vrijdag 13 juni 2014
  2 Replies
  2.9K Visits
  Subscribe
Ik heb nog een paar losse eindjes ivm onze trip naar Vietnam:

We kunnen traintickets boeken voor 4 persoons coupe trein Hanoi Sapa 45 $ (retour neem ik aan)? Is dat een goede prijs of betaal ik nu veel toeslag? Volle tarief voor 10 - 11 jarige, 5 jarige gratis of voor 50%.
Hard sleeper (6 persoons coupe) zou te hard zijn. Leugentje om bestwil?

In Sapa willen wij zelf een hotel boeken. Wat zijn leuke trips voor ons gezin (jongste kan nog niet zo ver lopen, kan nog niet op mountainbike, maar dorpjes met tig toeristen vinden we ook wat minder). Zijn bergschoenen noodzakelijk? Of voldoen gymschoenen (met wat extra grip zoals hockeyschoenen) ook? Is vervoer naar dorpjes makkelijk te regelen?

Halong Bay: wat vinden jullie een geschikte maatschappij? Nog liever zou ik naar Quan Lan gaan maar ik kom er niet achter hoe dat moet (Lonely Planet is in bestelling), hoe lastig dat is, etc. Hoe maak je twee dagen op een boot zitten leuk?

Ninh Binh of Ba Be: Wat zouden jullie doen?

Volgorde is Hanoi - Sapa - Ninh Binh - Halong? Of zouden jullie het anders doen?
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#16013
Wij zijn in september - oktober 2013 in Vietnam geweest en toen hebben wij voor 2 volwassenen en 1 kind aan halve prijs, 45 euro betaald voor 3 tickets enkele rit voor in de 4 persoons soft sleeper. Wij zijn deze toen op onze 1ste dag in Hanoi zelf op het treinstation gaan kopen. Via de website <!-- w -->http://www.seat61.com<!-- w --> hadden we opgezet welke treinen er richting sapa reden, deze op een papiertje opgeschreven en zonder problemen op het treinstation gekregen. Het station was ongeveer een half uurtje te voet vanaf het Hoan Kiem Lake district waar ons hotel was. Wij bleven wel eerst 3 nachten in Hanoi vooraleer wij verder gingen richting sapa en toen was er dus nog plaats op de trein.
Ik heb zelf in 2010 in een 6 persoon hard sleeper de nachttrein genomen ( toen nog zonder onze dochter) en dat was toch wel echt hard en heb ik nu met dochter voor de soft sleeper gekozen die echt wel goed te doen is.

Wij hebben in Sapa met onze dochter van 3 jaar de wandeling gedaan naar cat cat village, is toeristisch maar wel mooi. Wij hebben ook nog een moto gehuurd en zijn zo de omgeving gaan verkennen.

Wij zijn zowel in Ninh Binh als in Ba Be geweest en persoonlijk zou ik kiezen voor Ninh Binh. En dit vooral omdat we lang onderweg zijn geweest van Hanoi naar Ba Be nl 7,5 uur enkele rit. (ook al zeiden ze in elke reisagentschap dat het maar 4 uur was) En van Hanoi naar Ninh Binh was ongeveer 3 uur enkele rit.

Wij zijn eerst vanuit Hanoi naar Halong en Cat ba geweest en zijn dan vanuit Cat Ba naar Ninh Binh gegaan en zo terug naar Hanoi. zo moesten we niet terug via Hanoi om in Ninh Binh te geraken.

Maggie
9 jaar geleden
·
#16014
Hoi,

Wij zijn begin 2012 geweest. Ons reisverslag staat op de site, ik denk dat je daar wel wat aan hebt.
Trein tickets zou ik zeker zelf terplekke regelen, scheelt veel geld.
Ninh Bin zou ik ook zeker aanraden, mooi en rustig.
Quan lan is effe zoeken, maar absoluut de moeite waard!!
Bergschoenen vinden wij veel te zwaar en warm, wij liepen op slippers en sandalen, ging uitstekend.

Sapa-ninh Bin is een lange tocht. Ik zou Quan lan daar tussen plaatsen of eventueel een nachtje Hanoi er tussen. Onze kinderen vonden het altijd heerlijk om weer ergens terug te komen waar ze het al enigszins kenden (het feest der herkenning ), dus dat kan juist ook extra leuk zijn.

Succes, geniet van alle voorbereidingen, voor je het weet ben je al weer twee jaar thuis en denk je hoe deden we dat ook al weer.......

Groetjes saskia
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!