dinsdag 22 januari 2019
  9 Replies
  3.1K Visits
  Subscribe
Even voor de mensen die komend jaar de Komodo varanen willen bezoeken.

De provinciale overheid van Oost-Nusa Tenggara is van plan het Komodo Nationaal Park een jaar lang te sluiten. De overheid hoopt dat door de sluiting van het park de populatie komodovaranen en herten weer kan groeien.

Volgens de gouverneur van Oost-Nusa Tenggara, Viktor Bungtilu Laiskodat, is er sprake van een sterke afname van de populatie herten in het park.

'De komodovaranen zijn niet meer zo groot als voorheen, omdat de populatie herten, de voornaamste voedselbron van de komodovaraan, steeds kleiner wordt door de ongebreidelde diefstal van herten in het gebied', aldus de gouverneur zoals geciteerd door het Indonesische persbureau Antara.

De gouverneur maakt zich zorgen over de toekomst van de komodovaranen in het park. Hij is bang dat door de afname van de populatie herten, de komodovaranen hun soortgenoten zullen opeten om te overleven.

Het park zal volgens de gouverneur worden hersteld zodat de populatie komodovaranen zich ook kan herstellen. De gouverneur heeft echter nog geen datum genoemd voor de sluiting van het Komodo Nationaal Park.
Waardeer dit bericht:
4 jaar geleden
·
#29570
In de zoektocht naar een bestemming voor 2020 zit in te denken aan een stukje indonesie (we zijn eerder op java en bali geweest).

Wie is er recent op flores/komodo geweest?

Kwam je veel andere ouders met kinderen tegen? Wij hebben maar 1 dochter en zij wil toch graag wat vriendjes af en toe....
4 jaar geleden
·
#29571
Wij zijn vorig jaar zomer op Flores geweest.

Nou ik kan je zeggen dat je echt geen enkele toerist tegen gaat komen, dit vonden wij heel erg fijn maar ik denk dat dit voor jullie dan niet zo prettig zal zijn. De enige plek waar je nog kans maakt op toeristen is in Labuan bajo maar dan zul je wel in je "luxe" hotel moeten blijven aan het zwembad anders kom je echt niemand tegen.
Ik weet niet hoe oud je dochter is maar hou er ook rekening mee dat het onderweg over het eiland behoorlijk primitief kan zijn. Wij hadden bijv vaak niet echt te eten, er was wel overal witte rijst verkrijgbaar maar echt veel keus was er vaak niet, ook wat betreft de drankjes die waren of niet voorradig en als ze het al hadden vaak ook niet gekoeld. Er zijn wel veel inimini winkeltjes onderweg maar ze bewaren daar bijv de pampers in de koelkast, stekker zit er ook niet in, en wij hebben meerdere malen gedacht iets lekkers te kopen, KitKat bijv maar deze waren dan al meerdere jaren over de datum.
Ik zou echt zo terug willen hoor, het was er echt geweldig en het was 1 van onze mooiste reizen maar hou er wel rekening mee dat buiten Labuan bajo alles maar afwachten is wat betreft eten enz... wat ze hebben kan je krijgen maar onze dochter heeft zelfs een x aardbeienijs op als ontbijt.... ben creatief met eten dus.

Als je meer info wil dan hoor ik het wel, ik heb op het forum ook een uitgebreid reisverslag geschreven en verder zul je ook op het forum zelf wel info van mij kunnen vinden over Flores, het is wel de moeite waard hoor
4 jaar geleden
·
#29632
Bedankt voor je reactie, het klinkt super, maar ik vrees dat dochter heel ongelukkig zou worden, zucht.

Ik als elders iets over een opvoeding die mislukt is...
Nou hier ook. Als ze mag kiezen blijft ze komende zomer graag thuis :(
4 jaar geleden
·
#29633
Oh wat zonde:(
4 jaar geleden
·
#29634
Lees ons reisverslag hier op het forum even dan heb je er misschien een beter beeld van, volgens mij heb ik ook op het forum zelf nog wel wat meer geschreven over Flores.
4 jaar geleden
·
#29650
Ik vind je verslag echt prachtig, maar ik denk echt dat ik het voor dochter minder geschikt vind.
Ze zit reistechnisch echt in een lastige fase en ik weet niet wat, maar ik geloof dat we toch wat fout gedaan hebben...
We gaan komende herfstvakantie op cruise naar de middelandse zee, maar ze vertelde net dat ze eigenlijk thuis wil blijven:(
4 jaar geleden
·
#29651
Tja niet iedereen gaat graag op vakantie, vind ik ook heel raar hoor....
Zo blijft mijn moeder het liefste thuis, zegt jaloers te zijn op alle mensen die terug richting Nederland rijden en mijn vader wil/durft alleen maar naar Oostenrijk.
Ik weet niet van wie ik het heb :D

Welke leeftijd heeft ze? En wat vind ze nou echt leuk?
Ik hou er bijv wel rekening mee met wat de kids leuk vinden, vroeger, en nog steeds, waren dit vooral dieren dus gingen we bijv een dag olifanten verzorgen en naar de first monkeyschool. Daarna wilde ze meer avontuur dus gingen we raften en grotten oid in. De laatste reis heb ik mijn zoon laten kiezen omdat hij dat jaar 18 werd en koos hij voor Bali, ik vond Bali helemaal niks dus combineerde ik dit met Flores. In Bali zijn we vooral naar instawaardige locaties gegaan omdat de kids dat zo leuk vonden, op Flores heeft onze zoon ook weleens gezegd bij het zien van onze acco "maak mij over 3 dagen maar weer wakker" achteraf vond hij dit (17 islands) de mooiste plek waar hij ooit geweest was. Als er nu iemand in zijn vriendenkring zegt naar Bali te willen hoor ik hem telkens weer zeggen "dat wilde ik ook maar das zo'n tegenvaller"
Wij zijn ook geen mensen die bijv van tempel naar tempel gaan, 1 of 2 is leuk maar dan hebben zeker de kids het wel gezien, wij zijn ook nog nooit in Ayutthaya geweest, nu zouden ze het wel kunnen waarderen maar toen op die jonge leeftijd echt niet.
Ik zou gewoon vragen waar haar interesses liggen en daar dan een reis op aan passen, dit kan natuurlijk in elk land zijn, misschien wil ze wel naar Lapland? Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat ze er echt niks aan vind.... das dan wel balen:(
Heel veel Suc6 en alvast een hele mooie cruise gewenst, zou toch goed moeten komen lijkt me
4 jaar geleden
·
#29652
Als ik vraag wat ze wil zegt ze dus thuis blijven, en als ikndan aandring toch een bestemming te noemen.... de zuidpool.
Ze is trouwens negen.
En de 1e jaren pasten we eigeijk weinig aan qua reizen (wel iets rustiger tempo).
Laatste jaren houden we wel echt rekening met haar. Ze wil vooral graag zwemmen ?. Dus dan hebben we altijd een hotel met zwembad. Dan vaak s ochtends iets doen en dan s middags weer zwemmen. En ze wil graag vriendjes (nederlands).
Ik overweeg nu een groepsreis naar Cuba.
Maar ik baal gewoon dat ze niet avontuurlijker is. Aan de opvoeding kan het niet liggen.
4 jaar geleden
·
#29653
Das inderdaad wel heel erg lastig dan.
Misschien moet je gewoon een x 2 weken all in naar Egypte, hopelijk vind ze dit dan super saai en wil ze weer gewoon met jullie mee naar een verre bestemming.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!