woensdag 04 september 2013
  11 Replies
  6.8K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,
Volgende zomer willen wij (man, vrouw en twee dames van (dan) 11 en 13) een reis van 5 weken naar Indonesië maken. We starten met een paar dagen Kuala Lumpur en gaan dan door voor 2,5 week Java en 2 weken Bali. KL en Bali zijn ingevuld in grote lijnen.

Java komen we alleen niet helemaal uit. Er is zo veel te doen en te zien... We willen een rustige reis met ruimte om eea echt te beleven en we zullen keuzes moeten maken. Daarvoor roep ik graag hulp van jullie in voor tips, ervaringen etc.

We komen op Java (Jakarta?) aan op 19 juli, tien dagen voor het eind van de Ramadan. In eerste instantie wilden we een hotel voor de eerste nacht reserveren en dan verder zien waar we zin in hebben. Ik begrijp alleen dat dat niet slim is ivm de ramadan. Ik merk ook dat ik het lastiger vind op de bonnefooi te gaan met dan zonder de kinderen...

Dus.. willen we al van te voren in grote lijnen bedenken wat we willen en accommodaties regelen. Onze idee was om van Jakarta met ov naar Bali te reizen. Maar ik word wat ontmoedigd door verhalen dat het reizen wel heeeeel lang duurt. We willen niet dagenlang moeten reizen maar willen ook een rustpunt tussendoor. Bij voorkeur steeds 3, 4 a 5 nachten ergens verblijven. We vinden het fijn om wat afwisseling te hebben wat betreft wel of geen zwemmogelijkheid. We willen niet elke dag op pad en tussendoor ook lekker op onze stek blijven. Dan is zwembad/zee wel fijn. Het hoeft ook niet heel luxe. Maar wel voorkeur voor airco.
Oh ja en afwisseling tussen natuur en steden vinden we ook leuk. We willen heel graag een paar dagen echt de natuur in. En dan daarna bv een paar dagen bijkomen op een comfortabeler plaats.

Wat vaststaat is dat we naar Bandung willen (daar heeft mijn vader in zijn jeugd gewoond) en naar Yogyakarta.

Wat trekt is de westelijke punt van Java met de Baduy en het wildpark .... Bijvoorbeeld overnachten op dit eiland:... Mijn idee is om dan va Jakarta een auto met chauffeur/gids te huren die ons daarmee heen neemt en dan naar Bandung brengt in ong 5 dagen. Dat zou dan wel een trektocht zijn met verschillende overnachtlokaties.
Vraag 1: iemand tips nav goede ervaringen met een betrouwbare en vriendelijke gids/chauffeur in die omgeving (jakarta/west-java)? Ik lees dat je voor 40 euro per dag een auto zou moeten kunnen huren maar kom al zoekend nergens iets voor die prijs tegen.
vraag 2: andere tips/aanraders qua plek om te overnachten?

En dan dus Bandung!
vraag 3: lokatie in Bandung: waar is het te doen? Voorkeur gaat uit naar een plek op loopafstand (10 a 15 min) van restaurantjes en winkeltjes en tegelijkertijd wat in de luwte. Dus een rustige zijstraat van een drukkere straat. Tips of ideeën? Familiekamer, of geschakelde kamers of een zelfstandig appartement. Max 60 euro maar bvk goedkoper. Iets duurder mag ook, als we het op een andere plaats kunnen compenseren. En what to do en to see?

Plan is om met de trein (1e klas) naar yogya te gaan.
Vraag 4: als vraag 3 maar dan voor Yogyakarta.

Of gaan we tussendoor naar the green canyon? Trekt ook enorm!
Vraag 5: aanraders daar? Do's? Dont's? En is het te combineren met de treinreis om bv haverwege uit te stappen en daar met auto/chauffeur verder te gaan? En weer terug? Ik las dat het met de auto 7 uur is naar Bandung of Yogyakarta. Dat vind ik lang voor in de auto. Dan liever de trein:))

De Bromo vulkaan trekt niet zo. Ik las ergens een andere vulkaan en minder toetistisch. Die ben ik nu even kwijt maar hoop hem weer boven te krijgen...

Toen dachten we van Yogya naar Bali te vliegen. Maar.... Surabaya en Malang trekken ook. Daar lees ik verder weinig over in blogs ed.
Vraag 6: tips? Ervaringen? Overnachtmogelijkheden? Wat betrfet surabaya en malang dus.

Tja... En ik snap dat niet alles kan. Of wel?
-4/5 dagen java/west-reis
-4/5 dagen Bandung
-5 dagen pangandaran/green canyon inc reis bandung/yogya
-4 dagen yogya
-3 dagen surabaya inc reis
Dan kom ik op 20 a 22 dagen en we hebben er maar 18...

En dan lijkt het me goed om tijdens het suikerfeest ergens te zijn en niet te reizen (Bandung? Maar dan hebben we al 10 dagen gehad).

Willen jullie meedenken? En schieten op dit plan?
Hartstikke fijn!
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#14097
Wij vertrekken over een week naar java en bali, dus ik kan je nog niet uit eigen ervaring putten, maar wij hebben een auto met chauffeur gehuurd via tototravel (is in NL gevestigd), ik had er (geloof ik oa. hier) goede ervaringen over gelezen, wij betalen 55 euro per dag (inkl alles) dus dat vind ik best een nette prijs. Ik denk dat het lokaal vast goedkoper te organiseren is, maar vind het wel relaxed dat het gewoon al geregeld is en dat ik daar niet meer hoef te onderhandelen e.d.
10 jaar geleden
·
#14098
Denk dat je met de andere vulkaan trouwens de Ijen bedoelt?
10 jaar geleden
·
#14099
Dank je voor de tip! En wauw... Volgende week al op pad. Ik houd me aanbevolen voor je verhaal als je terug bent...! Wellicht een rechtstreeks nummer/mailadres als je chauffeur goed bevalt..? Dan kunnen de commissiekosten voor de bemiddelaar er weer van af...!

En ik duik nog in de vulkaan. Zou goed Ijen kunnen zijn!
Goede reis en veel plezier vast voor jullie!!
10 jaar geleden
·
#14100
Hoi Hester,

Je vroeg mij om ook even mee te kijken naar jullie reisplannen. In 1996 heb ik west-Java gedaan, maar dat is zo lang geleden dat ik die tips maar even achterwege laat. Ik heb toen wel voor het deel Bogor naar Pangandaran een super gids gehad: Rachman (spreekt zelfs Nederlands!). Hij werkt nog steeds als gids en heeft zijn eigen site <!-- w -->http://www.rachmantravel.com<!-- w --> Hij laat je authentieke plekken zien: het echt Java. Zeker een aanrader. En ik denk dat hij met zijn opgebouwde ervaring alleen maar beter is geworden.

Wij zijn onze reis afgelopen zomer begonnen in Yogyakarta, om het reizen wat rustiger te houden voor onze kinderen, met name onze peuter. Vanuit Yogyakarta kun je naar de Borobudur en de Prambanan bijvoorbeeld. Ook leuk om met een bejak (fietstaxi) rond te rijden en 's avonds is de stad erg gezellig met talloze restaurantjes. Verder vind ik Yogya eerlijk gezegd veel te druk geworden met alle scooters en ander verkeer. Wij verbleven echter in een relatief rustige wijk in Duta Garden (van Delta hotel). Erg fijne plek, vriendelijk personeel, betaalbaar en met zwembad. In dit straatje volop restaurants en allemaal even lekker! Een aanrader is een fietstocht door de kampungs even buiten Yogya. Wij hebben dat gedaan in combinatie met tubing (over een rivier). Ontzettend mooi!

Wij twijfelden ook over een bezoek aan de Bromo. Je rijdt inderdaad met hordes toeristen in jeeps naar boven en het viewpoint is wat dat betreft dan ook wat teleurstellend. Als je de toeristen wegdenkt, dan is het wel te doen ;-) Maar de wandeling daarna naar de krater dat vond ik echt ontzettend indrukwekkend. Je bent wederom niet alleen, maar het landschap is echt zó ontzettend bijzonder! Je kunt het denk ik niet vergelijken met andere vulkanen op Java. Die zijn heel anders. Ik heb er meerdere beklommen en ik moet zeggen: allemaal super mooi. Maar de Bromo is gewoon weer anders. De Ijen in het oosten van Java (niet ver van de veerboot naar Bali) schijnt ook een hele ervaring te zijn. Die hebben wij niet bezocht. Net iets te veel van het goede. Jammer.

Als ik jullie was zou ik de steden een beetje vermijden. Liever Malang dan Surabaya is mijn mening. Malang is nog relatief gemoedelijk, maar Surabaya een mega-grote stad.

Wat wij deden is het volgende:
Yogya: vliegen naar Surabaya en op laten halen door een chauffeur naar hotel Lava View, van daaruit de Bromotrip en de volgende ochtend door naar Kalibaru in het oosten van Java. Hier Sukamade trip gedaan (jungle en schildpadden: super ervaring!) en vandaar uit kun je ook de Ijen meenemen. Wij hebben een week in Kalibaru gezeten en daar ook het suikerfeest (Idul Fitri) meegemaakt. Als je dat wil ervaren, dan is het slim om misschien al 2 dagen op dezelfde plek te zitten zodat je wat gezichten kent in het dorp. Grote kans dat je wordt uitgenodigd her en der. Heel mooi om mee te maken! Wij zijn de hele dag overal op bezoek geweest. Echt geweldig!

Chauffeurs regelen gaat erg gemakkelijk. Wij hebben dat vanuit Nederland gedaan. De acco's hebben voor ons steeds een chauffeur geregeld. Zo kwamen we heel luxe en voor relatief weinig geld overal. Met de trein reizen op Java is ook erg de moeite waard. Je ziet gewoon heel erg veel!

En wat de Ramadan betreft: je zult veel verhalen lezen en waarschuwen. Onze ervaringen zijn erg positief. Je moet wel tegen de moskeegeluiden kunnen (ook 's nachts), maar de mensen zijn nog altijd even warm, open en vriendelijk. Het is inderdaad wat druk op de weg, maar we hebben nooit opstoppingen gehad. De chauffeurs bieden je ook altijd aan om ergens te stoppen voor lunch of wat dan ook. En de ene chauffeur doet mee aan de ramadan en de ander weer niet omdat hij dat niet verantwoordelijke vindt voor zijn werk (kan ook een goede smoes zijn natuurlijk, haha).

Kan nog veel en veel meer vertellen natuurlijk, maar je zult heel veel ter plekke ervaren. Op Java is het denk ik niet zo noodzakelijk om veel van te voren te reserveren. Op Bali wel, daar is het echt een stuk toeristischer. Zeker als je 2 kamers nodig hebt dan is dat aan te bevelen.

Als je nog vragen hebt: let me know!

Groetjes, Claudia
10 jaar geleden
·
#14101
Super Claudia! Dank je wel!! Nu drukke tijd op mijn werk en is het orienteren/voorbereiden evenop lager pitje maar ik kan iet wachten er weer in te duiken...
10 jaar geleden
·
#14102
Ik weet even niet meer waar ik het heb gelezen maar dank voor jullie meedenken en tips over onze tickets met bouwsteen. Ik heb de raad opgevolgd en de optie die we hadden geannuleerd vandaag. Nog even wachten tot de terugvluchten vrijgegeven worden en dan gaan we rechtstreeks boeken.

Intussen nog steeds niet eruit hoe we Java gaan bereizen. Iemand nog tips over Banten , de baduy en het wildpark linksonder? (Naam even niet paraat;)?
10 jaar geleden
·
#14103
@Hester: wat goed dat je het nog kon annuleren (het berichtje staat bij reisverhalen/java en bali 5 weken)! Lijkt me een goede besparing!

Wanneer is jullie terugreis? Iemand anders berichtte nl dat morgen de big sale bij air asia begint. Zou mooi zijn als jullie je vlucht van KL naar Java en terug vanaf bali naar kl kunnen boeken binnen deze uitverkoop periode!

Ik lees dat je het de komende tijd druk hebt maar ik zou zeker de vluchten wel in de gaten houden! Overige invulling kan later wel...

Succes! Ben benieuwd waar je op uitkomt!

O ja, Om het nog ingewikkelder te maken: ook vanaf bangkok en singapore kan het interessant zijn om op java/bali te vliegen.... (Zie ook de berichtjes van sinole)
10 jaar geleden
·
#14104
Hester, aanvullend hierop zou ik echt even goed naar de air asia tarieven kijken in het totaalplaatje. Ik zie een starttarief van 10 dollar van bali naar singapore. Oh, ik realiseer me dat dit niet gaat lukken. De airasia sale is voor vluchten tot 6 aug
10 jaar geleden
·
#14105
Wij reizen rond 18/19/20 augustus weer terug. Maar die sale is wel degelijk interessant. Van KL naar Jakarta en we willen ook nog voor die tijd naar Bali vliegen. Plan voor nu is va Yogja maar die staat nou net niet bij die sale. Maar het zijn fijne prijzen.... :)))
10 jaar geleden
·
#14106
Sla West Java over en reis meteen door naar Bandung (afhankelijk van je tijdstip aankomst eventueel rechtstreeks van het vliegveld). 5 nachten Bandung is te lang; Pagandaran kan ook korter; ik zou meer tijd uittrekken voor Jogya. Meer tips: http://reisfamilie.wordpress.com/indonesie2012/
6 jaar geleden
·
#14107
Hoi Hester,

Je vroeg mij om ook even mee te kijken naar jullie reisplannen. In 1996 heb ik west-Java gedaan, maar dat is zo lang geleden dat ik die tips maar even achterwege laat. Ik heb toen wel voor het deel Bogor naar Pangandaran een super gids gehad: Rachman (spreekt zelfs Nederlands!). Hij werkt nog steeds als gids en heeft zijn eigen site http://www.rachmantravel.com" onclick="window.open(this.href);return false; Hij laat je authentieke plekken zien: het echt Java. Zeker een aanrader. En ik denk dat hij met zijn opgebouwde ervaring alleen maar beter is geworden.

Rachman is inmiddels 6 jaar zelfstandig reisagent en Rachman Reizen is weliswaar een kleine, maar professionele organisatie geworden. Wij hebben een nieuwe website http://www.rachmanreizen.nl
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!