zondag 25 augustus 2013
  7 Replies
  5.2K Visits
  Subscribe
Net als in onze reizen, nemen ook op de VRMK-beurs de kinderen een belangrijke plaats in. Dat hebben we bij de keuze voor de locatie zwaar mee laten wegen. Het Archeon is een ruim park, met voldoende ruimte om te rennen, gewoon lekker rond te dwalen en te spelen. Er is een speeltuin, een doolhof, een vijver met een vlot en heel veel te zien en te ontdekken.

Daarnaast organiseren de deelnemende organisaties en wij zelf ook het nodige aan kindervermaak. Op moment van schrijven (25/8) ligt nog niet alles vast, dus als bezoeker ben je van harte welkom om mee te denken.

Een kleine opsomming van de activiteiten op dit moment bekend:

- Knutseltafel i.s.m. Koning Aap Kidz. Aan deze tafel kunnen kinderen een collage maken met hun droomreis als thema. De leukste/origineelste collages worden beloond met een prijsje.
- Haal een Afrikaanse henna/tipex tattoo bij Koning Aap.
- 'Raad het plaatje' i.s.m. Kuoni. Aan een vlaggetjeslijn hangen allemaal foto's van voorwerpen, maaltijden etc. die je tegenkomt op verre bestemmingen. Raad wat het is en maak kans op een van de vijf prijzen.
- Haal 'iets lekkers' bij de Wereldschool
- Rondleiding
- Springkussen
- ballonnen
- Jeugdhok voor 10-plussers met hun fotoboeken. (Wat willen tieners nog meer? Muziek? Voetbaltafel? Beamer?)

Wie heeft er nog goede aanvullingen?

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#14036
Schmink? Ik ben er zelf niet zo een fan van, maar mijn kinderen wel.

Groetjes Dionne
10 jaar geleden
·
#14037
Klinkt al heel leuk en uitgebreid!
Schminken is idd altijd een succes voor de kleintjes. Andere suggesties:

- workshop zelf je reisdagboek maken
- workshop scrapbook maken met vakantiefoto's
- raad het land: afbeelding van vlaggen en de kinderen moeten zeggen welk land het is
- wereldbollen maken met plaatjes uit (oude) reismagazines bijvoorbeeld
- muziek maken zoals in het verre (Zuid Amerika? Afrika? Azië?)

Volgens mij komen we de dag écht wel heel geslaagd door (groot én klein).

Succes met de verdere organisatie.

Groetjes Gaby
10 jaar geleden
·
#14038
Leuke locatie voor kinderen.

Activiteiten die onze kinderen leuk vinden (en bij Archeon passen):
brood bakken
kaars maken
riddergevecht meedoen
zelf vuur (proberen te) maken
kruisboog schieten
zwaard maken/beschilderen

voor tieners is een klimwand erg leuk
10 jaar geleden
·
#14039
klinkt mss wat banaal, maar een doos met duploblokken, en je maakt onze zoon instant gelukkig ;-) was ook zijn favoriete reismateriaal, we zijn vertrokken met 10 blokjes, en daar kwam hij al een heel eind mee(naast de gevonden stenen, stokken, blaadjes,...) bij thuiskomst hadden we er nog één ;-)!

schmink id! evt door de oudere kinderen de jongsten beschilderen? de kleintjes vinden het geschilderd worden geweldig, wat het juist wordt ism inder belangrijk?
10 jaar geleden
·
#14040
Beste ouders,

Zojuist heb ik een nieuwsbrief verstuurd met daarin de activiteiten voor kinderen op de beurs. De deelnemende organisaties hebben ontzettend leuke workshops bedacht. Onze meiden zijn al razend enthousiast en kunnen niet wachten. Waar wil jouw kind het liefst aan meedoen?

Collage maken
Aan de knutseltafel van Koning Aap maken creatieve kinderen een collage over hun droomreis. Zou jij het liefst naar wilde dieren speuren in Afrika of zou je het liefst met stokjes leren eten in China? Maak je eigen kunstwerk over jouw droombestemming!

Schminken
Jij mag kiezen, wil je een tijger worden of liever een bijzonder vlinder? Of misschien ben je wel dol op zebra’s! Bij Sandra van Koning Aap kun je je laten schminken..

Raad en win!
Bij de kraam van Kuoni hangen vlaggetjes met afbeeldingen die je tijdens een verre reis tegen kunt komen. Hoeveel herken jij er? Vul het formulier in en maak kans op een prijs!

Jammie!
Bij de kraam van de Wereldschool kun je iets lekkers afhalen.

In een Riksja op de foto
Waan je in India of Indonesië, verkleed je als een oosterse prinses, Mexicaanse prins of Indiaan en laat je door Riksjakids fotograferen in een échte riksja fiets. Je mag natuurlijk ook je eigen verkleedkleren meenemen!

Recycle kunst maken
Het lijkt wel toveren! Ga aan de slag als een echte Costa Ricaanse kunstenaar en maak van afvalblikjes mooie kunstwerken bij Edventure.

Reisherinneringspotje
Maak je eigen droomlandschap in een jampot, bij DimSum. Hiervoor mag je ook eigen kleine dingetjes meenemen die je hebt verzameld tijdens je vakantie. Takjes, gelukssteentjes etc.

Het Wereld-ABC
Speel het mee met het Wereld-ABC bij Sawadee. Onder de deelnemers die de meeste landen goed hebben wordt een mooi Sawadee prijzenpakket verloot!

Wilde Dieren Kennisquiz – Altijd prijs!
Hoe snel gaat een cheetah? Ben jij ook gefascineerd door wilde dieren? Doe dan mee met de enige echte Wilde Dieren Kennisquiz bij de kraam van Club@frica. Iedereen die meedoet krijgt een leuke attentie en aan het einde van de dag worden 2 dagwinnaars getrokken. De 1e prijs is een DVD van ‘Freek op Safari’ en de 2e prijs een stoere survival kit.

Doe een wens
Ook zo blij dat je zulke mooie reizen kunt maken? Beschrijf je wens voor een betere wereld op een kaartje bij de kraam van Djoser Junior en hang hem aan de UNICEF wensboom. Je maakt daarmee ook nog eens kans op een DoeGoodieBag!

Workshop piñata maken
Speciaal voor Vámonos komt Martine Bieshaar om met een groepje kinderen piñata’s te maken. Wist je trouwens dat de piñata, die vooral bekend is in Mexico, oorspronkelijk uit China komt?

Mystieke tatoeages
Wil jij ook zo’n geheimzinnige tatoeage op je arm waarvan alleen jij de betekenis kent? Hiervoor kun je terecht bij de kraam van Kidsreizen. En ter geruststelling van je ouders: ze zijn afwasbaar.

Afrikaans kralen rijgen
Rijg een echte Afrikaanse ketting met prachtige papier-maché kralen bij de tafel van Fair2Travel. Je vindt deze activiteit op de bovenverdieping van de Herberg.

Trommel mee op een djembé
Als afsluiting van deze inspirerende dag verzorgt de drie-koppige West Afrikaanse groep 'African Drums' om 16.30 uur een spetterend optreden. De drie muzikanten Ibou Niang, Lay Diallo en Babacar Fall geven niet alleen een show weg met djembé, doun doun en zang, maar liefst 30 kinderen mogen ook nog eens op een djembé meetrommelen! Zorg dat je erbij bent en trommel lekker mee op een djembé, klap in je handen of dans op de Afrikaanse ritmes.
Meer info: <!-- w -->http://www.africandrums.nl<!-- w -->.

En verder…
- Kun je kiezen uit heel veel kleurplaten die graag gekleurd willen worden aan de kleurplatentafel
- Ga je natuurlijk op ontdekkingstocht in het Archeon, bekijk de huisjes in het park en bezoek het romeins museum.
- Leef je uit in de speeltuin en verdwaal in het doolhof.
- Relax in de jeugdlounge en droom weg bij een tekenfilm, speel gewoon lekker met speelgoed of maak een wereldpuzzel.

Meer info en tickets bestellen: <!-- w -->http://www.verrereizenmetkinderenbeurs.nl<!-- w -->.

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

10 jaar geleden
·
#14041
Wat veel en wat een leuke activiteiten en voor iedere leeftijd is er wel iets! Ik zal morgen vragen wat mijn dochters van bijna 4 en 6 leuk vinden.
10 jaar geleden
·
#14042
Wat een leuk programma! We hadden heel graag heen willen gaan, maar zijn helaas verhinderd. Helemaal jammer omdat ik toch nog best veel vragen heb over onze komende reis, maar dan stel ik ze gewoon op t forum...

Heel veel plezier allemaal!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!