zondag 11 maart 2018
  16 Replies
  3.1K Visits
  Subscribe
Nee, niet echt een topic voor dit forum... reis is niet ver... maar ergens toch wel een topic. Want door al dat gereis, hebben we onze kinderen zodanig aangestoken dat ze reizen/op vakantie gaan ook leuk vinden. Zo leuk, dat ze ook zelf op vakantie wil. Onze dochter zou heel graag aan het eind van de zomervakantie met aantal klasgenootjes op vakantie gaan... Ze is dan net 16 geworden.

Maar.... het heeft al even geduurd voordat andere ouders het ook goed vonden, dus reisje buitenland is echt een brug te ver. En dan loop je tegen volgende aan: wij kunnen nergens een huisje of ingerichte tent vinden waar ze in mogen! Overal moet er minimaal 1 18 jarige bij zijn. Hè? Ook al aantal parken gebeld met de vraag... maar helaas...

Iemand een idee? Het gaat om 7 jongeren (16 jarigen) die midweek in NL op vakantie wil (zonder ouders!).

En om het topic breder te maken... Hoe gaat dat als ze zelf naar buitenland wil? Ook nu valt het me pas op dat heel vaak de hoofdboeker ouder moet zijn dan 18....

Ik ben toch echt zelf als 16 jarige met een vriendin gevlogen naar Mallorca... en ook Parijs hebben we met 3 meiden met de bus gedaan... Leeftijd / toestemming was toen geen issue...
Waardeer dit bericht:
5 jaar geleden
·
#26724
Loop alle hele dag te zoeken... kan echt niets vinden! Ze kunnen wel reisjes naar buitenland boeken maar in NL??

Arghgh...
5 jaar geleden
·
#26725
Ha, Ha, leuk hé? Onze zoon gaat dit jaar voor het eerst met nog 4 vrienden naar Blanes, je weet wel "zon, zuipen, ziekenhuis" dood eng vind ik het, ik had nog liever gehad dat hij was gaan backpacken in Thailand geloof ik, das zo lekker vertrouwd :)

Je zal inderdaad moeten zoeken naar iets dat je kan boeken vanuit een jongerenreis, ik hoor hier altijd verhalen over de appelhof oid, ik geloof op Texel, of een ander eiland, we hebben het dan wel over een camping....

Blanes heb ik ook via beachmasters geboekt, je hebt ook gogo tours maar dat blijkt dus gewoon precies dezelfde organisatie te zijn. Het is er dus wel maar zoek op jongeren reizen.

Je zou ook gewoon op je eigen naam iets kunnen boeken, mee de sleutel ophalen en weer naar huis gaan, mag officieel natuurlijk niet maar ja het is een optie!

Suc6, ik ben benieuwd hoe het afloopt :)
5 jaar geleden
·
#26726
Camping Dennenoord in Ommen. Vanaf 15 jaar. Soort van Blanes zonder zon.
En de nachtmerrie van iedere ouder ;-)
5 jaar geleden
·
#26727
Dank voor de support :)

Het zijn toevallig juist geen zon, zee, zuip kinderen. Ze willen ook echt niet naar zo'n soort camping (wij blij!).

Appelhof was ik ook al tegen gekomen maar dat is idd camping.

Dennenoord: o mijn hemel, dit is echt erg.... (voor de nieuwsgierigen onder ons: https://www.jongerencamping.info/" onclick="window.open(this.href);return false; ). Gelukkig willen ze zelf zoiets ook absoluut niet!

Ik geloof ook niet dat ik zoiets goed vind...
5 jaar geleden
·
#26728
:) dan zou ik het gewoon illegaal doen hoor! Boek gewoon een bungalow in een leuk park niet te ver van jullie huis. Mocht er iets zijn dan zijn jullie (de ouders) gewoon even een dagje de omgeving verkennen, je bent dan zo in het bungalowpark ;)

Ik heb deze methode al vaker gehoord dus het gebeurt vaker en als ze zich gewoon gedragen dan is er niets aan de hand toch?

Een andere optie is nog om zelf ook in dat park te gaan zitten maar dan aan de andere kant :)
5 jaar geleden
·
#26729
Het is alleen zo jammer dat zoiets dan niet netjes kan... inmiddels neig ik idd naar de illegale optie...
5 jaar geleden
·
#26730
Appelhof.... dat was in mijn tijd (ik ben van 1970) de plek om windschermen van bierkratjes te bouwen.
Daar zou ik mijn dochter niet heen laten gaan.

Kan een kampeerboerderij niet?
5 jaar geleden
·
#26731
Neem anders eens contact op met dit reisbureau, via hun site wordt ik niet veel wijzer maar misschien dat ze je telefonisch meer kunnen vertellen.

http://www.vakanties.org/vakantie-neder ... -nederland
5 jaar geleden
·
#26732
Heb contact opgenomen met reisbureau. Klinkt nog niet hoopvol 'iedereen in NL boekt zelf huisjes dus wij zijn niet meer echt op de hoogte welk park zoiets wel/niet mag...' maar ze gaan voor ons aan de slag...

Wordt vervolgd...
5 jaar geleden
·
#26733
Ook niet bij stay okay? De jeugdherberg, met zijn allen op 1 kamer en vanuit daar op
pad?

Gr Ilse
5 jaar geleden
·
#26734
Das toch ook iets! Zelf plan je al jaren rondreizen over de hele wereld en dan wil je dochter op vakantie in Nederland en moet je een reisbureau inschakelen :)
5 jaar geleden
·
#26735
Stay okay ook al bekeken... jeugdherberg maar geen jeugdherberg prijzen...

Bijv. stay okay Domburg: 980 euro voor 4 nachten (7 personen)

Helaas boven budget...
5 jaar geleden
·
#26736
Das toch ook iets! Zelf plan je al jaren rondreizen over de hele wereld en dan wil je dochter op vakantie in Nederland en moet je een reisbureau inschakelen :)


Ja :-)

Ik had al tegen andere ouders gezegd: een verre reis boeken is eenvoudiger! (zelfs Canada :-) ) (los van het budget dan...)
5 jaar geleden
·
#26737
Nou inderdaad! Ik vond het ook lastig zoeken bij beachmasters hoor :)
5 jaar geleden
·
#26738
Ruim 2 uur bij het reisbureau gezeten. Ook die dame kwam er niet doorheen... diverse parken gebeld maar ook het reisbureau mocht niet voor minderjarigen boeken. Uiteindelijk wel 1 acco kunnen vinden. Ze kon het boeken maar de vraag is of ze nog een telefoontje van het park gaan krijgen met de opmerking 'hé, we zien dat jullie alleen minderjarigen hebben ingevuld...'. Helaas is dit een 6 persoonshuis en ze zijn met 7!

Maar... iets anders is gelukt!!

Ik heb lang nagedacht wat zou nog meer goedkoop kunnen zijn en toen kwam ik uit op trekkershutten. Een park gevonden en situatie voorgelegd. Ze gaan uitzondering maken en het mag!! Ze dachten echt helemaal mee en wilden ook weten of er dan wel ouders bereikbaar zijn voor het geval dat... en ze gaan regels op papier zetten die de kinderen bij aankomst moeten ondertekenen met de bedoeling dat ze dan weten wat wel/niet mag. Kan ik helemaal begrijpen en is ook super dat de mensen van de acco er dus ook goed over nadenken hoe dit het beste kan Het is een 6 persoons hut en een kampeerplek ernaast voor tent zodat ze met zijn 7 kunnen: https://zandhegge.ardoer.com/nl/huren/s ... kershut-6p";

Zo blij!!
5 jaar geleden
·
#26739
Oh wat fijn dat je nog iets hebt kunnen vinden!
Volgend jaar dan maar met haar vriendinnen naar Thailand sturen om te gaan backpacken, dat is veel makkelijker om te regelen :)
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!