zaterdag 22 augustus 2015
  1 Replies
  1.7K Visits
  Subscribe
Na ons verblijf in Danum zijn we naar onze plek bij de Kinabatangan river gegaan: 3 nachten in Kinabatangan Jungle Camp.

We hebben hier een pakket: 5 boottochten, 1 wandeltocht, al het eten inclusief en inclusief transfer naar Sandakan airport.

Omdat we nu vanaf een andere kant kwamen (Lahad Datu) zijn we zelf naar Sukau Junction gegaan en daar zouden ze ons oppikken. Op internet was nagenoeg niets te vinden hoe je van Lahad naar Sukau Junction kon komen. Uiteindelijk hebben we er voor gekozen om het daar ter plekke te zien (prive transfer zou 500 RM kosten). Om lang verhaal kort te maken: minibus station in Lahad Datu zit vlakbij airport, minibus was met ons meteen vol en vertrok. Na 1 1/2 uur waren we op de kruising. Kosten: 29 RM pp. En ja, we waren 3 uur te vroeg!!!

Goed om te weten: op de kruising is helemaal niets maar wel een soort bankje met afdak en dat is heel fijn om te weten want we zagen de bui al hangen... Wachten in regen alles nat maar niets van dit alles. Een mannetje vroeg waar we heen moesten, belden even en zei dat ze over 20 minuten er zouden zijn en dat waren ze. Heel enthousiaste gasten, stap maar in, hele verhalen en o ja, we stoppen nog even bij winkel want dan kunnen jullie nog wat inslaan.

Ook bij lodge zelf een super warm onthaal. Niet goed te beschrijven maar we voelden ons zo welkom en meteen in de watten gelegd. Het eten was er super lekker (lekkers tijdens onze hele reis), ruime kamer met 1 twee persoonsbed en 2 aparte bedden maar als we een extra kamer wilden was het ook goed...

Tijdens de boottochten hadden we echt een supergids. Vertelden veel en dacht ook goed na waar we welk wild konden treffen. Wij hadden van andere reizigers al gehoord dat ze hier veel Pygmee olifanten hadden gezien. Dat was niet te missen... Nou, dat is niet helemaal waar want olifanten blijven ongeveer een week rond dezelfde plek en trekken dan weg. Toen wij er waren, waren ze dus al weer op pad. Toen bijbetaald voor de 'Elephant search boattrip' (boottochtjes duren normaal 2 uur en deze tocht duurde 4 uur). Dit doen meer lodges maar onze gids had helemaal bedacht dat de olifanten de dag ervoor al bij een bepaalde plaats waren en dat als we kans wilden maken we niet standaard om 15:30 moesten vertrekken maar hij wilden dan wel al om 14:00 weg. Zo gezegd, zo gedaan. Na uur varen de eerste verse sporen gezien. Best spannend want dan beslissen welke kant op te varen... En ja hoor, daar 2 pygmee olifanten!! De gids sprong van enthousiasme bijna uit de boot zo blij was hij. Uitgebreid gekeken en toen bedacht hij dat we ook even om de bocht moesten gaan kijken en wow van de linkerkant van de oever kwamen wel 5 - 6 groepen olifanten het water in. Ze zwommen gewoon voor onze boot langs en wat een geploeter om in de modder weer aan de kant te klimmen. Echt machtig gezicht. En wat was dat ene groepje boos aan het doen tegen ons... ahhh 3 kleintjes achter hun rug...

En... we waren het enige bootje!! Toen de olifanten eenmaal waren verdwenen, wij inmiddels al weer een 1/2 uur op de terugweg waren kwamen alle andere bootjes pas aan. Die hebben (hoorden wij later) allemaal niets meer gezien.

En zo had onze gids nog een paar goede acties.

In dit gebied hebben we echt heel veel dieren gezien dus wil je makkelijk (niet te veel lopen) wild zien dan is dit toch wel de plek. We waren een hele lijst aan het opschrijven en de gids wilden wel weten wat we allemaal hadden gezien. Wat? Nog geen SHORT tail makaken gezien?? Nou, de laatste dag (gewoon een uur extra varen zonder bijbetalen) heeft hij ze voor ons gevonden!

In dit gebied kan je echt veel wildlife zien: veel soorten vogels, kleine fel gekleurde vogels, mooie uilen, verschillende soorten neushoornvogels, eagles, hawks en 3 soorten ijsvogels. Verder hebben we gezien: makaken (long en short tail), silver leaf monkey neusapen en de oerang oetang (die hebben we alleen hoog in de boom gezien). Verder hebben we een otter gezien, een krodokil en een baby krokodil (onze gids heeft een kleintje zo uit het water gevangen!), civet katten (2 soorten), monitor lizard (hele grote), baardzwijn, mangrove slang.

KJC kunnen we dus van harte aanbevelen!
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#19405
Mooi he, de Kinabatangan. Wij hebben ook olifanten gezien, die kleintjes waren echt schattig en hoefden niet zo te ploeteren om uit de modder te komen als de volwassen olifanten. Ik zei vooraf dat ik echt geen krokodillen hoefde te zien want die vind ik eng. Maar nadat we er een gezien hadden wilde ik er nog wel meer zien. Super toen er een groep neushoornvogels overvloog, ik ben verliefd geworden op ze, vind ze zo mooi.

Wij hebben helaas geen civetkatten gezien. Wel weer neusapen, blijft leuk. Wij hebben ook heerlijk gegeten, de eigenaar van last frontier resort heeft een koksopleiding gedaan. De andere eigenaar (Gert uit Belgie) was ziek en ging terug naar Sandakan om zich op dengue te laten testen. We hebben hem niet meer gezien/gehoord.

Overigens zei de eigenaar dat ze wel degelijk merken dat er minder toeristen komen ivm het negatief reisadvies. Drie maanden geleden zijn er nog twee mensen ontvoerd uit een restaurant in Sandakan.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!