maandag 02 april 2018
  13 Replies
  3.8K Visits
  Subscribe
Hallo
Ik lees zoveel mindere info over penang dat ik me afvraag of we de laatste vier dagen niet beter ergens anders heen gaan.
Wat ik aan minder goede info lees: druk,vuil, vuil strand, benauwd en niet echt mooie natuur
Goede dingen lees ik vooral van mensen die gek zijn op Georgetown. Maar dat is nu net waar ik met twee kinderen (met ass) niet te lang wil blijven denk ik.
De tempel fruit farm en penang hill en national park zien er nochtans wel leuk uit op foto...maar in het echt ook?
Iets anders leuker? Langkawi ligt nogal uit de richting en is er daar niet veel risico op langdurige neerslag in augustus?
Wat vinden jullie?
Waardeer dit bericht:
4 jaar geleden
·
#29194
Wij hebben met de kinderen in Penang gewoond - en zijn nog steeds een paar keer per jaar in Penang. Voor mij is Pulau Penang juist een ideale bestemming met kinderen. Maleisië in een notendop!

De eerste keer dat ik in Penang kwam was als 19-jarige backpacker in 1994. Een totaal ander Penang dan nu. Inmiddels is Penang behoorlijk in ontwikkeling. Zelfs in de afgelopen twee jaar is er al weer een hele hoop veranderd. Het oude centrum van Georgetown is Unesco gebied en er wordt veel aan gedaan om de stad ondanks de enorme groei van toerisme, zijn oude karakter te laten bewaren. Penang is een van de weinige steden in Maleisië die een beleid van sustainable tourism heeft en zich er van bewust is dat de culturele identiteit behouden moet blijven. Dat de oude ambachtslieden in de stad blijven wonen en werken en geen plaats maken voor enkel souvenirwinkels en koffietentjes voor toeristen.

Vanwege het authentieke Aziatische karakter van Penang is het een bekende film locatie. Veel films en series worden opgenomen in Penang: Anna and the King (helemaal gefilmd in Penang! ipv Thailand), Indian Summer, Crazy Rich Asians, etc

Het is, anders dan de rest van Maleisië, enorm multicultureel: 60% Chinees, 20% Indiaas en 20% Maleis. Dit geeft een heel eigen sfeer en ook een heel eigen culinaire traditie. Penang staat bekend als “food city”.

Buiten de oude stad is het leuk om met kinderen naar Penang Hill te gaan. Het treintje naar een hoogte van 833m is door de Engelsen aangelegd en is de steilste railway tunnel ter wereld! Boven kun je wandelen. Als je buiten de gebaande paden gaat, ben je al snel in de jungle op onverharde paden waar je naast veel vlinders en allerlei insecten (en slangen) ook apen hebt. Habitat op Penang hill is een aangelegde canopy walk - mocht je niet zelf de jungle in willen.

Je kunt ook heel leuk wandelen in Penang National Park. Huur een bootje (bij ingang park) om je naar Kerachut Beach te brengen (RM100 voor een boot, niet pp!). Er is hier een kleinschalig Turtle Sanctuary. Loop van hieruit in anderhalf uur terug naar de ingang van het national park. Je ziet onderweg apen (met een beetje geluk Dusky Leaf apen) en grote monitor lizards op het strand. Neem water en eten mee - er is niets te koop onderweg. Tijdens het boottochtje zie je het national park mooi liggen. De stranden hier zijn mooier dan op veel andere plekken in Penang. Soms kan er echter niet gezwommen worden vanwege jelly fish (ligt aan het seizoen). Wil je langer wandelen, kun je ook nog verder het park in, en zelfs kamperen.

In Tropical Spice Garden kun je rond lopen en van alles leren over de verschillende specerijen. Er is een grote jungle schommel - leuk voor de kinderen! In het cafe Tree Monkey kun je heerlijk wat drinken (met geluk tussen de aapjes) en met mooi uitzicht over de baai.

Je hebt in Penang de botanische tuinen, leuker met kinderen is Youth Park. Dit is een park (gratis), jungle setting. Veel apen, plekken voor kinderen om te spelen met water, speeltuin, skate park, etc. De meeste taxi chauffeurs en Grab (Uber) chauffeurs weten het wel.

Wil je luxe malls zoals in Kuala Lumpur, Singapore of Bangkok? Ga naar Gurney Drive. Gurney Plaza en Gurney Paragon zijn luxe ten top. Straits Quay is een luxe marina, en mall, waar je kunt eten aan het water (bijna uitsluitend westers).

China House is een hip shophouse cafe in de stad, waar de kinderen naar hartenlust kunnen tekenen. De tafels zijn gedekt met papier en er staan krijtjes.

Wil je een dagje waterfun of klimmen in het oerwoud?: ga naar Escape (zie website voor route). Voorbij Batu Ferrenghi. Ook Entopia is heel leuk.
Wil je fietsen tussen de nootmuskaat plantages om het rustige kampung gevoel te krijgen? Balik Pulau is heel leuk. Je kunt er ook een nootmuskaat fabriek bezoeken en nootmuskaat-sap drinken.

Wil je meer "off the beaten track", ga naar Pulau Kendi. Daar kun je ook goed zwemmen.

En zo kan ik nog wel even door gaan! Wij vertrekken 18 april weer naar Penang. :)
Ik heb er een eigen bedrijf in sustainable tours, met een netwerk van lokale antropologen - en met een focus op het behoud van cultural heritage.

Voor vragen over Penang, of Ipoh. Mail mij gerust.

Marcella
5 jaar geleden
·
#26911
Wij vinden Penang, ook met kleine kinderen erg leuk. Er is een hoop te zien en te doen in Georgetown en als je een Airbnb appartement boekt heb je ook je eigen kleine oase.
5 jaar geleden
·
#26910
Pangkor is wel echt strand. Daarnaast is er een Nederlands fort waar je heen kan om even iets anders te doen, van daaruit kan je nog door de jungle naar een verlaten strand wandelen! En wellicht een rondje eiland. Volgens mij kan je er ook snorkelen en paardrijden op het strand. Ga wel aan het stukje van Daddy's cafe zitten. Daar zitten genoeg hotels en restaurantjes al heb je echt aan Daddy's cafe genoeg! Wil je je vakantie rustig afsluiten met strand dan zou ik echt 100% zeker eerder gaan voor Pangkor dan voor Penang!
5 jaar geleden
·
#26909
Ja ik twijfelde tussen pangkor en penang. Pangkor laut helaas niet te betalen! Wat kan je daar zoal doen? Wat is de moeite? Veel info vind ik er niet van.
Hoeveel volle dagen zou je nemen?
5 jaar geleden
·
#26908
Hallo
Ik lees zoveel mindere info over penang dat ik me afvraag of we de laatste vier dagen niet beter ergens anders heen gaan.
Wat ik aan minder goede info lees: druk,vuil, vuil strand, benauwd en niet echt mooie natuur
Goede dingen lees ik vooral van mensen die gek zijn op Georgetown. Maar dat is nu net waar ik met twee kinderen (met ass) niet te lang wil blijven denk ik.
De tempel fruit farm en penang hill en national park zien er nochtans wel leuk uit op foto...maar in het echt ook?
Iets anders leuker? Langkawi ligt nogal uit de richting en is er daar niet veel risico op langdurige neerslag in augustus?
Wat vinden jullie?



Al gedacht aan Pangkor? dat was onze afsluiter van Maleisië. heerlijk strand bij Daddy's Cafe. Toen een relatief korte reis naar Kuala Lumpur. Daar nog de laatste dag naar Sunway Lagoon geweest (ge-wel-dig) Het waren heerlijke laatste dagen!
5 jaar geleden
·
#26907
Wij (man en ik) vinden Penang echt geweldig. Maar niet voor een echt strandafsluting, daarvoor gaan we dan nog een paar dagen naar Langkawi, is maar een kort ritje met de boot.
5 jaar geleden
·
#26906
Hallo
Is Borneo te doen voor een paar dagen? Moet je daar niet meer tijd voor nemen?
Ik was erover aan het denken hoor. Maar wat doe je dan best als je maar dag of 4-5 hebt?
Ik weet alleen niet hoe dochter op al die dieren en vooral slangen en spinnen gaat reageren (vrees ervoor.. )
Om die reden dacht ik dat eventueel een van de volgende jaren te doen als dit meevalt . Maar alles staat nog open!
5 jaar geleden
·
#26905
Ik vond Penang heerlijk, maar mijn man vond het niets. Ik kreeg daar na het vrij westerse KL en na de natuur op Borneo pas het echte (voor mij) Azië gevoel. De geuren die er hangen, de drukte, de foodcourts, de markt. De mensen die overal bij willen helpen, de aandacht voor de kids.
Maar voor mijn man was het juist minder, hij vond het idd stinken en vies. We zijn eigenlijk alleen in Georgetown geweest. Toen wij er zaten was er Wesak. Dit werd onder andere gevierd met een grote boedisthische processie. Dit was heel speciaal om mee te maken.

Bij twijfel zou ik het niet doen. Ik zou idd ook naar Borneo kijken. Je vliegt makkelijk die kant op. De natuur is daar fantastisch! En als je niet van drukke steden houdt, zit je daar helemaal goed.

Maar even over je twijfel tussen Penang en Langkawi. Ze liggen beiden aan de westkust en best dicht bij elkaar. Zou dat qua klimaat/ regen veel uitmaken? Volgens mij is het ongeveer hetzelfde.

Succes met beslissen!
5 jaar geleden
·
#26904
Goh eigenlijk wil ik er net wél heen... Maar ben na het lezen van een aantal topics op andere fora aan het twijfelen gegaan. Niet goed hè. Zonder kinderen maakte het me allemaal niet uit . Met die van ons net wat meer zenuwen en bang om ergens verkeerd terecht te komen...
Ik zal maar gauw iets boeken. Dan kan ik me niet meer bedenken!
5 jaar geleden
·
#26903
Ik vond Penang erg leuk en afwisselend! Maar als het niet goed voelt is er nog zat andere keus. Ik ben het met de anderen eens dat als je op voorhand zo twijfelt, je misschien beter ergens anders voor kan gaan. Succes!
5 jaar geleden
·
#26902
Ik weet niet of jullie al over Borneo, Sarawak nagedacht hebben? Wij vonden dat het hoogtepunt van onze reis. Bako NP met de neusapen, slangen, makaken en zoveel meer. En ook Semengoh , de oerang oetan opvang was super. Binnenlandse vlucht kost echt bijna niks dus als je een dag of 4 a 5 over hebt.....
Wij sliepen in permai rainforest resort.
Aan de rand van de jungle, aan zee. Echt heel bijzonder.
5 jaar geleden
·
#26901
Tja,

Wij en onze kids vinden het super.
Ook de natuur en hebben er op mooie stranden gezeten en heerlijk gegeten.
Maar wij zijn jullie niet en andersom jullie niet ons. Dus je zal voor jezelf moeten bepalen of je er naartoe gaat.

Als je er op voorhand je er niet lekker bij voelt kies je toch lekker wat anders waar je je wel zeker bij voelt. Is tenslotte vakantie dus stress zitten we niet op te wachten :)

Komt vast goed!
5 jaar geleden
·
#26900
Het lijkt me duidelijk dat je Penang niet wil, ik zou jet gewoon skippen en iets kiezen waar je wel goed gevoel bij hebt. Of wat nachten langer op plekken.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!