woensdag 16 januari 2013
  21 Replies
  7.6K Visits
  Subscribe
Wij zouden in de zomer van 2013 met onze 2 kinderen van 7 en 5 een kleine twee weken op koh samui en koh phangan willen verblijven.
We twijfelen een beetje welke stranden het meest kindvriendelijk zijn op beide eilanden. We hebben al goeie dingen gehoord en gelezen over Maenam en Bophut, maar ook over Chaweng en Lamai voor Samui.
En voor Koh Phangan gaat het denk ik tussen Hat Salad en Hat Nai Pan.

Hebben jullie ervaring met deze stranden? Kan je op alle stranden goed zwemmen in juli en augustus?
We willen graag naar een rustig strand (geen Costa-toestanden) met toch wat animo.
Leuke adresjes zijn ook altijd welkom.
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#12452
Hoi,

Wij hebben met de kids bij lamai beach gezeten. Het strand was niet bijzonder druk en het stadje was levendig. Wat ons betreft een prima combinatie. We zaten in het Jasmine Hotel, echt een aanrader.
11 jaar geleden
·
#12453
wij zaten 10 dagen in First Bungalow en hadden een bungalow op het strand.. Ideaal met
kleintjes, want die kunnen zo voor de bungalow lekker op het strand spelen!
Het was bij Chaweng beach! Het strand was niet heel druk..ruimte zat. Het plaatsje zelf
was wel klein stukje lopen (vonden wij niet erg) en wel vrij druk! Vonden wij wel gezellig!
Ook erg leuk op koh samui is het waterpark.. een klein park maar voor kinderen echt super!!
ik weet de naam niet meer maar via google vind je hem wel!
Succes met voorbereiden!!
11 jaar geleden
·
#12454
Haad Salad op Phangan!
11 jaar geleden
·
#12455
Than Sadet op Phangan.Heerlijk relaxete plek.Beetje old school Thaise sfeer.Thong Reng is nog beter(2 minuten lopen)maar daar is momenteel geen accommodatie zover als ik weet.Zat een fantastisch resort maar dit is weggekocht.Wat er nu aan de hand is weet ik niet.
11 jaar geleden
·
#12456
Wij zaten ook op Haad salad in de salad hut, super locatie, zeker met kinderen, zeker niet druk.
11 jaar geleden
·
#12457
Wij zijn echt helemaal gek van Chaweng Buri Resort. In het resort is een oase van rust, altijd plek bij het zwembad. Stap je buiten (straatkant) dan sta je in een gezellige drukte.

Wij hebben het ooit geboekt uit de reisgids van Holland International. Dat was de helft van wat ze vragen op hun eigen site. De tweede keer was rechtstreeks aanschrijven en vragen om een special family prijs de beste optie.

De meeste huisjes hebben standaard twee persoonsbed en 1 los bed. Daarnaast werd voor ons nog een extra bed geplaatst. Hier was ruimte genoeg voor. Wij hadden een sea view villa.

Zee loopt geleidelijk af en strand is zand-strand (geen rotsen).
11 jaar geleden
·
#12458
Hey allemaal

Bedankt voor jullie reacties! De goesting om te gaan stijgt met de dag! We hebben trouwens deze week ook onze tickets geboekt via Connections. Voor de geïnteresseerden: € 3150 met Thai Airways rechtstreeks Brussel-Bangkok voor 2 volwassenen en 2 kinderen.

Haad Salad staat dus steeds hoger op ons lijstje. Hoe lang op voorhand hebben jullie trouwens de accomodatie geboekt? Ik zou graag zo weinig mogelijk al vanuit België willen boeken om toch flexibel te blijven, maar ik zou het natuurlijk ook wel jammer vinden als er ter plaatse in de hotelletjes waar we graag naartoe willen geen plek is. Zo willen we heel graag naar Oriental Kwai in Kanchanaburi en misschien dus ook Sald Hut. Kan je in de zomer gewoon een dag of 4 van tevoren boeken?
11 jaar geleden
·
#12459
Dag Mendy

Bedankt voor de tip ivm het waterpark, ziet er inderdaad leuk uit om er eens een keertje naartoe te gaan. Het heet trouwens Coco Splash <!-- w -->http://www.samuiwaterpark.com<!-- w -->.
Ik heb zelf het gevoel dat Chaweng van het goede te veel is qua drukte, maar misschien valt dat dus allemaal nog wel mee. Ik ga Buri Resort zeker eens bekijken.

Groetjes
Dieter
11 jaar geleden
·
#12460
Ik zou zeker de twee accommodaties die je aangeeft echt nu al boeken, zeker het oriëntal kwai resort zou zelfs al vol kunnen zitten. De salad hut is misschien wat minder druk maar als je de beach bungalow wil dan zou ik deze ook vastleggen, ze hebben er maar 2 van.
11 jaar geleden
·
#12461
Wij zijn afgelopen jaar 6 dagen op Samui geweest en hebben het er heerlijk gehad. Wij zaten niet aan het strand zelf, maar hadden wel de beste locatie éver: http://www.montrasamui.com/
Montra is een piepklein "resort" met maar 8 villa's en juist omdat ze niet direct aan het strand zitten zit je heel rustig en relatief goedkoop. Er is een briljant zwembad dat als een soort riviertje door het complex loopt. De villa's zijn geweldig en de staff ook. Door de kleinschaligheid heb je de hele tijd het idee dat je in een privé villa zit. Je zit op loopafstand van het strand van Lamai, maar wij zijn daar eigenlijk niet eens zo veel geweest.

Lamai is overigens wel een mooi strand, veel rustiger dan bijvoorbeeld Chaweng. We zijn ook een dag naar het strand in Chaweng geweest. Mooi strand wel, maar wel druk (Mei/Juni). Wat me in Chaweng opviel is dat het verschil tussen de accomodaties echt énorm is. Er zitten prachtige, hele mooie en rustige tussen, maar ook resorts die echt hun beste tijd hebben gehad en die vol zitten met Nederlandse package-toeristen.

Op Ko Phangan hebben wij gezeten bij http://www.thaisunsetcove.com/ Ook een heerlijke plek. Het strand daar is niet heel groot, maar het is rustig en je kunt er goed zwemmen. Sunset heeft overigens ook een prima zwembad en een kinderbadje met uizicht over zee. Leuke villa's met een open-air badkamer. Over het strand loop je in 5 minuten naar de beroemde Pirate Bar, voor een gezellige cocktail... :-) Sunset heeft een DVD player in iedere kamer en heel veel DVDs te leen. Voor als de Sunsets niet genoeg zijn....
11 jaar geleden
·
#12462
Hoi Allemaal,

Wij hebben ook geprobeerd de beach hutten te reserveren voor juli, maar die waren bij ons al vol. In Salad Hut. Nu gekozen voor de bungalow met uitzicht op zee. Evengoed heel dichtbij het strand.

Succes met boeken.

Groetjes Dionne
11 jaar geleden
·
#12463
Ik heb een aantal weken terug contact gehad met Oriental Kwai in Kanchanaburi, toen waren de familiekamers in midden juli al vol, de standaardkamers waren er nog wel. Populair onder Nederlandse families.
Succes, wij hebben onze accommodaties inmiddels allemaal vastgelegd. Zo leuk om te doen!
11 jaar geleden
·
#12464
wij hebben in mei 2011 met twee kids in Salad Hut gezeten.

Het is ons prima bevallen, heerlijk kindvriendelijk strand waar vooral gezinnen met kinderen te vinden zijn.

Ze hebben maar twee beach / family bungalows, dus die zou ik wel van te voren boeken.

gr, sander.
11 jaar geleden
·
#12465
Wij gaan komende zomer naar [url:1hyh4mky]http://www.sandybaybungalows.com[/url:1hyh4mky] op Long Beach (Haad Yao). Op de site ziet het er heel mooi uit. Reacties op tripadvisor zijn wisselend. We wilde een 'hutje' direct op het strand. Vandaar deze keuze.
11 jaar geleden
·
#12466
Hoi,
Wij gaan deze zomer naar Koh Phangan en afgaande op dereacties hier op de site trekken we naar Haad Salad. Heb gisteren een beachfront family bungalow geboekt bij Haad Salad Villa. Iets minder luxueus, maar wel in orde hoop ik!

Groetjes!
Veerle
11 jaar geleden
·
#12467
Hey

Hebben net geboekt bij oriental kwai, was al zeer prettig mailverkeer over en weer. En inderdaad: ze zitten bijna volledig vol nu. Geen familiebungalow maar een cottage met extra bedden voor ons. Kijken er al naar uit!

Heeft er ook iemand ervaring met Bophut/Mae Nam op Samui en Thong Nai Pan op Phangan?

Nogmaals bedankt voor alle tips, er zitten echt pareltjes bij!

Dieter
11 jaar geleden
·
#12468
Hi Veerle! Haad salad villa is prima! Willen wij volgende keer ook doen! Nu twee maal op Smile beach gezeten, maar door verandering personeel geen aanrader meer! :-(
Maar HSVilla wel hoor. Lekker basic en relax, en de zee voor je voeten! Wat wil een mens nog meer! Have fun!
11 jaar geleden
·
#12469
Is Haad Salaad Vila een fijne plek voor een gezin met 3 kinderen, 11, 14, 16 jaar?
Tips voor betaalbare guesthousee zijn welkom( half juli )?
11 jaar geleden
·
#12470
Het strand kan in ieder geval al niet tegenvallen!
11 jaar geleden
·
#12471
Wij gaan op aanraden van een reislustige zus naar het strand van Mae Nam op Samui. We hebben een familiebungalow geboekt in het Cocopalm Beach Resort. Foto's zijn geweldig! Nu nog in het echt.
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!