zondag 22 mei 2016
  14 Replies
  9.2K Visits
  Subscribe
Hallo,

Het eerste berichtje van mijn kant, na ruime tijd anoniem te hebben gelezen.

Na een week New York met z'n tweetjes vorig jaar willen we nogmaals naar Amerika gaan. De kinderen willen ook graag naar New York en wij willen naar het westen.

Maar nu lijkt het er toch wel erg op dat onze tweede (net vier) wagenziek is. Vandaag zijn we weer naar de andere kant van het land gereden en weer begon ze over autobuikpijn. Gisteren heeft ze overgegeven in de auto, tijdens een rit van een half uur. Ze zei dat het door alle bochtjes kwam.
(Ik heb het zelf ook altijd gehad vroeger en nog steeds speelt het wel eens op.)

Iemand tips? Moeten we een roadtrip gewoon uit ons hoofd zetten?
Ervaring met een reis in de omgeving van LA LV en SF waarbij je langere tijd op 1 locatie verblijft, bijv. 3 tot 7 dagen? Dus niet elke dag/2dagen op pad gaat?

in een bus had ik er vroeger zelf erg last van, enig idee hoe dat in een camper is?

We gaan dit jaar nog niet, maar omdat het onze eerste reis buiten Europa is( met de kinderen) zijn we al aan het nadenken over onze wensen en mogelijkheden

Alvast bedankt!
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#20892
Erg bekend probleem...

Ik was vroeger zelf als kind ook snel wagenziek (binnen half uur!). We hebben ooit ritje met camper gemaakt (uurtje) en dat was ook niet fijn. Dit komt vooral omdat ik toen niet netjes naar buiten zat te kijken maar leuk aan een tafeltje wat zat te doen. En dat is meteen het gevaar van een camper denk ik...

Wat ik zou uitproberen bij jullie is of primatour werkt. Bij onze kinderen werkt het goed. Half uur voor vertrek (wij doen dit alleen op lange reis) een pilletje en dan gaat het zo'n 8 uur goed. Jullie kunnen het ook op de korte stukjes uitproberen (als ze zo jong zijn mogen ze een kwart pilletje). Doen we ook voor elke lange vliegreis (langer dan 6 uur vliegen).

Een hele tijd terug waren wij in Jordanië en zaten we op een stoepetje uit te puffen. Onze jongste echt lijk bleek van het gehobbel. Zit daar een wat oudere man naast ons, in the middle of nowhere, slaat ons gade en zegt dat onze jongste chips moet eten. Ehh???? Ach misselijk was hij toch al... Wij chips gekocht en binnen 5 minuten was de misselijkheid weg!!

Sindsdien hebben wij altijd op lange ritten kleine zakjes naturel chips bij ons. Bij beginnende misselijkheid wat chips en het gaat een stuk beter... (nee, hij zegt het echt niet omdat hij chips wil :-)).
7 jaar geleden
·
#20893
Primatourtjes werken inderdaad super goed het nadeel vind ik alleen altijd dat je er zo moe van wordt. Onze kinderen hebben er gelukkig nog nooit last van gehad maar ik zelf wel, zelfs als ik voorin zit en als ik dan telkens naar achter moet kijken omdat de kinderen wat meer contact met me willen.
Wat ik zelf ook vaak doe ipv primatour is een watje (als ik geen watje bij de hand heb gebruik ik evt gewoon een tissue of desnoods wc-papier) in mijn linker oor, ik ben rechtshandig, ben je linkshandig dan doe je dat watje oid in je rechteroor.
Er bestaan ook nog van die armbandjes, mijn nichtje heeft deze en dat werkt ook goed, ik geloof dat ze het seabelts noemen.
Verder niet lezen of omgekeerd in de auto zitten.
7 jaar geleden
·
#20894
Hier drie kinderen en allemaal af en toe wagenziek. Ik heb de armbandjes geprobeerd bij twee en dat werkte niet voor ons. Ik heb altijd heel veel zakjes bij die regelmatig door minstens een iemand gevuld worden.
Ik kan er niet echt een moment op plakken. Soms zijn we 10 uur autostrade aan het rijden en is er niets aan de hand en op het moment dat we de straat van onze eindbestemming inrijden, geeft er iemand over.
Bochtjes (Mae Hon Song loop bv) zijn uiteraard wat moeilijker, toen gaven ze alledrie gelijktijdig over. Ze zijn er "goed" in, nemen hun zakje, vullen het en dan is het ook over.

We hebben in 2010 per camper 8000 km door de VS gereden en niemand is ziek geworden op die momenten, dus misschien toch wel anders met een camper.

Dus tips om het te verhelpen heb ik niet echt.
7 jaar geleden
·
#20895
Bedankt! Chips, watjes en armbandjes kende ik nog niet.
Gaan we testen.
Primatour was bij mij nooit een succes, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het bij dochter ook niet werkt.

Kunnen we dit jaar alvast testen.
Dit jaar eerst naar Denemarken, vanuit het zuiden van Nederland.

Rondtrekken met auto of camper zien wij wel zitten, maar niet ten koste van een ziek kind.
( Ze heeft er pas sinds een half jaar last van, eerst ging alles prima, nu al een paar keer overgegeven en bijna elke rit die langer dan een kwartier duurt hoor ik haar over (auto)buikpijn.)
7 jaar geleden
·
#20896
was als kind ook altijd wagenziek, ik zat altijd in het midden zodat ik tussen de stoelen door vooraan naar buiten kon kijken, als ik even focuste op het punt waar we naartoe reden was het over. Gebruik dit truukje nu nog..
7 jaar geleden
·
#20897
Wij waren ook erg bang voor wagenziekte op reis. Op de NLse snelwegen vaak kotsen en in bussen in de bergen op de veelal slechtere wegen dan wij gewend zijn hier in Zuid-Amerika: geen centje pijn! In de vijf maanden dat we daar reisden heeft 'ie niet 1 keer hoeven kotsen, nou ja, op de weg dan, op het water wel een paar keer. ;-) Nu alweer een tijdje terug in NL en nu is het weer af en toe kotsen. Daar spelletjes op de iPad en tv kijkend, hier in de auto met niks in zijn handen en ook geen schermpjes. Zeg het maar... .

Ons werd gezegd dat we hem niks mochten/konden geven (rond 3e verjaardag), we hebben niks bijzonders gedaan.
7 jaar geleden
·
#20898
Hier 2 kinderen bij wie het ongeveer zo werkte als de 3 van 'fijninchina'. Als kleintjes met een regenpakje aan in de auto zodat je niet aan het verschonen bleef en gaandeweg handig geworden met bakjes en zakjes.
Het scheelde een stuk toen we ontdekten dat een dvd-tje kijken in de auto goed werkte (in tegenstelling tot lezen). We reden dan voor de duur van een film (meestal een uur of 2) en dan was het tijd voor pauze.
In de camper in de VS had 1 kind er op een bochtige weg nog wel eens last van maar over het algemeen viel het mee. Voorin zitten hielp dan wel.
Zelf kunnen bepalen wat wanneer te eten hielp ook. Er stond altijd een kratje met tucjes-achtige dingetjes, appels, brood en ook wel snoepjes.
Nu lijken ze er gelukkig overheen gegroeid.
7 jaar geleden
·
#20899
Geen ervaring met reisziekte maar wel met reizen in de de VS.
Aankomende zomer gaan we ook weer naar de VS en blijven dan 1 week in Los Angeles (wel op 2 verschillende plekken: 3 nachten Anaheim en 3 nachten vlakbij Manhattan Beach, maar dat zijn geen verre rijafstanden). Dan vliegen we naar Oahu (Hawaii) voor 1 week en dan daarna nog 4 nachten in San Francisco.
In San Francisco hebben we geen auto maar gaan we gebruik maken van het openbaar vervoer.
Dit jaar ervoor gekozen om wat langer op 1 plek te blijven ipv elke 2/3 dagen verder te rijden.
7 jaar geleden
·
#20900
Bedankt voor alle tips!
Kijk er alweer wat positiever tegenaan.
7 jaar geleden
·
#20901
Inmiddels zijn we weer terug uit Denemarken.
We zijn er achter dat een goede reis voor dochterlief afhankelijk is van het ontbijt.
Alleen op de dagen dat ze nauwelijks ontbeten had ging het mis.
Een film kijken maakte het veel erger. Primatour ging er niet in. Chips/ watjes ed hebben we niet getest, omdat een goed ontbijt al een simpele oplossing is.
Ook zijn we er achter dat wij wel een rondreis willen doen, maar dan wel op een rustige manier waar af en toe een dagje niets doen bij hoort.

Nu eerst sparen.. De reiskriebels zijn er zeker, maar de financiën nog niet..
7 jaar geleden
·
#20902
Fijn dat je een modus gevonden hebt... Succes met sparen, altijd jammer dat kleine detail ;-)
5 jaar geleden
·
#20903
Inmiddels zijn we alweer twee jaar verder en die reis is er, vanwege verschillende redenen, nog steeds niet van gekomen.
Maar vrienden van ons zijn in Amerika gaan wonen en in 2019 gaan we dan toch echt die kant op.

Over een wagenziekte maak ik me geen zorgen meer.
Wat voor ons toch het beste werkt is 'Primatour', en dan innemen met een glaasje drinken met een rietje.
Maar ja dat neemt onze dochter niet tijdens elke rit, alleen als we meer dan 45 min. moeten rijden. Ook snel optrekken doen we niet meer en dat scheelt veel.
Verder kiezen we zo min mogelijk de toeristische route door bergdorpjes als we lang moeten rijden. Niet altijd de mooiste route, maar wel een gezelligere rit. En als we echt voor de dorpjes gaan zorgen we voor veel stopmomenten.
Ook een goed ontbijt blijkt wonderen te doen.
Kortom, die reis gaat wel goedkomen.
5 jaar geleden
·
#20904
Ik heb zelf op vakantie ook vaak last van wagenziekte. Ik hoef niet te spugen maar ben wel vaak misselijk. Ik ga dat van het chips eten onthouden. Moet dat perse naturel zijn? In Australië gaan we veel kilometers afleggen dus ben benieuwd of het helpt.
5 jaar geleden
·
#20905
Andere dan naturel hebben we niet getest...

Bij ons werkt het nog steeds. Op langere reizen nemen we altijd van die kleine zakjes chips mee. En voor in het vliegtuig ook voor allemaal een zakje chips (niet altijd nodig maar als we het nodig hebben knappen we er van op). Ik heb er zelf ook baat bij, helemaal in combi met cola!

Hoop dat het jou ook gaat helpen. Succes en je kan het natuurlijk hier in NL al uittesten...
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!