New

Isaan

  zondag 10 april 2011
  15 Replies
  3.8K Visits
  Subscribe
Iemand nog tips voor een leuke route door de Isaan?
Waardeer dit bericht:
12 jaar geleden
·
#8881
Ha Hans,

Nog weinig reactie op je Isaan-vraag. Wellicht komt het nog. Wij zijn ook nog erg nieuwsgierig naar dit gebied. Het moet nog redelijk 'puur' en onontdekt zijn. Mocht je meer info hebben, wij houden ons aanbevolen!

Groet,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

12 jaar geleden
·
#8882
Dag,

Ook ik houd me erg aanbevolen voor meer informatie over Isaan. Ik lees al een poosje mee op dit forum, maar de informatie over reizen met kinderen in dit gebied van Thailand is maar beperkt. Vorig jaar hebben wij al even aan Isaan gesnuffeld en dat smaakt zeker naar meer. Onze route toen was Udon Thani - Nong Khai - Chiang Khan - Loei - Udon Thani.

Vanuit Bangkok zijn wij naar Udon Thani gevlogen (Air Asia) en vervolgens direct doorgereisd naar Nong Khai. Een ondernemer uit Udon Thani was zo aardig ons zijn auto met chauffeur te lenen..., maar je kunt natuurlijk ook gewoon met de bus gaan. Nong Khai is een relaxte stad met een paar mooie tempels en een boulevard aan de Mekong. Een uitstapje naar het bizarre beeldenpark (Sala Kaeo Kou) mag je niet missen.
Vanuit Nong Khai hebben we een dagtrip naar Vientiane in Laos gedaan. Grappig om die grensformaliteiten mee te maken en dan met de (verplichte) bus over de Vriendschapsbrug naar de overkant te rijden. Vanuit Nong Khai zijn we naar Chiang Khan gegaan. Dat was een superrit! Het schijnt het mooiste stukje langs de Mekong te zijn, met zicht op Laos aan de overkant. Chiang Khan zelf is rustig en enorm leuk, ook weer aan de Mekong gelegen. Veel huizen zijn daar nog van hout. 's Ochtends vroeg verzamelen de monniken hun aalmoezen, een prachtig gezicht door die pittoreske straatjes. Met een songthaew naar Loei, grappig om een keer op die manier te reizen. Loei zelf staat niet heel positief beschreven in de reisgidsen, maar wij hebben ons daar prima vermaakt. Juist het feit dat er niet of nauwelijks andere toeristen zijn, maakt het leuk. Heerlijk gegeten op de avondmarkt. Een tripje naar de wijngaard Chateau de Loei was een deceptie. Sinds de dood van de eigenaar laten de erven het erg verslonzen, zo hebben wij begrepen. Toch had het ook wel weer wat, die kale wijnranken. In ieder geval lekkere wijn gekocht en een paar aardige watervallen in de omgeving bezocht. In dat gebied is heel veel meer te zien, vooral de Nationale Parken schijnen erg mooi te zijn, maar daarvoor ontbrak ons helaas de tijd. Vanuit Loei zijn we met de bus naar Udon Thani gereisd, waarna we zijn doorgevlogen naar Phuket. Het is een leuke route, prima te doen met kinderen. De reistijden waren niet te lang en de accommodaties van een goede kwaliteit.

Dit jaar hebben we het plan naar Zuid-Isaan te gaan. We zijn nog erg aan het puzzelen op een route, dus tips zijn welkom!

groet,
Helma
12 jaar geleden
·
#8883
Inderdaad niet gemakkelijk om wat samenhangende info te krijgen. Heb inmiddels <!-- w -->http://www.teakdoor.com<!-- w --> ontdekt. Is een forum dat vooral gevuld lijkt te worden door expats (vaak getrouwd met een thaise vrouw?). Er staan aardige en minder aardige verhalen op. Wie wil er bv weten wat een Thaise prostituee kost. Maar gelukkig overheersen de aardige verhalen van weekend- en vakantieuitstappen. Ik heb onder de naam dhans wat vraen gesteld op de isaan- forum. http://teakdoor.com/north-east-thailand ... aan-forum/ .

Het conflict tussen cambodja en thailand neemt trouwens onaangename vormen aan. Zie http://teakdoor.com/thailand-and-asia-news/ . Het wordt een royale bocht om Cambodja. Phanom Rung stond op de lijst, maar die slaan we denk ik maar over. Niet te veel hier lezen, anders gaan we helemaal niet ;-) .
12 jaar geleden
·
#8884
Hans,

Bedankt voor de linkjes, inderdaad wel bruikbare informatie. Als ik het goed begrijp is er niets aan de hand bij Phanom Rung. Bij Preah Viharn daarentegen wordt nog regelmatig gevochten. Volgens mij is dat tempelcomplex momenteel ook gesloten. Dat gebied maar mijden dus.

Zijn jullie plannen al wat concreter? Wij kijken nu naar de mogelijkheden om te vliegen naar Sakhon Nakhon of Nakhon Phanom met Nokair en van daaruit verder te bussen naar That Phanom, Mukdahan en Ubon Ratchatani. Vervolgens met de trein naar Surin en verder richting Bangkok. Phimai staat ook nog op ons verlanglijstje. Zou dat te doen zijn in 3 weken (minus een paar dagen acclimatiseren in Prince Palace Hotel, Bangkok)?

groet,
Helma
12 jaar geleden
·
#8885
De plannen zijn voortdurend in beweging. Dat heeft ook te maken met Oasis Seaworld, waar het zwemmen met dolfijnen tijdelijk is opgeschort. Indien dat het geval is slaan we die over. Phanom Rung is volgens teakdoor gewooon te bezoeken (ligt oook 90 kilometer van de grens).

@ Helma; is volgens mij goed te doen in drie weken. Ik wil er sneller doorheen. Zit nu te denken aan: Nakhon Ratchasima, Phanom Rung, Phimai, Roi Et, Mukdahan, Nakhon Phanom, Nong Khai, Udon Thani of Loei, Phitsanulok en daarna zien we het wel (ook nog ergens een paar dagen strand en of duiken).

Daarnaast is phitsanulok, sukothai, lampang, lamphun, chiang mai, chiang mai, Boot naar Luang prabang (LAOS) , Vientiane, Isaan, Chantaburi, Bangkok ook een optie. Ik zit echter nog wel in mijn maag met het malariarisico in Laos.
12 jaar geleden
·
#8886
Dag Hans,

Ik ben benieuwd wat jullie uiteindelijke route gaat worden, lees af en toe mee op vrmk.nl. Wij zitten op dit moment al in Sakhon Nakhon, helemaal te gek! Er wordt nauwelijks engels gesproken, zelfs niet in een wat groter hotel dat vermeld staat in de Lonely Planet. Eten kiezen is lastig zonder engelse menukaarten, maar gelukkig staan er hier en daar foto's van gerechten. Daarmee kom je er ook wel. Het is in ieder geval helemaal wat we er van hadden verwacht.

Veel reisplezier!

groet,
Helma
12 jaar geleden
·
#8887
@helma. Ja, wij zitten inmiddels ook in de Isaan. In phimai en de phimai inn (brandschoon, giga familiyroom en geweldig eten) waar ze nog net 6 worden engels spreken.

Ik probeer een blog bij te houden, maar heb nog wat ruzie met wordpress voor iPad.

Hier staat ie:

http://reisfamilie.wordpress.com/reisblog/
12 jaar geleden
·
#8888
Hoi,

Die Phimai Inn ga ik onthouden. Lees je blog met belangstelling. Zelf houden wij ook een weblog bij, vooral bedoeld voor de opa's en oma's met veel foto's van de kinderen.

Op dit moment zijn wij in Mukdahan, daar hebben wij vandaag de vierde verjaardag van onze dochter gevierd. Hotel Ploy Palace bevalt prima. Als ik het goed heb, is het het enige hotel in de stad met een zwembad. Vlakbij de night market, een speeltuin en op loopafstand van de Indochina market aan de Mekong. Oh ja, en gratis wifi. Aanrader!

Overmorgen vertrekken wij naar Ubon Ratchatani. En dan de dagen daarna door naar Surin en Phimai. Wie weet kruisen onze wegen nog...

groet,
Helma
12 jaar geleden
·
#8889
Ja, wie weet. Wij gaan denk ik wel naar de olifanten en ik wil kijken of het waxfestival interessant genoeg is om naar Udon Ratchatani te gaan. We houden contact!
12 jaar geleden
·
#8890
@ helma. Volgend weekend candle wax festival in ubon rat. PhadaengMansion heeft nog kamers ( niet veel meer).
12 jaar geleden
·
#8891
Ha Hans,

Het kaarsenfestival is al in volle gang: kermis, vuurwerk, een internatiale wax-sculpturen wedstrijd en allerlei andere activiteiten. Verder wordt er nog druk gebouwd aan de wagens voor de grote parade. Wij hebben een mooie grote familiekamer in het Sri Isan Hotel. Prima hotel op een prima locatie. Als ik het goed heb begrepen, staan de wagens komende vrijdagavond al opgesteld en is zaterdagochtend de parade van 07:00 tot 12:00 uur. Dat is het hoogtepunt van het kaarsenfestival. Wij overwegen onze planning om te gooien en hier iets langer te blijven. Als je nog twijfelt over het aandoen van Ubon, niet doen! Het is één groot feest hier!

groet,
Helma
12 jaar geleden
·
#8892
Mooi, we komen zeker. Sri isan stond ook op de lijst. Niet verwonderlijk zit bijna alles vol komend weekend en sri isan dus ook. We hebben kamers geboekt in phadaeng mansion en komen donderdag aan. Aals jullie er dan nog zijn doen we een drankje?
12 jaar geleden
·
#8893
Hee, da's jammer... wij vertrekken juist donderdagochtend naar Surin. Het verlengen van onze kamer bleek helaas niet mogelijk. Inderdaad niet verwonderlijk gezien de drukte in de stad.
Ik ben wel een beetje jaloers dat jullie de parade zullen kunnen zien en wij dat moeten missen. De afgelopen dagen hebben we een aantal van de deelnemende praalwagens bewonderd, waaraan nog volop wordt gewerkt. We hebben zelfs een heel klein beetje geholpen met het uitsnijden van de versieringen (bij Wat Burapha).
Heel veel plezier in Ubon en een mooie reis nog door de Isaan.
12 jaar geleden
·
#8894
Hallo Hans,

Je hebt ons alvast warm gemaakt voor Isaan :) Wij denken volgende zomer die richting uit te gaan. Zal deze week eens de tijd nemen om jullie verslag te lezen.
Wanneer hebben jullie de vliegtickets gekocht?

Groetjes Kelly
12 jaar geleden
·
#8895
Tickets gekocht in Januari. Turkish Airlines AMS - BKK met overstap in Istanbul €2940 voor 2 volwassenen en 2 kinderen. Mis absoluut het candle wax festival niet!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!