - Thailand (2012) - Indonesië (2011) - Mexico, Guatemala, Belize & Cuba (2010) - Thailand, Maleisië & Singapore (2008) - USA, Florida (2005)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Algemeen
 3. # 8
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!