New

jetlag

  woensdag 04 juni 2008
  6 Replies
  7.2K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

Ons zoontje is 23 maanden als wij in augustus naar Thailand gaan. Kan iemand mij vertellen hoe zulke jongen kinderen met een jetlag omgaan. Hebben ze er veel last van? Mij is verteld dat voor elk uur tijdsverschil een kind van die leeftijd een dag moet bijkomen. Dit lijkt mij wel wat veel.

Wie heeft hier ervaring meet.

Groetjes,

Linda
Waardeer dit bericht:
15 jaar geleden
·
#3969
Hallo Linda,

Ons zoontje was ook 23 maanden toen wij naar indonesië gingen. Kunnen ze net nog gratis mee!!
Omdat hij haast niet geslapen had in het vliegtuig (een half uur vind ik niet veel voor die lange reis) zat hij meteen in het goede ritme. We kwamen in de middag aan en hebben hem even een middag dutje laten doen. Na ongeveer 2 uurtjes wakker gemaakt en die avond weer lekker gaan slapen. Omdat hij zo moe was ging dat heel erg goed. De volgende dag weer fris en fruitig opgestaan. De vliegreis was wel wat vermoeiend met een kind dat niet gaat slapen maar daar hadden we later weer voordeel van. Ons is het dus 100% meegevallen!!

Groetjes,
Natasja
15 jaar geleden
·
#3970
Wij hebben vooral na onze eerste keer vliegen naar Thailand te stellen gehad met de jetlag. Imme was toen 15 maanden. Het duurde toen met haar wel een paar dagen voordat ze haar Nederlandse ritme weer te pakken had. We zaten toen met z'n allen op een kamer. De eerste nacht was ze klaar wakker en heeft ze samen met mij (Klaas) een flink deel in de badkamer doorgebracht om Els en Jente nog wat nachtrust te gunnen. Een tweede kamer was toen zeker een uitkomst geweest. De tweede keer was Imme 25 maanden en ging de overgang veel soepeler. We hadden toen ook een huis met meer kamers waar we de eerste week verbleven. Dat werkte ook mee om het allemaal wat soepeler te laten verlopen. Jente van 3 jaar (eerste reis) en 4 (tweede reis) had niet veel moeite met de overgang. Het lijkt dat het meer impact heeft naarmate kinderen jonger zijn.

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

15 jaar geleden
·
#3971
Hallo,

Bedankt voor jullie antwoorden. Wij hebben voor ons zoontje wel gekozen voor een eigen stoel in het vliegtuig. Hij is te ondernemend om bij ons op schoot te zitten, laat staan te slapen. Ik ben beniewd. Wij reizen met 3 volwassenen en 1 kindje dus en wij hebben voor de eerste paar nachten ook 1 kamer in een hotel in Bangkok. Ik denk dat, in de periode dat wij gaan, er wel meer kamers te krijgen zijn mocht het echt niet lukken met slapen.

Groetjes,

Linda
15 jaar geleden
·
#3972
Hallo Linda,

De eerste keer dat wij met onze oudste naar Azie op vakantie gingen was hij 24 maanden. We hebben toen heel bewust een nachtvlucht geboekt zodat hij makkelijk zou gaan slapen. We hadden geluk, hij sliep zowel de heen als de terugreis 8 van de 10 uur. Ik kan me niet echt herinneren dat hij toen veel last heeft gehad van een jetlag.

Deze keer zijn onze kinderen bijna 4 jaar en 16 maanden. We hadden voor de oudste het matrasje meegenomen van de kiwi traveller zodat hij kon slapen bij onze voeten. De jongste kreeg een bassinet. Dit is afhankelijk van de luchtvaart maatschappij. Wij vlogen via Helsinki en waren bijna 24 uur onderweg. Geen aanrader. Toen wij in Bangkok arriveerden, hadden de kinderen misschien 4 uur geslapen in 24 uur tijd. We hadden dit keer een dagvlucht.

Thom (16 maanden) was helemaal over zijn toeren. Na een half uur heel hard huilen viel hij in slaap. Twee dagen lang werden de kinderen rond middernacht een paar uur wakker. Daarna waren ze gewend.

Succes en veel reisplezier!

Groet,
Marcella
15 jaar geleden
·
#3973
Hallo Linda,
Afgelopen jaar kwamen wij per toeval tot een geweldige anti-jetlag oplossing.

We vlogen met een dagvlucht naar Kuala Lumpur en moesten daar 4,5 uur wachten op onze aansluiting naar Bali. Om 5.30 uur plaatselijke tijd (23.30 uur onze tijd) kwamen we in KL aan. Aangezien Rebecca helemaal niet en Bibian bijna niet had geslapen, besloten we op de luchthaven een transferhotel te nemen. We sliepen daar 3 uur, werden vervolgens wakker gebeld, namen een douche, liepen naar de gate en konden boarden.

De kinderen sliepen allebei nog een uurtje in het vliegtuig naar Bali en waren redelijk fit toen we in het hotel aankwamen ( om 14.30 uur). Ons voorstel eerst een uurtje te gaan slapen betekende flink protest. We kozen in plaats van slapen voor het zwembad, om 17.00 uur gingen we naar de kamers en bestelden eten via room-service, kids in bad en om 18.30 uur sliepen ze (wij om 19.00 uur). De volgende morgen 10.30 uur werd Rebecca wakker, Bibian hield het nog een uurtje langer uit.

Die avond gingen we weer redelijk vroeg naar bed en de volgende dag waren we volledig gewend aan de nieuwe tijdzone.

Wanneer wij tijdens een volgende reis weer een tussenstop in Azie hebben nemen we de mogelijkheid de transfertijd slapend door te brengen zeker in overweging. Het zal niet voor iedereen werken maar voor ons bleek het een prima oplossing!

Groetjes en geniet van de reis,

José
15 jaar geleden
·
#3974
Volgens mij is het echt heel afhankelijk van het kind.
Wij zijn gisteren terug gekomen uit Thailand en hebben zowel op de heen- als de terugreis geen enkele last gehad met onze drie jarige dochter.
Meteen in het ritme ter plekke gedaan.
We kwamen om 05.00 aan in Bangkok. Ze had de 11 uur in het vliegtuig geen oog dichtgedaan.
Hebben haar op gehouden tot 13.00 en om 14.30 weer wakker gemaakt. Dat leidde wel tot een beetje protest maar ze is tot 22.00 weer doorgegaan. En heeft toen tot de volgende ochtend 08.30 geslapen.
Vannacht nadat we gisteren ochtend zijn teruggekomen heel goed geslapen en nu ligt ze er sinds een half uurtje ook weer in.

Gouden tip dus: meteen in het ritme ter plaatse stappen en je er niet te veel over opwinden.
Wordt je kind wakker om 03.00?
Doe gezellig een spelletje en ga weer slapen.
Je hebt vakantie toch?

Heel veel plezier in Thailand!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!