1. MarielleH
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. maandag 21 augustus 2017
 4.  Abonneer via e-mail
Ook ik ben alweer verder aan het kijken terwijl ik nauwelijks terug ben:-)
We denken aan Java volgend jaar (alternatief was Loas/Isaan maar vooralsnog trekt Java harder).

Ik heb de site al uitgeplozen en her en der dingen vandaan gehaald maar ben benieuwd of er nog reisverslagen zijn van mensen die wat recentelijker op Java zij geweest? Via het forum vind ik veel Bali en oudere verslagen maar ik hoop op wat meer recente info.

De route die ik nu globaal in gedachten heb is: Bogor-Bandung-Yogja-Malang-Kalibaru (Sukamade).
Vragen/overwegingen:

* Twijfel over Pangandaran, wegens de reistijd neig ik hiervan af te zien of doe ik dan iets heel geks/onverstandigs?
* Bromo en/of Iljen. Ik denk aan beide of is dit te veel van het goede? Bvk trouwens niet midden in de nacht. Ik snap het idee achter de zonsopgang, maar denk dat dit erg intensief is en erg veel kost tov wat het oplevert (ik ben in West USA herhaaldelijk m'n bed uit gekropen voor de zonsopkomst die ik ergens niet mocht missen en vond het uiteindelijk altijd wel mooi, maar niet heel veel mooier dan bij gewoon daglicht).
* Wat na Klibaru? Via Bali naar huis lijkt het meest logische, alternatief is via Surabaya naar Jakarta terugvliegen. Iemand ervaring met die laatste optie? We zijn al uitgebreid in Bali geweest en hoeven niet perse terug (okay, het zou ook geen straf zijn:-). Ook vliegtickets/prijzen zullen hierop van invloed zijn.
* Leuke overnachtingsplekken. In Malang heb ik het hostel van Wees een kind voor ogen en in Karibalu Rumah Senang.
Omdat we verder voornamelijk steden in de planning hebben lijkt me dat lastig. Wel centraal en op loopafstand kunnen eten/wat winkeltjes/leuke buurt, maar toch ook de mogelijkheid om tot rust te komen en bvk ook nog een zwembad.......
Waardeer dit bericht:
Zonder zoon: Dom. Republiek, VS (2x), Canada, Tunesie, Costa Rica, Maleisie, Sri Lanka

Met zoon ('11): Turkije ('12 en '13), Bali ('14), Thailand ('15 en '16),
Maleisie/Singapore ('17), Java/Bali ('18), VS ('19), Denemarken (‘21), Oost Europa (‘22)

http://www.hamakyreis.wordpress.com
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij zijn in 2014 op Java geweest met kinderen dus redelijk recent. Wij zijn er ook zonder kinderen geweest in 2007. Wij hebben het toen gecombineerd met Bali. We vonden Bali prachtig maar veel te toeristisch. Java hebben we echter ontzettend van genoten. Als ik nu weer zou gaan zou ik het combineren met Sumatra denk ik. Java is goedkoper als Bali (misschien goed om te weten).

Helaas geen reisverslag die je kunt lezen maar kan je onze ervaring wel vertellen.

- Je route klinkt goed! Het blijft altijd keuzes maken natuurlijk...Bogor hebben wij nooit aangedaan dus daar hebben we geen ervaring mee.
- Pangandaran hebben wij ontzettend van genoten. Wij vonden het één van de met relaxte plekken op Java. Populair bij de Javanen zelf maar nauwelijks bij toeristen. In het weekend kan het druk zijn met mensen uit Bandung en omgeving. Ondanks dat het wat 'uit de richting' ligt zou ik het zonde vinden als je het overslaat. Green canyon kan je op varen, ontzettend mooi groen water. Jungle intrekken om allerlei dieren te zien, en genieten van de sfeer die hangt in Pangandaran zelf. Pangandaran heeft trouwens geen mooi strand mocht jij je daar op verheugen...geen wit strand/blauwe zee idee.
- Bromo en Ijen. Beide prachtig. Beide eigenlijk niet te missen maarja ook hier weer bijft het keuzes maken. Als je voor 1 van de 2 gaat zou ikzelf kiezen voor de Bromo. Erg bijzonder natuurverschijnsel. Ikzelf ben niet zo enthousiast om perse iets te zien bij zonsopkomst of ondergang. Natuurlijk het is mooi maar daardoor zit je wel met honderden anderen naar het verschijnsel te kijken. Ik kies liever voor een iets rustiger tijdstip.
- Houd je van treinreizen? Tussen Bandung en yokyakarta ligt een ontzettend mooi traject. Zeker een aanrader.
- Wij zijn ook een paar nachten in Magelang geweest. Ligt in de buurt van Yokyakarta. Erg relaxt om buiten de stad te verblijven.

Wij hadden in Magelang en in Pangandaran erg leuke overnachtingsplekken.
Magelang, Hotel Puri Asri. Kijk maar even op internet naar plaatjes. Wij hebben deze plek gebruikt als 'vakantie in de vakantie'. Vlakbij de Borobordur.
Pangandaran, Nyiur Indah Beach Hotel. Centraal gelegen, tegenover het strand en met zwembad. Verbazingwekkend eten en heel erg lieve eigenaar.

Als je nog vragen hebt, vuur maar af!
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Thnx! Hier kan ik wat mee:-)

Het is en blijft idd een verhaal van keuzes. Bizar eigenlijk als je, zoals ik weer voor elkaar hoop te krijgen op het werk, vier weken hebt....
Wij kiezen er vooralsnog voor Jakarta over te slaan en in Bogor te beginnen (misschien nog dag Jakarta aan het einde als we van daar uit terug zouden vliegen?). Ook het Dieng plateau heb ik nu gelaten voor wat het is.

Ik merk dat ik tegen de lange reisafstanden aanloop. Hoe hebben jullie ter plekke je vervoer geregeld? Van tevoren of gewoon on the spot?
Chauffeurs on the spot regelen vind ik niet zo spannend (mits ik een beetje weet wat een reële prijs is).
Maar als we meerdere dagen een chauffeur willen is het wellicht toch weer handig dit van tevoren te regelen.... Met de trein vinden wij ook prima (sterker nog, zou ten minste een treinreis leuk vinden) maar met een treinreis die je routetechnisch echt op een bepaalde dag wil doen wil ik toch wel wat zekerheid hebben dat ik niet te laat ben met tickets....

Hoe hebben jullie dat gedaan met tickets als je met de trein gereist hebt? Wat ik o.a. (nog) niet heb kunnen vinden of je treintickets van tevoren op een ander station kunt kopen. Bv dat wij in Bogor de tickets die we de gehele trip nodig hebben in een keer kopen.
Over de trein gesproken.....reis Yogjakarta - Malang gaat alleen met de Malioboro Ekspres op tijden die haalbaar zijn, ook hiervan heb ik nog niet helder kunnen krijgen hoe je de tickets koopt van te voren.

Hoe zijn jullie van/naar Pangandaran gegaan? Trein en bus?
De treinreis Bandung-Yogja heb ik idd ook genoteerd staan maar als je in Banjar uitstapt voor Pangandaran wordt ie in twee gedeeld wat ook zo z'n voordelen heeft.

Conclusie.....vervoer is nog iets waar ik nog veel vragen over heb en waarvan ik merk dat ik moeite heb de juiste info te vinden.

Die twee hotels zien er goed uit, ik heb ze op het lijstje gezet. Alleen heb ik niet Magelang, maar Malang op de route zitten:-) Magelang hotelzwembad met glijbanen zou zoonlief wel het einde vinden!! Ben bang dat het te ver af ligt van onze plannen.... Pangandaran heb ik maar weer op de route gezet. Ik denk dat wij het qua omgeving heel fijn zullen vinden en als ik dan hoor dat jullie het eigenlijk een niet te missen plek vinden.....

Wij willen nu Java echt op ons gemak en compleet doen. Als we het al combineren met Bali zal het aantal dagen daar zeer beperkt zijn. Alternatief is via Surabaya terugvliegen naar Jakarta en dan daar het vliegtuig naar huis maar zoals ik het nu vind heeft Air Asia alleen idioot vroege vertrektijden op dit traject, wordt ik niet echt blij van....
Zonder zoon: Dom. Republiek, VS (2x), Canada, Tunesie, Costa Rica, Maleisie, Sri Lanka

Met zoon ('11): Turkije ('12 en '13), Bali ('14), Thailand ('15 en '16),
Maleisie/Singapore ('17), Java/Bali ('18), VS ('19), Denemarken (‘21), Oost Europa (‘22)

http://www.hamakyreis.wordpress.com
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Weet je wat het is...je past je aan, aan de hoeveelheid dagen die je hebt. Zes weken Java is prachtig en drie weken Java is ook prachtig. Gewoon goed nadenken wat jullie zelf leuk vinden om te doen.

Vervoer hebben we ter plekke geregeld. Gaat erg gemakkelijk. Voor korte stukjes de taxi nemen van 'blue bird' die zijn erg betrouwbaar. Langere stukken regelden gewoon ter plekke. We vroegen gewoon wat rond wie een chauffeur kende.
Trein hebben wij ter plekke geregeld. Het lukte ons niet om vanuit Nederland een ticket te boeken. We hadden als back-up plan dat we het stuk anders met chauffeur zouden gaan doen. Maar was niet nodig, plek zat destijd. We hebben de tickets de avond van tevoren gekocht. Panngandaran inderdaad met de trein en het laatste stukje met chauffeur. Gewoon daar ter plekke op het station geregeld. Van tevoren met de lonely planet (of ander hulpmiddel) goed weten wat de prijzen zijn zodat je weet waar je over onderhandeld.

Zag dat je Malang inderdaad op de planning had staan. Maar wij (en vooral de kinderen) hebben toen zo genoten van het hotel in Magelang dat ik dacht ik tip hem je toch even. Het is vlakbij de Borobordur dus misschien kun je het daarmee combineren.

Wij hebben Jakarta trouwens ook min of meer overgeslagen. Wij zijn direct doorgereisd naar Bandung. Wel beetje ver maar superleuk want er komen weinig toeristen. Ik ben graag een dag van tevoren in de stad voor de terugreis zodat je wat ruimte hebt in de planning mocht er iets misgaan. We hadden daardoor 1 dag Jakarta op het einde van de vakantie. We hebben er toen voor gekozen om naar 'dunia fantasi' te gaan. Dat is een attractiepark en werd erg door de kinderen gewaardeerd zo aan het einde van de vakantie.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 3
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hallo,

Ook wij hebben ons vizier op Java voor aankomende zomer. Mogelijk met nog een afsluiting op Bali. Lezen dus nu met interesse mee! Het oriënteren begint ook deels met de tickets. De afgelopen jaren zijn we vooral op Bangkok tickets gefocust geweest en daarbij is onze ervaring dat vroeg boeken loont. Vandaar ook dat we er al zo vroeg mee bezig zijn. Hamvraag voor ons is nu wat een mooie deal is. We zijn met 2 volwassenen, 3 kinderen en ons jongste zoontje gaat nog voor babytarief mee. We zien nu mooie vluchttijden voor een retourtje Jakarta met Singapore Airlines voor €3435,- vanaf Amsterdam en €3335,- vanaf Düsseldorf. Of €3641,- heen op Java (via korte stop Singapore) en terug vanaf Bali (met weer korte stop Singapore). Dan hoeven we mogelijk helemaal geen binnenlandse vlucht te nemen als we per boot naar Bali gaan.
We kijken ook naar een retourtje Kuala Lumpur, maar als je daar de vluchten naar Jakarta bij op moet tellen en een terugvlucht van Bali lijkt het snel duurder te worden. Los van dat een paar dagen Kuala Lumpur natuurlijk heel leuk zijn. Horen dan ook graag eerdere ticket-ervaringen.

Groeten Arien
Verre reizen met 4 kids: Zuid-Afrika ('08),Thailand, Maleisië en Bali ('10), Sri Lanka ('12), Thailand ('14), Thailand ('15), Zuid-Afrika (Kerst '15), Thailand ('16), Thailand ('17), Nepal (2017/2018), Thailand ('18), Indonesië ('19).
Blog: http://zusenzon.wordpress.com/
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 4
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Leuk al die mensen die enthousiast zijn over Java. Dat zijn wij namelijk ook :)
Jij hebt heel wat tickets nodig Arien, ik vind 3641 euro voor je tickets niet gek hoor. Wij zijn zelf ook [i:3vczo8ok]overland[/i:3vczo8ok] van Java naar Bali gegaan. Wel ideaal dat je dan helemaal geen binnenlandse vlucht meer hoeft te maken.
Java heeft geen mooie stranden dus je zou dan mooi een complete rondreis kunnen maken over Java en dan afsluiten met strand op Bali (Nusa Lembongan ligt redelijk dichtbij de luchthaven van Bali)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 5
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ook wij denken aan Java en afsluiten op Bali.
Ik vind vlucht Brussel - Jakarta en Denpasar - Brussel met Singapore air voor 727 euro pp.

Iemand ervaring met de trein in Java, wij zouden graag met de trein reizen.

Gr. Kelly
08'N - Thailand, 09'Canada'10Vietnam - Z - Thailand, 11'Z - Afrika,'12 Z - India,'13 Peru,Bolivia, 14 Dubai-Cambodja - Z - Thailand,15 Sri Lanka, 16 Bali, 17 Mexico - Guatemala - Belize 18 Java/Bali '19 8 maanden Azië en Australië en N-Zeeland
https://boesibai.wordpress.com
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 6
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Het wordt druk met forum-leden in Indonesie:-)

Mag ik vragen naar welke data jij kijkt? Voor die prijs zouden wij acuut boeken:-)
Wij zijn helaas niet flexibel qua data en de goedkoopste tickets die ik zie zijn nog altijd ruim 2700 voor ons 3-en met Garuda (heen direct op Jakarta, terug met overstap en tankstop vanaf Denpaser). Deze prijs zie ik eigenlijk al vanaf het moment dat ik kijk als aantrekkelijkste, de volgende optie is direct 1000+ pp.
Hoewel ik niet heel enthousiast ben over andere vertrekluchthavens ivm de reistijd, -moeite en -kosten heb ik die ook bekeken. Evenals een retourtje of vliegen op een andere luchthaven in Azie. Dat levert vooralsnog niets of (veel te) weinig op.

Ook wij hebben plannen om met de trein te reizen. Nog geen ervaring dus hier maar alles wat ik op internet heb kunnen vinden was positief. Wel overal de aantekening de Eksecutif class te kiezen maar die had je zelf vast ook al gevonden:-)
De site https://en.tiket.com/ heb ik gevonden om tickets voor de trein vooraf te kopen. Ik wil mezelf hierop nog verder op orienteren voor we echt gaan kopen om te bepalen of ik dat echt doe. Daarnaast wil ik ook kijken of we voor de lange treinreizen bv via het hotel/de acco tickets kunnen bemachtigen.
Zonder zoon: Dom. Republiek, VS (2x), Canada, Tunesie, Costa Rica, Maleisie, Sri Lanka

Met zoon ('11): Turkije ('12 en '13), Bali ('14), Thailand ('15 en '16),
Maleisie/Singapore ('17), Java/Bali ('18), VS ('19), Denemarken (‘21), Oost Europa (‘22)

http://www.hamakyreis.wordpress.com
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 7
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
4 juli vertrekken en 30 juli terug

Trein tickets boeken wij nooit vooraf. We reizen altijd Met het openbaar vervoer en wel eens een dagje moeten wachten maar meestal wel nog plaats.
08'N - Thailand, 09'Canada'10Vietnam - Z - Thailand, 11'Z - Afrika,'12 Z - India,'13 Peru,Bolivia, 14 Dubai-Cambodja - Z - Thailand,15 Sri Lanka, 16 Bali, 17 Mexico - Guatemala - Belize 18 Java/Bali '19 8 maanden Azië en Australië en N-Zeeland
https://boesibai.wordpress.com
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 8
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Oh ja, dat is echt een stuk eerder dan wij (20/21 juli - 18 aug).
Ik zou het wel fijn vinden treintickets te hebben voor de lange trajecten waarop er ook maar een of twee opties per dag zijn. Wij leggen onze acco's ook altijd vast dus een dagje schuiven is niet zo handig.
Zonder zoon: Dom. Republiek, VS (2x), Canada, Tunesie, Costa Rica, Maleisie, Sri Lanka

Met zoon ('11): Turkije ('12 en '13), Bali ('14), Thailand ('15 en '16),
Maleisie/Singapore ('17), Java/Bali ('18), VS ('19), Denemarken (‘21), Oost Europa (‘22)

http://www.hamakyreis.wordpress.com
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 9
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ja inderdaad, ik denk erover om een stop over te maken in Singapore.
Lijkt me we wel fijn. Als we dan toch in de buurt zijn ;-
08'N - Thailand, 09'Canada'10Vietnam - Z - Thailand, 11'Z - Afrika,'12 Z - India,'13 Peru,Bolivia, 14 Dubai-Cambodja - Z - Thailand,15 Sri Lanka, 16 Bali, 17 Mexico - Guatemala - Belize 18 Java/Bali '19 8 maanden Azië en Australië en N-Zeeland
https://boesibai.wordpress.com
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 10
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Hoi,

Wij hebben ervaring met treinreizen op Java. Ik vind het heel erg een aanrader aangezien je prachtig uitzicht hebt vanuit de trein. Ook is het verkeer in Indonesië weleens twijfelachtig qua veiligheid en de trein voelt dan erg veilig op de langere stukken. Wij hebben in 2007 en 2014 door Java gereisd met de trein en beide keren de avond van tevoren een ticket gekocht. Dit leverde geen problemen op. In de trein worden veel etenswaren verkocht door lokale mensen. Verkopers kunnen slecht Engels dus het is wel een beetje een gok wat je koopt...

Je hebt drie opties voor de trein
Ekonomi:de goedkoopste vorm. Je krijgt geen zitplek toegewezen dus bent nooit zeker of je moet staan of zitten (al schat ik in dat de vriendelijke Javanen een toerist nooit zouden laten staan). Wij hebben in 2007 met deze klasse gereisd. Je hebt (destijds in ieder geval) houten banken en een ventilator. De bankjes zitten prima maar niet comfortabel. Bijna geen toeristen dus de ideale manier om in aanraking te komen met lokale mensen. Wij hadden destijds (aug 2007) gewoon een zitplek. Er stond niemand. Alleen een bankje geschikt voor drie personen zitten vier mensen op...

Bisnis: De 2e klasse, 2014 hebben wij gekozen voor deze klasse. Wij vonden dit echt dikke prima. Je krijgt een eigen stoel toegewezen dus je bent zeker van een zitplek. Ook is er airco in de wagon. Destijds was de verhouding 30% toerist en de rest lokale mensen.

Eksekutif: Hier geen ervaring mee maar een kennis heeft er wel mee gereisd en die noemde dat er in de zomerperiode eigenlijk alleen maar toeristen gebruik maken van deze klasse. Er zijn stopcontacten in deze klasse.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 11
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Oh bedankt voor je info!

Ik lees het straks nog eens allemaal na.

We hebben zonet onze vlucht geboekt met Singapore Air.
3volw en 1 kind 11 jaar 2820 euro

Vlucht
Brussel - Singapore (stopover 2 nachten)
Singapore Jakarta

Denpasar Bali - Brussel

Happy
08'N - Thailand, 09'Canada'10Vietnam - Z - Thailand, 11'Z - Afrika,'12 Z - India,'13 Peru,Bolivia, 14 Dubai-Cambodja - Z - Thailand,15 Sri Lanka, 16 Bali, 17 Mexico - Guatemala - Belize 18 Java/Bali '19 8 maanden Azië en Australië en N-Zeeland
https://boesibai.wordpress.com
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 12
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hallo allemaal, leuk om jullie plannen te lezen mbt Java en Bali.
Wij hebben onze tickets ook geboekt, 3-23 augustus 2 personen 1300 euro. Zoontje is dan 12 jaar en telt mee als volwassene. We gaan met Turkish airlines met een overstap in Istanbul.
Hoogstwaarschijnlijk vliegen we daarna door naar Jakarta. Ik twijfel nog een beetje of we Java of Laos moeten doen maar Java is toch wel favoriet.
Ik lees dus graag mee hier.
Verre reizen met zoon: Turkije elk jaar, Ghana 2014, Thailand 2016, Verenigde Staten 2016 , Maleisië 2017, Vietnam 2018(solo), Laos 2018, Cambodja 2018

http://www.ardaenayseopreis.reislogger.nl
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 13
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Onze reis krijgt vorm:

2 nachten Singapore
Van Jakarta met de trein naar Bandung (2n)
1nacht?
Bandung naar Batukaras (4n)
Batukaras naar Jogyakarta (4n)
Semarang (Jepara harbour) (1nacht)
Boot naar Karimunjawa (4n)
Van Semarang vliegen we naar Surabaya (Bromo) 2 nachten
Vlucht van Surabaya naar Denpasar
4 nachten Canggu (surfen)
4 nachten ????

En terug naar België
08'N - Thailand, 09'Canada'10Vietnam - Z - Thailand, 11'Z - Afrika,'12 Z - India,'13 Peru,Bolivia, 14 Dubai-Cambodja - Z - Thailand,15 Sri Lanka, 16 Bali, 17 Mexico - Guatemala - Belize 18 Java/Bali '19 8 maanden Azië en Australië en N-Zeeland
https://boesibai.wordpress.com
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 14
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Bromo of geen Bromo?
08'N - Thailand, 09'Canada'10Vietnam - Z - Thailand, 11'Z - Afrika,'12 Z - India,'13 Peru,Bolivia, 14 Dubai-Cambodja - Z - Thailand,15 Sri Lanka, 16 Bali, 17 Mexico - Guatemala - Belize 18 Java/Bali '19 8 maanden Azië en Australië en N-Zeeland
https://boesibai.wordpress.com
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 15
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik vond het zo'n bizar landschap. Ik zou zeggen: doen!! Maar niet 's nachts/voor zonsopkomst. Maar lekker gewoon overdag (geen mens te bekennen dan). Hou er wel rekening mee dat het overdag vaak zandstorm is (dan zie je geen hand voor ogen) maar dit trekt in de loop van de middag weg. Ik dacht rond een uurtje of 14:00... Dan kan je er gewoon naartoe lopen! Heb je geen jeep o.i.d. nodig.

Wij zaten in Lava View lodge. Heb je goed uitzicht (prachtig zicht op zonsondergang!) en je bent op steenworp afstand (dichterbij kan niet) van waar je naar beneden de grote krater in loopt.
Ver met kids: Costa Rica '09, Maleisië '09,Thailand '10, Jordanië '11, Beijing/Thailand '11, Java/Bali '12, Marokko '13, Brazilië '13, Tanzania '14, Borneo '15, Guadeloupe '16, New York '17, Oeganda '17, Thailand/Cambodja '18, Canada '18, Seychellen '19
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 16
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Bedankt.
We twijfelen eigenlijk al veel vulkanen gezien en beklommen.
Het ligt ook uit de weg.
We laten het nog even in beraad.

Gr. Kelly
08'N - Thailand, 09'Canada'10Vietnam - Z - Thailand, 11'Z - Afrika,'12 Z - India,'13 Peru,Bolivia, 14 Dubai-Cambodja - Z - Thailand,15 Sri Lanka, 16 Bali, 17 Mexico - Guatemala - Belize 18 Java/Bali '19 8 maanden Azië en Australië en N-Zeeland
https://boesibai.wordpress.com
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 17
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik vond het uitzicht bij de vulkaan ook bijzonder de moeite waard.
Maar dat vond ik ook van de toen lava spuwende Arenal.

Als je er al genoeg gezien hebt... blader voor de zekerheid toch de foto's even door en beslis vervolgens.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 18
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Moeilijk voor een ander te beslissen. Wij vonden het geweldig! Zo apart, surrealistisch.
mocht je gaan...ik zou de zonsopgang niet doen...het is er dan zo idioot druk dat je er nauwelijks van kan genieten.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 19
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik vond zelf de Ijen een bijzondere ervaring.

Dochter vond de bromo geweldig. Laatste stuk van parkeerplaats naar de trap de bromo op mocht ze op een paardje.

De weg naar de bromo vond ik wel echt geweldig. Wij gingen met een 4wd eerst door een soort jungle. Daarna soort steppe tot je er dan bent.

Toch weer heel anders dan de vulkanen die ik in midden amerika had bezocht.
met dochter: Kreta, Maleisie (2x), Italie, Indonesie (Java en Bali), China+Hongkong, Zweden, Sri Lanka, Polen, Vietnam
zonder:oa. India, Mexico, Guatemala, Belize, Nicaraqua, El Salvador, Honduras, Peru, Suriname, Kenia, Marokko, Jordanie, Cambodja, China
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 20
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!