woensdag 19 oktober 2016
  5 Replies
  3.9K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal

Ik weet dat De Canarische eilanden zo even niet bij de ver-weg-vakanties op dit forum horen. Maar ik zit met een klein dilemma.
Het kriebelt om alweer weg te gaan. Zijn in febr. met het gezin naar Mexico gegaan en dat smaakte naar meer !! Wij genieten óók enorm van onze caravan en zijn daarmee naar Italië geweest in de zomervakantie. En nu aftellen naar een nieuw seizoen. Maar daar komen ineens de reis-zon-vlieg-kriebels de hoek omkijken... We hebben dit voorjaar al wat info aangevraagd voor USA-rondreis in 2017 (dit gaat nu 2018 worden, 2017 is niet meer realiseerbaar) en/of SriLanka in de winter.
Nu mijn vraag; wat zouden jullie doen: toegeven aan mijn kriebels en lekker gaan in de kerstvakantie. Of... in gedachten het bedrag wat we daarvoor zouden uitgeven van het behoorlijk grote bedrag aftrekken voor de USA-vakantie (die nog zoooo ver weg ligt)

Dank voor het meedenken
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#22640
Als je het geld nu makkelijk kunt missen zou ik lekker op vakantie gaan met kerst. Maar als je echt moet sparen voor een volgende mooie reis zou ik nu niet gaan maar het geld opzij zetten om die droomreis met je gezin te maken.
7 jaar geleden
·
#22641
als je het geld kan missen: gewoon doen!

Een weekje Canarische eilanden is overigens veel goedkoper dan een weekje skiën! Wij betaalden dit voorjaar naar La Palma € 200 voor het vliegticket, € 70 per dag voor een huisje en ca € 30 per dag voor een huurauto. Dat vonden we helemaal niet duur! Als je zou kijken wat je betaalt voor een huisje bij Centerparcs in de kerstvakantie .... dat is ook niet mis!
7 jaar geleden
·
#22642
Zonder iets af te willen doen aan je dilemma, dit is nou echt zo'n vraag waar jezelf de enige bent die er iets zinnigs over zeggen kan.

Als je weet wat alles kost/gaat kosten en wat je per maand kan missen kan je kijken of het allemaal kan zoals je het graag zou willen doen. Als je ergens concessies moet doen, moet je kijken of je dat het waard vindt. Bijv. een low budget campertje huren ipv die grotere nieuwe luxe, dat kan zomaar een 'tussendoor'vakantie budget opleveren.
7 jaar geleden
·
#22643
als je het geld kan missen: gewoon doen!

Een weekje Canarische eilanden is overigens veel goedkoper dan een weekje skiën!


Wij betalen € 600 voor het appartement, rijden voor € 140 heen en terug naar Oostenrijk en qua skipassen hangt het af van het aantal dagen dat we gaan skieen.
Het gaat niet veel schelen met het reisje naar de zon, maar dat terzijde.

Eerlijk gezegd zou ik een grote zomervakantie niet laten lopen door het graag weg willen zijn op een ander tijdstip.
Ik zou een hele cheap ass oplossing zoeken als je toch weg wil. Huisje in de Eifel/Sauerland? Dat hoeft niet veel te kosten en kan erg leuk zijn.
7 jaar geleden
·
#22644
Zoals eerder gezegd kan je dit alleen zelf beslissen, alleen jij weet precies hoe belangrijk dat weekje zon is. Voor mij is dat heel erg belangrijk, dus ik zou gaan voor de zon en het bedrag van die vakantie minderen op de dure reis en voor die reis naar een aantal goedkopere alternatieven zoeken (bv een deel van de reis goedkopere accommodatie / vervoer), zodat beide reizen kunnen. Maar dat ben ik... die niet veel geeft om luxe (als iedereen maar een fatsoenlijk bed heeft) en liever vaker dan luxer op vakantie gaat.

Succes met de keuze!!
Yvonne
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!