vrijdag 26 oktober 2012
  8 Replies
  4.2K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

Wij willen het misschien eens een keertje dichterbij zoeken komende zomer. Maar dan wel redelijk avontuurlijk, d.w.z. géén twee weken in een all inclusive hotel. Nu zijn wij beiden nog nooit in Egypte of Jordanië geweest. In de wetenschap dat het er in onze zomermaanden erg warm is, hebben we dit nooit de revue laten passeren. Toch willen we er graag eens naar toe en dan een rondreis maken (Amman - Dode Zee - Petra - Dahab - Sinaï - enkele piramides...).

Maar...is iemand van jullie ooit in de zomer maanden daar geweest en is de temperatuur uit te houden?
Wat me ook wel enigszins bezighoud is natuurlijk de situatie in Egypte, het is er nog steeds onrustig.

Iemand een antwoord / advies of een mening...
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#11873
Wij zijn 3x in mei, 1x in juni en 1x eind juli in Egypte geweest, qua tempratuur merkten wij er geen verschil in al deze periodes en geloof me, het is er bloed heet, denk aan zeker 41 graden in de schaduw.
Ik zou er zelf niet voor kiezen om in deze periode een rondreis te maken, wij lagen al deze keren aan het water (meestal er in) en zelfs naar het ontbijt lopen vonden we al (te) heet, zelfs 's nachts blijft het er rond de 38 graden.
Als je rond wil reizen dan kan je beter ergens in december t/m februari gaan, dat is alleen niet zo handig met schoolgaande kinderen natuurlijk.
11 jaar geleden
·
#11874
Hoi Christel!

Ik ben zelf alleen ooit in Egypte geweest eind september/begin oktober en toen vond ik het goed te doen. Wij zijn wel zoals je weet in 2008, in juli 3,5 week in Marokko geweest. Het was toen ook erg heet, maar toch wel te doen. Wel hebben we toen, waar mogelijk voor een accomodatie met zwembad gekozen.
We gingen dan vaak in de ochtend op pad, 's middags even siesta (je gaat liggen op bed, zomaar effe, en voor je het weet slaap je gewoon een paar uur!) en dan eind vd middag/vroegavond weer op pad.
Ik vind persoonlijk de hitte geen reden om dan maar niet te gaan.
Maar het blijft een kwestie van keuzes maken. Ik denk niet dat het erg veel verschil maakt of je in de meivakantie zou gaan (=volgend jaar 2 weken) of in de zomer.

Jordanië staat ook nog op onze wensen lijst. Egypte niet echt meer, ik vind de bevolking daar wel erg opdringerig en echt niet aardig!
En Marokko Christel, zou ook nog een optie zijn voor jullie? Is maar 3 uurtjes vliegen, en een compleet andere wereld!
Ook nog bedankt voor je leuke reactie op onze website.
Fès was geweldig, zeer authentiek. Maar ook Marrakech heeft een speciaal plekje in ons hart! (is moderner, hipper, en gewoon anders maar ook superleuk!)
Voor Marokko kan ik je nog leuke tips geven.

Groet Lianne
11 jaar geleden
·
#11875
Ik zou denk ik ook eerder voor Marokko kiezen en dan in de mei vakantie, ik denk dat het dan minder heet is dan in Egypte, wij zijn ook ooit in het hoogseizoen naar Tunesië geweest en daar was het een stuk koeler dan in Egypte (Egypte ligt toch net weer wat verder naar het oosten).
Suc6 met kiezen, het wordt er zo natuurlijk niet makelijker op.
11 jaar geleden
·
#11876
...En zeker niet als je niet veel anders kunt i.v.m. bedrijfssluiting en nagenoeg geen vrije dagen om buiten deze tijd te gaan. ;-(
Lianne, bedankt voor je alternatief. Gaan we zeker ook overwegen! Vrienden van ons hebben dit ook al eens geopperd!
11 jaar geleden
·
#11877
Lastig. Beiden geweldige landen, maar de zomer, met kinderen... oef!
Punt is ook dat de highlights van deze landen (piramides, Wadi Rum, Petra) echt woestijnbestemingen zijn ook, dus niet echt de meest koele plekken.
11 jaar geleden
·
#11878
Ik weet niet wanneer jullie vakantie valt, maar voor deze landen is het misschien wel handig om rekening te houden met de Ramadan. Die valt dit jaar van 9 juli t/m 7 aug. Natuurlijk kun je prima op eigen houtje reizen tijdens de Ramadan, maar voor kinderen is het wel van belang dat ze weten dat moslims overdag niet eten en drinken en dat het ongepast is voor niet-moslims om in het openbaar te eten. 's Avonds is het echter een waar feest om te eten en dat zal voor kinderen echt een hele bijzondere belevenis kunnen zijn. Het Suikerfeest valt van 8 t/m 11 aug. In die periode is het moeilijk om acco te vinden en zal het OV waarschijnlijk propvol zitten...
11 jaar geleden
·
#11879
Wij hebben inmiddels onze plannen gewijzigd...
o.a. ook door de Ramadan, de onrust 'in de buurt' en het feit dat veel mensen zeggen dat het toch best warm is.
Wellicht dat we toch een keer in een andere periode kunnen gaan en dan deze landen aandoen.
Bedankt voor jullie reacties!
10 jaar geleden
·
#11880
Wij hebben afgelopen meivakantie een 11 daagse rondreis door Jordanië gemaakt met onze kinderen van 5 en 8. Het was fantastisch! Goede temperatuur, geen ramadan en we hebben niets gemerkt van welke onrust in de regio dan ook. Ja de gids vertelde erover wat een impact het voor hun land heeft, aangezien de toeristen toch niet allemaal durven. Dus wellicht iets voor jullie ter overweging: in de meivakantie (als die weer 2 weken is). Als je nog meer wilt weten dan laat maar weten.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!