zaterdag 01 augustus 2009
  10 Replies
  4.5K Visits
  Subscribe
Goedemorgen!
Wij gaan binnenkort een maand naar australie met onze dochter van dan 14 maanden. Drie weken zullen we rondtrekken met de een kleine camper, de flip top van kea. Zijn er mensen die daar ervaring mee hebben? En dan vooral met het slapen (wij willen een deryan baby bedje meenemen, maar vraag me af of het past. We willen liever niet boven slapen en zij beneden, maar misschien toch meest handig. Verder het reizen zelf, hoe is het bevallen dat kinderstoeltje achter zit? En hoe zit het met de ruimte of het gebrek daaraan? Tenslotte is het aan te raden om een losse kinderstoelzak mee te nemen?
Alvast bedankt voor het meedenken!
vriendelijke groet, Carola
Waardeer dit bericht:
14 jaar geleden
·
#5601
Helemaal niemand die wat meer info heeft? groet, Carola
14 jaar geleden
·
#5602
hoi Carola,.

Jammer joh dat niemand antwoord geeft
Ik heb net dezelfde camper geboekt voor Jan/Febr 2010 dus kan het je helaas nog niet vertelllen. Als je de foto's bekijkt zou je niet zeggen dat het tentje er nog in past als je het beneden tot bed gemaakt hebt....of wil je zelf boven slapen en je dochter in het tentje beneden? dan toch?.
Je kan wel 'dutchdownunder' bellen en vragen wat hun ervaring is? ij boeken het meestal zelf bij de 'dealer' maar hebben deze keer via deze website geboekt...goede info en ook op de webiste lees je goede referenties.
succes, Marjan (jan&marjan)
14 jaar geleden
·
#5603
Hoi Carola,

Wij kunnen je wel voorzien van informatie hoor. We zijn net een weekje terug van onze reis van vijf maanden, vandaar dat een reactie even op zich liet wachten. Wat heerlijk joh, dat jullie binnenkort naar Australië te gaan. Wanneer gaan jullie en welke route gaan jullie rijden? Ons verhaal over Australië met ook de nodige info over deze camper vind je hier: http://www.verrereizenmetkinderen.nl/Re ... ralie.html

Over de Kea Flip Top:

- Rijden: Het is een lekker soepel volkswagenbusje. Rijdt heerlijk over de lange Australische wegen. Voordeel is dat het een automatische versnelling heeft en je niet met links hoeft te schakelen. Het linksrijden went snel genoeg, al is het ons ook wel eens overkomen dat we na een bocht of rotonde de rechterkant van de weg kozen. Gelukkig zie je dat zelf (of je partner) snel in, zodat je het kunt corrigeren. Zoiets komt alleen maar voor op hele stille plekken, anders volg je de andere auto's en rij je vanzelfsprekend op de linkerweghelft. De afmetingen van het busje zijn niet zo groot dat je denkt in een vrachtwagen te rijden. Ook het parkeren op een camping gaat snel en eenvoudig. Het brandstofverbruik valt tegen. Bij vrij rustig rijden verbruikten wij 1 op 9. (Ons werd nog verteld dat-ie 1 op 15 reed, dat hebben ze inmiddels bijgesteld op de site)

- Slapen: Afgelopen april/mei zijn wij in zes weken met z'n vieren in de Kea Flip Top van Perth naar Darwin gereden. Wij sliepen beneden, en onze dochters van 3 en (toen) 5 jaar sliepen samen in het bovengedeelte. Dat is inderdaad een vrij krappe ruimte. De kinderen vonden het geweldig, zagen het als hun tentje/huisje, en hebben er heerlijk geslapen. Maar dit bed (1.80 x 1.30) is niet berekend op twee volwassenen. Volgens de info op de Kea site mag er één volwassene of twee kinderen tot 10 jaar slapen. In geval van nood zou het kunnen, maar wij hadden er liever ook niet samen geslapen. Als volwassene kun je er niet zitten, bij het hoofdeind is de hoogte misschien zo'n 60 centimeter, de ruimte loopt schuin af naar het voeteneind. Het benedenbed sliep prima.

Nu jouw vraag, of je er een deryan babybedje in kwijt kunt. Ik denk het niet. De vloerruimte bij een uitgeklapt benedenbed is nog maar zo'n 60 cm breed. Daar past het bedje niet. Wellicht op het benedenbed, maar dan is er geen ruimte meer over voor een volwassene om te slapen. Een babybedje in zo'n kleine camper lijkt me daarom niet zo praktisch. In jou geval zou ik je dochter in een dun slaap/trappelzakje in het grote bed beneden laten slapen, met jou of je partner. De ander kan dan in het bovenbed. Niet zo gezellig misschien, maar wellicht wel de meest praktische oplossing.

Ik weet niet wanneer en waar jullie door Australië gaan trekken, maar het is wellicht handig om te weten dat deze camper niet over airco beschikt als je stilstaat. Het kan flink warm worden in het campertje. Als je rijdt kun je de airco in de cabine aanzetten, en die koelt ook het achterste gedeelte prima.

Wat betreft je vraag over het autostoeltje: de afstand tussen voorstoelen en achterbank is meer dan een meter, groter dus dan in een gewone personenauto. Maar tijdens het rijden kan de 'bijrijder' van voor naar achter lopen. De ruimte tussen stoelen en achtergedeelte is open. Dat lopen is waarschijnlijk niet de bedoeling ivm met verkeersveiligheid, maar in geval van nood (gevallen spenen, spugen, huilen etc.) kun je dus makkelijk even naar achteren gaan om bij je dochter te zitten om je met haar bezig te houden. Je kunt de bijrijdersstoel ook omdraaien, zodat je met je gezicht naar je dochter zit, maar dit is officieel niet toegestaan tijdens het rijden.

Wij hadden bij Kea een navigatiesysteem gehuurd. Erg handig omdat je dan niet van je partner afhankelijk bent bij het kaartlezen. Op onze route vonden we de bewegwijzering niet al te goed. Zonder navigatiesysteem waren we waarschijnlijk meer dan eens verkeerd gereden.

De losse kinderstoelzak: Als je een buggy meeneemt lijkt deze me overbodig. Je buggy kan heel goed als kinderstoel dienen, ook in restaurants, en zo'n losse kinderstoelzak lijkt me een overbodig product. Ik zou niet weten wanneer deze van pas komt. Overigens hoor ik het graag als er ouders zijn met goede ervaringen hiermee!

Nog wat opmerkingen over de Kea Flip Top:

- Wij verwonderden ons over de compleetheid van zo'n klein campertje. Het keukentje met ruime koelkast en zelfs een broodrooster en een waterkoker, de tv/dvd-speler (die je helaas alleen kunt gebruiken als de sleutel uit het contact is), het gootsteentje waar zelfs heet water uit de kraan komt en last but not least die douche aan de achterkant. Met water zo heet als je prettig vindt. Deze douche is niet echt geschikt voor dagelijks gebruik omdat je daar meestal niet genoeg privacy voor hebt, en de douche ook de neiging heeft naar binnen te spetteren. (Je moet nl de achterklep openen om de douche te kunnen gebruiken.)

Veel voordelen dus, dit kleine campertje. Grootste nadeel vonden wij het gebrek aan airco (onze jongste slaapt slecht in de hitte) en natuurlijk dat je met dit campertje in principe niet op onverharde wegen mag rijden. Het beperkt je in de routes die je kunt rijden. Maar ach... er blijft ook langs de verharde wegen nog zoveel moois over! En ook handig om rekening mee te houden: de bagageruimte is beperkt. Bij deze camper kun je 4 kussens, 2 dekbedden, 4 grote handdoeken, 4 stoelen en een tafel meekrijgen. (Die stoelen en tafel alleen als je die er bij besteld, dacht ik.) Maar wat je niet denkt nodig te hebben, kun je beter niet meenemen, dat ligt alleen maar in de weg.

Nou, ik hoop dat ik je hiermee een beetje 'op weg' hebt geholpen. En als je nog meer vragen hebt, stel gerust.

En natuurlijk heel veel plezier gewenst bij de verdere voorbereidingen van jullie reis. Laat je ons nog weten hoe het is geweest? Geniet ervan!

Groeten,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

14 jaar geleden
·
#5604
Marjan en Els, hartelijk bedankt voor de reactie! Wat veel informatie Els, wat heerlijk. Jullie reisverslag ga ik nog lezen, ik heb af en toe wat gelezen, maar nog niet alles. Wat een mooie reis! Zal wel wennen zijn weer terug in Nederland.

Wij gaan 12 september al en dan vier weken totaal, waarvan drie weken met camper brisbane naar cairns. De eerste week zijn we in Hong Kong, Sydney en een dag in de Blue Mountains.

Na het lezen van al je info heb ik toch nog een paar vragen.

Klopt het dat er op de achterbank twee stoelen zijn, zodat je eventueel ook daar naast je kind kan zitten? Dat zal wel, aangezien jullie met z'n vieren waren.

Goede tip van de buggy als kinderstoel, die nemen we inderdaad mee, gaan dus niet zo'n zak kopen.

Wij hebben een all inclusive pakket genomen, dus inderdaad met tafel en stoelen enzo. Maar waar worden die nou opgeborgen? Vanaf de buitenkant neem ik aan? En hoeveel ruimte is er nou eigenlijk over voor je eigen bagage? Het wordt nog een hele kunst om niet teveel mee te nemen!

Ik heb ook nog een vraag over campings, maar zal ik even in een nieuw onderwerp zetten.

groet, Carola
14 jaar geleden
·
#5605
hoi Carola,
zo ook ik ben weer een stuk wijzer geworden...heel veel succes verder en ik lees misschien wel over jullie reis..
groet Marjan
14 jaar geleden
·
#5606
Hoi Carola,

12 september, dat is al lekker snel! Lekker hoor. Als heel Nederland alweer aan het werk is, gaan jullie de wijde wereld in.

Nog even over je vragen:

De achterbank van de Flip Top is ruim. Genoeg plek voor een volwassene om te zitten naast een autostoeltje. Ik denk dat de bank 1.20 breed is. Onze oudste kon er languit op liggen. Er zijn ook twee autogordels.

De bagageruimte bevindt zicht achter de bank. Die ruimte wordt gescheiden door een liggende plank. Bij het neerklappen van de bank (om je bed te 'maken') moet je het achterste bovengedeelte steeds leegruimen omdat daar je hoofd ligt. De bagage onder de plank kun je wel steeds laten liggen. Wij hadden daar onze kleding en voorraad liggen. En je zit ook nog met de tafel die je in de auto kunt plaatsen, een emmer, afvoerslang, waterslang etc. Harde koffers zijn ook niet zo handig omdat je die niet makkelijk kunt wegstoppen. Beter is het om weekendtassen/rugzakken mee te nemen.

Misschien nog een tip: de stoelen die wij meekregen waren niet van al te beste kwaliteit. (Misschien hadden we gewoon pech.) Ondanks de hectiek bij het ophalen is het aan te raden om ze te checken. Anders zit je weken lang met ruimteslurpende stoelen die je niet kunt gebruiken. Je kunt ook overwegen of je wel vier stoelen wilt meenemen. Misschien heb je er genoeg aan twee?

Veel plezier met jullie voorbereidingen!

Groet,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

14 jaar geleden
·
#5607
Super Els al die tips en info! Het komt nu wel echt dichtbij en we hebben er veel zin in! groet, Carola
14 jaar geleden
·
#5608
We zijn al weer een hele tijd terug, maar kijken met veel plezier terug op onze reis! En de flip top is heel goed bevallen.
Waar wij bij het terugbrengen van de wagen achterkwamen, was dat er al die tijd in een kastje een losse airco had gelegen! Wij hadden dat ding al wel aan het begin gezien, maar het zat in een plastic zak en we zagen het aan voor een reserveonderdeel ;). Misschien bij het inchecken dus even vragen of er een losse airco mee kan. Want het is inderdaad warm in de auto als die stilstaat.
Wij hebben het bovenste bed uiteindelijk niet gebruikt, waardoor de plank daarvan omhoog kon en we ook wat meer ruimte hadden. Eén van ons boven vonden we wel heel ongezellig, dus we hebben met z'n drieen beneden geslapen. Er zat bij het bovenbed wel een stang, maar dat vonden wij niet genoeg voor zo'n klein meisje.
14 jaar geleden
·
#5609
hoi, bedankt, ik ga er zeker naar vragen en kijken als we hem over enkele weken ophalen bij het depot in Melbourne.
verder nog gebruikers tips??
groetjes vanuit Thailand
14 jaar geleden
·
#5610
Hoi Jan en Marjan,

Wat een gave reis zijn jullie aan het maken! Ik zie nu pas jullie berichtje.

Wat misschien een handige tip is, als je gaat rijden moet je de bank opklappen, want de kinderen gaan op de achterbank. Elke keer weer je bed helemaal opmaken en afhalen werden wij snel zat. Wat wij deden was het beddengoed plat oprollen op het achterste deel van het bed. Daar bovenop kan dan de bagage. 's Avonds haal je de bagage daar weg (moet ook, want anders kan je niet slapen) en rol je je beddengoed weer uit en klaar! Wat die bagage betreft, wij deden dan 1 tas onder het bed, via de achterklep, daar was dan weer ruimte omdat de tafel en stoelen eruit waren en 1 tas zetten we gewoon op de grond.

Oja, nog een tip, in eerste instantie leek de electriciteit het bij ons niet te doen. Je moet de stekker aan de buitenkant van de camper er HEEL stevig indoen. Dat werd ons verteld toen we de uiterst behulpzame helpdesk belden.

Veel plezier nog! groetjes, Carola
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!