maandag 05 maart 2012
  1 Replies
  1.8K Visits
  Subscribe
Beste mensen,

Ik hoop dat jullie tips hebben.

Wij hebben plannen om 11 a 12 maanden naar Australie te gaan eind dit jaar.
Omdat onze oudste dochter 6 jaar is, is ze leerplichtig. Daarom denken we erover om slechts naar 2 plekken te gaan en haar daar op school te doen. Tussendoor maken we dan kennis met het Australische leven en gaan we er tijdens de weekenden en vakanties we op uit. Ook onze jongste van 4 wilden we dan naar school doen, maar volgens mij kan dat daar nog niet, is ze te jong?

Het leek ons een heel leuk plan, +-11 maanden Australie, maar nu heb ik van <!-- w -->http://www.immi.gov.au<!-- w --> (in Londen) begrepen dat er een regel is, dat slechts 1 ouder een zogenaamd 'Student Guardian Visa' kan krijgen, dus dat is dan de 'oppasser' op de kinderen die naar school gaan. De andere ouder mag niet onder hetzelfde dak wonen en krijgt dus ook niet dat visum. Een toeristenvisum voor hem/haar wordt ook lastig, die is er niet voor 12 maanden. Alleen een werk-visum is nog een mogelijkheid, maar dat was helemaal niet ons plan (en lukt waarschijnlijk ook niet).

Hebben jullie ideeen hoe we toch een jaartje naar Australie kunnen?
Lukt het niet, dan moeten we waarschijnlijk onze plannen bijschaven en max. 3 maanden gaan op een toeristenvisum?
Kinderen hier uitschrijven enz. enz. om de LPA te omzijlen?

Ik hoor graag jullie tips. Dank je wel!

Groetjes,
Bianca
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#10437
Beste Bianca,

Wat een leuk plan zeg ! Zou ik ook wel willen doen met mijn gezin, echter schijnt het nogal prijzig te zijn om je kind in Australië naar school te laten gaan wanneer je daar niet woonachtig bent. Wel een mooie manier om toch voor langere tijd naar het buitenland te kunnen gaan met schoolgaande kinderen ivm de Leerplichtwet. Ik wil zelf volgend jaar ook weer een paar maanden naar Australië met mijn gezin maar ben er nog niet uit hoe ik dit ga aanpakken ivm toestemming LPA. Wij willen ons kind zelf les geven mbv. een lespakket van de wereldschool. Op forums lezen we uiteenlopende ervaringen mbt. de LPA. De één krijgt wel toestemming en de ander niet. Alternatief is inderdaad het uitschrijven van je kinderen. Blijft een lastig verhaal !

Volgens mij is er wel een toeristenvisum mogelijk voor 12 maanden:

Tourist visa (Subclass 676)

A temporary visa allowing a stay in Australia of up to three or six or 12 months. Applicants can apply from both outside and in Australia. Some tourists are eligible to lodge an online application for an e676 Tourist visa.

Wij zijn zelf in 2009 bijna 4 maanden in Australië geweest en hadden hiervoor ook dit visum aangevraagd. Wij hadden een visum voor de duur van 6 maanden.

Ben benieuwd wat jullie uiteindelijk gaan doen !

Succes met de voorbereidingen,

Groetjes Jeroen
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!