woensdag 31 januari 2018
  66 Replies
  9.3K Visits
  Subscribe
Hoi!

Het leek mij leuk om een algemeen topic te openen met een overzicht van de uitgaven/kosten voor verre bestemmingen. Alles buiten Europa.
Op die manier kunnen we een beetje inzicht krijgen bij elkaar in wat een verre reis kost en hoe iemand dingen heet aangepakt. Kan misschien ook makkelijk zijn bij de afwegingen voor een volgende bestemming.

En natuurlijk ligt het voor de hand dat de één meer uitgeeft aan bijv. eten/drinken omdat de één kiest voor een foodcourt/kraampje en de ander alleen maar restaurants. En de een kiest voor een luxe hotel terwijl de ander een guesthouse of hostel een prima plek vindt. Maar gewoon, voor een globale indruk. Jullie snappen vast wel wat ik bedoel!

Met dit een beetje als uitgangspunt:
Bestemming:
Periode:
Duur :
Personen:
Route:
Geboekt bij:

Vluchten:
Vervoer:
Accomodaties:
Eten/drinken:
Extra:
Totaal gehele reis:
Waardeer dit bericht:
5 jaar geleden
·
#26402
Oh, is dat ook nog een optie om een bericht aan iemand te sturen? Een soort Persoonlijk Bericht dus eigenlijk. Kan ook handig zijn inderdaad.
Allemaal nooit geweten hihihi.
5 jaar geleden
·
#26401
Eynd14, dankjewel!!! Op die manier heb ik nog nooit naar Tripadvisor gekeken! Weer wat geleerd dus, super!


Leuk!!

En als de reis er bijna aankomt en ik nog enkele details wil weten, kijk ik vaak op het travel forum van tripadvisor. Wederom met Thailand als voorbeeld: https://www.tripadvisor.com/ShowForum-g ... iland.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Je kan dan ook naar specifiek forum van betreffend land gaan: als je naar beneden scrollt, zie je 'jump to a more specific forum'.

Hier kan je je vragen stellen die je niet op internet kan vinden... er is altijd wel een destination expert die je kan helpen. Laatst voor Canada had ik bijv. enkele vragen gesteld over de ferry. Bleek dat bepaalde regeling helemaal nieuw was. Daar wilde iemand van het forum (en daar woonachtig) ook het fijne van weten. Die heeft direct rondgebeld en binnen half uur had ik alle info die ik nodig had!

Fijne van TA is ook dat je personen direct een mail kan sturen. Het gekke is alleen dat dat alleen vanaf een '.com' pagina kan. Zodra je op 'tripadvisor.nl' zit kan dit niet. Dus ik lees wel eens een review van iemand, klik dan op die persoon zelf (op de gegevens of plaatje wat links van de review staat) en dan zie je dat je 'send message' kan doen. Doe ik ook regelmatig als ik iets heel specifieks van bepaald hotel wil weten of iets wat in de review is gezegd.

Maar nogmaals: dit gebruik ik ter aanvulling. Dus als je je reis meer gaat invullen.
5 jaar geleden
·
#26400
Eynd14, dankjewel!!! Op die manier heb ik nog nooit naar Tripadvisor gekeken! Weer wat geleerd dus, super!
En nauturlijk zijn meningen verschillend, wat ik goed vind hoeft een ander niet goed te vinden. Maar dat werkt op Zoover natuurlijk net zo, en die check ik ook altijd als ik campings boek en prik ik ook door de ‘zeurders’ heen. Maar sommige dingen als bijv. afstand tot bewoonde wereld, supermarkt, openingstijden, veiligheid, zwembaden verwarmd etc, daar kijk je o.a. wel naar.

En ik had die site tipsthailand.nl ook al eens gevonden, hele fijne site vond ik. Handig om als naslag te gebruiken voor áls we ooit ‘es naar Thailand gaan.

Enne....forums als dit zijn natuurlijk goud waard voor onervaren mensen als ik!!
5 jaar geleden
·
#26399
Ik vind tripadvisor heerlijk om te lezen maar je moet sommige dingen wel met een korrelzout nemen, sommige mensen zien niks en andere zien alles.

Wij gaan dit jaar dus naar Flores en ik moet zeggen dat ik het daar ook lastig vond om iets fatsoenlijks te vinden, de standaard is daar gewoon een stuk lager maar daar is dan de prijs ook wel weer na.

Je moet gewoon tussen de regels doorlezen zeg maar.....
Ik vond het bij een all in hotel altijd wel heel erg duidelijk, dan stond er bijvoorbeeld dat het eten koud was, eenmaal daar bleek dat de rij eerst langs het warme eten en daarna langs het koude eten ging. Als je dan ook nog kijkt hoelang mensen staan te dralen omdat ze geen keuze kunnen maken tussen ijsbergsla of gemengde sla dan snap ik wel waarom de mensen klaagde over de tempratuur van hun eten.
Maar zo zijn er ook mensen die zeurde dat de borden koud waren (?) jammer dan!

Een aantal jaren geleden verbleven wij op Koh Lanta en we zaten Opzich niet eens in een heel slecht hotel maar we zijn er maar 1 nacht gebleven en daarna gillend weggerend!
Achteraf begrijp ik wel waarom het zo slecht was maar ook wij waren betalende gasten!
Het hotel zou 30 april sluiten en wij verbleven daar van 22 tot 26 april, verder was er ook niemand! Zelfs bijna geen personeel! We sliepen onder grote badlakens, het restaurant was al gesloten en het strand lag bezaaid met zooi! Blijkbaar is dat in die periode normaal op Koh Lanta omdat de zee vrij ruw is en alle troep op het strand gooit. Bij andere acco's werd dit in de ochtend al heel vroeg opgeruimd maar bij ons dus niet, wij waren ook de enige gasten, waarom zouden ze! Ik denk zelfs dat ze maar wat blij waren toen we vertrokken :)

Zo zie je maar, iedereen is anders.....

Als ik trouwens dingen om te doen op wil zoeken dan Google ik altijd "wat te doen in Bangkok tripadvisor" eigenlijk kom ik dan altijd wel op de goede site.
5 jaar geleden
·
#26398
Reviews werden waarschijnlijk niet of niet fatsoenlijk gelezen, he...zoals ik al zei ....sindsdien geef ik het heft niet meer uit handen wat logies betreft haha:-)


Nou, ze staan nog steeds op nummer 1!! Ha, ha!!

https://www.tripadvisor.nl/Hotels-g1520 ... otels.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Maarreh als je de reviews leest... zou ik er inderdaad niet vrolijk van worden. Maar de rest ziet er nog slechter uit...

Ik zou dan uitwijken naar nummer 1 van de 'bijzondere acco's'. Die heeft stuk betere reviews (ik kijk vaak naar hoeveelheid % uitstekende en goede reviews er zijn). Maar alle acco's scoren hier erg matig...

Als er in een gebied alleen maar dit soort reviews zijn, probeer ik te kijken naar de laatst gegeven reviews om op basis daarvan dan maar een keuze te bepalen...
5 jaar geleden
·
#26397
Nou, ze staan nog steeds op nummer 1!! Ha, ha!!

https://www.tripadvisor.nl/Hotels-g1520 ... otels.html

Maarreh als je de reviews leest... zou ik er inderdaad niet vrolijk van worden. Maar de rest ziet er nog slechter uit...

Ik zou dan uitwijken naar nummer 1 van de 'bijzondere acco's'. Die heeft stuk betere reviews (ik kijk vaak naar hoeveelheid % uitstekende en goede reviews er zijn). Maar alle acco's scoren hier erg matig...

Als er in een gebied alleen maar dit soort reviews zijn, probeer ik te kijken naar de laatst gegeven reviews om op basis daarvan dan maar een keuze te bepalen...
5 jaar geleden
·
#26396
@ kgpyct: ik pin je er niet op vast hoor :)
was gewoon nieuwsgierig (ga straks eens kijken...)

Maar gaandeweg leer je reviews ook steeds beter lezen en dan nog... Soms zie je een mooie foto en ter plekke denk je echt 'hoe kan het dat ik het niet van te voren heb gezien?' maar als je dan de foto erbij pakt, blijkt het toch te kloppen (hadden wij laatst op wintersport, op foto leek het Franse appartement aardig groot maar ter plekke was er voor 4 personen niet heel veel ruimte... wij hebben de foto's er ter plekke bij gepakt en ja... mooi gefotografeerd, zal ik maar zeggen. Maar vanaf nu zal ik goed opletten hoe de meubels zich verhouden tot hoeveelheid vloeroppervlakte :-).
5 jaar geleden
·
#26395

Mijn man doet namelijk NIKS. Hij vindt er niets aan om alles uit te zoeken, kan dat ook niet (zegt 'ie), weet niet waar hij kijken moet en heeft daar vooral gewoon géén zin in om uren daarmee bezig te zijn. Betaalt graag extra om het door een ander te laten uitzoeken en alles te laten regelen, zeg maar. Zodat hij alleen maar hoeft in te stappen en te volgen. Dat vind ik dan weer zonde van het geld, want ik ben ervan overtuigd dat door zelf (een deel) te regelen je veel kunt besparen én je je eigen route kunt bepalen. En het is ook een stukje voorpret, dat inderdaad wel veel tijd kost. Dus ja, het komt dus wel allemaal op mij neer.


?? Had net reactie gepost, maar zie hem niet terug.... .

Heel herkenbaar, mijn vriend is huisman en zou hiervoor prima tijd kunnen maken, maar hij vraagt zich bij wijze van spreken in het vliegtuig pas af waar we heen gaan. Maar vergis je niet, ik reis dan wel het liefst op de bonnefooi, ik ben altijd wel super goed voorbereid en heb een redelijk strakke planning in mijn hoofd.


TripAdvisor gebruik ik ook regelmatig, maar lees het inderdaad met enige scepsis en voorbehoud.
5 jaar geleden
·
#26394
Ja dat weet ik nog heel goed....maar was wel in 2015, he dus op ze nu nog op nr 1 staan weet ik niet, he
Het was guesthouse Meexai in Nong Kiauw (Laos), bloedheet in de kamers (geen airco), heel vochtige badkamer, ongedierte in de kamer en zelfs geen lakens beschikbaar??!!! Dat er geen betere guesthouses daar waren betwijfel ik....achteraf met toeristen daar gesproken die wel beter zaten, hoor, ze hadden op z'n minst airco voor dezelfde prijs! Pas op ...op eerste zicht en op de foto's leek het nog ca va maar s avonds hadden we heel erg spijt van onze keuze....zijn er ook maar 1 nacht gebleven dus probleem was snel opgelost:-)
En een tweede keer voor gehad in 99 guesthouse in Koh Kong (Cambodja)....ook gene vette...ook daar geen lakens ??! Of daar iets beter was....geen idee, vond het maar een groezelig stadje dus ook daar maar 1 nacht gebleven, waren blij toen we er weg waren!
Sinsdien hou ik het heft volledig in handen en doe ik een grondige research voor ik iets boek:-)

Ik zou toch een beetje opletten met tripadvisor...vind hun nrs 1 niet altijd even waaaaauw! Zo sliepen we ooit in zogezegd het beste guesthouse van het dorpje....yeah right....was zo ongeveer het slechtste dat we op heel onze reis gehad hebben. Ik regel bij ons ook alles, dit had mijn man BTW gevonden....dus of je je man ermee moet opzadelen als hij zoiets niet leuk vindt om te doen.....ik zou er toch even over nadenken, haha!:-)



Ik ben natuurlijk nu wel erg benieuwd waar je terecht gekomen bent... Weet je dat toevallig nog?

Maar het klopt dat nummer 1 niet altijd wauw hoeft te zijn. En in kleine dorpjes heb je vaak niet zo heel veel dus kan dan natuurlijk sneller iets op 1 eindigen dan een stad met 1000 hotels... In een dergelijk geval lezen wij meerdere reviews en proberen hier een lijn in te vinden. Als regelmatig staat 'knorrige eigenaren' dan is dat meestal ook zo (ook al zijn er meerdere reviews erg lovend).

En altijd alert zijn wie de reviews schrijven... (of het niet de eigenaar zelf is)

Enneh het kan altijd zijn dat dit slechtste guesthouse toch de beste in het dorp was ook al was het het slechtste guesthouse van jullie reis...
5 jaar geleden
·
#26393
O ja, als ik trouwens 'wat te doen in Thailand' intype kom ik eerder op sites als: https://tipsthailand.nl/bezienswaardigheden-bangkok/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ik zoek dus niet altijd in de combi what to do/wat te doen en tripadvisor...

Voor reviews kijk ik echt op tripadvisor. Voor ideeën google ik eerder op 'what to do' en dan naam stad/land
5 jaar geleden
·
#26392
Ik zou toch een beetje opletten met tripadvisor...vind hun nrs 1 niet altijd even waaaaauw! Zo sliepen we ooit in zogezegd het beste guesthouse van het dorpje....yeah right....was zo ongeveer het slechtste dat we op heel onze reis gehad hebben. Ik regel bij ons ook alles, dit had mijn man BTW gevonden....dus of je je man ermee moet opzadelen als hij zoiets niet leuk vindt om te doen.....ik zou er toch even over nadenken, haha!:-)



Ik ben natuurlijk nu wel erg benieuwd waar je terecht gekomen bent... Weet je dat toevallig nog?

Maar het klopt dat nummer 1 niet altijd wauw hoeft te zijn. En in kleine dorpjes heb je vaak niet zo heel veel dus kan dan natuurlijk sneller iets op 1 eindigen dan een stad met 1000 hotels... In een dergelijk geval lezen wij meerdere reviews en proberen hier een lijn in te vinden. Als regelmatig staat 'knorrige eigenaren' dan is dat meestal ook zo (ook al zijn er meerdere reviews erg lovend).

En altijd alert zijn wie de reviews schrijven... (of het niet de eigenaar zelf is)

Enneh het kan altijd zijn dat dit slechtste guesthouse toch de beste in het dorp was ook al was het het slechtste guesthouse van jullie reis...
5 jaar geleden
·
#26391
meestal staan trouwens alle teksten standaard op 'machine vertaling' dus staan ze al in het (krom) Nederlands. Je zou ook kunnen beginnen met 'alleen NL' reviews aan te klikken.

Maar ik moet zeggen dat wij vaak meer aansluiten bij internationale mening dan de NL-mening...
5 jaar geleden
·
#26390
Zo, TripAdvisor is echt DE site waar ik veel info vandaan haal.

Ik zal je proberen te helpen. Ok, een land intypen en dan 'what to do' is misschien te veel van het goede... En een grote stad is eigenlijk ook niet ideaal (omdat je wel honderden dingen hebt om te doen... ) maar laten we toch een grote stad als voorbeeld nemen:

Voorbeeld voor Bangkok:
- als ik ideeën wil om te doen, dan klick ik bijv op: https://www.tripadvisor.nl/Attractions- ... ngkok.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;. Dan zie je "wat te doen in Bangkok" daaronder aantal foto's. Vervolgens scroll ik naar beneden zodat je de lijst ziet (onder de foto's, je ziet er 'sorteren' staan. Sorteer dan op 'classificaties'.

Dan zie je vervolgens
nr. 1 van de 607 dingen om te doen in Bangkok: tempel van de liggende Boeddha
nr. 2: BTS skytrain (niet echt een attractie maar omdat hij zo vaak goed gereviewd is, staat die zo hoog. Even je verstand gebruiken dat dit nou niet een attractie is die je zoekt....).
nr. 3: tempel smaragd groene boeddha
nr 4: tempel van de dageraad
...

Nou dit zijn dan zo een paar dingen die in menig lijstje (al kijk je in een reisgids, lonelyplanet of wat dan ook) in de top 10 staan die je in Bangkok 'gedaan moet hebben'.

Verder zie je links bovenin ook nog 'soorten attracties' staan. Hier kan je dan weer aangeven of je iets speciaals zoekt (outdooractiviteiten etc).

Voor zo'n grote stad gebruik ik bovenstaande lijst niet snel maar bijv. wel om die fietstocht van laatst uit te zoeken. Ik klik van op 'outdoor activiteiten', dan op 'fietsen' en dan krijg je een lijst met 29 organisaties die fietstochten doen(ik mag maar 1 url op nemen dus type hiervoor nog even 'www': http://.tripadvisor.nl/Attractions-g293916-Activities-c61-t214-Bangkok.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Dan klik ik bijv. nr 1 aan (in dit geval Just Nok Tours) en lees ik een paar beoordelingen (kijk ook altijd of beoordelingen zijn gegeven iemand die meer reviews schrijft...) en kijk ik of dat me aanspreekt. Je hoeft ze echt niet allemaal af te gaan....
5 jaar geleden
·
#26389
Wij proberen altijd gewoon een kamer te vinden met 2 dubbele bedden.
De kids slapen dan zelfs met hun 3 in 1 bed...is nog nooit een probleem geweest eerlijk gezegd. En er zitten ook 2 tieners bij:-)

Maar als je naar de sjiekere/duurdere hotels gaat vind je in Azië volgens mij toch wel heel vaak 'King'size bedden hoor!
Als je spreekt over 'gewone' bedden lijken ze me toch niet smaller dan een gewoon tweepersoonsbed, hoor maar weet natuurlijk niet wat jij bij het thuisfront gewend bent, he;-)

:) :)

Nog een vraagje: wij hebben twee tieners bij ons. Afgelopen jaar in Amerika sliepen we dus met vieren in één kamer in de hotels, maar waren het vaak toch wat krappe bedden. 2x Queensize vermoed ik, dus toch vrij smalle bedden. Dat heeft toch wel wat gebroken nachten opgeleverd. Wist ik veel dat ik had moeten letten op 2x Kingsize bedden, hahaha. (Daarom waren de villa's zo i-de-aal ! Heerlijk, allen een eigen kamer en een goede nachtrust, geweldig).

Maar hoe zit dat in andere landen: als ik zo 'es op Booking.com wat hotels opzoek, zie ik toch ook vaak 2x tweepersoonsbedden. Dikke kans dat dat dus weer van die twijfelaars zijn. Of familiekamers, waarbij je dan wel twee slaapkamers hebt, maar die bedden zien er net zo goed overal smal uit.
Kun je dat nog op een bepaalde manier selecteren, ergens rekening mee houden etc. ?
5 jaar geleden
·
#26388
:) :)

Nog een vraagje: wij hebben twee tieners bij ons. Afgelopen jaar in Amerika sliepen we dus met vieren in één kamer in de hotels, maar waren het vaak toch wat krappe bedden. 2x Queensize vermoed ik, dus toch vrij smalle bedden. Dat heeft toch wel wat gebroken nachten opgeleverd. Wist ik veel dat ik had moeten letten op 2x Kingsize bedden, hahaha. (Daarom waren de villa's zo i-de-aal ! Heerlijk, allen een eigen kamer en een goede nachtrust, geweldig).

Maar hoe zit dat in andere landen: als ik zo 'es op Booking.com wat hotels opzoek, zie ik toch ook vaak 2x tweepersoonsbedden. Dikke kans dat dat dus weer van die twijfelaars zijn. Of familiekamers, waarbij je dan wel twee slaapkamers hebt, maar die bedden zien er net zo goed overal smal uit.
Kun je dat nog op een bepaalde manier selecteren, ergens rekening mee houden etc. ?
5 jaar geleden
·
#26387
Ik zou toch een beetje opletten met tripadvisor...vind hun nrs 1 niet altijd even waaaaauw! Zo sliepen we ooit in zogezegd het beste guesthouse van het dorpje....yeah right....was zo ongeveer het slechtste dat we op heel onze reis gehad hebben. Ik regel bij ons ook alles, dit had mijn man BTW gevonden....dus of je je man ermee moet opzadelen als hij zoiets niet leuk vindt om te doen.....ik zou er toch even over nadenken, haha!:-)

De beoordelingen kopiëren naar google translate helpt je al een heel stuk verder!

Ik kijk noooit op Tripadvisor !
Hoe zoek je daar dan handig op ? Heb net even vlug gekeken en "Thailand" ingevoerd en dan "Dingen om te doen". Dan kun je een aantal opties selecteren maar het valt me op dat veel beschrijvingen in het Engels zijn. En ik kan wel een béétje Engels, maar dit kost mij heel veel energie om dat goed te lezen en deels te vertalen zodat ik ook goed snap waar het allemaal over gaat en de verschillen zou kunnen herkennen.
Dus dat zie ik mezelf niet zo doen, dan toch liever Nederlandse informatie.
5 jaar geleden
·
#26386
Ik kijk noooit op Tripadvisor !
Hoe zoek je daar dan handig op ? Heb net even vlug gekeken en "Thailand" ingevoerd en dan "Dingen om te doen". Dan kun je een aantal opties selecteren maar het valt me op dat veel beschrijvingen in het Engels zijn. En ik kan wel een béétje Engels, maar dit kost mij heel veel energie om dat goed te lezen en deels te vertalen zodat ik ook goed snap waar het allemaal over gaat en de verschillen zou kunnen herkennen.
Dus dat zie ik mezelf niet zo doen, dan toch liever Nederlandse informatie.
5 jaar geleden
·
#26385
PS om je man erbij te betrekken kan je ook klein aanpakken: zelf paar routes opperen en dan samen bespreken. Voor bepaalde stad hem laten uitzoeken wat er te doen is (google op 'what to do in...' of kijk waar andere reisorganisaties doen in/vanaf die plek). Afhankelijk daarvan kan je weer bepalen hoe lang je in die stad wilt zijn...

Mijn man wil wel graag uitzoeken maar de tijd ontbreekt vaak. Ik doe meestal de voorselectie. Zoals ik laatst hier op forum heb gezet gaan we fietstocht doen in Bangkok. Ik heb dan even de tochten van TA 1 t/m 10 bekeken. Bekijk de websites van de organisaties en lees de reviews op tripadvisor (en nummer 1 op TA hoeft echt niet onze nummer 1 te zijn). Dan hou ik op gegeven moment top 3 over. Dan bekijken we samen wat het beste/leukste lijkt van die selectie.
5 jaar geleden
·
#26384
Betaalt graag extra om het door een ander te laten uitzoeken en alles te laten regelen, zeg maar. Zodat hij alleen maar hoeft in te stappen en te volgen. Dat vind ik dan weer zonde van het geld, want ik ben ervan overtuigd dat door zelf (een deel) te regelen je veel kunt besparen én je je eigen route kunt bepalen. En het is ook een stukje voorpret, dat inderdaad wel veel tijd kost. Dus ja, het komt dus wel allemaal op mij neer.


Heel herkenbaar... eigenlijk zou ik ook wel eens iets helemaal uit handen willen geven. Wat extra betalen en lekker instappen... Alleen heb ik nog niet eerder gevonden dat je maar 'wat' extra moet bijbetalen... het is zo vaak zo dat je 1 1/2 tot 2 keer zoveel moet betalen als je het laat organiseren!! En ja, dan gaan we het maar weer zelf uitzoeken... want het loopt op en om nu 3.000 - 4.000 duizend euro te betalen omdat iemand het voor ons uitzoekt... Dat vind ik dan zo zonde, kan je zoveel leuks van doen.

En vergis je niet, ook als je het laat regelen, moet je nog veel zelf doen. Hoe vaak zie ik niet in de reisbeschrijving staan
- 'ga 's middags lekker op pad...' (waar dan naartoe??)
- bezoek de highligths'... (en dan wordt een hele rij opgesomd waar je 3 dagen voor nodig hebt maar je bent er maar 1 dag, wat ga je dan doen?)
- doe iets actiefs zoals.... (maar dan moet je ook nog beslissen wat... )

En wat denk je van al de 'optionele excursies' zodat je ter plekke lekker flexibel bent? Komt allemaal nog bij de reissom erbij....

Wij zijn ook control freaks... leggen alle hotels van te voren vast. Groot aantal excursies ook maar verder zorg ik dat ik weet wat er ter plekke te doen is en bij wie je moet wezen voor bepaalde excursie.Verder heb ik altijd lijstje wat ik echt wil doen en een lijstje met wat ook nog leuk is. Ter plekke wordt de keuze gemaakt en gekeken waar/of we er nog zin in hebben.

En wat ook meespeelt: als control freak zoek ik ook uit waar je ter plekke het beste naartoe kan gaan. We zijn menigmaal bouwsteen-toeristen tegengekomen die teleurgesteld waren omdat ze excursie met bedrijf X hadden gedaan terwijl dat tegenviel en ze eigenlijk met Y hadden moeten gaan voor een veel betere ervaring... En ja, even tripadvisor lezen en je weet dat je niet met X moet gaan maar met Y...

Maar het uitzoeken kost wel de nodige tijd... Soms weinig maar soms heel veel (zie onze Canada plannen, pfff).
5 jaar geleden
·
#26383
@kgpyct ,als het ooit inderdaad Sri Lanka wordt, dan meld ik me voor specifieke tips, thanx !

Grappig hè RoAnVi, hoe iedereen alles anders ervaart.
Ik moet er (nu) niet aan denken om geen planning te hebben. Ik heb thuis/op mijn werk ook altijd alles strak geregeld en is vooraf helder hoe en wat. Maar een kennis van me reist ook op de bonnefooi naar heel veel landen. Eerste 2 overnachtingen hebben ze vastgelegd en de rest zien ze wel. Rugzak mee en gaan. Hun kind weet ook niet anders. Ik kijk daar altijd enigszins jaloers naar, kan me niet voorstellen dat ik dat ooit zo zou doen. Daar ben ik veel te perfectionistisch voor.
Maar het scheelt ook dat deze kennis vroeger ook samen met man veel gereisd heeft en ervaren is. En dat haar man het allemaal regelt. Soms zelfs al vliegtickets heeft geboekt en ze dan pas hoort 'oh schat, we gaan trouwens deze zomer naar Vietnam, want er waren nu goedkope tickets".
Mijn man doet namelijk NIKS. Hij vindt er niets aan om alles uit te zoeken, kan dat ook niet (zegt 'ie), weet niet waar hij kijken moet en heeft daar vooral gewoon géén zin in om uren daarmee bezig te zijn. Betaalt graag extra om het door een ander te laten uitzoeken en alles te laten regelen, zeg maar. Zodat hij alleen maar hoeft in te stappen en te volgen. Dat vind ik dan weer zonde van het geld, want ik ben ervan overtuigd dat door zelf (een deel) te regelen je veel kunt besparen én je je eigen route kunt bepalen. En het is ook een stukje voorpret, dat inderdaad wel veel tijd kost. Dus ja, het komt dus wel allemaal op mij neer.
  • Pagina :
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!