vrijdag 12 juni 2015
  9 Replies
  6.7K Visits
  Subscribe
Hallo reizigers,

In jui 2016 willen we vier weken met onze drie kinderen van 14, 12 en 5 een kampeerrondreis maken tussen San Fransisco, Los Angeles en Las Vegas. We willen kamperen nabij of in national parks en hier en daar een motel pikken en in San Fransisco waarschijnlijk iets boeken via Airbnb. Wie heeft er tips voor:
- Mooie plekken / campings om te kamperen op deze route of andere low budget tips qua overnachten
- 'must see' en 'must do'
- Praktische tips qua rijden, kamperen, andere dingen
- een mooie route
- betaalbare vliegtickets

Dank jullie wel!
Groetjes, Claudia
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#18902
Misschien even rondneuzen op het Alles Amerika Forum. Daar kun je heel veel info vinden over routes etc.
8 jaar geleden
·
#18903
Mag ik je een tip/overweging geven? Ga in de meivakantie. Het is dan veel minder druk, niet te heet en flink goedkoper.
Wij reisden destijds met een camper en wisselden NP campings (vroeg boeken!) af met commerciele campings met zwembad. De NP campings liggen echt fantastisch maar hebben weinig tot geen extra's.
Neem voldoende tijd. Veel mensen racen alleen door de parken.
Mijn absolute must see's zijn: Grand Canyon, Antelope canyon, Monument Valley, Arches NP, Zion NP, Bryce NP, Yosemite NP. Ze zijn allemaal anders, dus ik zou niet weten wat te skippen.
Must do: wij reisden de laatste keer met kleine kinderen. We hebben kleine en iets langere hikes gemaakt. Een tocht door Monument Valley, fietsen huren in Yosemite en niet heel veel meer. De Grand Canhon is niet direct indrukwekkender vanuit een helicopter. Met je pubers zou je Angels trail kunnen doen in Zion: waanzinnig mooi. Bij mijn eerste reis heb ik gemountainbiket in Moab (downhill). Supergaaf.

LA vond ik een aanfluiting (de tweede keer vlogen we dus op Las Vegas) en San Francisco vond ik ook niet bijzonder. Las Vegas moet je gewoon een keer meemaken en is geweldig na twee weken natuur. Maar niet te lang. De kustweg is leuk maar ik vond hem niet spectaculair. De twee keer reisden we dus vanuit Las Vegas een groter rondje (Monument Valley en Arches NP) en via LV naar Yosemite en San Francisco. Zo hielden we meer tijd over voor de mooiste plekken ter wereld.

Wij reisden met een camper. Wil je lowbudget overnachten dan kun je overwegen om met twee kleine tentjes, slaapmatten en slaapzakken te gaan kamperen. Iedere plek heeft een picknickbank en vaak een bbq gebeuren. KOA heeft cabins.
Motels ed zou ik echt heel erg zonde vinden van de natuurervaring.
8 jaar geleden
·
#18904
DAnk voor je uitgebreide reactie Chippi! Er zitten zeer bruikbare tips tussen. Alleen de meivakantie gaat 'm niet worden. Dat vind ik veel te kort. We willen minimaal 4 weken de tijd hebben.
8 jaar geleden
·
#18905
Grappi, zoveel mensen zoveel meningen; wij vonden Las Vegas echt he-le-maal niks en Los Angeles geweldig. Ik zou dus met gemak Las Vega overslaan en juist naar Los Angeles gaan !

Groetjes
8 jaar geleden
·
#18906
Wij deden een rondreis VS West in 2010 met drie kinderen (toen 6, 4 en 2 jaar) met de camper.
We deden er 5 weken over en legden 8000 km af.
Ons reisverhaal kan je lezen op fijndewereldrond.wordpress.com (je kan ook altijd bijkomende vragen stellen). Grtjs Kirsten
8 jaar geleden
·
#18907
dankjewel Kirstin, ik ga meteen kijken!
8 jaar geleden
·
#18908
Wij reisden afgelopen voorjaar 2 maanden met onze kinderen (toen ook 6 , 4 en 2) door Zuid-West (inclusief Yellowstone) met een camper.
Als je er meer van wil weten, dan stuur maar een PB. Misschien heb je iets aan onze website.
Groetjes, Marieke
8 jaar geleden
·
#18909
Ook interesse in een soortgelijke reis; camper en westen
Ik lees even mee, al zie ik dat het vrij stil is hier in dit bericht !
Wat me opvalt is dat iedereen zoveel achter elkaar vrij kan krijgen; 2 mnd ! Hoe krijg je dat voor elkaar. Ik zit zelf in het onderwij en heb dus 6 weken maar ik heb dan ook nog te maken met mijn kinderen en man, dat moet dan toch ook allemaal wel lukken, en wat te denken vd kosten..
Wij denken aan 3 weken maximaal...

Groetjes
8 jaar geleden
·
#18910
Travelmama; bij ons was dat maar eenmalig en tussen twee opdrachten van mijn man door. Hij naam een maand ouderschapsverlof op.

Onze overige reizen beperken zich meestal tot drie weken...
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!