maandag 13 oktober 2014
  14 Replies
  5.3K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

Het aftellen begint nu langzaam, over 2 maanden zitten wij in Maleisië, zo langzamerhand komt de vraag naar boven, wat nemen we eigenlijk allemaal mee. Kom ik gelijk op het volgende dilemma: iPad en/of Minilaptop meenemen?

Tijdens de vorige reis hadden we een Minilaptop mee, ideaal om de kinderen af en toe een filmpje te laten kijken, om het blog bij te houden en om een back-up van de foto's te maken.

Nu is er dus de twijfel, gaan we een nieuwe Minilaptop aanschaffen (de oude heeft het helaas begeven) of houden we het bij de iPad.

Hoe doen jullie dat onderweg met filmpjes kijken als er geen WiFi is, met de back-up voor de foto's? Kortom waarom nemen jullie wel/geen iPad/Laptop mee op reis?

Ik ben erg benieuwd.
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#16959
Ik heb een extra zware geheugenkaart gekocht voor mijn spiegelreflex, hierop kunnen meer dan 1700 foto's in de hoogste resolutie. Hoeveel weet ik niet want de camera telt maar tot 999. En ik heb tot het einde 999 op mijn camera gehad terwijl ik er zo een 750 gemaakt heb. Eigenlijk hoop ik ook dat ik niet meer dan 800 foto's maak want anders is het heel veel uitzoekwerk (ik zit er nu middenin haha).

Filmpjes kijken vind ik niet zo belangrijk (i.t.t. mijn oudste dochter). Ik had wel mijn tablet mee en ze hebben er af en toe wel op gekeken. Maar als ik het niet bij me had gehad was het ook geen probleem, het is dan gewoon een gegeven en ze zoeken dan wel iets anders. Tenminste zo denk ik erover. Het zou erger zijn als ik geen tekenpapier en stiften od mee had genomen.

De tablet had ik ook aangeschaft voor het uploaden van foto's maar mijn camera is te oud waardoor de tablet het niet inleest (heb ik me laten vertellen).

Ik zou de lichtste versie aanschaffen waarbij ook gelet wordt op duur van de accu. Bij mijn tablet heb ik een hoes met toetsenbord zodat het ook gebruiksvriendelijker is qua typen. En je kan er evt dus ook foto's op zetten. Ik heb een Galaxy Tab.
9 jaar geleden
·
#16960
Wij nemen alleen de iPad mee (en iphones trouwens :-)). En als backup voor de foto's maak ik eens in de paar dagen een kopie van de memory card naar een usb stick. Zo zorg ik dat de foto's altijd op 2 plaatsen staan: en op de memory card en op de usb stick.
9 jaar geleden
·
#16961
Wij hadden een ipad en een minilaptop mee.
Ik maak veel filmpjes en foto's en de laptop had ik mee om te kunnen backuppen en verslagen te tikken.
Op de ipad hadden we enkele films gezet.. uiteindelijk keek ze elke keer dezelfde :D

We hebben lang zitten dubben of we de laptop thuis zouden laten of niet. Maar ik wilde perse een backup kunnen maken en los apparaat daarvoor kopen vond ik ook zonde.

In Peru hadden we niets mee, alleen een soort opslag apparaatje waarop ik niet kon zien of het nu goed gegaan was of niet :D Dat was samengeknepen billenwerk toen 1 van mijn SD kaartjes het begaf en ik dus thuis pas kon kijken of de backup gelukt was. (Gelukkig wel!) .... Vandaar dus dat ik uiteindelijk toch besloot ze beide mee te nemen..
Ipad voor het nodige vertier in het vliegtuig en de laptop voor mijn gemoedsrust :D
9 jaar geleden
·
#16962
Uhm, mijn man gaat niet zonder laptop de deur uit. De laptop gebruiken we voor lokale backup van de foto's en onze blog. En films kijken. En in noodgevallen opladen van onze telefoon. En opladen van onze ereaders. We backuppen onze foto's ook nog regelmatig naar een opslagdienst op internet. Het lesmateriaal van de oudste stond ook op de laptop en ze moest begrijpend lezen doen op een website. We hadden eigenlijk wel een 2e laptop mee kunnen nemen ...
De kinderen nemen ieder hun eigen tablet mee. Die gebruiken ze voor spelletjes en ze lazen er hun groep 3 leesboekjes op. We deden er ook ganzenbord, dammen, rummicub etc op. We hadden wel een "echt" pak Uno kaarten mee voor tijdens het wachten in een restaurant.
9 jaar geleden
·
#16963
Wij nemen de i pad mee, 3 zelfs.
Ik zet voor de zekerheid en omdat ik het leuk vind om alvast de foto's goed te kunnen zien, elke dag de foto's op de i pad en ik neem een extra sd kaartje mee voor als die ene vol is.
Ook zet ik op elke i pad twee films, dat moet genoeg zijn, afgelopen jaar is er ook maar 1 film bekeken.
9 jaar geleden
·
#16964
Ook wij hadden alleen de i-pad mee. Filmpjes voor de kleine had ik vooral via een app op de i-pad gezet (ook handig voor het dagelijkse Jip en Janneke verhaaltje voor het slapengaan via een voorleesfilmpje), via kindertube het eea gedownload, dat ging prima. Weet niet hoe oud je kids zijn en/of je er complete films op zou willen zetten want dat zou via deze route denk ik niet gekund hebben.
Ook het blog hielden wij via de i-pad bij en verder gewoon de dingen die je op internet doet. Op Bali hadden wij in alle acco's wifi dus nooit een probleem.
Backup voor de foto's hebben wij niet. Nooit gehad, laat ik het lot maar niet tarten door hier uitspraken over te doen....
9 jaar geleden
·
#16965
Ik zet de films die ik op mijn laptop heb staan via iTunes over op mijn ipad, je moet dan de app van mediaplayer downloaden op je ipad, dat is een zwart vierkantje met een blauw driehoekje erin.
Je koppelt je ipad aan je pc of laptop, ga naar iTunes en log in, dan naar apps (op de laptop of pc, in iTunes, ergens boven aan) vervolgens scrol je naar beneden, klikt links/midden onderaan op de mediaplayer app, klik op voeg toe en dan ga dan naar je gedownloade films. Klik de gewenste film aan en alles wijst zich vanzelf. Super makkelijk!
9 jaar geleden
·
#16966
Filmpjes op de iPad zetten lukt me nog net. Maar hoe krijgen jullie de foto's op de iPad? Ik heb wel eens zo'n connectorkit gekocht, maar de iPad herkent feilloos alles wat geen Apple is, dus iets van een SD kaart naar de iPad zetten, dat is mijn grootste uitdaging (en daardoor dus de overweging een laptop mee te nemen)
9 jaar geleden
·
#16967
Ik heb ook zo'n connectorkit, ook geen orginele, gewoon zo'n ding van €14,95 van Groupon of voucherdeal. Bij mij werkt het prima.
Heb je dat knopje aan de zijkant wel goedstaan, daar ging het bij mij ook mis de eerste keer. Dat ding in je ipad met de kabel van je camera, zorg dat hij op USB staat, dan de kabel in je fotocamera, dan je camera aanzetten, dan kom je vanzelf bij je foto's op je ipad, hier moet je even iets selecteren, volgens mij importeren en dan selecteer je wat je wil of je neemt gewoon alles, doe je dit een tweede of volgende keer dan neemt hij automatisch alleen wat je eerder nog niet had geïmporteerd.
Eigenlijk heel makkelijk, heel soms geeft mijn ipad nog wel eens aan dat het geen Apple ding is maar dan doe ik het gewoon even opnieuw totdat hij het wel herkend.
Suc6!!!
9 jaar geleden
·
#16968
Wij hebben echt nog nooit een filmpje bekeken. Misschien wel een idee, maar er zijn altijd leukere dingen te doen dan filmpjes kijken :-) Nooit gemist dus.

Met de Ipad houdt man contact met werk (paar keer per week). Ons hele reisschema en alle mails, paspoorten, etc staat in the cloud. Bij hotels lieten we eventueel afspraken op de Ipad zien. Foto's -> misschien heel slecht maar die zet ik tijdens mijn vakantie niet ergens anders neer. Man gebruikt Ipad als e-reader. En we gebruiken de Ipad om hotels te boeken voor de volgende dagen en te mailen/skypen met thuisfront.
9 jaar geleden
·
#16969
Het is bij ons ook niet zo dat de kids de hele dag op de ipad zitten maar de oudste is nu 14 en die blijft heel graag in contact met het thuisfront :) meestal gaat het zo dat ze in het vliegtuig heen en terug filmpjes en spelletjes kijken en spelen, tijdens lange trein of auto trips idem een 's'avonds in het hotel voor het slapen gaan wordt er meestal wel contact met vrienden en vriendinnen gezocht. Overdag blijven de iPads in principe in de hotel kluis, ti's natuurlijk wel de bedoeling dat ze iets van de omgeving meekrijgen, daarbij zitten we vaak zo vol geplant dat ze er niet eens tijd voor hebben :)

Tieners en no WiFi kan echt niet meer :)
En eigenlijk ook wel leuk om te horen hoe ze hun vrienden op de hoogte houden van al de avonturen die ze meemaken.
4 jaar geleden
·
#29827
Hoi, ik ben nog maar net actief op dit forum aangezien wij voor 6 weken naar Azië gaan met 2 kinderen. Toevallig zag ik deze topic en aangezien ik ook het "electronicalijstje" aan het maken ben vroeg ik mij af of er mensen zijn die (goede) ervaringen hebben met een mini laptop. Ik ben al even gaan googlen en kom dan bijvoorbeeld op z'on vergelijkingssite, zoals bv. deze https://knibble.nl/laptop daar kun je lekker filteren, maar ik weet eigenlijk niet met welke filter ik moet beginnen ;-) Dus als iemand tips heeft, dan heel graag!
4 jaar geleden
·
#29837
Hoi, ik ben nog maar net actief op dit forum aangezien wij voor 6 weken naar Azië gaan met 2 kinderen. Toevallig zag ik deze topic en aangezien ik ook het "electronicalijstje" aan het maken ben vroeg ik mij af of er mensen zijn die (goede) ervaringen hebben met een mini laptop. Ik ben al even gaan googlen en kom dan bijvoorbeeld op z'on vergelijkingssite, zoals bv. deze https://knibble.nl/laptop daar kun je lekker filteren, maar ik weet eigenlijk niet met welke filter ik moet beginnen ;-) Dus als iemand tips heeft, dan heel graag!


Dat is naturlijk nogal afhankelijk van wat je wil doen met de laptop. Alleen internet, filmpje voor de kids, verslag type. Of ga je foto en video bewerking doen?

Ik heb in het verleden een Surface Pro laptop mee genomen maar nu gaat enkel de Ipad Pro nog mee. Een ipad doet nu eenmaal erg lang op een batterij lading. Even pakken om wat op te zoeken is makkelijk in de trein/bus etc als je weinig ruimte heb om een laptop uit te klappen. Ik kan met LumaFusion zelfs probleemloos 4K video bewerken op de Ipad. Heb er een cloud abbo op voor 0,99Euro/Maand en maakt dan automatisch een backup van alle fotos die ik van mijn camera op de ipad zet. Was hier erg blij mee afgelopen vakantie toen mijn iphone kwijt geraakt was en ik dus 0 fotos kwijt was uiteindelijk :)
4 jaar geleden
·
#29846
Ik ben wel van de ipad. Foto's gaan automatisch google cloud in en niet automatisch naar de Transip.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!