zaterdag 09 mei 2015
  5 Replies
  3.7K Visits
  Subscribe
Hallo,

Ik vraag me af bij welke reisbureau's het mogelijk is om tickets bij gevonden tarieven met Matrix Airfare search te boeken.
Heb een aantal reisbureau's gebeld en zij zeggen het niet te kennen dan wel er niet mee te werken.Er staan prachtige prijzen op deze site,veel beter dan bij skyscanner maar ja ,waar zijn de aanbieders? Iemand ervaring mee? Zoek een aantrekkelijk tarief voor Bangkok rond 14/15 juli met acceptabele reistijd. Het beste tot nu toe is Emirates voor 724 terwijl dezelfde vlucht op Matrix wordt aangeboden voor 668. Scheelt toch weer snel een paar honderd euro voor 4 personen....
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#18406
In principe kan ieder reisbureau de vluchten boeken via hun eigen systeem.
In dat geval kan je best de vluchtnummers, tijden en data doorgeven. Even vermelden welk tarief je gezien hebt en vragen of zij dit ook kunnen boeken. (soms vragen ze een paar tientjes admin kosten)

Als controle kan je ook eens op de site van de airline zelf proberen deze prijzen te krijgen. Het is mijn ervaring dat zeker bij lang vooruit zoeken sommige delen van de tariefopbouw bij ITA niet 100% correct is. Bijvoorbeeld; toen wij zochten voor Kuala Lumpur deze zomer kregen wij hele goede prijzen. Echter als ik naar de tarief opbouw keek stonden belastingen etc ingevuld, echter bij sommige van de eigenlijke vluchtkosten stond er nog 0 Euro. Ik kon deze prijs ook niet boeken via de airline site. (te lang van te voren) Een maand later waren deze wel ingevuld en toen kwam het tarief overeen met wat sommige reisbureau opgegeven hadden.

Weet je trouwens dat je inmiddels ook via diverse vliegtickets sites tegen een paar Euro extra tickets kan boeken onder het waarborgfonds SGR?
8 jaar geleden
·
#18407
De vraag is natuurlijk of reisbureau's de tickets willen boeken voor dat tarief. B.v. Killroy en Budget bieden prijzen die ruim hoger liggen.Neem aan dat zij dan daarmee ook meer overhouden.Als ze er net zoveel aan verdienen zou je toch zeggen dat ze altijd dat laagste tarief aan zouden bieden of denk ik verkeerd?
8 jaar geleden
·
#18408
Mijn ervaring is dat ze tegen een kleine vergoeding dit wel doen.
Ook lukt het wel eens als je de eerste 2 overnachtingen en transfer via hun boekt.

Waarom wil je eigenlijk via een reisbureau boeken?
Voor het waarborgfonds etc heb je ze in ieder geval niet nodig. En als je de rest ook al zelf regelt.... :-)
8 jaar geleden
·
#18409
Dat snap ik even niet. Ik wil/hoef helemaal niet via een reisbureau boeken.Mij maakt het eigenlijk allemaal niet uit.Ik zie geen ingang om tickets te boeken tegen het tarief dat Matrix geeft,dat is alles. Als jij wel weet hoe en waar zou ik dit graag van je horen.Kun je het me uitleggen?Zoek een ticket met een overstap van max 4 uur en rond 700 euro. Vorig jaar met Emirates(A380) gevlogen en dat was toch echt wel de beste/meest luxueuze ervaring ever(als je daarvan kunt spreken) met vliegen.Ga door naar Birma dus hoop een beetje binnen de financiele perken in BKK te geraken....
8 jaar geleden
·
#18410
Achter ITA zit google. Het stomme is dat google flights ook weer andere (en soms zelfs goedkopere) tarieven geeft. Ik heb even gekeken naar ALS-BKK 1407-0508.

Emiraten op ITA: 785 euro
https://matrix.itasoftware.com/#view-fl ... BKK-BKKAMS
Printje maken en meenemen naar een "echt" reisbureau, die er vervolgens minstens 75 euro bovenop zetten.

Emiraten op google flights
Komt niet voor (doorscrollen naar beneden: controleer prijs.)
https://www.google.nl/flights/#search;f ... 08-05;eo=e
1085 euro

Chaser
Emiraten ook 1085. Maar Turkish 710 (bij budgetair, vanaf rotterdam; die zou ik nemen)

Ebookers vaak de goedkoopste, deze keer zeker niet...

Kortom, zoeken, zoeken, zoeken en onmiddellijk boeken als je een goede prijs ziet. Die paar tientjes mogen het ook niet uitmaken op een verre vakantie.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!