maandag 04 januari 2016
  61 Replies
  18.4K Visits
  Subscribe
Wie o wie kan ons helpen aan nieuwe ideeën?

Inmiddels zijn we al in een aantal landen geweest en hebben de nodige activiteiten gedaan... We weten dat we gemiddeld lang op een bepaalde plek blijven en dat we de voorkeur hebben om iets actiefs te doen in de natuur. Normaliter hebben we rond deze tijd allang tickets in huis voor een nieuwe vakantiebestemming en zijn de meeste hotels al in kaart gebracht maar voor komende zomer hebben we echt geen idee. Ook de kinderen reageren lauw op aantal voorstellen. Nu hebben we flink gebrainstormd in de kerstvakantie. Het blijkt dat we het allemaal leuk vinden als we met bepaald doel naar een land gaan. Met dat in ons achterhoofd kregen we een leuk idee: tijgers zoeken in Nepal. Er blijken ook neushoorns te zijn (die hebben we in Tanzania gemist...) Hiervandaan kan je uitstap maken naar India voor Taj Mahal. Alleen blijkt het in juli/augustus regentijd te zijn in Nepal en het park waar je naar de tijgers kan speuren is dan zelfs gesloten!!

Dus... kunnen we opnieuw beginnen. Kan iemand ons hierbij helpen? Wat voor aantrekkelijks/droom hebben jullie om nog eens te willen zien?

Voorbeelden die wij inmiddels hebben gedaan:
- dode zee (Jordanië)
- grote muur (China)
- olifanten in het wild (Thailand)
- zeeschildpad eieren zien leggen (Java), ook Borobudur stond op het lijstje en hebben we gezien
- op zoek naar jaguar (Brazilië), helaas niet gelukt maar wel de jaguarita...
- safari (Tanzania)
- oerang oetangs/neusapen (Borneo)

Leuke voor ons toen nieuwe activiteiten die we ook in bovenstaande landen hebben gedaan: kajakken in de jungle, paardrijden, raften, mountainbiken, boomtoppen klimmen, met banden rivier af gaan, klimmen/klauteren door jungle.

Wellicht dat we verwend zijn door al die mooie reizen maar we hopen juist op dit forum toch nog aan nieuwe ideeën gebracht te worden!

Dus: HELP!!!

Ps een beetje mooi weer zou ook fijn zijn (25-30 graden)
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#19997
VIETNAM?! Door de rijstvelden fietsen, de jungle in, Halong Bay per boot verkennen, slapen in een nachttrein, bootritjes, scooter huren en de natuur in. Heerlijk warm land met super aardige mensen!
8 jaar geleden
·
#19998
Jammer he dat Nepal niet kan in onze zomervakantie. Anders zou ik het wel weten.

Vietnam, Cambodja, Laos, Myanmar een optie? Wij gaan dit jaar naar Thailand met een uitstapje naar Cambodja of Laos.
8 jaar geleden
·
#19999
Dank voor deze eerste reacties.

@Jester, wat is hetgeen wat je aantrekt in die landen? Is er een bepaalde plaats die je dan wilt zien?

Ik ben op zoek naar iets waarvoor mensen naar bepaald land willen. Niet iets algemeens zoals 'mooienatuur daar'. Fijn dat er dan natuurlijk ook nog genoeg dingen te doen zijn maar vooralsnog zoek ik dus naar een bepaald iets waarvoor we erheen willen (zie de voorbeelden in mijn eerste post) zodat we daaromheen een reis kunnen bouwen.

Voor Vietnam 'noteer' ik nu: Halong Bay.
(Daarnaast houden we dan in ons achterhoofd dat er genoeg activiteiten te doen zijn, mooie natuur is, mooi weer en vriendelijke mensen)

Zelf staat op ons verlanglijstje nog bezoek aan berggorilla's maar daar moeten de kinderen minimaal 15 voor zijn omdat kindeziektes eventueel overgedragen kan worden, Nog even wachten dus want aankomende zomer zijn onze kinderen pas 14 en 11
8 jaar geleden
·
#20000
Ha, ha, dus jullie hebben ook nog geen tickets? We kunnen elkaar een hand geven, hier precies hetzelfde verhaal met daarbij ook nog zoiets als "we willen dit jaar niet teveel uitgeven"
Ik heb nu inmiddels al de halve Wereld over gesurft maar kom er ook niet helemaal uit, zo zie ik leuke tickets en dan zijn ze weer weg als ik me in zo'n land verdiept heb, balen!
We hadden in eerste instantie zoiets van we willen terug Nasr Borneo maar van de andere kant willen we ook weer heel graag iets totaal anders.
We zijn inderdaad veel te verwend!!!
Ik heb nu als laatste optie wat accomodaties in Dubai via booking.com geboekt omdat als alternatief te hebben mocht ik toch niets meer tegenkomen naar mijn zin, de vluchten naar Dubai zijn over het algemeen behoorlijk betaalbaar, de accomodaties daar in tegen niet dus dan heb ik altijd dat nog achter de hand.

Tis toch erg! En er is nog zoveel moois te zien op deze Wereld!
8 jaar geleden
·
#20001
Even kijken wat ik nog zou willen (soms al wel gedaan)

IJsland - New York combi (NY al wel gedaan)
Taj Mahal
Angkor Wat (gedaan, ik vond Cambodja een heerlijk land)
Zeilen
Cuba
Schotland
Marrakech (gedaan)
Chinese muur
Safari
Noorwegen (gedaan, maar wil graag terug)
Walvissen zien
Ik wil graag een keer tent-kamperen in USA
8 jaar geleden
·
#20002
Ah jaaa, dat soort lijstjes bedoel ik!!

Ijsland - New York combi springt in het oog. Echt verrassende tip!

@ Moerkens: hi, hi echt grappig dat jij er (ook) nog niet uit bent (had ik niet verwacht hi, hi). Jij kijkt toch voor de mei vakantie? Wij dus voor zomervakantie en dan is Dubai volgens mij echt te heet!
8 jaar geleden
·
#20003
Nog niet geweest, maar wel op de bucketlist. Oost Canada.

Walvissen in de oceaan. Beluga's in het binnenwater, het grootste getijdeverschil in de Bay of Fundy. En ik zou het liefste met een camper gaan rondreizen maar met oudere kinderen is een B&B ook prima. We hebben al een paar keer walvissen gezien en wij vinden het de meest fantastische dieren die er bestaan, zo machtig mooi.

West Canada zijn wij al geweest, is ook prachtig mooi. Walvissen, beren, lopen op de gletsjer, felblauwe meren.

Verder Las Vegas zou ik wel eens willen zien.

Wat denk je van Japan? Overnachten bij de monniken, met de shinkansen en Hatchi zien. Absolute aanrader.

Ecuador, maar dan zit je wel met de hoogte. Vissen op piranha's, Galapagos (wel duur zeg maar) spookverhalen in een oude haciënda, lama's op de markt

Kun je hier iets mee?

Veel succes! Luxeproblemen ;)
8 jaar geleden
·
#20004
Yep, dit zijn de droomlijstjes/ideeën met droomreizen...

Zo op het schoolplein waar de meesten gaan kamperen in Frankrijk kom ik dit niet tegen. Alleen 'een keer naar Amerika' ben ik daar tegengekomen dus ik ben zooo blij met dit forum :-)
8 jaar geleden
·
#20005
Ik moet eerlijk zeggen dat ik naar Dubai voor in de zomer keek, ik weet het, super heet! :)
We waren al eerder rond die tijd in Egypte en we zijn al vaker in april/mei in Thailand geweest en Borneo was nou ik niet bepaald "koel" maar het is natuurlijk ons crisis plan.
En desnoods gaan we gewoon 2 weken pinguïns knuffelen :)

Ijsland lijkt me ook niet verkeerd hoor (heb ik ook al naar gekeken) je kan daar vanaf augustus vaak al het noorderlicht bekijken, lijkt me ook super gaaf! En je kan er een auto huren en zinder TomTom rondrijden, er is geloof ik maar 1 weg. Een combi met NY is natuurlijk super maar ik kan me voorstellen dat je al heel veel tijd nodig hebt in Ijsland.
Het enige nadeel is voor ons eigenlijk alleen de tempratuur, we willen wel een beetje bruin terugkomen als het kan.

Ik zat nu zelf te denken aan Tanzania en Zanzibar, maar 2 weken hoor en dan zelf met een expressbus naar Mikumi NP reizen voor een paar nachten en dan richting Zanzibar, low budget dus zeg maar.

Maar het moet zowiezo ergens vanaf half augustus zijn, ideeen zijn dus van harte welkom.
8 jaar geleden
·
#20006
Nepal voor de Himalaya. Maar ja, kan niet in de zomer. Zou een paar jaar geleden zonder zoon naar het Everest basiskamp gaan maar toen ging de reis niet door ivm te weinig deelnemers :-(

Cambodja voor Angkor Wat en Killing Fields.

Terug naar Mulu voor caving, beklimmen pinnacles.

Ijsland (New York erbij wow!), goeie maar dure tip.

Fietsen van Lhasa naar Kathmandu (georganiseerd), dwars door de Himalaya.

Nieuw-Zeeland voor de 'Finn-wandeling' in Te Awamutu :-)

Zoiets? Nu even zoonlief naar school dirigeren, schiet weer niet op.
8 jaar geleden
·
#20007
Wat dacht je van de Filipijnen? Palawan moet geweldig zijn of Indonesië? Lekker rond hoppen, daar is genoeg te zien en te beleven.

Of Zuid Amerika? Je had Peru toch ook nog op je lijstje staan?
8 jaar geleden
·
#20008
@ Jester: ja, zoiets! Die dromen bedoel ik!

Wil er nog wel veel meer lezen dus ik hoop dat er nog veel meer reacties komen!
8 jaar geleden
·
#20009
...ik had dit niet moeten lezen...nu denk ik al de hele dag aan droomreizen ipv werken! ;-)

Vanavond/morgen zal ik er ook eens voor gaan zitten ze hier op 'papier' te zetten, maar heb al genoeg gaafs voorbij zien komen!!
8 jaar geleden
·
#20010
Dubai in zomer is echt TE heet! Denk aan 45 graden in de schaduw, gekoelde zwembaden, niemand op strand omdat dat niet te doen is (qua zand en qua water). Dubai in zomer betekent shopping mall.

De combi IJsland New York is niet eens zo heel erg duur. Zoek een Airbnb appartement in New York, neem BenB's in IJsland. IJsland is een stuk betaalbaarder geworden na de bankencrisis.
8 jaar geleden
·
#20011
Martinique (vliegen vanaf Parijs) of Seychellen (rondfietsen, BenB's) is goed te doen.

Combi Dar es Salaam - Mikumi is financieel niet grappig.
8 jaar geleden
·
#20012
Van Dar es salaam naar Mikumi is met de bus maar €2,97, ik vond het een koopje!
Georganiseerd is het inderdaad niet te doen maar dat is eigenlijk met alle nationale parken zo volgens mij.
Ben jij er al eens geweest?
8 jaar geleden
·
#20013
Nee, ik ben er niet geweest. Maar wel veel uitgezocht omdat het mij ook een goed alternatief leek. Alleen met de bus ben je er niet :-)
8 jaar geleden
·
#20014
Nee klopt, overnachtingen zijn €130 pn dit zijn 2 kamers, een volle dag game drive kost €200 en een halve dag €150 en dan nog de entree voor 4 personen in het park is voor 2 dagen €146. Normaal betaal je voor 2 nachten/3 dagen zo'n €595 pp, da's echt niet leuk, ik vond dit nog wel meevallen.
8 jaar geleden
·
#20015
Leuk onderwerp! En bijbehorende reacties ;-)

Als aanvulling denk ik aan vulkanen ontdekken in Nicaragua.

IJsland is ook goed te combineren met Toronto. In mijn eeuwigdurende ticket spotten zag ik paar maanden geleden ticket daar naar toe voor €300, inclusief stop op IJsland. Ik denk dat je in een week tot 10 dagen veel kan zien en doen daar, wat de kosten dan ook nog wat binnende perken houdt.
8 jaar geleden
·
#20016
Las vanmorgen dit topic, leuk zeg!! Heel erg leuk!!!

Ben niet goed in thema's, maar is een 'in de voetsporen van..' een idee?

Maya's, diverse landen in Midden Amerika bijv. Guatemala
Inca's, diverse landen in Zuid Amerika (Peru is echt te gek!)
Pablo Escobar ;-), Colombia
Genghis Khan, centraal Azië (stuk Zijderoute)
Kolonisten, ongeveer elk land in de wereld dus dat is wel een hele flauwe, maar wellicht kan je het wel inkleden in een land als Paraguay?!
Etc.

IJsland, super bestemming, echt niet heel duur meer en waarom combineren met iets anders? Je kan hier makkelijk een paar weken zijn, iedere dag iets ondernemen zonder je te vervelen.

Bovenstaande bestemming hebben we al gedaan (beschouw mezelf als een gelukkig mens ;-) ), maar de lijst is nog lang.

Kamelen tocht in Marokko
Bagan in Myanmar
Eilandhoppen: Kaap Verdie, Azoren, Seychellen etc.

En ook dichterbij huis, kastelentochten kan je in Europa ook prima doen en dan bedoel ik niet die in de Ardennen of Carcassone (ook prachtig!), maar Oost Europa (Estland/Letland etc.). Dat is ook nog niet platgewalst met toeristen en lijkt ons ook echt een super bestemming voor als wij ook aan de leerplicht (gruwel nu al bij de gedachte) vast zitten.

Niet alles is het beste voor onze zomermaanden, maar goed, dromen mag en als het iemand anders op een idee brengt... waarom niet?!
  • Pagina :
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!