donderdag 08 april 2010
  7 Replies
  3.2K Visits
  Subscribe
Hallo,

Wij gaan in mei/juni met onze dochter van 2 naar Thailand. Nou hebben we een Deryan reis-bedje aangeschaft, en hoewel ze het een fantastisch speelhuisje vindt weigert ze tot nu toe pertinent om er in te slapen. En dit terwijl het normaal geen enkele moeite kost om haar in een "vreemd" bed te laten slapen. Heeft iemand tips om haar voor we op reis gaan zover te krijgen? Het lijkt me niks om op reis de strijd aan te moeten gaan.

Alvast bedankt,

Jeroen
Waardeer dit bericht:
14 jaar geleden
·
#7034
Hoi Jeroen,

Bij ons ging het hetzelfde, thuis uitgebreid gespeeld in de tent, maar slapen: nou nee! Dat doe je in je eigen bed. Op reis was het echter geen probleem. Zonder mokken in het tentje om te slapen. Wellicht voelt het een beetje raar voor een kind om thuis in een tentje te slapen terwijl je eigen bed er ook gewoon is. Maar op reis is die keuze er niet. Dit is nu jou bedje! Wij hebben dus geen strijd gehad en onze jongste zoon heeft er prima in geslapen.

Groetjes Chantal
14 jaar geleden
·
#7035
Hallo Jeroen,

Ook hier wou onze kapoen niet in zijn tentje slapen, wel spelen en ravotten :) Wij hebben hem niet geforceerd en gewoon in Thailand dit is jou bedje, dit ging de eerste avond niet zo vlotjes maar na 20 min is hij toch blijven liggen en hadden we de rest van het verlof geen probleem :)

Succes
14 jaar geleden
·
#7036
Hallo,

Bedankt voor de reacties, dat stelt me gerust :). We gaan het maar niet vantevoren proberen op te dringen, en we zien wel als we eenmaal daar zijn.

Bedankt!

Jeroen
14 jaar geleden
·
#7037
Ook bij ons gaat het goed. Zitten nu in Indonesië (Ubud, Bali) en kids slapen heerlijk in hun Deryan. Voor allebei een TravelCot Peuter gekocht. De oudste heeft er al eerder in geslapen, maar voor de jongste (13 mnd) was dit de eerste keer. Geen probleem, gewoon er in leggen en slapen maar....

Enig nadeel is dat jongste thuis altijd graag tegen de rand van haar bedje gaat liggen en hier dus naast de matras beland... Gelukkig is het warm genoeg, en na een week lijkt het ook al minder vaak te gebeuren.

Veel plezier met voorbereiden!
13 jaar geleden
·
#7038
Krijsen was het toen we de jongste er in wouden leggen op een proefslaap visite.
We hebben de tent toen weken (!) beneden gehad als speeltent. En een paar extra oefen nachtjes bij andere mensen ( waar ze dan savonds gingen slapen en snachts weer mee naar huis - ook voor ons een leuke proef in het opruimen van die dingen) en ineens was het drama weg. OP Reis geen enkel probleem gehad. De jongste kroop er overdag zelf in als hij moe werd en de oudste vroeg zelfs om de tent ook al was er een bed voor hem aanwezig.
Niets forceren en speels houden. Gaat het vast wel lukken!

Succes!

Diana

ps wij hadden we de favoriete bedknuffels mee, die dus ook in de tent sliepen..
13 jaar geleden
·
#7039
Wij zijn vorig jaar met onze dochter van toen 14 maanden door Thailand gereisd...
In een Deryan tentje laten slapen ging echt prima, geen problemen na 2 nachten...
Wij zijn in de dezelfde periode dit jaar in Thailand als jullie, ook mei - juni...
Wie weet treffen we elkaar daar ergens...
Have fun

Groeten Manon
13 jaar geleden
·
#7040
Wij zetten het bedje niet op als speeltent omdat spelen en slapen niet hetzelfde is... ;oD
Ik heb de kindjes laten kennismaken met het tentje: samen opgezet, eens in kijken, uitgelegd dat het om te slapen is en dan de slaapatributen erin gelegd. De oudste heeft toen 3 nachten in zijn tentje op zijn kamer (naast zijn eigen bed) willen slapen en toen was het goed. Als we nu ergens naartoe gaannemen we de tentjes mee. De jongste heb ik bij de schoonouders te slapen gelegd in het tentje zoals hij anders gaat slapen overdag in zijn bed. Beertje erbij, tutje, zelfde ritueel en hij sliep...

groetjes
Davinia
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!