zaterdag 28 maart 2009
  2 Replies
  3.3K Visits
  Subscribe
Hallo reislustigen...

Voor wie plannen heeft om Ko lanta te bezoeken, mijn advies doen.
Wij vonden Ko lanta heel relaxed. Wij zatten aan klong Dao beach, een geschikt strand voor kleine kk. Het strand loopt geleidelijk af en er zitten geen of weinig keien in.

Wij verbleven bij dit strand in het lanta sea house( vaak staan medewerkers je op te wachten bij aankomst met de ferry in de haven). Wij vonden het Lanta Sea House erg leuk. Het personeel was erg vriendelijk en behulpzaam en het eten was er altijd super lekker. Lanta sea house ligt aan het strad en het resort heeft veel verschillende soorten bungalows. Wij zaten in een bungalow met airco voor 1000 bath. Je betaald 400 bath (per gezin) voor het ontbijt en dat was erg goed en uitgebreid. We hebben gedurende onze reis ook we in 4 sterren accomodatie overnacht maar het Lanta sea house deed er niet voor onder. Misschien iets minder luxe maar qua sfeer overtrof het de meeste resorts.
Waardeer dit bericht:
15 jaar geleden
·
#5225
Hallo Greetje,
Wij hebben ook plannen om aankomende zomer naar Koh Lanta te gaan! We hoorden dat de zee in july en augustus ruw kan zijn en daarom hebben we gekozen voor Twinbay Resort en Spa via Greenwoodtravel. Ik betaal hiervoor 1750 bath incl.ontbijt 4p.voor een fam.kamer. Doublebed met stapelbed. Het belangrijkste vinden we dat het resort 3 (!) zwembaden heeft. Mocht de zee dus helaas niet veilig zijn om te snorkelen kunnen vooral de kinderen toch zwemmen.

Mijn vragen zijn eigenlijk: hoe lang duurt de rit/ transfer ongeveer van Krabi naar Lanta, of zijn jullie anders naar het zuiden gegaan? Zijn er ook excursiemogelijkheden naar bijv. Koh Phi Phi = dit te doen. Ik twijfel nl. nog of bij weinig excursiemogelijkheden de actie 8 dagen verblijven 6 betalen niet te lang is en ik beter 4 =3 kan boeken en de overige 4 dagen in/om Krabi zelf.
Misschien weet je of iemand anders op dit forum mijn vragen te beantwoorden.

Groetjes!
15 jaar geleden
·
#5226
Hallo Monique

Je allereerste vraag ,wij zijn met de ferry gegaan van Ko lanta naar phi phi dat duurt anderhalf uur. Van phi phi naar krabi was met de ferrt twee uur. Ik vemoed dat krabi - ko lanta met de ferry ook ongeveer 2 a 2, 5 uur varen is. Heel goed te doen dus, ook omdat de kinderen op de boot (lees binnen) wat rond kunnen lopen. Wij vonden de ferry's veilg. Het zijn grote boten, welke in ons geval ook nooit overladen werden. Ook zijn er voldoende zwemvesten aan boord.

Wij zijn in totaal 6 dagen op ko lanta geweest en vonden het er heerlijk. Dus 8 dagen is vast prima. Mocht je wel wat meer variatie willen dan is 4 dagen phi phi ook aan te raden. Het is wel wat toersitsich (en duurder) maar dit concentreert zich met name in de haven. Aan de andere kant, s'avonds is het ook wel leuk om wat langs de souvenirs en de vele eettentjes te slenteren. Phi phi heeft prachtige stranden en de zee is er op bepaalde plekken prachtig azuur blauw (met name Long beach is prachtig). Wij hebben op phi phi ook een dag een longtail boot gehuurd en zo langs de kust gevaren en andere eilandjes aangedaan. Je kan ook na het beroemde Maya beach waar de film de beach opgenomen is maar het zag er echt zwart van de toeristen, dus wij zijn direct rechtsomkeer gemaakt. Dus als je een logtail boot huurt spreek af dat je naar wat leuke / rustige strandjes en snorkel plekken wil. Zo gingen wij o.a naar monkey eiland . Onze kinderen vonden het prachtig omdat de aapjes naar je toe komen op het strand, en je ze dan kunt voeren. De apen pakken heel rustig het eten uit je hand (dat heb ik in Indonesie wel anders mee gemaakt).
Ook heb je er prachtige snorkel plekken. Onze dochter van 4 was zo moedig om het ook te proberen. Wij konden niet heel lang snorkelen vanwege ons zoontje van 18 mnd. Maar goed je kan elkaar afwisselen.
Ook al is het korter dan je wilt het snorkelen is op phi phi prachtig.
Ps meestal passen de schippers ook graag even op je kinderen.

Over ko Lanta
Wat ook leuk is ko lanta is dat je er een brommer met zijspan kunt huren , zo kunt er zo met zijn allen op uit. Boven de zijspan zit een zeil wat lekker is tegen de zon. Het verkeer is er rustig dus dat hoeft niet meteen een belemmering te zijn. Wil je niet zelf rijden, voor weing geld kun je ook rond laten rijden.
Op ko lanta heb je namelijk nog kleine vissersdorpjes waar de tijd stil heeft gestaan.

Veel goeds heb ik gehoord over het eilandje Ko Mook, ligt ongeveer 2 uur van ko lanta. Ook met ferry te bereiken. Niet toeristisch maar super mooi en relaxed. Een resort wat daar erg goed is ( goed eten en uitgebreid ontbijt buffet, zwembad voor kk) heet charlie beach resort. Vrienden van ons waren hier enthousiast over.

Het duurt nog een poosje voor jullie vertrekken maar al vast veel plezier. Het is er heerlijk. Wij zijn nu twee weken terug en mis thailand elke dag. We gaan zeker weer, alleen dan langer!!
Groet Greetje
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!