zaterdag 23 juli 2016
  8 Replies
  3.5K Visits
  Subscribe
Hallo,
Over twee weken zitten we in het vliegtuig op weg naar Bangkok.
Na zes dagen Kanchanaburi gaan we naar khao sok. We halen huurauto via budgetcar op.
Slapen daar in tree House resort.
Wandeling in het park en boottocht op het meer willen we op eigen houtje doen.
Vertrekken de boten allemaal bij Lake pier, in buurt van Takhun? En liggen daar voldoende boten ?

Wat betreft wandeling?' kan iemand er een aanbevelen vanaf het tourist information centre?

Verder wil Rens onze zoon van zes, graag met band op de rivier. Heeft iemand daar ervaring mee? Is het wild water of wel ok? Hij is een waterrat met zwemdiplomas.

Ik hoor het graag, groet Ilse
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#21404
De boten vertrekken hier:
https://www.google.nl/maps/place/Surat+ ... 99.3266976

Boottocht kan je prima alleen regelen. Ongeveer 2.000 Bhat per boot. Er zijn meer dan genoeg boten.

Je kan wel wandelen op eigen houtje in het park, en dan zie je mooie bomen, en misschien hoor je Gibbons. Als je een gids huurt zie je echt heel veel meer.

Groetjes Petra.
7 jaar geleden
·
#21405
Wij zijn net terug uit Khao Sok (we zitten nu op Koh Phangan). Ik ben het helemaal eens met Petra. Geen trektochten zonder gids. Vooreerst vind ik het gevaarlijk want je komt echt wel heel wat venijnige dieren tegen (giftige spinnen, slangen, insecten,...) én zonder gids loop je die dieren gewoon voorbij zonder ze gezien te hebben. Sowieso mag je bepaalde stukken zelfs niet betreden zonder NP ranger.

Wij verbleven ook in het tree house resort (zorg dat je een paar dagen vooraf je kamer nog eens bevestigd per mail, wij kregen niet de kamer die we geboekt en voorafbetaald hadden daar...) en boekten de overnight lake tour via hen.

Toegegeven, zo met een hele groep door de jungle trekken doet toch heel wat af van de ervaring... Maar misschien kan je wel een privé-gids boeken? Als je daar de middelen voor hebt, lijkt me dat ideaal!

Veel plezier!

(O ja, zorg alsjeblieft voor goed schoeisel. Teva's zijn ideaal vonden wij. De paadjes zijn er modderig en superglad, maar je moet soms ook een stukje zwemmen.)
7 jaar geleden
·
#21406
Dat gaat helemaal goed komen.... Leuk.

Om tree House resort nog te contacten is wel een goede. Communicatie per mail vooraf verloopt nu al wel eens moeilijk.

Hebben jullie ook ervaring met het tuben?

Groet Ilse
7 jaar geleden
·
#21407
ja, wij
we vonden het tuben daar niet echt leuk, koud water, trage stroming, had het ook nog nooit gedaan, toen wij er waren zeker niet gevaarlijk
7 jaar geleden
·
#21408
Ja, het mailen verliep bij ons ook moeizaam met tree house resort, hun kennis van het engels is echt wel heel basic...

Tuben deden wij na terugkomst van de 2days/1night lake tour (je bent rond 15.00 uur terug in het hotel). Een uur à anderhalf uur duurt het inderdaad, vrij traag, af en toe eens een stroomversnelling waarbij je toch goed moet opletten dat je niet in de overhangende takken aan de zijkanten van de rivier belandt. Wij zaten af en toe in een fikse regenbui, dus een trui konden we achteraf wel goed gebruiken. De kinderen vonden dit erg leuk (onze 2 jongens zijn bijna 8), voor ons mocht het inderdaad misschien wat sneller. Onderweg zie je wel eens een aap of een olifant en opnieuw hele mooie natuur. Wij vonden het persoonlijk wel een leuke tocht, maar wel duur, 1500 THB per volwassene, kinderen halve prijs. Misschien is het ietsje goedkoper als je boekt in het stadje zelf, dat weet ik niet.

O ja, de pizza's in tree house resort zijn trouwens heel lekker. Ze maken ze daar helemaal vers, duurt wel een goed half uurtje, maar is het wachten waard!

Groetjes van op Koh Tao!
7 jaar geleden
·
#21409
We gaan het ter plekke bekijken.
Met gids overwegen we nu zeker, wandeling moet dan wel voor rens ok zijn.
Pizza in de Thaise jungle.... Het moet niet gekker worden. Rens is er dol op dus dat komt goed.

Ik lees in een recensie over zipp Line bij tree House resort .... Hebben jullie dat ook gezien?

Gr ilse
7 jaar geleden
·
#21410
Die zipline aan het treehouseresort zag er niet meer bruikbaar uit (bomen groeiden over de kabels), maar ik zag inderdaad ook een publiciteitspaneel hangen, waarschijnlijk voor een zipline op een andere locatie? Meer weet ik er niet echt over te vertellen, misschien eens kijken op tripadvisor.

Wij deden het ziplinen in Chiang Mai (Eagle track zipline) en dat was voor onze kinderen het absolute hoogtepunt!

De wandelingen zijn doenbaar voor een zesjarig kind, hier en daar zal misschien wel wat klim- en klauterhulp nodig zijn. Zorg vooral voor goed schoeisel, bij voorkeur met een zool die het uitglijden wat voorkomt (teva's deden het fantastisch hier!). De watergrot zou ik niet binnengaan met hem, je ziet er quasi niks bijzonders en het is gevaarlijk vonden wij. De (droge) vleermuizengrot is een must, echt fantastisch!

Voor het tuben, ik vergat nog te zeggen dat het water echt ondiep is, vaak haper je zelfs met je kont aan de stenen... Onze kinderen hadden hun reddingsvesten aan, maar achteraf gezien was dat misschien niet eens nodig.
7 jaar geleden
·
#21411
Wij zijn vandaag met de lake day tour geweest. Ontzettend leuk! De wandeling naar de grot is wel flink, heen en terug ruim drie uur en behoorlijk glijden, klimmen, water etc. Onze kids zijn 7 en 5 en dat ging prima, die vonden het helemaal geweldig. De watergrot in was ook heel goed te doen, wel diep en soms sterke stroming. Jongste moesten we op de heup nemen. Heel bijzonder op zich niet maar ook dit vonden de kinderen heel erg leuk. Veel plezier!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!