1. Amtreep
  2. Verenigde Staten en Canada - vakantie met het gezin
  3. woensdag 14 november 2012
  4.  Abonneer via e-mail
Hoi,

Wij zijn ons aan het orienteren op een reis voor 2013. Ons oog viel op Cuba. Wie weet wat Cuba ongeveer kost (low budget) voor 3 weken zomervakantie rondreis met auto.
Waardeer dit bericht:
Met kids: Italië (2007), Bali (2008), Frankrijk (2009), Thailand (2010), India (2011), Kroatië (2012), Portugal (2013),Thailand & Cambodja (2014), Cuba (2015)
Zonder: Peru, India, Amerika, Canada. Dom. Rep. Gambia, Mongolië, Rusland, China, Istanbul.
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Prachtig land! Ik was daar alleen met de kinderen in de zomer van 2010.
Ik denk dat je je vooral op de casa particular moet richten. Daar is altijd, overal, in elke stad, genoeg plek. Ik betaalde niet meer dan 10 euro per persoon inclusief ontbijtje. Je kan er ook 's avonds op verzoek blijven eten. Ik vond dat heerlijk! Over het algemeen is het eten beperkt, lauw en flauw. Jammer met zo'n mooi kruidenpalet in de achtertuin. Maar bij de casa's wisten ze er wel raad mee.
Ik verbleef bij http://www.anahavana.com in havana en vanuit daar een plek voor een volgende casa geregeld etcetc. Iedereen heeft overal in elke stad wel connecties, en ze helpen je graag. Spreek wel duidelijk van tevoren een prijs voor het eten af. Ik wilde voor de kinderen geen volle prijs betalen (destijds 4 en 6) en kleine eters..In restaurants worden de prijzen weer redelijk westers.

Maar autohuur heb ik geen idee van. Ik heb de afstanden met de bus gedaan. Ook heel goedkoop en netjes (en op tijd). http://www.viazul.com
Bereidt je wel goed voor, want het is echt een stuk lastiger dan wat we zijn gewend. Ik had voor de kinderen pindakaas, limonadesiroop, chocopasta en veel tussendoortjes meegenomen en dat was toch geen overbodige luxe, want er is weinig. Als je dorst hebt gewoon even wat kopen, is soms niet te doen. En de kleintjes hebben daar toch minder geduld voor.

Neem genoeg contanten mee en zorg dat je creditkaart werkt. Pinnen is niet mogelijk, maar soms kan je toch met creditkaart betalen (als het internet eventjes wel werkt). De douane formaliteiten duren erg lang! Ach, het heeft allemaal zo zn charme, een heerlijk, bijzonder en fijn land, waar de bevolking het echt wel zwaar heeft. (Neem oude schoenen van de kinderen mee om uit te delen, de koffers gingen half vol weer mee terug).

Persoonlijk vond ik het gebied van de mogotes (Pinar del Rio) onovertroffen.

Succes met voorbereiden
Mét kinderen Meas (2003) én Julius (2006): Bali (2021) Bali plan B Griekenland (2020) - New York (2019) - Thailand & Cambodja (2018) - Australië (2017) - Thailand (2012) - Indonesië (2011) - Mexico, Guatemala, Belize & Cuba (2010) - Thailand, Maleisië & Singapore (2008) - USA, Florida (2005)
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!