maandag 14 mei 2018
  16 Replies
  3.2K Visits
  Subscribe
Hoi!

Volgend jaar februari/maart zou ik graag een reis naar Thailand willen maken met mijn zoontje van 4. Het zal onze eerste verre reis met zijn tweetjes worden.
Ik zou graag 2 nachtjes Bangkok willen doen en daarna enkele eilanden bezoeken, Koh Lanta en Phi Phi, en vanuit daar enkele excursies.

Nu zit ik mij te oriënteren op hotels. Ik wil in ieder geval een hotel met een zwembad en aan het strand. Wanneer ik bij Booking.com etc. kijk voor de prijzen, zie ik dat ze op dit moment laag zijn (het is laagseizoen), maar voor februari/maart zijn ze veel hoger. Ik hoop dan ook echt dat de prijzen nog wat zullen dalen.. Heeft iemand ervaring met het boeken van hotelkamers via Booking.com? Dalen de prijzen meestal nog naarmate de reisdata dichterbij komt? Hoe lang van tevoren raden jullie aan om accomodatie te boeken? Eind februari/maart is eind hoogseizoen, de grootste drukte is dan al voorbij denk ik. Ook is het hotel wat ik op het oog heb zonder 'gratis annuleren', dit is dus helaas geen optie.

Heeft iemand verder nog tips qua uitstapjes en excursies op Koh Lanta en Phi Phi? Dingen die leuk zijn om te doen met een 4 jarig jongetje?

Alvast heel erg bedankt!
Waardeer dit bericht:
5 jaar geleden
·
#27038
Ik zie eigenlijk zelden dat de prijs verandert, maar meestal reis ik hoogseizoen. Wel check ik ook andere websites als Expedia en agoda voor deals. En als er niet gratis geannuleerd mag worden loont het ook wel de moeite om accommodatie rechtstreeks te benaderen.
5 jaar geleden
·
#27039
Super leuk om naar Thailand te gaan! 2dagen Bangkok is inderdaad meer dan genoeg om de vakantie mee te beginnen maar bedenk wel dat er in Bangkok veel meer te beleven is dan op Koh Lanta of Koh Phi Phi.
De meeste excursies vanuit deze eilanden zullen per boot zijn en of dat nou precies is wat je zoekt met een kindje van 4 vraag ik me af.

De hotel prijzen die je nu op booking ziet staan zullen waarschijnlijk wel ongeveer zo blijven omdat je midden in het hoogseizoen zit, zeker aan deze kant van Thailand waar het weer het beste is tussen november en eind april dus dit is zeker niet het einde van het hoogseizoen hoor, ze krijgen die hotels dus waarschijnlijk toch wel vol dus dat is geen rede om met de prijs te gaan dalen, zeker niet nu al.

Zoals ik al eerder aangaf gaan de meeste excursies naar andere eilanden en meestal is dit ook nog om te gaan snorkelen of om te gaan duiken, lijkt me geen optie. Verder kan je op Koh Lanta naar een vlindertuin maar wij vonden dit echt een tegenvaller, je kan er gaan kayakken (?) een kookcursus volgen, door grotten lopen en varen en gaan duiken met haaien, ik weet niet of je dit voor ogen had? Koh Phi Phi noemen ze ook wel het party eiland, veel feesten dus maar zocht je denk ook niet, je kunt naar dat plekje uit "the beach" en naar verschillende andere stranden, naar het Koh Phi Phi view point (maar dat is wel een behoorlijke klim met stijle trappen, ook hier kan je kayakken en weer veel snorkelen en duiken.

Persoonlijk zou ik in jullie geval voor een ander plekje kiezen, bijv Phuket of Krabi, gewoon omdat hier waarschijnlijk meer te beleven is met een kindje van 4. Ik zou zelfs nog liever voorstellen om een klein rondje door Thailand te gaan maken bijv,
Bangkok, evt een fietstocht door Bangkok met kind achterop, sea life ocean world, een leuk water park.
Kanchanaburi, erawan watervallen, Elephants world
Khao sok, lekker even de jungle in voor een klein rondje, aapjes zitten vaak al bij je acco in de buurt
En dan afsluiten aan een heerlijk strand bij Krabi, Railay of op Phuket en daarna nog een paar dagen Bangkok.
Dit alles kan je allemaal doen met het openbaar vervoer, nachttrein, minivan en stukjes met een taxi.
Denk er eens overna.....
5 jaar geleden
·
#27040
Verdiep je ook eens in Koh chang, lekker dichtbij Bangkok en er is vanalles te doen op dit eiland, ook dit eiland is prima te combineren met Kanchanaburi, Bangkok en Khao yai, deze jungle is misschien nog wel leuker omdat hier ook wilde olifanten rondlopen en niet ver vanaf Bangkok.
5 jaar geleden
·
#27041
Fam Moerkens, heel erg bedankt voor de informatie! Ik ga er zeker nog eens goed overna denken! Op dit moment ligt mijn voorkeur bij eilandhoppen, een relaxte strandvakantie waarbij we enkele dagen wat gaan doen (excursies oid). De eilanden bij Krabi staan een tijdje op mijn bucketlist, Koh Lanta, Phi Phi en Ko Ngai. Ik denk op dit moment beter een eilandhop/strandvakantie waarbij we misschien alle drie de eilanden aandoen, en wanneer mijn zoontje wat groter is een echte rondreis door Thailand.

Bedankt voor de info!
5 jaar geleden
·
#27042
Het is natuurlijk voor iedereen anders maar verwacht geen luxe boot oid dus ik weet niet in hoeverre jou zoontje het leuk vind om te varen maar hij kiept zo over de rand....
Google even op longtailboot dan heb je een idee van hoe zo’n bootje eruit ziet.
5 jaar geleden
·
#27043
@Fam Moerkens, ik heb echt nog eens goed nagedacht afgelopen tijd.. Koh Lanta lijkt mij een leuke bestemming, maar Phi Phi valt af. Na alle negatieve reacties/reviews zie ik het toch niet zitten om op een party-eiland te gaan zitten. Ook zat ik te denken aan Railay Bay, heel mooi, maar ik ben waarschijnlijk niet de enige die er zo over denkt, en is dit volgens mij ook een heel drukke bestemming. Ik hoef echt niet op een onbewoon eiland te zitten, maar het mega drukke hoeft van mij ook niet. Ik wil het liefst 2 eilanden aandoen, en dan vanuit daar excursies/uitstapjes gaan doen. Dit lijkt mij het beste nu, na ervaringen uit vorige vakanties die soms wat vermoeiender waren lijkt mij dit het beste..
Toen zag ik dat je Koh Chang aanraadde.. Ik ben eens goed gaan kijken en het ziet er inderdaad leuk uit! Niet te druk, wel heel veel te doen. En dit eventueel met een ander eiland in de buurt combineren.
Wel zie ik dat de vliegtickets ernaartoe vrij duur zijn (veel hoger dan die naar Krabi). Je kunt ook met de bus/minivan reizen. Echter ben je dan uiteraard langer onderweg. Hebben jullie hier ervaring mee? De bus vanuit Bangkok, of toch maar het duurdere vliegtuig? Welke accomodaties in welke ongeving zijn aan te raden? En qua excursies/uitstapjes? Alvast bedankt voor de hulp!!
5 jaar geleden
·
#27044
Ik zou de afstand Bangkok/Koh Chang met een bus of taxi doen, maak evt tussendoor nog een extra stop. Je zou Koh chang ook kunnen combineren met allerlei leuke eilanden zoals bijv koh Mook en koh kut, misschien is koh samet ook wel iets, is dichterbij Bangkok.
5 jaar geleden
·
#27045
Bedankt voor de tip! Ik zit eraan te denken om een nachtje een hotel te nemen vlakbij het vliegveld, en dan de volgende dag vanaf het vliegveld een bus te nemen naar Koh Chang. Het schijnt dat 'bus 99', een 'government-bus', mooie bussen zijn die vanuit Bangkok stad via het vliegveld naar Koh Chang rijden. Daarom lijkt het mij beter om een nachtje dichtbij vliegveld te blijven ipv naar de stad te rijden en de volgende dag weer terug). Ik heb goede recenties gelezen over die bus, mooi, ruim, en rijden niet zo hard als sommige minivans waar sommigen kritisch over zijn.
Dan lijkt het mij verder leuk om in ieder geval op Koh Chang excursies te doen en ook een paar dagen andere eilanden, zoals Koh Mak en Koh Kood. Als er iemand nog goede tips heeft.... Heel graag! Ook tips qua accommodaties en waar te boeken zijn meer dan welkom! Alvast bedankt!!
5 jaar geleden
·
#27046
Ja klopt, dit zijn echt mooie luxe bussen dus dat moet geen probleem zijn.
5 jaar geleden
·
#27047
Koh chang! Wat hadden wij het fijn bij Amber
Sands als afsluiter vd reis. Niet goedkoop, eten heerlijk.

Bij de buren 'Ed' slaap je eenvoudiger...

Goed vooruitzicht, Gr Ilse
5 jaar geleden
·
#27048
Amber Sands is idd top. Wel sinds kort een nieuwe eigenaar maar kan me niet voorstellen dat het ineens slecht is geworden. Ko Chang is ook echt een fijn eiland waar je ook veel kan doen i.p.v. enkel strand. BV Jungle trekkings etc. Aan de west kan zijn de strande het mooist en is het wat drukker. De oostkant heeft iets minder witte stranden maar wel veel rustiger en meer midden in de natuur. Bij helder weer kan je aan de oostkant Cambodja zien liggen.
5 jaar geleden
·
#27049
Ilse en Mtouw, bedankt voor de tip! Amber Sands ziet er leuk uit! Alleen de prijs zoals hij nu bij Booking en Agoda staat is hij iets boven mijn budget.. Mocht de prijs nog zakken met de tijd ( ik wil eind februari/maart reizen), dan lijkt dit mij een leuke optie!
5 jaar geleden
·
#27050
Linda,

Ja Amber Sands; idd aan de prijs.
Zelfde strand stukje verder op, ligt the Souk (wat ik eerder Ed noemde)
Eenvoudiger, geen zwembad.....
En lekker eten ook....,


Moeite waard om even te kijken...

Gr ilsev
5 jaar geleden
·
#27051
En amber Sands zou ik ook zowieso rechtstreeks contacten voor prijs.
5 jaar geleden
·
#27052
Check ook even wanneer chinese newyear is dan gaan de prijzen omhoog. Wij hebben met onze dochter gevlogen naar Trang en toen de bus/boot naar de eilanden. Vond ze hartstikke leuk, lekker zwemmen en snorkelen. Maar inderdaad niet langer dan een paar dagen.
4 jaar geleden
·
#29430
Koh Chang is heerlijk! In dezelfde baai als Amber Sands zit Serenity. Wij verblijven daar nu in een villa met een bad op het dak. Helemaal top. Meer vriendelijk voor je budget is Thai garden Hill bij Klong Prao aan de westkant, echt een prachtige tuin, heerlijk zwembad en lekkere eettentjes om de hoek. Strand is 10min lopen.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!