New

kleding

  maandag 16 mei 2016
  17 Replies
  7.7K Visits
  Subscribe
Omdat we graag met heel weinig bagage reizen en niet teveel willen smeren (muggen+zon) dachten we voor ons 2, en voor de kinderen 4 lange broeken (zomerbroeken!) mee te nemen, 5 t shirts (korte mouwen) elk een trui, en een paar sokken... Verder iedereen teva's aan en 1x zwemkledij.. Zien we iets over het hoofd? Tegen de regen zouden we ter plaatse paraplu (die van thuis zijn allemaal toevallig stuk) of poncho (wegwerp) kopen...
Dankjewel!
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#20843
Ik weet jullie route niet maar jullie gaan toch (alleen?) naar Thailand, in juli?!?

Dan heb je echt geen truien nodig... Hooguit een vest wat je over t-shirt aantrekt voor het geval je ergens bent met goede airco..

Ik weet niet of je de kleren die je aan hebt ook meetelt... maar l zomerbroeken is denk ik wel beetje veel onze kinderen hebben in het vliegtuig een (dunne) joggingbroek aan die ook nog vaak aan gaat in nachttrein of andere reisdag waarbij je niet in korte broek wilt gaan. Daarnaast nog 2 dunne broeken mee. Je hebt in Thailand genoeg laundry's om na een weekje te wassen als het moet (een schone aan en 2 in de was).

In de praktijk heb je een lange broek alleen 's avonds aan, als je een jungle tocht gaat maken of tijdens een reisdag.

Ik weet even niet hoe oud je kinderen zijn maar (hoeveel ze knoeien/hoe groot de t-shirts zijn) 4 t-shirts is denk ik al ruim genoeg (en ter plekke koop je meestal ook nog wel wat als souvenir). Wij hebben altijd 1 t-shirt aan en nemen er 3 mee. Ook hiervoor geldt: genoeg laundry's om de was te doen (en soms kan je snel even uitspoelen, ter plekke droogt het snel in de zon).

Als je niet te veel wilt smeren zou ik nog wel een (of twee?) hele dunne blouse(s) meenemen die kan je bij veel muggen/ tegen het vallen van de avond aantrekken (open over een t-shirt/hemdje) of dicht zonder iets eronder (een vest voor 's avonds is echt te warm).

Verder zou ik toch ook zeker korte broeken meenemen en voor de dames rokjes/jurkjes...
7 jaar geleden
·
#20844
Wat we aandoen tel ik inderdaad mee,
Dus iedereen een makkelijke dunne lange broek op het vliegtuig + dun truitje + t shirt en evt sokken
In de bagage t shirts korte mouw en zomerbroeken, ik vind een losse lange broek niet veel warmer dan een rokje..en dat leek me een besparende manier van inpakken :-)
Of sla ik de bal helemaal mis?
7 jaar geleden
·
#20845
Wij nemen altijd een uv shirt mee voor de kinderen. Prima shirts bij Hema.

Ideaal voor bij het zwembad. En ik zou ook voor korte broeken gaan. Naast enkele dunne lange broeken.
7 jaar geleden
·
#20846
Ik zou voor in het vliegtuig en in de nachttrein zeker een vest meenemen, die airco staat vaak veel te koud. Daarnaast zou ik wel gewoon smeren in Thailand, zowel in de avond als overdag ivm de dengue mug, deze mug steekt vooral overdag, je kan er echt heel erg ziek van worden en dat wil je echt niet meemaken, er is ook nog geen behandeling voor dus dat risico zou ik niet durven lopen. Muggensmeersels koop je gewoon voor ongeveer €1 bij de 7-11 (kleine flesjes met roze dop) deze werken prima.

Wat ligt pakken betreft ben ik niet de juiste persoon om advies te geven, wij hebben altijd veel te veel bij :)
7 jaar geleden
·
#20847
ja we gaan zeker smeren tegen de muggen :-) maar hopen het iets of wat te beperken door lange broeken..
dank voor de reacties...ik denk dat ik het er toch op waag met lange zomerbroeken, en als het nodig is kopen we daar nog iets kort :-)
7 jaar geleden
·
#20848
Kortebroeken zul je zeker nodig hebben gezien de temperaturen, die kunnen echt heel erg oplopen, in het noorden is het wel wat frisser dan in de rest van Thailand.
7 jaar geleden
·
#20849
Lees dit stukje even ivm met de dengue mug
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/zie ... antie.html

Deze mug steekt ook door je kleding heen dus ik zou echt gewoon smeren
7 jaar geleden
·
#20850
hej,
ik heb me al ingelezen in dengue (mijn zus heeft het zelf op reis gekregen, dus ben er wel een beetje mee vertrouwd, ze is erg ziek geweest) maar bedankt.. Ik weet dat muggen door dunne kleren heen kunnen prikken, en de care plus natural staat al klaar - ter plaatse kopen we ook nog anti muggen spul met deet.. Maar je kan ook je kledij sprayen, en blote huid insmeren, en dat leek me ook een optie.
Ik vind een lange broek niet per sé warmer dan een short, bedoel, los licht ademend, geen jeans. En we willen absoluut niet meer dan 1 backpack meenemen, zal tijdens het pakken wel uitwijzen of we nog ruimte over hebben :-)
7 jaar geleden
·
#20851
Hi, ook wij gaan deze zomer naar thailand, 4 weken met twee kids van 5 en 7. Wij gaan ook licht reizen (lees alleen met handbagage). Nu zijn wij behoorlijk streng met smeren maar de laatste keer dat wij gingen ben ik ondanks dat toch helemaal lek geprikt, los van alle kledinglagen etc. Nu is dat voor mij nog 1 ding maar voor mijn kinderen (waarvan er 1 ook echt zoet bloed lijkt te hebben) vind ik dit toch wel een dingetje.
Hoe gaan jullie praktisch om met kleding? Het is nl warm, je wilt je ook vrij bewegen dus om je kids en jezelf nu overdag van top tot teen te bedekken in die hitte lijkt mij niet echt lekker, laat staan op het strand :)

En uiteraard, je hebt overal risico's dus als je het daar voor gaat laten is niet echt een optie maar ik ben wel benieuwd hoe jullie hier praktisch mee omgaan.
7 jaar geleden
·
#20852
wel praktisch, losse lichte kleren, een lange broek en een losse t shirt met korte mouwen, geen rompers ed want dan wordt het warm..
Ik heb het zelf zeker niet warmer met een losse linnen broek en los katoenen t shirt... ik dacht dan voeten, enkels, armen, misschien buik een stukje, en daar waar het kan gezicht goed in te smeren en kledij te sprayen met natural care plus..ik hoop dat dat voldoende is.
7 jaar geleden
·
#20853
Dat muggensmeersel van de 7/11 mag dat ook voor kinderen en baby's gebruikt worden?
7 jaar geleden
·
#20854
Inmiddels zijn wij drie weken in Thailand. En bij de gedachten om iets langs aan te trekken wordt ik al niet lekker. Ook niet als het luchtig is. Het is gewoon heet en klam en je bent vooral blij als je vrijwel niets aan hebt.
Wij hebben 4 rugzakken mee, totaal gewicht 20 kilo ongeveer maar dan heb je echt meer dan genoeg. Er zijn zelfs nog ongebruikte kledingstukken en alles wat lang is heb ik alleen aangehad in het vliegtuig, daarna nooit meer, ook niet in de nachttrein want dat was ook bloedheet.

Wij smeren met van alles, vooral lokaal en deet maar worden ondanks dat gewoon lek geprikt.
Het roze spul mag geloof ik wel bij kinderen, ik zou het even vragen als je hier bent want dat weten ze wel.

Veel plezier met jullie reis!
7 jaar geleden
·
#20855
Ik kan me idd ook niet voorstellen dat het er geen verschil is tussen korte broek/jurkje en dunne n lange broek. Misschien bij droge hitte het geval. In Panama was het (behoorlijke) vochtige hitte, als je an iets langs aan hebt is er een laagje met lucht er tussen wat het alleen maar warmer maakt plus dat het ook nog eens gaat plakken aan je benen wat het niet fijner maakt om aan te hebben. Ik zou dus echt ook wat korte kledingstukken mee hebben. Al is het alleen al voor je kinderen.

Ik had zelf een dunne lange broek mee en dat gedragen in het vliegtuig en in de avond als er veel muggen waren.
7 jaar geleden
·
#20856
Heb er zelf geen ervaring mee, maar in de outdoorwinkels zie je nu steeds meer kleding met Nosilfe. Dit zal specifiek behandeld moeten zijn tegen muggen. Wellicht is dat wat?
7 jaar geleden
·
#20857
Je hebt het zeker niet warmer met lange kleding aan dan iemand die een korte broek aan heeft.
Ik drag zelf een hoofddoek met bedekkende kleding en zo loop ik ook in Azie rond heb het niet warmer dan de rest. Het werkt zelfs verkoelender mits het luchtige kleding is zoals een losse broek en een tuniekje erover. Zelfs een legging zit superfijn in Azie. Maar goed iedereen ervaart dat misschien anders.
7 jaar geleden
·
#20858
ondertussen al even terug, we hebben de volledige reis (behalve op het strand :-)) allemaal een lange broek gedragen (los model), en t shirts, vonden het heel handig dat we alleen armen, voeten en gezicht moesten insmeren tegen zon/muggen, totaal aantal muggenbeten voor 4 personen op de hele reis : 2 :-), weinig deet gebruikt, vaak lokale middeltjes en care plus natural waar we erg tevreden over waren, wel heel vaak gesmeerd, bagage, 1 x 16kg backpack en 1 handbagage koffertje. We zouden het volgende keer opnieuw zo doen.
7 jaar geleden
·
#20859
Wat goed zeg dat het zo goed is gegaan. En weinig muggensteken ook!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!