zaterdag 08 mei 2010
  13 Replies
  3.8K Visits
  Subscribe
Hoi Thailand kenners,

Na 12 jaar hebben mijn man en ik besloten om weer terug te gaan naar Thailand maar deze keer met onze kinderen van (dan 6 en 10 jaar).
Nu ben ik na lang zoeken tot de conclusie gekomen dat we toch beter zelf wat in elkaar kunnen zetten dan dat we een complete rondreis bij een reisorganisatie boeken, (ook ivm het regenseizoen waar vaak geen rekening mee gehouden wordt tijdens deze rondreizen) en ben dus uitgekomen bij riksjakids.
We willen graag 28 april 2011 gaan en op 13 mei weer landen in Dusseldorf, dit heb ik in een voorboeking staan voor ongeveer 2200 euro en dit is incl 1 overnachting in Bangkok.
Hierna begint ons plan van riksjakids en dit betreft een startpakket in Bangkok van 3 dagen met een fiets excursie daarna 3 dagen naar Kanchanaburi incl excursies als drijvende markt, erewan watervallen en een stukje dodenspoorweg, daarna gaan we met de nachttrein naar Suratthani en van daaruit naar khao sok voor 3 dagen dit is incl een rit op een olifant, hierna gaan we naar Ko samui voor 4 dagen strand en vliegen we daarna weer naar Bangkok om daar nog 2 dagen te blijven dit kost 2800 euro dus totaal ben ik dan voor zo'n 16 dagen 5000 euro kwijt voor 2 volwassenen en 2 kinderen.
Als ik in de reis verslagen lees dat mensen een aantal maanden weg blijven vraag ik me af of dat dit niet te duur is?
Kan iemand mij hier antwoord op geven?
Deze route is wel precies naar onze wens.

Groetjes Eder
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#7311
Hallo,

Als ik je bedrag van 2800,- door 15 dagen deel dan kom ik op 187,- euro per dag uit, voor 2 volw.en 2 jonge kinderen vind ik dit wel erg duur. Hierin zitten dan wel je transfers maar toch..wij zijn in 2007 in K.buri gekomen vanaf Bangkok met de taxi die we daar ter plekke regelden en bezoek aan alles wat je opnoemt incl.drijvende markt,Erawan watervallen,hotsprings en Hellfire Pass/ brug en zelfs nog de commerciële tijgertempel voor omgerekend 160,-euro incl.de overnachtingen in River Kwai hotel (met onze kinderen op 1 kamer). Wij huurden voor 2500 bath/toen 50 euro een taxichauffeur die bekend (familie) was bij het River Kwai hotel die met ons in een ruime 4WD overal heen reed.

Wij zijn inmiddels 4x in Thailand rond gaan reizen met onze jonge kinderen, destijds 9 en 11 en het totale bedrag wat je aangeeft voor je gehele vakantie waren wij kwijt voor 4 weken Thailand met 2 kinderen! Hierin zitten zelfs binnenlandse vluchten met Airasia van en naar de eilanden/Chiangmai/Bangkok, alle hotels, excursies en vervoer.

Het is echt de moeite meer dan waard om zelf alles te regelen, zeker in Thailand en zeker met kleine kinderen wil iedereen je helpen. En laat de Thai dan iets aan ons willen verdienen omdat we juist met kleine kinderen graag op een bestemming willen komen, het kan nooit zoveel zijn als de reisbureaus aan ons verdienen. Ook zij hebben dat recht maar voor een land als Thailand en wat de hotels ter plekke kosten vind ik het wel een beetje absurd dat ze ons gerust 3a4x zoveel laten betalen, ofwel de prijzen die hier in NL.en omstreken voor hotels betaals moeten worden. Daarbij mogen kinderen tot 12 jaar kosteloos op de kamer van de ouders en hoef je ter plekke alleen de kamerprijs te betalen, hier tellen ze de personen..wat dus neerkomt op het 3a4 dubbele.

Als je er zelf niet de tijd in wil steken dan valt omgerekend 1250,-pp incl.alles voor 2 weken vakantie (Europa) mee, maar ik denk dat je voor Thailand een kleine 1000,- euro kan besparen als je alles zelf regelt.
13 jaar geleden
·
#7310
Hoi,

Wij gaan 25 januari voor 2 1/2 maand reizen door Azië. Wij hebben alleen tickets geboekt 2300,00 voor zijn 3en maar wij vliegen heen naar Bangkok en terug vanaf Bali met KLM. Zowel heen als terugreis is rechtstreeks (terug alleen tanken in Singapore maar dan mag je in het vliegtuig blijven zitten). Met een kindje van 4 vind ik dat toch prettiger dan over te stappen op diverse luchthavens. Volgens mij is dit ook een redelijke prijs.

Nu heb ik ook ca. 100,00 per dag uitgetrokken voor ons drietjes. Eten, drinken, reizen en slapen en ik denk dat dat redelijk is. Wij doen echter wel alles zelf. Heb wel een hotel geboekt in Bangkok maar alles via internet. Dit scheelt je echt een heleboel kosten. Je hoeft in Thailand inderdaad niet bang te zijn dat je op straat staat. Overal kun je een bus, taxi, trein, sungtow regelen. Echt het scheelt je een hoop geld. Wat wel handig is, om dan je laptop mee te nemen. Zo kun je onderweg via internet je volgende boeking of reisje regelen zonder dat je overal de internetcafé's in hoeft. Bij de meeste hotels/guesthouses hebben ze wel WIFI.

Succes met het plannen.

gr.

Linda
13 jaar geleden
·
#7309
Hoi Manon,

Na het lezen van jou reactie ben ik toch eens verder gaan kijken en er valt ook veel geld te verdienen als je het zelf regelt.
Ik heb nu een ander plan, ik wil wel dezelfde reis maken maar ik heb nu de vlucht, de nachttrein, de ferry, de binnenlandse vlucht en 5 nachten Bangkok bij nrv ondergebracht en zelf contact gelegd met wat hotels hier en daar het valt me op dat het een hoop geld scheeld organisaties vragen eens zoveel voor een overnachting.
We zitten dan wel vast aan een schema maar kunnen het dan ook doen zoals wij dat graag willen, waarschijnlijk betalen we nog steeds meer dan wanneer dat je het plaatselijk boekt, maar we hebben maar 16 dagen ivm schoolgaande kinderen en dan wil ik er wel wat structuur in hebben maar ik moet zeggen dat het al een stuk vrijer voelt.
We hebben nu ook overal airco en warm water, en maken alleen de excursies die wij leuk vinden, en niet omdat deze toevallig in de bouwsteen zit.
Bedankt Manon
Groetjes Eder
13 jaar geleden
·
#7308
Kaya,

Inderdaad dit is niet zo'n lage prijs voor 2 en een infant!
13 jaar geleden
·
#7307
Amai mooie prijs, ben benieuwd met wie jullie vliegen.
Hoe oud is jullie kindje?


In een andere topic las ik dat haar kindje op reis 19 maanden zal zijn.

Normaal mag ze nog geen zetel apart dus, dan vind ik de prijs toch niet zooo formidabel laag, of ben ik mis?
13 jaar geleden
·
#7306
Amai mooie prijs, ben benieuwd met wie jullie vliegen.
Hoe oud is jullie kindje?
13 jaar geleden
·
#7305
Hoi Hiskacobi,

Dat is een mooi bedrag. Mag ik vragen met welke maatschappij jullie gaan vliegen?

Ilse
13 jaar geleden
·
#7304
Wij hebben vandaag een ticket gekocht voor 2 maanden, met 3 personen: 1395 euro.
Dit is inclusief 2 soorten annuleringsverzekering!
Via D-reizen, op het kantoor bilderdijkstraat.
Dat komt ons al-tijd goedkoper uit dan internet!

Verder gaan we alles zelf uitzoeken via Loneley Planet en internet advies.

Succes en groeten, cobi
13 jaar geleden
·
#7303
Hoi Eder,

Om op straat te staan met 2 kids hoef je echt niet bang te zijn...
Er zijn zoveel hotels en guesthouses, er is altijd wel ergens plek, en desnoods wil de Thaise bevolking hun eigen bed nog wel afstaan
Hebben wij een keer gehad, toen we overigens nog niet met een kind reisde...
Als je met bouwstenen of een georganiseerde reis reisd, ben je zo afhankelijk van wanneer je weer moet gaan... Zeker als je het ergens naar je zin hebt is dat niet altijd even leuk...
En het reizen in Thailand is zo makkelijk, daar hoef je echt geen schrik voor te hebben...
Wij vertrekken over 1 1/2 week...
We hebben alleen een vlucht geboekt (€ 1447 voor 2 volwassenen en 1 kind)
Wij rekenen rond de € 50 per dag (vervoer, verblijf, eten, drinken, excursies en souveniers)
Ons verblijf in Bangkok kost meestal € 18 per nacht per kamer
In Kanachanburi zelfs maar € 10
De kustplaatsen zijn meestal wel wat duurder en kom je op een € 30
Maar dat hebben die andere dagen dan al weer gecompenseerd met de andere verblijven...
Wij willen dat onze kamer aircon, warme douche bevat en het liefst overal een zwembad erbij...
Dat is dus bij deze prijzen ook inbegrepen...
Eten doen wij meestal voor maar € 2 per persoon, is dan wel lokaal eten in een restaurant en soms goedkoper op straat...
Als je bij locale restaurantjes gaat kost het vaak niet zo duur, maar buitenlanders die zich daar gevestigd hebben, krikken de prijzen meestal op, zo hebben wij eens dood normaal eten op voor maar liefst € 20, was een engelse eigenaar... Terwijl het restaurantje ernaast voor hetzelfde misschien maar € 5 vroeg
Ik zelf zou het op de bonnefooi doen, ipv bouwstenen te gebruiken... En als je vooraf wil boeken, overal zijn internetcafe's en heb je het ergens gezien boek je een dag of misschien 2 van te voren een kamer in een hotel naar keuze op de volgende bestemming... Dan weet je ook vooraf dat je niet op straat komt te staan
13 jaar geleden
·
#7302
Bedankt voor jullie reacties, als ik dit zo zie denk ik dat het inderdaad wel redelijk is.
Ik wil nog even kijken ofdat ik het startpakket en de laatste nachten in Bangkok bij fox kan boeken dat zou misschien z'n 300 euro kunnen schelen, maar daar moet ik nog even achteraan.
Soms denk ik heel avontuurlijk dat ik misschien alleen de vlucht en de eerste 3 nachten moet boeken en dan op eigen houtje verder moet gaan, maar ben toch bang dat ik straks met 2 kids op straat sta, en als het verschil maar minimaal is vind ik het wel fijn als alles al gepland is.

Groetjes Eder
13 jaar geleden
·
#7301
Hallo,

Onze richtprijs is 2 volw en 1 kind (1575 euro vliegtickets) en daarna 100 euro per dag voor ons drie (accomodatie, eten, transport, enz).

Wij doen het liever zonder voorgeboekte trips, zodat we kunnen gaan en staan waar we willen. Maar ik vind dit wel een goede prijs als dit voor 4 is.
13 jaar geleden
·
#7300
Onze richtprijs voor 4 weken is € 5000,- en € 5500,-. Wij reizen in juli met 2 kids (10/12 jaar). Stellen geen hoge eisen aan de accommodatie. In die € 5500 is voor € 2100 intercontinentale tickets. Daarnaast € 120,- aan binnenlandse tickets.

Verder willen we voornamelijk met bus en trein reizen.

Ik denk dat je een mooie prijs hebt voor de tickets en als het programma je past en je het kunt betalen, geen rompslomp wilt hebben, dan zou ik het zeker boeken.

Wij willen juist de vrijheid hebben om te bedenken waar we naartoe willen en wanneer. Consequentie daarvan is dat we wellicht minder efficiënt reizen, maar ach het reizen op zich vinden wij ook een feest.
13 jaar geleden
·
#7299
Wij gaan in november 2011 voor 3 weken en een half naar Thailand op eigen initiatief met onze 2 kinderen die dan 3 jaar zullen zijn. Vliegtickets reken ik rond de 2700 € voor 4 personen. Wij landen in Bangkok, dan 6 dagen Kanchanaburi, dan terug 1 dag Bangkok, dan 6 dagen Chiang Mai, dan 6 dangen Phuket en dan nog 2 à 3 dagen Bangkok. De verplaatsingen in het land gebeuren met binnenvluchten (Bangkok-Chiang Mai, Chiang Mai-Phuket, Phuket-Bangkok). Onze kinderen slapen wel nog in kinderbedjes en die zijn meestal gratis. Dus nemen we meestal een ruimere 2-persoonskamer wat wel goedkoper uitkomt dan in jouw geval met 4 volwaardige bedden.

Mijn berekening (alles erop en eraan) komt uit op zo'n 6500 €. Wij reizen echter in november (droogseizoen), dus die periode is ook iets duurder dan april en we reizen 1 week en een half langer dan jullie.

Samengevat: ik vind dat jullie een mooie prijs hebben voor het afgelegde traject. Langreizende mensen slapen meestal in iets minder luxueuze accomodaties (om de prijs te drukken) en krijgen vaak 'long-stay-discounts' vermoed ik, dus ik zou daar niet mee vergelijken.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!