zaterdag 23 juni 2018
  15 Replies
  3.2K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

Over een aantal weken is het eindelijk zover: op naar Namibië! We hebben gehoord dat de nachten in juli aardig koud kunnen worden (we kamperen in daktenten). Nu twijfelen we heel erg tussen onze eigen (warme) slaapzakken meenemen (als aanvulling op de slaapzakken die de autoverhuurmaatschappij biedt) of in Namibië op zoek gaan naar extra dekens. Iemand enig idee of je in Namibië makkelijk ergens dekens kunt kopen? We nemen namelijk het liefste zo min mogelijk mee.
Alvast bedankt!

Groet,
Jessica
Waardeer dit bericht:
5 jaar geleden
·
#27530
Dag Jessica,

Zelf ook in juni/juli met daktenten in Namibie geweest. En ja het is koudddd.. maar het is koud om buiten te zitten. Om nog even te moeten plassen enz. In de tent is het te doen. De dekens van de verhuurder waren goed en warm. Kids sliepen in onesies en ik zelf ook in dikke kleding. Ik heb niet wakker gelegen van de kou maar wat ik zeg zodra de zon onder was en het eten op gingen wij de tent in. Namibië was trouwens minder erg als zuid Afrika daar zijn we gestopt met kamperen om het nog een beetje gezellig te houden savonds en smorgens.

Dus op je vraag terugkomend.. dekens en slaapzskken vsn verhuurder zijn warm genoeg.

Ik wens je een hele mooie reis toe! Het is er geweldig!
5 jaar geleden
·
#27531
Ligt er natuurlijk ook aan hoe hoog je in Namibie zit. Etosha was goed te doen trouwens! Hoe meer naar beneden hoe kouder!
5 jaar geleden
·
#27532
Bedankt voor je reacties! Wij gaan niet zuidelijker dan Sesriem en zitten de meeste dagen boven de lijn van Windhoek/Swakopmund. In Walvisbaai overnachten we voor de zekerheid in een soort guesthouse; de overige nachten kamperen we.

Goed om te horen dat het in de tent te doen is. Waarschijnlijk nemen we dan geen eigen slaapzakken mee. Hoe minder hoe beter. Maar natuurlijk wel dikke pyjama's e.d. We kijken erg naar deze reis uit, dus laten ons zeker niet kisten door de koude nachten ;)
5 jaar geleden
·
#27533
Ik heb niet wakker gelegen van de kou maar wat ik zeg zodra de zon onder was en het eten op gingen wij de tent in. Namibië was trouwens minder erg als zuid Afrika daar zijn we gestopt met kamperen om het nog een beetje gezellig te houden savonds en smorgens.


Het enige dat ik nog moet kopen is Deet. Als je zo vroeg al de tent in moet vanwege de kou, is het waarschijnlijk niet nodig om heel veel mee te nemen of wel? Ik dacht eerst aan 2 flesjes van 200 ml, maar misschien is 1 ook wel genoeg... Het is aardig duur spul en in Nederland gebruiken we het nooit, dus een beetje zonde om teveel te kopen...
5 jaar geleden
·
#27534
En overdag dan? Geen dengue daar (= overdag smeren)??

Deet van Careplus is aardig aan de prijs. Die van etos is stuk goedkoper. Is hetzelfde spul! Wie weet dat je hier iets aan hebt...
5 jaar geleden
·
#27535
Oja, die zijn er natuurlijk juist overdag! Hoeveel zou jij dan aanraden om mee te nemen? We zijn met twee volwassenen en een (kleine) 8- jarige.

Groet,
Jessica
5 jaar geleden
·
#27536
Ligt ook beetje waar we naar toe gaan maar we houden altijd 1 flesje per week aan (2 volwassenen en 2 kinderen). Maar in ene land spuit je meer dan in ander. In landen waar je veel lange broeken aan hebt, verbruik je stuk minder dan wanneer je veel in korte broek rond loopt.

En op auto safari, gebruik je ook weer minder dan dat je veel buiten rondloopt.

En alles wat we over hebben gebruiken we gewoon de volgende vakantie!

Vaak kan je ter plekke ook het nodige kopen. Omdat aantal van ons voor het nodige allergisch zijn, gebruiken wij het liefst iets wat we kennen (= vanuit NL van merk waarvan we weten dat het goed gaat).
5 jaar geleden
·
#27537
Dank je wel! Hier heb ik wat aan :)
Morgen maar eens naar de Etos dan.

Groet,
Jessica
5 jaar geleden
·
#27538
De flesjes van Etos die wij nemen, zijn trouwens 60 ml (uit mijn hoofd 6 euro per flesje voor 40% Deet).

Vergelijkbare flesjes van Care Plus, kostte ooit 9-10 euro.

Jij hebt het over fles van 200 ml. Kan best zijn dat dat weer voordeliger is... zou je even moeten omrekenen (qua kosten en qua aantal weken of je het dan redt). Wij zouden dan iets van 3 weken doen met fles van 200 ml.

Wij hebben trouwens meestal 2 flesjes tegelijk open. Eén die in de dagrugzak zit en dus de hele dag met ons meereist (en dan is kleiner formaat weer praktisch) en 1 die makkelijk in hotelkamer voor het grijpen ligt.
5 jaar geleden
·
#27539
Nog een puntje van aandacht is voor hoeveel % Deet je gaat.

Wij hebben ooit van tropenarts gehoord dat je prima 40% bij kinderen kan gebruiken (en dit bij nog een arts gecheckt en die gaf hetzelfde aan). Dit itt wat op de verpakkingen staat.

Toen onze kinderen 5-6 jaar waren gebruikte we voor hen 30%. Vanaf jaar of 7 zijn we 40% gaan gebruiken. Arts zei dat spray beter was dan vloeistof. Verspreid namelijk meer en krijg je niet te snel te veel op je huid. Zolang we maar spray gebruikten, kon het prima bij kinderen.

Maar zoals altijd: medisch advies niet zomaar aannemen van anderen die geen arts zijn... Je kan altijd nog even de instantie raadplegen waar jullie je vaccinaties hebben gehaald.

PS
Ik zie bovenstaande gebruik bij kinderen ook terug op: http://www.vaccinatiesopreis.nl/deet/
5 jaar geleden
·
#27540
Fijn deze uitgebreide informatie. Bedankt!
De Care plus fles (spray) van 200 ml is volgens mij dan net iets voordeliger, omdat ik er een gratis klein flesje bij krijg (actie bij de Bever op dit moment). Maar het scheelt niet veel dus de tip van de Etos bewaar ik voor de volgende keer ;)
De GGD heeft ons aangeraden voor 40% te gaan. Onze dochter is 8 jaar, dus dat kan wel.

Groet,
Jessica
5 jaar geleden
·
#27541
Ik kan me eerlijk gezegd geen enkele mug in namibie herinneren! Wij hebben helemaal niet gesmeerd. Mara zijn niet hoger dan Etosha geweest (daar ook niet gesmeerd)
5 jaar geleden
·
#27542
Wij hebben volgens mij vorig jaar ook geen muggen gezien. Zijn niet hoger dan Etosha geweest. Althans kan het mij niet herinneren en we hebben de muggenspray ook niet opgemaakt.

Wij hadden wel een tweetal fleeceslaapzakken mee en ik wassen een aantal nachten echt blij met deze dekentjes om erover te leggen. Ik vond de slaapzakken niet alle nachten voldoende warm. Ik heb in winkels niet gelet op dekens ofzo omdat wij die fleeceslaapzakjen mee hadden. Maar als je iets daar wilt kopen, moet je het in Windhoek doen denk ik of in Swakopmund. Verder heb ik geen grote winkels gezien..
5 jaar geleden
·
#27543
Zojuist bij het Kruidvat gezien: 75ml deet (50%) voor 5 euro.

Ze hebben ook 20% maar 30 en 40% deet zag ik niet staan.

Dit is eigen merk.

De careplus 40% (60 ml) hebben ze ook: 10 euro (dit is incl. 20% korting)
5 jaar geleden
·
#27544
Nou, met een beetje geluk krijgen we dus niet eens last van muggen! Ik hoop het maar... Wij gaan ook niet hoger dan Etosha, dus ik heb uiteindelijk geen extra flesjes Deet meer gekocht. Er gaat nu dus 1 fles van 200 ml mee.
Ik heb geen idee wat de verhuurmaatschappij precies aanbiedt (slaapzakken in ieder geval, maar dekens geen idee), dus we nemen ook wat fleecedekentjes mee.

Bedankt voor alle tips!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!