dinsdag 12 september 2017
  10 Replies
  3K Visits
  Subscribe
Volgend jaar juli gaan wij voor drie weken naar Namibië. We hebben een 4x4 met daktenten gehuurd.
Gezien de lange afstanden, willen we echt een keuze gaan maken tussen alle hightlights. De Caprivistrook lijkt me onwijs mooi, omdat het totaal anders is dan de rest van Namibië en omdat je daar toch ander wild (nijlpaarden bijvoorbeeld) ziet. Maar.... als we voor Caprivi gaan, moeten we highlights als de Fish river canyon en Sossusvlei laten schieten. Anders ben ik bang dat het aantal kilometers niet meer te overzien zal zijn.

Welke highlight mogen wij volgens jullie niet missen en waarom niet? En is de Caprivistrook het waard om voor om te rijden?

Alvast bedankt!

Groet,
Jessica
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#25226
Sossusvlei, echt niet missen. Zo uniek. En dan helemaal, hoe toeristisch, met zonsopgang op de duinen zitten. Gewoon gaaf!
Fish River canyon is ook prachtig. Dat heb je wel gezien in een dag.

Maar als ik moest kiezen, sossusvlei.
6 jaar geleden
·
#25227
De knoop doorgehakt: het wordt geen Caprivi. Deze strook alleen al is 2400 kilometer in totaal en dan willen we ook nog naar Etosha en Damaraland.... Een goede reden om ooit nog eens te gaan ;) Want Caprivi staat nu wel op mijn verlanglijstje!

Het wordt dus Sossusvlei, Damaraland, Etosha en Waterberg. Fish river canyon slaan we over.
6 jaar geleden
·
#25228
Wij hebben hetzelfde rondje gedaan. De caprivistrook niet gedaan vanwege de afstand en dat dat wel malariagebied was. Qua kilometers vond ik dit ook meer dan genoeg. Vooral de kinderen vonden het wel een autovakantie.
Ook omdat je op veel plekken niet echt kunt wandelen...
6 jaar geleden
·
#25229
Wij hebben hetzelfde rondje gedaan. De caprivistrook niet gedaan vanwege de afstand en dat dat wel malariagebied was. Qua kilometers vond ik dit ook meer dan genoeg. Vooral de kinderen vonden het wel een autovakantie.
Ook omdat je op veel plekken niet echt kunt wandelen...


Ja precies. We doen dit ook met het oog op onze dochter en we hopen op deze manier meer te kunnen genieten van de plekken die we wel bezoeken. Niet dat we overal vlug vlug langs komen en iedere dag met de auto op pad moeten om onze route te redden.

Heb je misschien nog tips voor mooie/bijzondere/leuke campsites? Of hebben jullie in lodges overnacht?
We vinden het vooral lastig om tussen Sossusvlei en Etosha (via Walvisbaai) leuke campings te vinden.

Groet,
Jessica
6 jaar geleden
·
#25230
Wij logeerden in sesriem, maar we waren met een overland truck en tentjes. En jaren geleden. Ik zou de camping niet meer weten maar we stonden onder een grote baobab boom met uitzicht over de savanne van Sesriem. Er is daar ook een canyon waar je in kunt.
6 jaar geleden
·
#25231
Goed om te lezen dat jullie wel voor de Sossusvlei zijn gegaan. Dit is zo adembenemend mooi en eigenlijk geen optie om over te slaan
6 jaar geleden
·
#25232
In Sossusvlei hebben wij op de NWR camping gelogeerd in Sesriem. Is de camping het dichts bij Sossusvlei en ligt al in het park waardoor je 's morgens een uur voor zonsopgang al het park in mag. Zou ik zeker aanraden. Zo vermijd je de drukte in sossusvlei door vroeg te gaan.
Camping was wel ok. Ons stuk was afgebakend met een muurtje en er stond een grote boom voor schaduw. Het is wel een drukke camping met ook tour groepen die er stoppen om te overnachten. Was zo wat op elke NWR camping dat er wel een aantal tour groepen stonden. Maar we hebben daar nooit veel last van gehad.

http://www.nwrnamibia.com/sesriem.htm

In Swakopmund hebben we ervoor gekozen om een studio te huren omdat we daar niet echt wilden kamperen. Mistig en kouder. En ik was wel blij dat we dat gedaan hadden. We waren daar ook halfweg onze reis dus een pauze in het kamperen was wel eens aangenaam :-)
Wij hebben gelogeerd in jetty self catering en daar zou ik zo weer naar toe gaan. Wij hadden het via booking.com gereserveerd

http://www.jettyselfcatering.com/

Van Swakopmund zijn we eerst naar Cape Cross gereden om naar de zeehonden te gaan kijken en dan verder naar een camping in de buurt van Twijfelfontein. Was een lange dag maar best te doen. Wij hebben gekampeerd in madisa camp Ik vond dit best een leuke camping met eigen buitendouche waar je wel zelf eerst je water moest warm maken voor je kon douchen.

http://madisacamp.com/

Als je naar Etoscha gaat en je gaat kamperen zou ik zeker aanraden om in Olifantsrus te kamperen. Daar was echt een hele mooie hide om ' s avonds naar te dieren te gaan kijken.
6 jaar geleden
·
#25233
Wij zijn begonnen bij Bagatelle Lodge. Dit was een leuk begin voor de kinderen. Hier hebben we 's ochtends een game drive gedaan en hebben de kinderen meteen ook al een boel Afrikaanse dieren gezien. Vooral omdat de volgende plek pas bij Etosha was en dat het anders nog bijna twee weken ging duren voordat ze meer dieren zouden zien. Achteraf hebben we onderweg nog best wat giraffen en oryx gezien. En soms bavianen en wrattenzwijnen en zebra.

Wij hebben bij Sesriem ook overnacht op de NWR camping. Het is een grote camping maar wij hadden ook een prima eigen stukje (best ver van de groepen weg). Wij hebben geen last van de grote groepen gehad.
Na Sesriem hebben we een tussenstop gemaakt bij Rooiklip guestfarm. Dat was een heel mooie campingplek. Uitgehouwen uit de rotsen. Met mooi uitzicht over de vallei (zelfs op de wc en onder de douche :-) ) ook hebben we in de ochtend daar gewandeld . Nog een wilde zebra gezien maar verder geen groot wild.

In Swakopmund hebben wij via Airbnb aan apartement gehuurd omdat het daar kouder en vochtiger is. Dat was ook prima.
Daarna zijn wij naar Ugab Rhino doorgereden (ook via Cape Cross). We hadden 's ochtend nog een dolijnentour in Walvisbaai gedaan en dus pas 's middags op pad gegaan van Swakopmund naar Ugab Rhino. Daardoor kwamen we laat aan in Ugab Rhino. Dat vond ik een hele mooie camping. Heel rustig, echt in de natuur. Was een echte aanrader.
De dag erna zijn we naar Twijfelfontein gereden via een 4WD pad (de divorce pass). Dat was een machtig leuke dag over heel verschillende wegen waar we de 4WD ook echt nodig hadden. Op sommige plekken renden de kinderen vooruit om het beste pad uit te zoeken (niet dat er veel keuze was, maar konden zij even lopen). Dat was echt de leukste dag om te rijden. Bijna niemand gezien die dag, maar echt in de natuur gereden.
Wij stonden in Twijfelfontein in Aba Huab. Was een prima camping maar niet heel speciaal. Je kon er wel leuk door de rivierbedding wandelen waar ook olifanten hadden gewandeld (te zien aan de voetsporen). Helaas toen niet gezien, maar die schijnen er ook op de camping te kunnen wandelen.

Wij zijn daarna naar Palmwag geweest. We zijn uiteindelijk niet het park ingeweest zoals we wel van plan waren, maar de kinderen waren de auto helemaal zat. Dus lekker op de camping spelletjes gespeeld en in het zwembad gezwommen. 's avonds liep de huisolifant ook nog langs de auto en begon vlakbij de auto een boom te slopen. Helaas lagen we toen al in bed, maar we konden het wel horen... Achteraf was het voor een middagje camping niet helemaal nodig om daarheen te rijden, maar dat konden we niet weten bij het boeken. Daar zit trouwens ook de vet-fence dat je geen onbereide vleesproducten van noord naar zuid mag meenemen. Daar moet je wel aandenken.

In Etosha vond ik Olifantsrus de mooiste camping. Nog relatief klein en wat iemand anders zijn een mooie hide waar we veel dieren hebben gezien (neushoorns, olifanten, giraffen, hyena's, wildebeest).

Na Etosha hebben we een nacht bij Ghaub Lodge gekampeerd. Dit was ook een heel mooie plek.

In Waterberg hebben wij ook bij NWR gestaan. Was een grote camping maar toen wij er waren was het rustig. En plek zat. Was ook een prima camping met je eigen stukje. En je kon er heerlijk wandelen vanaf de camping. Dat was super.

De laatste twee nachten sliepen we bij Ombo campsite. Deze vond ik tegenvallen. De campsite was prima maar wij dachten dat er veel struisvogels en krokodillen waren. De eerste waren er wel maar bij de rondleiding bleven we gewoon bij het hek staan en vertelde de eigenaresse wat over de struisvogels en beantwoordde vooral de vragen van de kinderen. Er bleek maar een krokodil te zijn, de andere was overleden. De ene krokodil zat in een zwembadje maar dat vond ik er nu niet heel mooi uitzien. We hebben wel lekker gegeten daar (struisvogel en krokodil) maar als je een tour wil doen voor krokodillen, moet je niet hier zijn. Dan was er meer naar het noorden bij waterberg volgens mij een meer echte krokodillenfarm.
6 jaar geleden
·
#25234
Wauw! Bedankt voor de uitgebreide reacties! We hebben hier echt veel uit kunnen halen!

@Amkayali Die Divorce pass klinkt interessant! Is dit ook te doen bij weinig ervaring met een 4x4? En hoe lang deden jullie hierover vanaf de Ugab Rhino camping tot Twyfelfontein?
6 jaar geleden
·
#25235
Dat was echt heel leuk. Wij hebben afgelopen winter hier een ochtend een 4WD cursus gedaan. Grootste voordeel was dat we ervaarden wat een 4WD allemaal kan.
Maar zonder echte ervaring vonden wij het prima te doen.
Wij hebben er zo'n vijf uur over gereden. Maar wel echt een coole omgeving.
In het tv programma de gevaarlijkste wegen is onder andere dit stukje ook te zien. Alleen dat gillen van de mevrouw was niet nodig vond ik. :-)
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!