dinsdag 14 augustus 2012
  8 Replies
  4.9K Visits
  Subscribe
Hallo medereizigers!

We hebben al veel gelezen op het forum aangezien we in maart 2013 voor het eerst met onze kinderen op reis gaan. Na een aantal reisloze jaren, vanwege de komst van de twee, gaan we nu weer op pad en het wordt Thailand. We dachten een vrij goed beeld te hebben van ons reisplan: Bangkok, Phuket, Khao Sok en Koh Samui. Vanwege de leeftijd van onze kinderen willen we het vooral rustig aan doen, ontspannen en op ons gemak kennis maken met Thailand. Nu dachten wij te overnachten in Elephant Hills in Khao Sok, maar ik heb net bericht van hen ontvangen dat zij een verblijf met kleine kinderen sterk afraden. Een ander resort rept met geen woord over de leeftijden van ons kleintjes, maar het heeft ons aan het denken gezet. Is Khao Sok (inclusief kanovaren, jungle wandelingen en olifanten ontmoetingen) niet geschikt voor zulke kleine kinderen (1 & 2,5)?

Graag horen we wat jullie ervaringen zijn.

Bedankt alvast!

Dorith
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#11278
Hallo Dorith,

Wij zijn een aantal jaar geleden in Kao Sok geweest in Elephant Hills.

De jungle wandeling daar was meer een behoorlijke klim en klauter en glibberwerk. Zodanig dat je elkaar regelmatig moest helpen om stroompjes, glibberige stenen en boomstammetjes over te klimmen. Je moest soms zulke grote passen omhoog nemen dat onze dochter van toen 8 ook nog geholpen moest worden. Lijkt ons daarom erg lastig (gevaarlijk?) om met een kleine op je rug deze tocht te doen (ik ga er even vanuit dat ze niet zelf lopen...).

Het kano varen gaat in twee persoonskano's (een soort platte kano's waarin je niet echt een diepe zit hebt). Ik denk dat het lastig is om daar een kleine tussen je benen te hebben. Het waren behoorlijk wiebelige plastic kano's.

Wij gingen ook nog met een speedboot naar een mangrove (op zoek naar slangen). Dat is prima te doen met kleintjes.

We hadden ook nog een tocht met een rubberboot. Deze kan naar mijn idee goed gedaan worden met kleintjes. De gids peddelt dus je hebt je handen vrij om de kinderen vast te houden/in de gaten te houden.

Tocht op de olifant gaat niet over een standaard pad. Ze laten de olifant lopen waar hij zin in heeft. Er zit een bank op maar je moet je stevig vasthouden (zeker met 2 handen!). Bij onze jongste (toen 5 jaar) waren ze soms al bang dat hij onder de stang door zou glijden (werd wel goed op gelet). Wij hebben trouwens ook nog ergens anders een olifantentocht gedaan (wel min of meer een vaste route) maar ook dat hobbelt echt heel erg en ook daarvoor moet je je heel goed vast houden. Wie weet heeft iemand anders nog ervaring met jonge kinderen op een olifant?

Ik hoop dat je hier iets aan hebt...
11 jaar geleden
·
#11279
Ik zou Khao sok misschien een paar jaar later doen, onze kinderen waren 7 en 11 jaar en dat ging goed, maar het is best een zware tocht door zo'n jungle.
Ik zou qua eilanden misschien ook voor iets anders kiezen, wat kleiner en rustiger, lees gewoon eens wat reisverslagen dan kom je genoeg leuke reizen met hele kleine kleine kinderen tegen, dus ook veel ideeën voor je eigen reis, veel plezier met plannen.
11 jaar geleden
·
#11280
Hoi Dorith,

Wij zijn afgelopen zomer voor de 2e keer met onze kinderen naar Thailand geweest, waaronder een bezoek aan Khao Sok. Twee jaar geleden wilden wij ook graag Khao Sok bezoeken, maar omdat wij 14 jaar geleden al in dit prachtige park zijn geweest, wisten we dat onze jongste zoon nog te jong zou zijn (toen was onze jongste 2 jaar). Daarom hebben we dit bezoek in 2010 overgeslagen. In 2010 hebben wij wel een ritje op een olifant gemaakt en dat was goed te doen (bij Kanchanaburi), maar het wiebelt wel heel erg en het is ook erg hoog. Onze oudste was toen 5 en onze jongste 2 (bijna 3). Dus vanaf 2 jaar is dan best te doen voor een korte wandeling, vinden wij. Maar elke tour is anders, want wij hebben vaker met z'n 2-en (dus zonder kids) op een olifant gezeten en tijdens een jungle trek in noord Thailand was het geen relaxte tocht, we gingen schuin omhoog/omlaag en de olifant liep soms door struiken heen (en dan zit je zelf vast in een prikkelstruik) en de olifant liep gewoon door. In Sri Lanka was het wel weer super relaxt op de olifant.

Nu zijn onze kinderen 7 en 5 jaar (onze jongste is vlak na de vakantie 5 jaar geworden) en ons bezoek aan Khao Sok N.P. ging echt heel goed. Onze oudste kon zelf heel goed lopen en klimmen (maar had af en toe ook hulp nodig) en bij onze jongste hield ik zijn handje goed vast en dan kon ik mij weer met mijn andere hand proberen vast te houden aan takken/bomen o.i.d. op glibberige of steile stukken. Hij wilde graag gedragen worden door de jungle, maar dat is -vind ik- echt te gevaarlijk. Dus hij moest lopen en ik hield hem dan, zoals gezegd aan 1 hand goed vast. We hebben ook nog getubed door de rivier (in van die grote rubbere banden) en een kanotocht gemaakt. Wij logeerden in Khao Sok Nature Resort in een familie boomhut (te hoog voor te jonge kinderen), maar er is ook een bungalow (geen boomhut) Dan & Gitte's House voor 2 personen (evt kun je er dan 2 Deryan tentjes bij zetten). De eigenaar is zeer kindvriendelijk en kan jullie vast vertellen of het te doen is met zulke jonge kindjes in Khao Sok als je hem een e-mail stuurt.

Ik zou zelf met een bezoek aan Khao Sok wachten tot jullie jongste 5 jaar is (dan is jullie oudste nl. bijna 7).

Koh Samui heeft gelukkig nog prachtige rustige stranden te bieden, zoals Mae Nam Beach, Bang Po, Lipa Noi. Koh Tao is ook aan te raden en wij willen ook nog een keer naar Koh Phangan. Allemaal heerlijke bestemmingen.

Jullie zullen het -denk ik- heerlijk vinden om ook een paar dagen door te brengen bij Oriental Kwai in Kanchanaburi. Daar kun je een korte (of lange) olifantentour maken, naar de Erawan watervallen gaan (en tijdens de mooie wandeling daar naartoe kun je wel een kleintje dragen) en natuurlijk heerlijk ontspannen bij het mooie zwembad in de mooie tuin van het resort.

Veel plezier met jullie voorbereidingen!

Groetjes, Diana
11 jaar geleden
·
#11281
Oriental kwai moet je zeker doen, hier is het echt geweldig.
11 jaar geleden
·
#11282
Hoi Dorith,
Wij bezochten Khao Sok NP met onze meiden van 4 jaar en 1,5 jaar. We hebben 2 dagen door de jungle gewandeld, de jongste op m'n rug. De ene route was niet zo'n succes (alleen maar traplopen), de andere wel (een heel breed pad). Verder vonden we het heerlijk om in de jungle tussen de mooi bomen/bloemen/rotsformaties/geluiden te verblijven, maar dat lag ook aan het resort waar we verbleven (Morning Mist resort): heerlijk huisje, zwembad en goed restaurant.
We hebben ook de kanotocht gedaan (de enige activiteit die nog redelijk geschikt was voor een dreumes): allebei in een kano met een kind met zwembandjes om voorin tussen onze benen (achterop zat het peddelmannetje) maar je bent meer bezig je kids rustig te houden en stil te laten zitten zodat ze niet overboord slaan dan dat je om je heen kunt kijken.
Succes met het nemen van reisbeslissingen!
Groet, Kiki
11 jaar geleden
·
#11283
Wij verbleven bij Smiley bungalows in Khao Sok. Zeer aardige familie met kinderen. Zij beiden, evenals andere guesthouses, tourtjes aan die ook goed voor kinderen te doen zijn. Waar ik op zou letten is dat je met z'n 4-en een tourtje doet zodat je alles op je eigen tempo kunt doen. Dan hoeven anderen geen rekening met de kleine kinderen te houden. Ik zou Khao Sok zeker voor een paar dagen bezoeken.

smiley bungalows heeft een website. Je kan ze ook mailen en info aan hen vragen. Superaardige familie die alles voor je willen regelen. Ook leuk om te verblijven. Zij hebbeno ns uitgenodigd om met hun oud/nieuw te vieren samen met hun familie. Super!

Groet, Natalie
11 jaar geleden
·
#11284
Als je niet perse wilt snorkelen op kao sok, dan zou ik koh phangan aanraden. Tong nai pan beach. Wij zaten in baan panburi beach resort en het naastgelegen longtail resort zag er ook goed uit en het personeel was ook erg vriendelijk.
Een heerlijk strand met ondiep water waar je kids in kunnen spelen.
11 jaar geleden
·
#11285
Spikie,

Ik vrees dat je je vergist? Khao Sok is een national park, ruwweg tussen Phuket en Surat-Thani. Weinig snorkelen daar....

Groet, Arjen.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!