dinsdag 17 december 2013
  5 Replies
  4.5K Visits
  Subscribe
Hallo!

Wij gaan in mei naar Maleisie. We wilden met MA gaan vliegen omdat we er goede ervaringen mee hebben en we goede tickets hadden gevonden. Alleen had ik de laatste reserveringsdatum niet goed gezien en zijn de tickets weer veel duurder geworden.
We willen rechtstreeksvliegen.

Nu kunnen we twee dingen doen
1. Nu boeken en dan nog een redelijke aanbieding hebben bij MA.
2. Wachten op de werelddealweken van KLM, dan zijn we goedkoper uit. (€300,- totaal). Nadeel is dan alleen dat je in de vliegtuigen de 3-3-3 opstelling hebt. Lijkt me erg onhandig met 2 kids van 2,5 en 4,5 jaar oud. Heb het liefste 2-2 verdeling of met zijn vieren op 1 rij. Dat kan wel bij MA. Ook de service is over het algemeen bij MA beter dan KLM.

Vraag is dus eigenlijk, gaan we voor t comfort of voor de prijs? Iemand tips of dingen die ik over t hoofd zie?
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#14668
Hmmm lastig, zijn de voordelen 300 euro waard is de vraag.

Wat je misschien over het hoofd ziet, is dat als het vliegtuig niet vol zit de 3e stoel leeg blijft. Vaak kiest een airline er voor om eerst de stoelen waar geen kleine kinderen op het rijtje zitten leeg te laten als het niet volgeboekt is. Maar je weet helaas niet of het vliegtuig vol is of niet bij het boeken.

Bij de afweging zou ik ook even kijken welke vliegtijden gunstiger zijn.

Succes!
10 jaar geleden
·
#14669
Ik vind de tickets van zowel KLM als Malaysia Airlines wel heel erg prijzig! Zelf zou ik in dat geval waarschijnlijk toch kiezen voor Etihad of Emirates met een tussenstop van 3-4 uur om de kids wat rond te kunnen laten lopen. De service is fantastisch, het eten heerlijk, de kids krijgen leuk speelgoed en in verhouding tot Malaysia Airlines kun je met z'n 4en zo´n 1100 euro sparen. Eventueel kun je een overstop in Dubai of Abu Dhabi doen...

Maar ja, wij reizen met z'n tweëen altijd behoorlijk low-budget en 1100 euro is zo ongeveer het bedrag wat wij aan overnachtingen, eten en drinken en openbaar vervoer uitgeven voor een maand in ZO-Azië...

Voor komende zomer heb ik wel gekozen voor rechtsstreeks vliegen naar Bangkok, maar het prijsverschil met Emirates was ruim 100 euro voor ons 2en.

Met 1100 euro zou je ook 12 dagen een auto kunnen huren ;)
10 jaar geleden
·
#14670
Als de keuze is tussen MH en KL, dan roep ik heel hard MH! De service en het comfort is velen malen beter dan onze nationale carrier.
Hou er wel rekening mee dat een airline altijd kan beslissen een ander toestel in te zetten en je dus nooit zeker bent van je keuze op basis van de configuratie. Ook behouden airlines het recht om je stoelreservering te wijzigen. In de praktijk gebeurt het zelden, maar het is dus mogelijk.

Mocht je toch nog een overstap overwegen, dan prijs ook ik Emirates aan: het is een erg goede airline met goede service en veel (been)ruimte. De meeste toestellen bieden een configuratie van 3-4-3. Als het kan, kies dan voor de A380; die biedt echt de meeste ruimte (zelfs het toilet is ruimer :-) ) Het entertainment systeem is ook top, met 1 of 2 Nederlandse kinderfilms. De kinderen krijgen iedere vlucht (en dat zijn er al snel 4) veel kado's en een leuke kindermaaltijd (mits je die vooraf besteld).
En een stopover in Dubai is niet alleen leuk, het breekt ook de reis en het tijdsverschil in tweeën. Mijn ervaring is dat je daardoor nauwelijks last hebt van jetlag. Maar het kost je natuurlijk wel tijd en geld.

Waar je ook mee gaat vliegen, vergeet geen kindermaaltijd te bestellen.

Succes met je keuze
Nicole
10 jaar geleden
·
#14671
Ik zou zelf graag met de Emirates willen vliegen, maar mijn vriend wil het liefste rechtstreeks. Ik denk dat beide opties (overstap of rechtstreeks) zijn voor en nadelen heeft. Aan een echte stopover hebben we nog niet gedacht. Is misschien ook nog een optie. Of misschien dat het prijsverschil hem kan overtuigen.
10 jaar geleden
·
#14672
Hoi!
Wij vliegen in mei met MAS naar Denpasar (voor 600 all in pp overigens, dus goeie deal) en die hebben inderdaad een ideale stoelindeling. Maar vorig jaar vlogen we met Singapore Airlines en hadden we de 3-4-3 indeling. We konden toen geen goede plekken meer uitkiezen waardoor we per tweetal links en rechts in het vliegtuig kwamen te zitten. Dat bleek toen helemaal niet erg: de kinderen amuseerden zich prima en konden geen moment met elkaar gaan klieren :) En wij hadden gewoon 1 kind tegelijk te handelen en dat was prima. Op de terugweg wel 2 aan 2 achter elkaar gezeten. De 3e stoel was heen en terug wel bezet wat jammer was, maar ja.. je doet er niets aan en moet gewoon geluk hebben met die persoon en het gedrag van je kinderen. Op de terugweg hebben de kinderen voornamelijk geslapen.
Wij waren trouwens de kindermaaltijd vergeten haha.. helemaal goed gekomen hoor, bij de gewone maaltijd zaten ook lekkere dingen en ze kregen sowieso nog speeltjes. Dit jaar wel meteen aan gedacht uiteraard!
groeten, Ruth
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!