zondag 12 februari 2012
  1 Replies
  2.3K Visits
  Subscribe
Hallo,

Ik ben nu een tijdje aan het zoeken maar kom er nog niet helemaal uit welk eiland leuk is met kinderen van 4 en 6.
Mooi strand, gemoedelijke accomodatie aan het strand, wel wat eetgelegenheden e.d. in de buurt maar geen feest jongeren.
Ik zit te denken aan Koh Pangan, maar is dit niet te vol met mensen die komen om te feesten?
Is het dan toch beter om naar Koh Lanta te gaan?
Wie heeft raad?
Waardeer dit bericht:
12 jaar geleden
·
#10267
Wij zijn in november naar Thailand geweest en deden zowel Koh Phi Phi als Krabi (Railay beach). Koh Phi Phi vonden wij echt tegenvallen... We zaten wel in het drukke centrum van Koh Phi Phi (tonsai bay) alhoewel we eigenlijk niet er middenin zaten, maar eerder aan de buitenkanten van dit gedeelte van het eiland.

We vonden vooral het strand echt vuil... Vol glas in het zand (we durfden onze kinderen niet op blote voeten laten lopen en zelf deden we het ook niet), heel klein strand ook, vooral als het vloed was. Veel vuiligheid overal rond, zowel op het strand als in de straten. Het hangt er vol met plakkaten waarop staat dat je zoveel baht boete krijgt als je afval gewoon op de grond gooit en toch ligt het er vol (ik heb er overigens geen enkele keer politie of zo gezien). De mensen zelf zijn er ook een pak onvriendelijker dan in Noord- en Centraal-Thailand, maar dat schijnt wel overal in het zuiden zo te zijn. We gingen verschillende keren naar Long Beach, waar de accomodaties gezelliger leken, maar dan wel telkens zonder zwembad. Ook het strand op long beach was beter, maar toch ook nog altijd vuil en vol glas... Dus voor ons is het duidelijk: nooit meer Phi Phi, misschien zijn de andere stranden beter, maar die prijsklasse was voor ons te hoog.

Daarna reisden we door naar Krabi (Railay Beach). Daar was het ronduit prachtig! Echt een klein paradijsje. Het hotel zat ook vol met families met kinderen (Railay Bay Resort & Spa), een heel mooi groot strand dat iedere avond gekuist werd door hotelpersoneel van alle hotels. Geen continu op en afvaren van longtailboten (wat je op Koh Phi Phi wel had), niet te druk ook. En alleen al voor de zonsondergang MOET je er naartoe! Echt waar, nog nooit van mijn leven zo'n prachtige zonsondergang en zonsopgang gezien! Voor foto's en reisverslag kan je kijken op onze blog: buikskesopreis.reismee.nl

Koh Tao en Koh Samui deed ik zo'n 8 jaar geleden al eens met een vriendin, maar geen idee hoe het er nu is. Koh Tao vond ik wel heel leuk! Op Phuket heb je ook enkele heel rustige kind-vriendelijke stranden. Koh Lanta en al de rest ben ik nog nooit geweest, dus daar kan ik niet over meespreken.

Succes met kiezen!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!